Heart ​Bones 27 csillagozás

Colleen Hoover: Heart Bones Colleen Hoover: Heart Bones

From #1 New York Times bestselling author of Verity and Regretting You.

Beyah comes from a life of poverty and neglect; Samson from a family of wealth.
When the two find themselves spending the summer as neighbors, they soon realize money is one of the few things they don't have in common.
Their bond is too intense to ignore, but with only ten weeks separating them from the start of their new lives on opposite ends of the country, Beyah and Samson decide to stay in the shallow end of a summer fling.
What they don't realize is that a rip current is coming and it's about to drag both their hearts out to sea.

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
ASIN: B08N3GRPCQ · Felolvasta: Angela Goethals
>!
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9798671981742 · ASIN: B08GLWCZTY
>!
252 oldal · ASIN: B084HNWBD6

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Beyah Grim


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 35


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Colleen Hoover: Heart Bones

„Damaged people recognize other damaged people. It’s like a club you don’t want a membership to."
Ez a könyv az első fejezettől kezdve magával ragadott és nehezen eresztett. Az év első könyveként nagyszerű választásnak bizonyult. Nagyjából bármit szívesen elolvasok, amit CoHo ír, mert ügyesen képes ábrázolni a karakterei minden oldalát.
A főhősnő, Beyah édesanyja halála után az apjához költözik egy texasi tengerparti kisvárosba. Mondanom sem kell, mennyire lehetetlenség beilleszkednie ebbe az új közegbe. Megismernie a szinte ismeretlen apját, annak új családját (mostohaanya és annak mostohalánya) és gazdag életmódjukat. Eltökélt szándéka, hogy valahogy átvészeli a nyarat. Különös tekintettel a jóképű szomszédjára, Samsonra, aki mindazt megtestesíti, amire a lánynak éppen szüksége lenne. Legalább is úgy tűnik. De ő Colleen Hoover, tehát semmi sem az, aminek látszik…
Cselekményfordulatok sora következik és abban sem voltam biztos, hogy ennek a történetlen lesz-e egyáltalán boldog befejezése.
Az egyetlen problémám csupán az, hogy ennyi volt. Egy részes. Nincs folytatása. Ez persze nem jelenti azt, hogy a vége nem volt tökéletes, de ha belekezdesz, még többet szeretnél Beyah és Samson közöséből. Az igazi Colleen Addictok imádni fogják.

Szilvi00 P>!
Colleen Hoover: Heart Bones

Sok mindent szeretek az írónő könyveiben, a legjobban talán azt, hogy azonnal közel tudok kerülni a női főhőseihez és át tudom érezni a helyzetüket. A 19 éves Beyah-val is így történt. Még akkor is, ha a lánnyal ellentétben, engem szerető szülők neveltek, mindig volt mit ennem és sosem használtak ki a világ legrondább módján.
Az érdeklődésem egy percre sem lankadt. Főleg Samson zárkózottsága és titokzatossága miatt, de nem csak emiatt szerettem olvasni. Bármilyen elcsépelten is hangzik, a lelkemig hatolt és csodálatos érzéseket keltett életre bennem. Csak bámultam, hogy milyen erős kapcsolat és vonzalom jött létre Beyah és Samson között. A bizalomról nem is beszélve! spoiler
Samson folyamatos figyelmeztetései megtették a hatásukat és ráéreztem a csattanóra, de ez semmit sem vont le történet értékéből.
Miután felszáradtak a könnyeim, arra gondoltam, hogy szívesen elolvasnám Samson szemszögéből is a könyvet. off

>!
252 oldal · ASIN: B084HNWBD6
6 hozzászólás
Enikő_Darai_Enii P>!
Colleen Hoover: Heart Bones

Colleen Hoover nem hiába szerepel a kedvenc íróim listáján. Minden egyes művével újra és újra el tud kápráztatni! (Arról nem is beszélve, hogy a szívem hányszor törte már össze ez a nő… itt is off)
A Beyah és Samson között lassan kialakuló kapcsolat teljesen letaglózott és nagyon mélyen megmozgatott. Csodálatos volt olvasni, hogy a fiatalok hogyan találnak egymásra és kovácsolódnak össze, még ha Samson nagyon rejtélyes figura is volt, Beyah pedig eközben a környezetváltozás és az új család nehézségeivel próbált megküzdeni. Természetesen nem CoHo történet lenne, ha a cselekmény teljesen lightos, kiszámítható lenne… az izgalom, illetve a fordulat nem maradhatott el, melyek egy igazán szívbemarkoló könyvélményt okoztak. Mindenkinek legalább egy 10-es csomag zsepivel ajánlom!

gabiica P>!
Colleen Hoover: Heart Bones

Ismételten lenyűgözött. Soha nem nyúlok félve az írónő könyveihez, hiszen tudom, hogy nagyon nehéz elképzelni, hogy csalódást okozzon. Ismét egy rettentő szívbemarkoló, egyszerre szomorú és szórakoztató könyvet adott az olvasói kezébe. Nagyon jól megformált, karakteres szereplők, remek történetszál, nagy meglepetéseket okozó cselekmény. Bátran ajánlom!

Beatrice8 P>!
Colleen Hoover: Heart Bones

"“You can fill your life with nice things, but nice things don’t fill the holes in your soul.”
“What fills the holes in a soul?”
Samson’s eyes scroll over my face for a few seconds. “Pieces of someone else’s soul.”"

