Finding ​Cinderella (Hopeless 2,5) 42 csillagozás

Colleen Hoover: Finding Cinderella Colleen Hoover: Finding Cinderella

A ​chance encounter in the dark leads eighteen-year-old Daniel and the girl who stumbles across him to profess their love for each other. But this love comes with conditions: they agree it will only last one hour and it will only be make-believe.

When their hour is up and the girl rushes off like Cinderella, Daniel tries to convince himself that what happened between them only seemed perfect because they were pretending it was perfect. Moments like that with girls like her don’t happen outside of fairytales.

One year and one bad relationship later, his disbelief in insta-love is stripped away the day he meets Six: a girl with a strange name and an even stranger personality. Daniel soon realizes the way he pretended to feel about Cinderella and the way he really feels about Six may not be so different after all. Especially when the two loves of his life end up being one in the same.

Unfortunately for Daniel, finding Cinderella doesn’t guarantee their happily… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Atria, New York, 2014
176 oldal · ISBN: 9781476783284
>!
Atria, New York, 2013
176 oldal · ASIN: B00FNWRSCI

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Dean Holder · Linden Sky Davis · Daniel Wesley · Seven Marie Jacobs (Six)


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Viktória_Erdei P>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella

2 éve, hogy olvastam magyarul. Végre eljutottam, hogy szintén 2 éve letöltött könyvet is elolvassam. Six és Daniel aranyos volt. Még jobban átjött a becenév mánia. :D Már a Hopelessben is bírtam Six-t. Azt hiszem, itt az ideje, hogy újraolvassam ezt a sorozatot.

nettikeee P>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella

Nem ismerem a szereplőket, úgy olvastam ezt a kis kiegészítőt, viszont nagyon meghozta a kedvem a sorozathoz.
Megkedveltem Danielt, szerintem nem olyan, mint amilyennek mondja magát, annál sokkal jobb fej. Tetszik a becenév-mániája…
Bírtam Six humorát. Szerintem nagyon jól összeillenek ők ketten.
A bevezető epizód után én már rögtön tudtam, hogy ő lesz Cinderella, de azt nem is sejtettem, hogy egy ilyen véget kap a történet. Ez úgy lesokkolt, de amúgy kíváncsi lettem volna, hogy mi lesz tovább, hogyan birkóznak meg a helyzettel ők ketten…

2 hozzászólás
Light_in_the_Night>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella

Megint nem csalódtam CoHoban. Egy szuper érzelemdús történetet adott nekünk. Kár, hogy csak ilyen rövidre sikeredett, meg olvastam volna tovább is. A sorozat többi részét még nem olvastam, mivel csak ehhez sikerült hozzájutnom, de tervben van. Kíváncsi vagyok, hogy a másik történet is hasonlóan képes lesz,-e megfogni.

Kaldidora>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella

Waaaaaaa! Csak olvastam olvastam es olvastam, erre egyszer csak lapozok es vege:O Mi van?!?! En meg tovabb akartam olvasni!!:( Legalabb egy Epilogust meg:((
Imadtam Daniel es Six tortenetet is, csakugy mint Sky es Dean-et. El sem tudnam donteni, hogy melyik parost szeretem jobban:D
Daniel hihetetlen… Egyszeruen o a tokeletes pasi, vicces, romantikus, kedves, kitarto es nem jatssza meg magat! Ez kicsit fura, de amiket neha mondott, hogy mit is var egy lanytol, total azonositani tudtam magam a leirassal! Es nem csak azert, mert imadom Danielt!
Six vallomasa, huuuuuuu…
Ajj en meg olvasni akarom a tortenetuket:( Ezert nem szeretek befejezni egy sorozatot, mert akkor vege, nem tudok meg tobb dolgot az eletukbol:((

enibartok>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella

OOOhhh Daniel, már a Reményvesztettbe sem volt semmi.
De ez a kis novella. Annyira aranyos.
Hatalmas ötlet volt az írónőtől, hogy Hamupipőke Six.
Természetesen nem csalódhatunk Colleen-ban , kedveceinknek most is kijut a jóból.
Komolyan, azon kezdtem gondolkodni, hogy mi lehet majd a gond. Annyira jól indult minden, annyira klasszul megértették egymást… és bummm.
Na erre nem gondoltam volna.
Nagyon nagyon imádtam :)

