Finding ​Cinderella – Helló, Hamupipőke! (Hopeless 2,5) 1007 csillagozás

Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

Egy véletlen találkozás a sötétben pont elég ahhoz, hogy a tizennyolc éves Daniel és a véletlenül belé botló lány szerelmet valljon egymásnak. A románc azonban feltételekhez kötött: megállapodnak, hogy csupán egy órán át tart, és csak úgy tesznek, mintha.

A hatvan perc elteltével a lány éppúgy válik köddé, mint Hamupipőke. Daniel pedig igyekszik meggyőzni magát arról, hogy a történtek csak azért látszottak tökéletesnek, mert eljátszották az egészet. Ilyen csak a tündérmesékben szokott történni, ugye.

Egy évvel és egy boldogtalan kapcsolattal később viszont már kénytelen hinni benne, hogy létezik szerelem első látásra – hiszen találkozik Six-szel, a furcsa nevű lánnyal, akinek még furcsább a személyisége. Daniel számára sajnos az igaz szerelem megtalálása nem jelent egyet a happy enddel. Sőt, talán távolabb is visz tőle.

A múlt elképesztően sötét titka vajon képes-e árnyékot vetni Daniel és Six egyetlen esélyére, hogy megmentői legyenek?

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
160 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993705 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
160 oldal · ISBN: 9789633993729 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
160 oldal · ISBN: 9789633993736 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

2 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Dean Holder · Linden Sky Davis · Daniel Wesley · Seven Marie Jacobs (Six) · Breckin · Duci


Kedvencelte 109

Most olvassa 15

Várólistára tette 223

Kívánságlistára tette 323

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

Rövid, tömör, gyors kis folytatás ez, tulajdonképpen csak érintőlegesen csatlakozva a fővonalhoz. Danielt már az előző részben is kedveltem és Six is nagyon jó karakter, velük nem is volt problémám. A Colleen Hoover-re jellemző túldramatizált történetmeséléssel van bajom. Megint 158 oldalban egy élet tragédiáját fel kellett vonultatni kamasz szereplőkkel. A történet önmagában sem nagyon áll meg a lábán, de ha összeadjuk a 4 szereplő élete annyi borzalmat rejt, mint egy kisebb magyar falu teljes lakosságának élettörténete. Mondjuk ez így nem annyira hihető, így bele sem nagyon tudok helyezkedni a történetbe. Ami amúgy egyáltalán nem rossz, van humora, érzelmes, romantikus, kicsit talán túl gyors, és biztosan nem eléggé alátámasztott, de összeségében jól olvasható, és kedvelhető. Csak nekem túl sok.

9 hozzászólás
ZitussKa>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

Ez bizony, nekem való kis szösszenet volt❤ Danielt ès Sixt már az előző kötetekben is megkedveltem, ès kíváncsi voltam milyen párost alkothat, ez a kèt különleges egyènisègű, kicsit különc, de roppantul szerethető emberke:) Hát, nem csalódtam! Szuperek voltak együtt, ès nagyon szórakoztatóak. Csak bár hosszabb lett volna, mert nagyon èlveztem:) Noha nekem Dean&Sky az örök favorit, de ez a páros is kedvenc lett. Örülök, hogy olvashattam. Utóhatása, hogy szívem szerint ismèt elolvasnám a Losing Hope-ot. Úgy hiányzik Dean☺
5/5!

zsiina>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

– Tudod, miért nem adtam még neked becenevet? Mert már kaptál tőlem egyet, Hamupipőke.

Eszméletlen aranyos volt. Six és Daniel története tényleg mesébe illő, de olyan módon, hogy mégis hittem benne. Bennük. Hogy az ő szerelmük mindent kibír. És ki is bírt.

gabiica P>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

Eltekintve attól, hogy nem igazán fogott meg a gondolat, hogy spoiler, mégiscsak imádtam az egészet.
Daniel és Six szuper párost alkotnak, nem is gondoltam volna, hogy ennyire összeillenek. Kicsit tényleg olyan volt, mint egy tündérmese, a boldog befejezéssel, hogy a herceg végül megtalálja az ő Hamupipőkéjét, ott és akkor, amikor egyáltalán nem is számítana rá.
Kicsit meglepődtem, mikor kiderült Six titka. Lehetett sejteni, de egyáltalán nem volt egyértelmű. Az is meglepett, hogy végül spoiler
Akármennyire is úgy érzem, hogy vannak hibái a történetnek, mégis nagyon nagyon szerettem, szívesebben olvastam volna többet a kapcsolatukról, szerettem volna, ha kicsit jobban ki van fejtve az egész. Rövidsége ellenére azonban nagyon belopta magát a szívembe.

