Confess 80 csillagozás

Colleen Hoover: Confess Colleen Hoover: Confess

From #1 New York Times bestselling author Colleen Hoover, a new novel about risking everything for love—and finding your heart somewhere between the truth and lies.

Auburn Reed has her entire life mapped out. Her goals are in sight and there’s no room for mistakes. But when she walks into a Dallas art studio in search of a job, she doesn’t expect to find a deep attraction to the enigmatic artist who works there, Owen Gentry.

For once, Auburn takes a risk and puts her heart in control, only to discover Owen is keeping major secrets from coming out. The magnitude of his past threatens to destroy everything important to Auburn, and the only way to get her life back on track is to cut Owen out of it.

The last thing Owen wants is to lose Auburn, but he can’t seem to convince her that truth is sometimes as subjective as art. All he would have to do to save their relationship is confess. But in this case, the confession could be much more destructive than the actual sin…

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Atria, 2017
320 oldal · ISBN: 9781501176838
>!
Atria, 2015
322 oldal · ASIN: B00LD1OHE0
>!
Atria, 2015
320 oldal · ISBN: 9781476791456 · ASIN: 1476791457

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Owen Gentry · Auburn Reed


Kedvencelte 16

Most olvassa 5

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 33


Kiemelt értékelések

>!
_Eriii
Colleen Hoover: Confess

Én úgy szeretem CoHot, ez a könyv meg hozta azt a színvonalat, amit megszoktunk az írónőtől. Először a filmelőzetest láttam, és az annyira megtetszett, hogy azon nyomban megrendeltem a könyvet. Most egy picit bánom, hogy ilyen hirtelen döntés volt, mert mint kiderült jön magyarul is. Nah akkor majd lesz magyar példányom is. A könyv belseje egyedi, olyan gyönyörű festmények vannak benne, hogy eláll az ember szava. A történet nagyon tetszett. A karakterek nagyon jók. Auburnért úgy fájt a szívem. Szegény olyan hihetetlenül nehéz helyzetben volt. Úgy utáltam a rohadt rendőrt meg az anyját. Owen meg teljesen elvarázsolt. Ajánlom nagyon….

4 hozzászólás
>!
FairyDust
Colleen Hoover: Confess

Újraolvasás volt, hisz előzőleg magyarul olvastam. A véleményem nem változott a magyarhoz képest, CoHo tud ennél jobbat is. A festmények továbbra is lélegzetelállítóak.
Nem állítom hogy minden szót értettem, de nagyban rásegített a tudat, hogy én ezt már olvastam. :)
Spoiler-mentes részletes vélemény: https://missreaders.com/books/details/35

>!
Naiva P
Colleen Hoover: Confess

Ezek után megint muszáj magamnak bevallanom, hogy Colleen-t egyszerűen imádom, mert egy újabb könyvével könnyeket csalt a szemembe. Azt is be kell vallanom, hogy mostanában kicsit tartok a könyveitől, mert a MS óta nem találná el úgy igazán a történeteit, de ezzel most nagyon meglepett. Az egész történet tele van a legszélsőségesebb érzelmekkel. A történet lényegében arról szól, hogy mindannyian hordozunk magunkkal valami súlyos titkot, amit néha muszáj megosztanunk valakivel. Lehetőleg olyannal, akiben megbízunk és szeretünk. Ha pedig minél többet titkolózunk azelőtt, akit szeretünk, akkor végül az egy nagy hazugságkupaccá válik, amiből nincs kiút.
Annyira jó volt, ahogy felhasználta ebben a könyvében az emberek vallomásait. Még most is lúdbőrzöm tőlük. Volt köztük vicces, szomorú és egészen hátborzongató is. Ugyanakkor megrendítő és elgondolkodtató.
Nagyon szerettem a két főszereplőt, akik köré íródott az egész történet. És hogy Colleen milyen jól tud fiú/férfi szemszögből írni? Owen erre egy újabb bizonyíték. Szerettem belelátni a gondolataiba. A kissé szomorú hangulat ellenére volt valami ebben a könyvben, ami miatt nagyon nehéz volt letenni.