bankicsniki P>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella

Ez egy annyira édes történet volt, még nagyon sokáig olvastam volna. :) Daniel igazi kedvenc lett, na és a családja…hatalmasat nevettem rajtuk. :DD Kedvenc lett,egyszerűen imádtam!:)

mazsof>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella

Korábban olvastam már magyarul, most csak angol gyakorlás céljából vettem elő, annak legalább jó volt. Maga a történet nem az én világom, kicsit olyan érzésem volt, mintha egy brazil szappanoperába csöppentem volna, cserébe viszont egész rövid. De azért tudni kell, hogy nekem a Hopeless sorozat többi része sem tetszett., úgyhogy nem feltétlenül mérvadó a véleményem.

viky0222>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella

A történet a sorozathoz híven rengeteg érzelmet tartogat az olvasó számára. Sokszor nevettetett meg, okozott boldogságot, de szomorúságot is. Mikor Six és Daniel rájönnek, hogy már találkoztak, az hinnénk itt boldog véget ér a sztori, ám a lány sírva elrohan. Mondanám, hogy összezavarodtam, de számomra egyértelmű volt, mi történt. Ennek ellenére rosszul esett. Átéreztem Six fájdalmát a múlt miatt, míg Danielét az igazság miatt. Megkönnyeztem az elvesztegetett időt, amit együtt tölthettek volna, az akkor jónak tűnő döntések következményeit.
http://readerwiththousandlives.blogspot.co.at/2015/09/c…

ma_ya17>!
Colleen Hoover: Finding Cinderella

Mint Colleen minden könyve ez is csak 5 csillagos lehetett. Egyszerűen fantasztikus ez a nő. És persze a Hopeless sorozata az idén olvasott kedvenc könyvem,úgyhogy nem igazán tudok pártatlan lenni az értékelésben. De,ami az övé az az övé.
Az előző könyvekben nem sok figyelmet fordítottam Danielre. Sixet kedveltem. Okos,bátor,önálló,szabad akaratú,és non konformista lány. Igazi barátnője volt Skynak. De már a könyv elején lelépett úgyhogy nem igazán ismerhettük meg.
Finding Cinderella az ő története.
Daniel,kedves,vicces,figyelmes,gyengéd. Mindenkinek becenevet ad. És mindent megtenne Holderért.
Nagyon szerettem az egész történetet. Sajnálom hogy ilyen rövid lett.
A prológusban megtudjuk,hogy Daniel,egy évvel korábban,a lyukas óráit mindig egy raktárban tölti.Egyik nap egy lány szabályosan rá esik.Beszélgetni kezdenek majd a lány szó nélkül lelépik. Pár nap múlva újra megtalálják egymást,de ezúttal tovább mennek. Szerelmeseknek tetetik magukat és szeretkeznek. Anélkül hogy tudnák hogyan néz ki a másik,vagy éppen ki az.
Egy év múlva Daniel épp bemászik Sky ablakán(na nem kell rosszra gondolni,Holder is ott van.Valamiért ezek nagyon szeretnek az ablakon ki s be koslatni ) ,mikor belépik a szobába. Six. És a vonzalom azonnali.
Holder persze megtiltja hogy randizzanak,mert ha szakítanak minden fura lenne köztük,ezért persze másnap este randira mennek. Six más mint a többi lány. Nem érdekli ha a szél szerte szét fújja a haját,nem frissíti a sminkjét minden 10 percben,és nem fürdik parfümökben.
Mikor kiderül hogy ki is Six pontosan,Daniel nem lehetne boldogabb.Ennek ellenére a lány sírva menekül.
Lehet hogy nem minden szép és jó?


Népszerű idézetek

Cicu>!