1 hozzászólás
DarknessAngel>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

Annyira édes ez a kis történet. Egyszerűen muszáj elolvasni, mert elragadó.
Daniel haláli egy pasi. Tele van humorral és jókedvvel, és menthetetlenül romantikus. Nagyon tetszett az egész úgy, ahogy van. Gyors egymásratalálás, egy kis mosolyszünet, ami nem tart sokáig, és aztán megint minden oké :) A változatosság kedvéért jó volt olvasni egy olyan családról, amelyik „normális”, ahol a családtagok szeretik egymás. Mert Daniel családja ilyen, jókat lehet rajtuk mosolyogni :D Meg persze Six testvérei is nagyon jófejeknek tűntek.
Ami Sixe-t illeti, a Reménytelenben nem sikerült igazán megkedvelnem azt a túl nyers, közönséges stílusát, itt viszont más volt. Sokkal kedvesebben és aranyosabban viselkedett, biztos Daniel tehet róla. Mindenesetre, örülök, hogy így lett, mert így még jobban tudtam élvezni ezt a szuper könyvecskét.
Colleen Hoover egyszerűen nagyszerű. A saját magáról szóló kis történet az elején nagyon inspiráló. Szeretem, amikor az olvasó többet is megtudhat a kedvenc írójáról :)

4 hozzászólás
MFKata>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

Talán ő lehet Hamupipőke, én pedig a Királyfi.

Én pedig a hatalmas rajongó! A könyv bebizonyította, hogy nem a méret a lényeg!!! ;-P
160 oldalból is lehet zseniálisat és abszolút kedvencet alkotni. Nevettem, sírtam és sírva nevettem. Imádom!!!
@schesztiஐ most már értem, hogy miért nem tudtad letenni- ezt a könyvet egy ültő helyében olvassa az ember ;-)
Bővebben»
http://mfkata-about.blogspot.hu/2015/11/colleen-hoover-…

2 hozzászólás
Simon_Ziti>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

Valahogy COHOnak mindig sikerül megtalálni az összes olyan témát, amely az ember életében sokkal mérvadóbb lehet, mint pl. egy egyetem választás off , míg az Ő könyveiben minden annyira más off. Néha azon gondolkodom, hogy hogyan jutnak az eszébe ezek a történetek? Hogy tudja leírni őket, mikor olvasóként megszakad a szívem.
Nem is tudok többet hozzáfűzni: lélekkel olvasd, akkor nem lesz, amibe belekötni.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

Egyszerű kis nevetős, romantikusnak hittem, aztán rájöttem, hogy sokkal több annál. Nem gondoltam volna, hogy ez lesz Six titka… Istenem, engem nagyon mélyen érintett.
Daniel… ♥ Hát kérem szépen, az én kamaszkorombam hol a csodában voltak a Daniel-féle fiúk??? Annyira nagyon megszerettem.
Újabb szuper CoHo könyvet olvashattam, köszönöm.

Bree_olvas>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

Ne tévesszen meg, hogy csak egy körülbelül 150 oldalas kötet. Csak annyit mondok, hogy Colleen Hoover írta. Ne.Hagyd.Ki. Semmiképpen. :)
Nem bánod meg. Egy csodaszép történet. :)
Az a helyzet, hogy abban a bajban vagyok, hogy annyira tetszik, hogy az leírhatatlan. Nem tudok kiemelni dolgokat, mert az egész lenyűgözött. :)
Úgy érzem, hogy valamivel több lettem, ezáltal, hogy ezt elolvastam. Hisz mindenkiben nyomot hagy egy jó, neadjisten egy rossz könyv, de mindenkiben más ez az érzés :) Neked is, aki éppen az értékelésemet olvassa, és nekem is, aki éppen írom ezt az értékelést. :)
Remélem mindenkinek sikerül a saját Hamupipőke történetében élnie :) és amíg nem találod a herceged, itt van Daniel Wesley :D

Szilvi00 P>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella – Helló, Hamupipőke!

