Confess ​– Vallomás 248 csillagozás

Colleen Hoover: Confess – Vallomás

Mi ​mindent érdemes kockára tenni a szerelemért?
Auburn Reed huszonegy éves korára már mindent elveszített, ami valaha fontos volt neki. A lány azért küzd, hogy újra felépítse romba dőlt életét, így csakis kitűzött céljaira összpontosít, és nem engedheti meg magának a hibákat. De amikor munkát keresve belép egy dallasi műterembe, váratlanul éri az erős vonzalom, ami elfogja az ott dolgozó titokzatos művész, Owen Gentry iránt.
Most az egyszer Auburn mer kockáztatni, és a szívére hallgat, ám hamarosan felfedezi, hogy Owen súlyos titkot rejteget. Múltjának árnya tönkretehet mindent, ami fontos Auburn számára, és a lány egyedül úgy teheti sínre az életét, ha kizárja belőle a fiút.
Ahhoz, hogy megmentse a kapcsolatukat, Owennek nincs más dolga, csak vallomást tenni. Ám ebben az esetben a vallomás sokkal ártalmasabb lehet, mint maga a bűn.
A csodálatos és kivételes stílusú Colleen Hoover egy újabb mélyen megható történetet mesél arról, hogy az igaz szerelem és a… (tovább)

Eredeti mű: Colleen Hoover: Confess

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572428 · Fordította: Komáromy Zsófia · Illusztrálta: Danny O’Connor

Enciklopédia 25

Szereplők népszerűség szerint

Owen Gentry · Adam · Emory · Auburn Reed


Kedvencelte 41

Most olvassa 25

Várólistára tette 178

Kívánságlistára tette 221

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
FairyDust P
Colleen Hoover: Confess – Vallomás

Zsínorban olvasom Colleen könyveit, és egyik jobb mint a másik. Azonban a Confess nem ugrotta meg a It ends with us szintjét.
A könyv erőssége egyértelműen az egyediség volt ami Hoover minden könyvére jellemző. Itt most nem playlistet kaptunk tele zenékkel, nem is szép verseket, hanem megfestett, valós képeket, melyek szorosan kapcsolódnak a történethez. CoHo ténylegesen talált egy művészt aki vászonra vitte a válogatott – igaz – vallomásokat, és ez szerintem több mint fantasztikus.
Szintén erősség volt a jelen és a múlt kapcsolata. Logikusan felépített, tipikus utolsó oldalakon kiderülő cselekmény.
A karakterek és a szerelmi szál azonban nem nyerte el a tetszésemet. Főszereplőink alapvetően jó emberek, de mindkettőjüknek van egy kiemelt jó tulajdonságuk, ami túl van nyújtva a kelleténél, s ezáltal frusztrálónak éreztem a cselekedeteiket.
A romantika számomra erőltetett volt, továbbra se hiszem, hogy egy felszínes pár órás ismertség után ilyen szinten lehet kötődni valakihez.

Ne higgyétek hogy rossz könyv, mert nem, sőt! De én azt ajánlom hogy először mindenképp ezt olvassátok el, és utána vegyétek kézbe a Velünk véget ér c. könyvet, mert fordított esetben ti is nagyvalószínűséggel csalódni fogtok.

Spoiler-mentes részletes vélemény: https://missreaders.com/books/details/35

4 hozzászólás
>!
Everglow P
Colleen Hoover: Confess – Vallomás

(…) Mindent összefoglalva a Confess egy gyönyörű, ugyanakkor pusztító történet túlélésről, reményről, hazugságokról, és arról a gyógyulásról, amit csak egy férfi szerelme hozhat el. Mestermunka, ami az első 10 sor után azonnal a szívemhez tudott férkőzni, aztán pedig már nem is engedett el. Mindent imádok, amin CoHo neve szerepel – és ez nem fog változni az idő múlásával sem. Remélem, hamarosan újra átélhetem ezt a csodát, talán az All Your Perfects-el, ami idén júliusban jelenik meg.