"You’re my best friend, Holder.”
Sky shakes her head and laughs, but Holder is still looking at me like I’ve lost my mind.
“For real,” I say. “You’re my best friend and I love you. I’m not ashamed to admit that I love a guy. I love you, Holder. Daniel Wesley loves Dean Holder. Always and forever.”
“Daniel, go make out with your girlfriend,” he says, waving me off.
I shake my head. “Not until you tell me you love me, too.”
His head falls back against Sky’s headboard. “I fucking love you, now GO AWAY!”
I grin. “I love you more.”
He picks up a pillow and tosses it at the window. “Get the hell out of here, dipshit. ”

2 hozzászólás
Cicu>!

She’s looking at me the same way I’m looking at her. Like we can’t believe our luck.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Wesley · Seven Marie Jacobs (Six)
Cicu>!

She laughs and I kiss her again. I notice I have to kiss her every time she laughs and she laughs a lot. Which means I have to kiss her a lot. God, I hope she doesn’t laugh in front of Sky or Holder because it’s going to be so damn hard not to kiss her.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Wesley · Seven Marie Jacobs (Six)
Cicu>!

“I don’t even know your phone number,” I say.
“I don’t even know your birthday,” she says.
“You’re the worst girlfriend I’ve ever had.”
She laughs and I kiss her again.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Wesley · Seven Marie Jacobs (Six)
Cicu>!

It feels sort of euphoric, like we’re in some sort of fairytale. Like she’s Tinkerbell and I’m Peter Pan.
No, wait. I don’t want to be Peter Pan.
Maybe she can be like Cinderella and I’ll be her Prince Charming.

Cicu>!

She rests her chin in her hands and stares at me. It’s dark outside, but the moon overhead is casting a light right on her face and she looks like a fucking angel. I don’t even know if people should use the words fucking and angel in the same thought structure, but shit. She really looks like a fucking angel with her blonde hair and big eyes. I’m not even sure what color her eyes are because it’s dark and I didn’t really pay attention when we were in Sky’s bedroom, but whatever color they are, it’s my new favorite color.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Wesley · Seven Marie Jacobs (Six)
Cicu>!

“Why’d they name you Six if you were actually the fifth child?”
“Six isn’t my name,” she says. “Full name is Seven Marie Jacobs, but I got mad at them for moving me to Texas when I was fourteen so I started calling myself Six to piss them off. They didn’t really care, but I was stubborn and refused to give up. Now everyone calls me Six but them.”
I love that she gave herself a nickname. My kind of girl.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Wesley · Seven Marie Jacobs (Six)
Cicu>!

“What’s the one thing in this room that tells the biggest secret about you?”
I laugh under my breath. “I’m not telling you that.”
She tilts her head. “So I’m right. You have secrets.”
“I never said I didn’t.”
“Give me one,” she asks. “Just one.”
I’ll give them all to her if she keeps looking at me like this. She’s so damn adorable. I walk slowly toward her and she swallows a gulp of air. I stop when I’m several inches from her, then I nod my head down toward my mattress. “I’ve never kissed a girl on this bed,” I whisper.
She looks down at my mattress, then back up to me. “I hope you really don’t expect me to believe you’ve never made out with a girl in your room before.”
I laugh. “I didn’t say that. I stated I had never kissed a girl on this particular bed. I was being honest, because it’s a brand-new mattress. I just got it last week.”
I can see the change in her eyes. The heavy rise and fall of her chest. She likes that I’m so close to her and she likes that I’m insinuating I want to kiss her on my bed.
Her eyes fall to the bed. “Are you saying you want to kiss me on your bed?”
I lean in closer until my lips are right next to her ear. “Are you saying you would let me?”

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Wesley · Seven Marie Jacobs (Six)
Hiory>!

It only feels perfect because we're pretending it's perfect.

Hiory>!

In reality, people are who they are and they’ll never really change.


A sorozat következő kötete

Hopeless sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: The Rivals
Vi Keeland: The Invitation
Erin Watt: Fallen Heir
Elle Kennedy: The Risk
Mariana Zapata: The Wall of Winnipeg and Me
Kylie Scott: Play
R. S. Grey: Not So Nice Guy