Újabb CoHo *-*. Imádom a borítóját!
Már az elejétől nagyon gyorsan haladtam vele, valószínűleg, mert rövid, de akkor még CoHo mércével semmi különös nem volt benne. Viszont hiba sem.
Aztán elkezdtem sejteni egy lehetséges végkifejletet és meg kellett nyugtatnom maga„ hogy nem az lesz, mert CoHo lehet, hogy kegyetlen a történet során, de soha nem a végén, olyat nem tenne. Ugye? Hisz a boldog befejezésekben. Ezt mantráztam. :D
Aztán jött a HŰHA! pont a történetben. Ilyen fordulattal sem állt még elő.
A végén pedig már egyértelmű volt, hogy imádtam, imádtam, imádtam! Tagadhatatlanul odavagyok Colleen Hoover könyveiért. Wow, ez a könyv aztán nagy fordulatot vett! Sokat mosolyogtam(a tetkószalon!), nevettem kicsit(a strandröpis jelenet zseniális volt), elmorzsoltam egy-két könnycseppet("Did you go to college, Beyah?"). Imádom, ahogyan kiegyensúlyozza a valós sz*rság és az optimizmus mérleget. Még mindig nem tudok napirendre térni a tény felett, hogy a nő, akit évek óta követek instagramon komolyan ilyen könyveket ír. Nagyszerű könyv, remek élmény, vagy 4,5 vagy 5 csillag. Azt hiszem megadom neki az 5 csillagot, de kedvenc nem lesz.

mani12>!
Colleen Hoover: Heart Bones

„It’s weird how your whole life can change in the hours between waking up and going to bed.”

Minden egyes Colleen Hoover könyv után gondban vagyok az értékeléssel. Na persze nem azért, mert nem szerettem a könyvet, mert mindet imádom, egyszerűen nehéz nem áradozni folyamatosan arról, ahogy ír. Számomra ez a könyv is fantasztikus volt. Nagyon mély témákat boncolgat egész végig, és talán ha egy humoros részt meg tudok említeni, akkor már jó vagyok. Az egész könyv olyan szomorú, mégis hihetetlenül romantikus.

Beyah nagyon szimpatikus karakter volt számomra. Nagyon nehéz élete volt, a szüleire semmiben nem számíthatott soha. Egy egyéjszakás kalandnak köszönhette életét, azonban apja nem nagyon tartja vele a kapcsolatot, az anyja pedig drogfüggő. Mindent magának kell megszereznie, sokszor éhesen aludt el kiskorában is, mert anyja minden pénzüket a függőségébe ölte. Ebből a nehéz helyzetből saját anyja „menti meg” azzal, hogy túladagolja magát, így Beyah-nak lépnie kell. Hová máshová mehetne, mint az apjához, aki készségesen segít neki. Itt ismerkedik meg a szomszéd sráccal, Samsonnal.

Bővebb értékelést a blogomon olvashattok:
https://laykenreads.blogspot.com/2020/10/colleen-hoover…

viri98>!
Colleen Hoover: Heart Bones

Mind a hangulata, mind pedig a szereplők annyira magukkal ragadtak, hogy teljesen megszűnt körülöttem minden és mindenki miközben olvastam. Annak ellenére, hogy nem volt benne akkora csavar, mint alapvetően a történeteiben egyáltalán nem hagyott maga után űrt. Így volt tökéletes és szívet melengető.

esztersara>!
Colleen Hoover: Heart Bones

Nem véletlenül CoHo az egyik kedvenc íróm, olyan érzékletesen tud ábrázolni érzelmeket, hogy egyből együtt érzek a főszereplőkkel, beleélem magam a helyzetükbe és szurkolok a boldogságukért. Voltak benne szép, lélekhez szóló, lírai mondatok, utólag sajnálom, hogy nem jegyzeteltem őket.
Tetszett, hogy sokáig nem tudtam hogyan alakul a történet, aztán mikor kiderültek a dolgok, a végén én azért még hiányoltam volna valami fordulatot, egy kicsivel több katarzist, de ennek ellenére nem tudok mást adni rá, mint öt csillag.


Népszerű idézetek

Szilvi00 P>!

Damaged people recognize other damaged people. It’s like a club you don’t want a membership to.

Kapcsolódó szócikkek: Beyah Grim
Szilvi00 P>!

Don’t worry. Hearts don’t have bones. They can’t actually break.

Szilvi00 P>!

“You can fill your life with nice things, but nice things don’t fill the holes in your soul.”
“What fills the holes in a soul?”
Samson’s eyes scroll over my face for a few seconds. “Pieces of someone else’s soul.”

Naiva P>!

Home still feels like a mythical place I’ve been searching for my whole life.

Szilvi00 P>!

Sometimes I believe personalities are shaped more by damage than kindness.
Kindness doesn’t sink as deep into your skin as the damage does. The damage stains your soul so bad, you can’t scrub it off. It stays there forever, and I feel like people can see all my damage just by looking at me.

Kapcsolódó szócikkek: Beyah Grim
Naiva P>!

Come at me, world. You can’t damage the impermeable.

Naiva P>!

Love is a lot like water.
It can be calm. Raging. Threatening. Soothing.
Water will be many things, but even in all its forms, it will always be water.
You are my water.
I think I might be yours, too.

Szilvi00 P>!

I want this kiss, even if it’s only happening because he’s drawn to sad things.

pribrgre P>!

I didn’t realize what seeing the ocean would mean to me, but now that I’ve seen it, I want every human on earth to experience it.

Szilvi00 P>!

“I’ve been slapped by a girl and punched by two guys since you showed up.”
“Then stop taking my side.”
Samson looks at me with a small grin, almost as if he’s saying, ”That’s not gonna happen.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Brittainy C. Cherry: Loving Mr. Daniels
Amy Harmon: The Song of David
Jay Crownover: Rule (angol)
Beth Flynn: Out of Time
Kim Holden: Bright Side (angol)