Bővebben – http://chroniclesofabookshelf.blogspot.hu/2018/01/tudod…

Mindenkinek köszönöm, akik részt vettek az extra létrejöttében! ^^ <3

11 hozzászólás
>!
Niitaa P
Colleen Hoover: Confess – Vallomás

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/02/colleen-hoover-co…

"A Confess engem teljesen elvarázsolt. Olyan erős érzelmi töltettel indul, ami túlcsordult a szívemen. Az első lapokon megragadt, s ha lenne is hibája, egyszerűen az sem érdekelne, mert pont így szerettem meg, ahogy van. Senki sem tökéletes – a könyvek sem, s pont ettől vált igazán szerethetővé. Szerettem az egyedi gondolatokat, a visszatérő szófordulatokat, melyek erős nyomatékot adtak a szavak mögötti érzelmeknek. Szerettem az illusztrációkat, melyeket képes voltam percekig elnézegetni. Csak ennyi időre álltam le az olvasással, míg visszatértem a képekhez. Az utolsó szóig nem ereszt. Boldog vagyok, hogy olvashattam, mert hozzáadott a saját életemhez is. Egy újabb csodálatos Colleen Hoover alkotás.
A Confess egyszerre szól a családi kötelékek fontosságáról és a szerelem mibenlétéről. Megmutatja, mennyire erős érzelmeket vagyunk képesek táplálni egymás iránt, s hogy bármeddig hajlandóak vagyunk elmenni, ha egy szerettünk bajba kerül. "

2 hozzászólás
>!
vIVIv
Colleen Hoover: Confess – Vallomás

A könyv egyik legjobb része egyértelműen az, hogy igaz, névtelen vallomásokat fest meg Owen és ezekből néhányat az olvasó maga is megnézhet. Ez zseniális.
Auburn spoiler fodrászként dolgozik, mígnem belebotlik Owen műtermébe, ahol éppen kisegítőt keresnek. Megismerkednek és elég hamar kialakul köztük valami. Kicsit gyors volt nekem, de ha ettől elvonatkoztatok akkor egy nagyszerű szerelmi szálat kapunk. Persze mindkét félnek megvan a maga titka és mások akik belerondítanak a kialakuló kapcsolatukba. Owen is szörnyű tragédián van túl, amit ő jobban kezel mint az édesapja, ezért a fiúnak lesz is galiba az életében. Auburn részéről ott van Lydia és Adam testvére, aki nem is értem, hogy a fenébe lehetett annak az átkozottul rendes srácnak a bátyja….Adam és a bátyja ég és föld. Lydia és Trey teljesen sakkban tartják Auburn-t, aki kénytelen elnézni nekik amit művelnek mert spoiler. De mindketten annyira szemetek, és a végén nem is kaptak olyan igazán méltó büntetést szerintem.
A vége pedig OMG szó szerint :) A kép, a vallomás ♥

>!
christine
Colleen Hoover: Confess – Vallomás

Nem akarom összehasonlítani az It ends with Us-al, mert lényegesen különbözik a kettő, mind tartalmilag, mind a szereplőket illetően.

Amivel először megfogott magának, az mindenképp a vallomásos cetlik voltak. @Everglow adta meg a löketet a könyvhöz, és akkor még nem nagyon olvastam utána, fogalmam sem volt a történet alapjairól. Ezúton is köszönöm neki, hogy az olvasásra késztetett.

Még tegnap este kezdtem el olvasni. Kicsit fáradt voltam és ez úgy szokott megmutatkozni rajtam, hogy bármit is csinálok, könnyezek. Ezt, ha hozzáadjuk ahhoz, hogy a prológusban mi történt… nos, igen, kicsit bőgni kezdtem, és inkább hagytam mára.

Tényleg nem akarom összehasonlítani az IEWU-al, de ez nem ragadott magával annyira, nem érintett mélyen, nem éreztem mély depressziót és fájdalmat olvasás közben. Egyszerűen csak hagytam, hogy a lapok magukkal vigyenek, nem törődve az idővel és a hellyel, de az érzés, amit maga után hagyott, nem mérhető az előző olvasáshoz.

Auburn karaktere hozta azt, amit elvártam tőle, egyáltalán nem csalódtam a viselkedésében és a döntéseiben.

Owen. Hm. Igaz, nagyon erősen próbálkozott azzal, hogy felgyűrkőzze magát a toplistára, de valahogy mégsem jött össze neki.

spoiler

Treyt meg szívem szerint elküldeném a meleg égövre. Még fizetném is az útját, ha magával vinné az anyját.

A műfaj kedvelőinek mindenképp kihagyhatatlan. ❤

6 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
Colleen Hoover: Confess – Vallomás

Colleen Hoover, egyszerre imádlak és utállak.
Hogy vagy képes egyik pillanatban a felhők fölé repíteni, a másikban pedig apró darabokra törni a szívem?
Fájdalmas, gyönyörű szerelem regénye a Confess. Szívszorító és megindító. Igazi és életszagú.
Hihetetlen, hogy mennyi mindenre vagyunk képesek, azokért, akiket szeretünk : a gyermekünkért, a szüleinkért, a szerelmünkért, a barátunkért… Imádtam Auburn és Owen párosát, nagyon szorítottam értük, hiszen mindketten iszonyatosan megérdemelték a boldogságot!
A férfi képeit anonim vallomások ihlették, amiket cetli formájában idegenek dobtak be hozzá. Hosszasan elgondolkodtam, hogy én vajon mit írnék erre a papírkára?
A könyvben benne vannak Owen ezekből készült festményei is, amik elképesztően jók! Külön öröm volt látni őket!