>!
gabiica P
Colleen Hoover: Confess

Csodálatos volt. Egyrészt klisés, hiszen Auburn titkát körülbelül az első tíz oldal után már tudtam. Bár elég félrevezető volt, hiszen spoiler De ennek ellenére is imádtam.
Owenbe beleszerettem. Éreztem, hogy nem olyan rossz ember, mint amilyennek beállítják, van valami a háttérben, ami nem derül majd ki azonnal. Imádtam kettejük kapcsolatát, ahogy Auburn viselkedett Owen mellett, ahogy megnyílt neki, ahogy kapcsolatot teremtettek.
Trey volt a mumus. Már az első pillanattól kezdve ellenszenves volt, egyszerűen utáltam őt. spoiler
Colleen Hoover ismét bizonyította, hogy mennyire jó írónő. Magával ragadott az egész történet, még akkor is, ha kicsi kiszámíthatónak találtam.

>!
Ittimi78
Colleen Hoover: Confess

Mindent szerettem ebben a könyvben :) Tud ez a nő írni.

Időnként elgondolkozom, hogy hogy lehet az, hogy egy író, aki megírta a Maybe Someday-t és a Confess-t, hogy tud írni egy Ugly Love-ot (alig vártam, hogy vége legyen), vagy egy Hopeless-t (ami csak jó, de nagyon jó is lehetne, ha a hibákat kiszedné belőle). Azaz miért ennyire változó a teljesítménye egy írónak? Hiszen ha tud nagyon jót is írni, akkor miért elégszik meg csak időnként vele? Miért nem törekszik minden könyvénél erre?

Szóval ezt a történetet is nagyon szerettem. Titkokkal, sebekkel, mély érzelmekkel, feldolgozni valókkal teli történet, az önfeláldozásról, a kiszolgáltatottságról, a szülői szeretetről és a szerelem önzetlenségéről. Többször könnybe is lábadt a szemem. Teljesen nekem való volt :))

Nem tudom, hogy mennyi volt a valóság alapja ennek a könyvnek, de abszolút eredeti az az elképzelés, ami alapján Owen alkot. Ő egy festő művész, a festményeihez pedig az inspirációt a műterem bejáratához kitűzött, anonim vallomások adják. Vallomások az emberek legféltettebb titkairól, amit soha, senkinek nem mondtak, mondhattak el korábban. Magam előtt láttam a gyönyörű, vagy fájdalmas képeket, és igen, mondhatom, hogy engem is megérintettek.

Remélem kiadják magyarul… :)

4 hozzászólás
>!
Lorelei
Colleen Hoover: Confess

Colleen Hoover könyve már lassan egy éve csücsült a polcomon arra várva, hogy elolvassam. Szeretem halogatni az írónő műveit, mert nem akarom, hogy elfogyjanak, ezért igyekszem beosztani őket. A hamarosan debütáló minisorozat adta meg a végső lökést ahhoz, hogy belekezdjek. Egyrészt hozta a megszokott CoHo színvonalat, másrészt picit csalódtam is.

Az alaptörténetről elég nehéz részleteiben spoilerek nélkül beszélni. Auburn tinédzserként elvesztette szerelmét, de a kapcsolat nem maradt következmények nélkül. Sőt, éppen az az egyik oka annak, hogy Dallasba költözik, ahol állást keresve ráakad Owen művészeti stúdiójára. A fiú kétségbeesetten munkaerő után kutat, mégpedig legújabb kiállításához keres alkalmazottat. Owen sikere nemcsak képzőművészeti tehetségében rejlik, hanem egyediségében is. Ugyanis emberek névtelenül vallomásokat írnak apró kis cetlikre, amelyek a fiú ihletének forrásául szolgálnak. Hatalmas plusz pont, hogy az említett festményekről van kép a könyvben.

Történet szempontjából elég nagy káoszt hordoz magával gyakorlatilag mindenki. Az egész, nem azt mondom, hogy szappanoperásra sikeredett, de van egy olyasmi beütése. Mondhatni, tényleg tökéletes egy minisorozat alapjául, olvasni is olyan érzés volt mintha egy film játszódna le előttem. A regény bővelkedik a kliséktől, de CoHo képes olyan módon keverni, hogy ez egyáltalán nem érdekelt.