Szeretnék Daniel anyukájának szavaival élni és érzékeltetni, milyen érzést váltott ki belőlem a könyv:
„Ó, drága jó istenem, Jézus Krisztus, szent sz@r, köszönöm!"
Igaz belőlem nem a megkönnyebbülés szól, inkább a lelkesedés.
Köszönöm Neked Colleen Hoover, hogy megajándékoztál minket ezzel a fájóan rövid, édes és vicces történettel!
Néhány kivételtől eltekintve, szinte a teljes könyvet végigmosolyogtam. Daniel-nek fantasztikus humora van. És bár kicsit fura a stílusa, értékelem az őszinteségét, egyenességét. Annyira örülök, hogy olyan lányt talált magának, mint Six. Egy olyan laza és klassz csajt, aki nem megváltoztatni akarja őt, hanem elfogadja és szereti olyannak, amilyen. Daniel-nél jobban talán csak őrülten jó fej családját imádtam. A nagy titok pedig őszintén megdöbbentett.


Népszerű idézetek

Trudiz >!

[…] az álmok nagyon is valóságosak és elérhetőek, ha az ember veszi a bátorságot a megvalósításukra.

14. oldal

3 hozzászólás
zsiina>!

A csaj ökölpacsizott velem, és ez a legszexibb dolog, amit valaha láttam.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Wesley
zsiina>!

– Daniel, a mögötted lévő boxban egy nő éppen a kisbabája pelenkáját cseréli az asztalon. Mindjárt megcsókolsz, és az utolsó dolog, amit látni fogok, mielőtt az ajkunk összeér, a popsitörlés lesz.

Kapcsolódó szócikkek: Seven Marie Jacobs (Six)
GVivien>!

– Köszi, hogy meghívtál vacsira – mondja, amikor odaérünk a házuk ajtaja elé.
– Nem nagyon volt más választásom. Egy fillér nélkül jöttél el otthonról, aztán a képembe toltad a számlát.

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Wesley · Seven Marie Jacobs (Six)
Könyvmolyképző KU>!

Minden porcikámban érzem őt. Új, elsöprően heves érzés ez. Ebben a pillanatban jövök rá, hogy sokkal többé váltunk mi ketten együtt, mint amik egyedül valaha is lehettünk volna.

efenera>!

Hamupipőke még akkor is jó csaj, ha szegény, izzadt és a tűzhely mellett csicskul.

3 hozzászólás
zsiina>!

– Hogy hívják a tesóidat? Őket is számokról nevezték el? – érdeklődöm.
– Zachary, Michael, Aaron és Evan. Tíz évvel vagyok fiatalabb a legkisebb bátyámnál.
– Besikerültél?
– A legjobbkor – bólint. – Anya negyvenkét évesen szült meg, de örült, amikor kiderült, hogy lány vagyok.
– Én is örülök, hogy lány vagy.
– Én is – kacagja.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Wesley · Seven Marie Jacobs (Six)
Könyvmolyképző KU>!

Kint sötét van, ám a hold fénye pont megvilágítja az arcát, amitől úgy fest, mint egy kicseszett angyal. Dunsztom sincs, hogy az ember használhatja-e egy mondatban a kicseszett és az angyal szavakat…

anikho>!

– Meg akartam köszönni neked.
– Mit? – kérdezek vissza halk nevetéssel. – Hogy megcsókoltalak? Mert csak azt csináltam.
– Igen – vágja rá. – Pontosan. Hogy megcsókoltál. Hogy csak megcsókoltál. Tudod, milyen rég fordult elő, hogy egy srác csak csókolózott velem? Próbáltam felidézni múlt héten, miután elmentem innen, de egy alkalom sem jutott eszembe. Valahányszor megcsókolt valaki, mindig annyira igyekezett a csók utáni dolgokra továbblépni, hogy úgy istenesen őszintén még soha senki nem csókolózott velem.

anikho>!

Ez furcsa, nyilvánvaló, szexi, szomorú és idegen érzés egyszerre – nem akarom elengedni. Szinte már euforikus, mintha valami tündérmesében lennénk. Mintha ő lenne Csingiling, én meg Pán Péter.
Nem, várjunk csak, én nem akarok Pán Péter lenni!
Talán ő lehet Hamupipőke, én pedig a Királyfi.

18. oldal


A sorozat következő kötete

Hopeless sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

B. B. Easton: Az öltönyös
Vi Keeland: Vonzó hagyaték
Vi Keeland: A beosztott
Lynn Painter: Mr. Téves Szám
Vi Keeland: A megbízó
Sarah Adams: Csalóka szerelem
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Ali Hazelwood: Eszméletlen szerelem