Köszönöm az élményt.

2 hozzászólás
>!
Deziréé
Colleen Hoover: Confess – Vallomás

Hihetetlen, fantasztikus, szívszorító és gyönyörű ez a történet. Nem is tudom mikor volt hasonló hatással rám egy könyv, lehet nem is éreztem még ilyet egy történet után.
Olyan gyönyörű ez az egész tényleg, a csodaszép szavak, ahogy le vannak írva, szavakat nem is találok rá.
Nem egyszer sikerült meglepnie a könyvnek, imádom. Semmi hibát nem találtam benne, igaz nem is kerestem, mert tudtam, hogy ebben a könyvben sem fogok csalódni, hiszen az írónő mindig elkápráztat ilyen szépséges történetekkel.
Na és ezek a vallomások… nem is hallottam még ilyenről, de fantasztikus ötlet.
Owenbe pedig teljesen belehabarodtam, ennek a férfinak nincs is hibája olyan tökéletes. Szó szerint csodálatos ez a fickó, ennyi szeretetet és önzetlenséget rég olvastam már. Ahogy Auburn és Owen egymásba szeretnek olyan varázslatos és tündérmesébe illő. Nagyon meghatott az egész történet, teljesen a hatása alá kerültem. Miután az utolsó fejezetet is elolvastam, csak néztem, hogy hol van a többi oldal nem lehet ilyen hamar vége ennek a történetnek. Észre sem vettem, hogy vége. Nem is tudtam letenni a könyvet, ha pedig letettem csak az járt a fejemben mikor olvashatom tovább. Rendesen elvonási tüneteim voltak, ha nem olvashattam, semmi másra nem tudtam koncentrálni, legszívesebben álmomban is olvastam volna a könyvet. Lehet túlzásnak tűnik, amiket leírtam, de igaz minden egyes szó, rám ilyen hatással volt a könyv. Ha valaki elkezdené olvasni könyvet minden fontos elintéznivalót intézzen el, mert nem tudja majd letenni a könyvet.
Ismét egy olyan történetet olvastam, amelyet egész biztosan többször is el fogok majd olvasni. Nagyon boldog vagyok, hogy megismertem ezt a csodát.

>!
BreeS
Colleen Hoover: Confess – Vallomás

Hagytam, hadd sodorjon el Auburn és Owen története, hadd törje össze a szívem apró darabokra, hogy aztán szerelmük mintájára lassú lépésekben begyógyítsa azt. ❤

Imádtam! Ismét egy zseniális alkotás!

Bővebben: http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/11/colleen-h…

>!
V_Ili P
Colleen Hoover: Confess – Vallomás

Azt szeretem Colleen Hoover-ben, hogy minden könyvével valami új, csodálatos történetet kapok.
Így volt ez ebben az esetben is.
Tény és való, hogy nem ütött úgy szíven, mint pl: a Szívcsapás sorozata, de ettől függetlenül nagyon tetszett.
A prológust nyílván végig bőgtem és már előre féltem, hogy mi lesz a folytatás. A nagy bőgés ugyan elmaradt, de kaphattunk bőven drámát, meglepetést. Nem is sejtettem, hogy mi fog történni, próbáltam rájönni, hogy mi lehet Owen nagy titka, de egyszerűen nem jöttem rá.
Tetszett, hogy bár azt mondta magáról, hogy önző, mégsem avatta be Auburn-t spoiler a titkába, mert az tényleg nem az ő titka, hanem Adamé
Számomra kedvelhetőek voltak a karakterek, kivéve Trey-t és valahogy Auburn szüleivel sem tudtam egyetérteni.
Egyik másik vallomás eléggé szíven ütött.

„Mindennap hálát adok, amiért a férjem és a fivére ennyire hasonlítanak egymásra. Így kisebb rá az esély, hogy a férjem rájöjjön, nem ő a fiúnk apja.”

Azért egy ilyen titokkal együtt élni nem lehet semmi, nagy bátorságra vall.
Nem értek a festészethez, de a képek tényleg gyönyörűek.