Teljes bejegyzés: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2017/03/colle…

>!
Beatrice8
Colleen Hoover: Confess

Na, gyorsan mielőtt elkezdem nézni a sorozatot.
Vacilálltam kicsit, hogy levonjak-e fél csillagot, de semmi okát nem látom, szóval marad az 5.
Először is, ami leginkább meglepett a könyvben, hogy vannak benne fordulatok! Titkok, amikről tudunk, titkok, amikről nem. Pár óra alatt kiolvastam, le se tudtam tenni annyira fenttartotta a figyelmem. Úgy ledöbbentem mindig! Csak néztem, hogy what?! Néha pozitív, néha negatív meglepetés, de az biztos, hogy volt bőven. Szóval ez egy jó pont.
Kicsit féltem is tőle, mert sokan találták gyengének, nem Colleen szintűnek, de én semmi hanyatlást nem vettem észre benne.
Könnyedebb (nem könnyed, de könnyedebb!), mint a Velünk véget ér, mégis közelebb álltam a síráshoz ezt olvasva. Hiszen ez az egész teljesen igazságtalan!!!
Összességében jobban tetszett, mint az It Ends with Us. Nem lett a kedvenc CoHo könyvem, mert az még mindig a Maybe Someday, de azon gondolkodok, hogy kedvenc könyvnek jelöljem-e. Bátran ajánlom mindenkinek! Vicces, romantikus, fordulatos, érdekes. Imááádtam!
ui.: Nagyon örülök, hogy a nagynéném megvette nekem Karácsonyra angolul, mert ez a kiadás (ha rossz UK-s minőség is) sokkal jobban tetszik, mint a magyar. A nyelvezete teljesen értehető volt.
Hosszabban: https://molybirodalom.blogspot.com/2018/08/colleen-hoov…

>!
Atria, 2015
320 oldal · ISBN: 9781476791456 · ASIN: 1476791457
1 hozzászólás
>!
pveronika
Colleen Hoover: Confess

Ismeritek azt az érzést, amikor kisgyerekként megkérdezi anyukátok, hogy milyen finomságot hozzon a boltból és rávágod, hogy azt a különleges csokifagyit amit úgy imádsz, de mikor visszaér csak uncsi vaníliát tudott hozni? Az is nagyon finom, de mégsem az amit vártál. Na én nagyjából így voltam ezzel a könyvvel kapcsolatban. Egy fél éve vártam hogy olvashassam, előrendeltem az Amazonon, teljesen be voltam sózva, hogy már hajnalban a megjelenés pillanatában rákerült a táblagépemre. De sajnos alulmúlta a várakozásaimat. Ne értsetek félre, Colleen Hoovernek ez a könyve is nagyon jó volt, szépen és igényesen megírt történet, de közel sem hozta azt a katarzist amit mindig érzek ahányszor csak CoHo könyv kerül a kezembe. Aki ismer tudja, hogy mennyire odáig meg vissza vagyok az írónőért. Kb. órákat tudnék áradozni a zsenialitásáról, a humoráról, az hogy a könyvei egytől-egyik mennyire mélyen megérintettek. Talán az Ugly Love volt eddig ami kicsit kilógott a sorból, mert az más módon hatolt a lelkembe, az felkavaró volt és provokatív de ugyanakkor tagadhatatlanul ott volt benne az írónő zsenialitása. Ez még nem fordult elő Colleen Hoover esetében, de ez a könyv nálam felkerült arra polcra amire simán csak a jó könyveket teszem és nem a best of köteteket.

A legjobban az egész könyvben a vallomások tetszettek, főleg hogy tudom, hogy ezek valódi emberek, valódi vallomásai. Voltak köztük felkavaróak és kedvesek is, de ez minden ami különlegessé tudta tenni a könyvet számomra és sajnos ebből is kevesebb volt mint amit el tudtam volna viselni. Szerintem a karakterek is az átlagos kategóriába sorolhatók, nem volt bennük meg az a plusz ami miatt majd évek múlva is emlékezni fogok rájuk. A könyvből talán legjobban az írónő humora hiányzott. Langyos volt az egész, a konfliktusok esetén mindig azt érzetem, hogy én már olvastam ilyet, vagy hogy ezt bármilyen jobb kategóriájú író írhatta volna. CoHo eddig minden egyes könyvénél volt egy pont, egy mondat, egy fordulat aminél azt éreztem, hogy most elszakadt az a bizonyos húr és eldobom az agyam annyira imádom ezt az írónőt. Sajnos ezúttal ez elmaradt nálam. Igazából nem tudom megmondani, hogy mi hiányzott ehhez a ponthoz, mert amúgy tényleg nem rossz könyv, csak nem az a Colleen Hoover-elképesztően jó kategória. Nagyon szép íve volt a történetnek és elég fordulatos is volt. A vége is nagyon tetszett, igazán megható volt, de már kb. a könyv harmadánál ki lehetett találni, hogy honnan ismeri Owen a lányt, így ez sem okozott túl nagy meglepetést. A könyvben található festmények csodálatosak és szívesen megnézném őket élőben is. Mivel maga a könyv azért tényleg jó volt, nincs szívem négy csillagot adni rá. Ezért talán az írónővel szembeni elfogultságom miatt, megajánlok egy négy és fél csillagot…

8 hozzászólás
>!
gergelydori
Colleen Hoover: Confess

Ó, milyen kis különleges történet ez! Egyszerűen zseniális az alapötlet, és a megvalósítás se semmi!
Nagyon izgalmas, érzelmes és humoros egyaránt.
A történet számomra nem volt annyira fordulatos, már korábban gyanakodtam rá, hogy mik is lehetnek a titkok, amiket a szereplők őriztek. Jószerivel jól is tippeltem :D Ennek ellenére nagyon élveztem a sztorit, és CoHo tartogatott pár olyan dolgot hátra, amikre nem számítottam, ezzel kárpótolva a main titkok miatt.
A festmények gyönyörűek, egytől egyig *-* Rendszerint előre vagy éppen visszalapoztam a színes példányokhoz, és hosszú percekig bámultam, elemeztem, simogattam őket. Egyszerűen nem tudtam betelni velük. Remélem, a magyar kiadásban is benne lesznek.
Auburn jaj, de imádom a nevét *-* és Owen is nagyon szimpatikus karakterek voltak, igazán a szívemhez nőttek.
Olvassátok! :)

U.i.: A sorozat is imádnivaló kis szösszenet :D Annak ellenére, hogy kicsit úgy éreztem, a két főszereplő személyiségét felcserélték, de nem baj :D Colleen cameo-ja pedig hab a tortán :D

>!
CsepAdri 
Colleen Hoover: Confess

Szeretem, h CoHo mindig újat mutat és mindig meglep. Itt is ez történt. Meglepett Auburn és Owen személyiségeivel és körülményeikkel.
Imádtam a vallomások ötletét és a hozzá kapcsolódó művészetet.


Népszerű idézetek

>!
Naiva P

That’s what scares me, I tell him. “I’m afraid if I listen to my heart once, I’ll never figure out how to ignore it again.

>!
Cicu

“I'm scared I'll never feel this again with anyone else," I whisper.

He squeezes my hands. "I'm scared you will.”

Kapcsolódó szócikkek: Auburn Reed · Owen Gentry
>!
Naiva P

I pass through the hospital doors knowing it’ll be the last time.

(első mondat)

>!
Cicu

“You can love a lot of things about a person but still not love the whole person.”

Kapcsolódó szócikkek: Owen Gentry
>!
Cicu

Some secrets should never turn into confessions. I know that better than anyone.

Kapcsolódó szócikkek: Owen Gentry
>!
Cheril

„Sometimes we don't get second chances, Owen. Sometimes things just end.”

>!
Cicu

“What’s your cat’s name?”

Owen reaches over and runs his fingers through the cat’s mane. “Owen.”

I immediately laugh at his joke, but his expression remains calm. I pause for a few seconds, waiting for him to laugh, but he doesn’t.

“You named your cat after yourself? Seriously?”

He looks at me and I can see the slightest smile playing at the corner of his mouth. He shrugs, almost bashfully. “She reminded me of myself.”

I laugh again. “She? You named a girl cat Owen?”

He looks down at Owen-Cat and continues to pet her as I hold her. “Shh,” he says quietly. “She can understand you. Don’t give her a complex.”

Kapcsolódó szócikkek: Auburn Reed · Owen Gentry
>!
zwecki

There are people you meet that you get to know, and then there are people you meet that you already know.

>!
Cheril

„I didn't choose to be an artist. I think it kind of chose me.”

>!
Cicu

”(…) I need you to remember that anyone can make love. But I’m the only one who deserves to make love to you.”

Kapcsolódó szócikkek: Owen Gentry

Hasonló könyvek címkék alapján

Heidi McLaughlin: Forever My Girl
B. N. Toler: Where One Goes
Penelope Ward – Vi Keeland: Stuck-Up Suit
Alessandra Torre: Hollywood Dirt
Lora Leigh: Wild Card
Kasie West: Love, Life and the List
Cora Reilly: Bound By Temptation
Kristen Callihan: Idol (angol)