16 hozzászólás
>!
GytAnett P
Colleen Hoover: Confess – Vallomás

Nem tudom, hogy Colleen Hoover hogy csinálja azt, amit. Minden egyes története hihetetlen, egyedi, mégis valóságos. Gond nélkül elhiszem mindig, hogy az adott olvasmány a valóságban bárkivel előfordulhat, mégsem klisé. Ha CoHo könyveiben van klisé (nyilván van, mert melyikben nincs?), azt annyira tökéletesen kezeli és más szintre emeli, hogy olvasás közben fel sem tűnik, hogy éppen mekkora közhelyről volt szó.
Valami egyedit tényleg igyekszik minden könyvébe belevinni, itt éppen festményeket kaptunk. (Az egyikbe teljesen beleszerettem. Szeretném látni a falamon.) Hihetetlen lehet vallomások alapján festeni. Egyszerű, mégis bonyolult.
Nekem nem volt gondom a pikkpakk szerelemmel. Itt nem zavart. Elhittem, hogy ez tényleg lehetséges, hogy ez bárkivel bármikor előfordulhat. Eszméletlenül szorítottam, hogy Owen és Auburn dolgai jóra forduljanak, mert szerencsétleneknek már nagyon kijárt (volna) egy kis boldogság. Mind a ketten komoly dolgokat titkolnak, korábbi eseményeket, amikkel együtt kell élniük. spoiler
A másik nagy szereplőnk Tray volt. Róla nem mondok semmit. Aki olvasta, az tudja, hogy mi is lehet róla a véleményem. spoiler
Auburn egy igazi talpraesett lány, pedig sokáig nem így gondoltam, de aztán lehetősége adódott a bizonyításra. spoiler
Ez a könyv valóban nem volt annyira erős, mint a másik kettő, ami idén megjelent CoHo-tól, de ugyanúgy labdázott a szívemmel, lelkemmel. Hol felrúgta a magasba, ahol egy kicsit szárnyalhatott, hol a földön próbált palacsintává nyomni.


Népszerű idézetek

>!
zsuzana P

Elképesztő, mennyire el tud távolítani két embert egymástól az igazság.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: igazság · Owen Gentry
>!
KönyvMoly_1989

– Van, hogy sok mindent szeretünk valakiben, de mégsem szeretjük őt magát.

75. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Owen Gentry
>!
beatrix_0823 P

– Örökké szeretni foglak. Még akkor is, amikor már nem tudlak.
(…)
– Én is örökké szeretni foglak. Még akkor is, amikor már nem kéne.

Kapcsolódó szócikkek: Adam · Auburn Reed
>!
KönyvMoly_1989

Vannak emberek, akiket szép lassan megismerünk, és vannak, akiket mintha már a legelső pillanattól kezdve jól ismernénk.

198. oldal

>!
KönyvMoly_1989

– Félek, hogy senki mással nem fogok ilyet érezni – suttogom.
Owen megszorítja a kezem.
– Én meg attól félek, hogy mással is fogsz ilyet érezni.

267. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Auburn Reed · Owen Gentry
>!
KönyvMoly_1989

Félek, hogy ha csak egyszer is a szívemre hallgatok, akkor soha többet nem leszek képes ügyet sem vetni rá.

266. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Auburn Reed
>!
vikcs P

Az ember csakis akkor jön zavarba, ha érdekli, mit gondol róla a másik.

43. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Owen Gentry
>!
Ács_Milán 

Ha valaki igazán szeret téged, akkor sokkal fontosabb neki az élvezet, amit ő okoz teneked, mint amit te okozol őneki.

303. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Auburn Reed
>!
BreeS

– Annyira szeretlek! – szól Adam elfúló hangon, amiből süt a félelem. – Örökké szeretni foglak. Még akkor is, amikor már nem tudlak.
Szavai hallatán még hevesebben zokogok.
– Én is örökké szeretni foglak. Még akkor is, amikor már nem kéne.

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Adam · Auburn Reed
>!
vikcs P

Az ember csak akkor féltékenykedik valakire, ha érez valamit az illető iránt.

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: féltékenység · Owen Gentry

Hasonló könyvek címkék alapján

Cormac McCarthy: Nem vénnek való vidék
Diana Landry: Nem bújhatsz el
Susan Mallery: Született nyomozó
Christina Dodd: A lelkész lánya
Karl May: A sivatag szelleme
Thomas Mayne Reid: A fej nélküli lovas
Erin Watt: Megtört herceg
J. A. Redmerski: A soha határa
Christina Lauren: Gyönyörű idegen
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere