All ​Your Perfects – Minden tökéletesed 1961 csillagozás

Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed

Egy rég elfelejtett ígéret képes lehet megmenteni a kapcsolatot?

Quinn és Graham tökéletes szerelmét veszélybe sodorja a tökéletlen házasságuk. Az évek során felgyülemlett emlékek, a hibák és a titkok már eltaszítják őket egymástól. Az egyetlen dolog, ami megmentheti őket, éppen az lehet, ami a szakadék szélére sodorta őket.

A Minden tökéletesed egy elgondolkodtató regény egy párkapcsolati gondokkal küzdő párról, akiknek múltbéli ígéreteken múlik a jövője. Szívszaggató, letehetetlen olvasmány.

Az év legfelkavaróbb szerelmi története – lehet-e együtt tökéletesen boldog két tökéletlen ember?

Add át magad a sodrásának!

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633990797 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2023
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635974252 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635974252 · Fordította: Sándor Alexandra Valéria

2 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Graham Wells · Quinn Dianne Whitley


Kedvencelte 385

Most olvassa 81

Várólistára tette 401

Kívánságlistára tette 539

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Málnika P>!
Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed

”Vagy úgy élek, hogy folyton az általam legtökéletesebbnek gondolt életre összpontosítok, ami soha nem valósulhat meg, vagy pedig úgy, hogy örülök annak, amim viszont megvan. És a mostani életem annyi lehetőséget adna, ha az állandó agyalás helyett inkább élnék ezekkel a lehetőségekkel.”

Az All Your Perfects – Minden tökéletesed egy válságba jutott házasság, hatévnyi küszködés története. A két idősíkot fejezetenként váltakoztató regény jól bemutatja az éles ellentétet az akkori hatalmas szerelem és a most helyrehozhatatlannak tűnő helyzete között. Megragadja milyen következményekkel jár a kommunikáció hiánya egy párkapcsolatban, és az, ha az egyik fél csupán egyetlen dolog spoiler megszállottja lesz, mivel a legnagyobb vágya nem akar teljesülni az életben. A sablonos karakterek: a butuska lány és az elképesztően tökéletes férfi, a túlcsorgó párbeszédek, a téma elnagyolása ugyanúgy nem nyerték el a tetszésem, mint a túltengő erotika. Bár sem a témával, sem a zsánerrel nem tudok azonosulni, mégis voltak megható részek, főleg a vége felé spoiler. Megértem a hype-ot, a témáról olvasni spoiler pedig garantáltan felszabadító lehet az érintetteknek, ám ez a könyv engem most nem talált meg.

5 hozzászólás
Mulán>!
Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed

Picit vegyesek az érzéseim mert nem tudom eldönteni hogy sok vagy kevés volt. Tetszett az alap történet de meg is valahogy túl sok de egyszerre túl kevés is. Sok a fájdalom ebben a könyvben az értetlenség, de egyszerre sok benne a romantika a szerelem. Viszont szerintem az eltúlzott kommunikáció hiánya ahogy két ember elmegy egymás mellett ez túl sok, nagyon el van húzva a történetben és ez már engem idegesített. A karakterek szerethetőek lennének (számomra ) de mindent elvitt ez hogy nem beszelnek rendesen egymással. Az akkor és a most között hatalmas szakadék van amit csak a szerelmes levelek tudnak kárpótolni.( az olvasónak) Szeretem az írónőt de nem mindig talál el.

1 hozzászólás
Linszyy P>!
Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed

„A mi házasságunk nem tökéletes. Nincs olyan házasság, ami tökéletes lenne. Volt olyan, amikor ő adta fel a kapcsolatunkat. Még többször előfordult, hogy én adtam fel. A hosszú házasságunk titka, hogy soha nem adtuk fel egyszerre.”

Csodálatos. Ez a könyv csodálatos volt.
Öt csillag és kedvenc. A második könyvem Colleen Hoovertől és már az első is nagyon tetszett, szóval nem értem, hogy várhattam eddig, hogy újra a kezembe vegyek tőle valamit. Féltem, hogy a meddőség témája nem tud megérinteni és nem fogok ezen sem sírni, de tévedtem. Nagyon sokszor bekönnyeztem, mert házas vagyok, gyerekválallás előtt, és nem volt nehéz elképzelni, hogy ugyanígy kiüresedjen a házasságom, ha egy ekkora probléma közénk áll. Erre nincs gyógymód. Quinn és Graham mindent megpróbált már és igazából áldás volt nekik az, ami végül megtörte a jeget. Hihetetlen szomorú volt, gondolom mindannyian a párnánkba zokogtunk, de ha nincs az az esemény, tutira semmi nem változott volna.

De ne szaladjunk ennyire előre. Felváltva látjuk, hogy hogyan ismerkednek meg a szereplőink, ami nagyon abszurd és vicces, látjuk, hogy tökéletesek együtt, majd mindeközben fél szemmel és összeszorított fogakkal figyeljük a fájdalmas jelent. Imádtam ezt, érzelmi hullámvasút volt és összefacsarodott a szívem. A házasságról annyi jó gondolat volt ebben a könyvben, és ez rengeteget adott nekem az élményhez. Nem tudtam, mi lesz ennek a vége, minden egyre rosszabb és rosszabb lett, de aztán jött a doboz és istenem, talán minden házasságban kellene egy ilyen doboz utolsó mentőövként. Nagyon tetszett a végkifejlet, semmi ilyenre nem számítottam, és hálás vagyok az írónőnek, hogy megmutatta, gyerek nélkül is lehet élni. Mert lehet, főleg, ha a lelkitársaddal éled le az életed. És ezt szerintem kevesen merik kimondani.
https://youtu.be/nhtgRBXJkRM

4 hozzászólás
Amál P>!
Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed

Tudom, hogy most nem leszek túl népszerű, de nekem ez a könyv nem tetszett igazán. Elcsábított a szépséges borító és a gyönyörű élfestés, de maga a történet olyan álságosnak tűnik. Szerettem, amikor a múlt eseményeit idézte fel Quinn, de akkor is olyan érzésem volt, hogy túljátszák a szerepüket. A jelenben meg egyszerűen az idegeimre ment Quinn hisztije. Graham meg annyira tökéletes, hogy az már fáj. Nekem túl nyálas. Egy férfi legyen férfi, ne egy cuki-muki papucs. Maga az alapötlet jó volt, de számomra minden el volt bent túlozva, a szereplők viselkedése, a kommunikáció hiánya, a sok felesleges erotika. Sajnálom.

14 hozzászólás
DarknessAngel>!
Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed

Colleen, Colleen, Colleen… neked mindig muszáj a lehető legfájdalmasabb dolgokról írnod a lehető leggyönyörűbben. Sosem bírok betelni az ámulattal és a könnyekkel.

Ez a könyv teljesen a padlóra fektetett. Még sosem éreztem magam ennyire kisemmizve, mint azok után, amin Quinn és Graham keresztül ment. Tudtam, hogy nehéz témát boncolgat a könyv, de mivel ez egy CoHo könyv, tudtam, hogy végül úgy is minden rendben lesz. Csak arra nem voltam felkészülve, hogy milyen áron. Én nagyon hittem Quinnel együtt a csodában. És igen, én az a „minden okkal történik” típus vagyok, de ez akkor is annyira, de annyira igazságtalan. A szívem szakadt meg! Mondjon akárki akármit, szerintem Quinn egy rohadt erős karakter. Egyszerűen fel is adhatta volna, elválhatott volna, még súlyosabb depresszióba eshetett volna, alkohista lehetett volna belőle… szerintem százszorosan is rosszabbul alakulhatott volna minden, ha Quinn csak úgy feladja.
Mi csak a boldog pillanatokat láttuk, illetve a 6-os erősségű hurrikánt. A köztes, lassan elromló rész kimaradt, ezért szerintem nem fair a nagyja miatt Quinnt okolni, főleg, hogy ő ostorozta saját magát eleget. Nagyon nehéz volt ezt az egészet olvasóként „átélni”, hát még aki tényleg keresztülmegy hasonlón. El sem tudom képzelni, hogy az mennyivel rosszabb off.
Az tetszett a legjobban, hogy egyik karakter tetteit sem lehet elítélni. Mindkettejüket abszolút meg lehet érteni és együttérezni velük. spoiler
Kisírtam minden egyes Most résznél a szememet, illetve később már az Akkor részeknél is, amikor boldogan az életük tervezgetéséről mesélt a páros. Nagyon jó megoldás volt felválta tekinteni a múltba és a jelenbe, így kiegyenlítődtek a boldog és boldogtalan pillanatok.
Graham levelei… hát ha azelőtt nem bőgtem volna eleget, akkor itt már tuti eltört volna a mécses. Nagyon találó volt ilyen ötlettel előrukkolni, illetve idővel bővíteni a doboz tartalmát. A könyv vége nagyon meghatott, végre boldogan fellélegezhettem, még ha teljesen így sem gyógyultak be a történet által ejtett sebek. Nem is kérdés, hogy felkerült a kedvencek közé. Csak ajánlani tudom!

3 hozzászólás
kellyolvas P>!
Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed

Kedvenc könyvet avattam, és ez azzal is jár, hogy nem tudok 5 mondatban beszélni róla, szóval kiragadok egy kicsit a blogbejegyzésből kedvcsinálónak.
Quinn és Graham, milyenek ők EGYÜTT? Hú, nem egyszerű szavakba önteni, mekkora ez a szerelem, mert ők miután újra találkoztak, onnantól elválaszthatatlanok, és kihozzák egymásból a legjobbat, megoldanak minden problémát. Beszélgetnek, ismerkednek, szerelmeskednek, és lángolnak a lapok, édesek, romantikusak, ezer és egy idézetet ki lehetne emelni, mennyire tökéletesek együtt, mennyire övék a világ. Graham egyszerűen utánozhatatlan a dobozával, az álmok meséltetésével, a dátumaival, a hitvallásával. Lelki társak, akik minden gátló körülmény ellenére egymásra találtak. Mindez az „Akkor” fejezetekben olvasható, ami sokkolóan ellentétes a „Most” fejezeteivel. Quinn személyiségének változása természetesen kihat Grahamre, a jelenben nincs viccelődés, nincs romantika, csak hatalmas hibák. Nem csak Graham hibázik, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy bűnbakot akar, vagy a kialakult helyzetet okolja. A karaktere személyiségével mindenesetre szögesen ellentétes amit csinált, de semmiképp nem akarom mentegetni, mert pontosan átéreztem, mit okozott ezzel. Ezen a ponton ölt meg engem a szerző, Graham személyén keresztül. Nagyon nehéz ítélkezni ebben a helyzetben, és érthetetlen számomra, hogy az olvasók ezért csalódnak egy könyvben, lepontozzák, mert nem a kedvükre alakulnak a dolgok, holott nem kell messzire menni az életben, hogy lásd, ez enyhén szólva nem példa nélküli. Barátaim, elég messze vagyunk már a tiniszerelmektől, ideje felébredni. A karakterek hibáznak, a szerző csak elmeséli. Ha megöl is benned valamit, akkor is ez a valóság. Bővebben:
link

15 hozzászólás
Hails>!
Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed

Imádom a COHO köteteket és ez is csodálatos és közben lélektipró volt és elég nehéz téma, ami őszintén bevallom, hogy engem is érint. Ezért kicsit nehéz volt olvasnom ezt a könyvet, mert Quinn érzelmei és gondolatai az én régi emlékeimre és vívódásaimra emlékeztettek, ezért szörnyen nehéz volt olvasnom ezt a könyvet. Ugyanakkor az a szeretet és az a szerelem amivel Graham fordult Quinn felé, az annyira megérintett, annyira szerettem olvasni spoiler
Kisebb személyes rész: Én 13 évesen tudtam meg, hogy olyan bajom van mint Quinn-nek és akkor még nem is érdekelt, de ahogy nőttem, ahogy láttam a családba születendő gyerekeket, a volt osztálytársaim családalapítását, a legjobb barátnőm várandósságát, akkor voltak néha mély pontok. De Hála az égnek az én párom is olyan volt és még mindig olyan mint Graham. spoiler
Arra koncentrálok, hogy a párom olyan mint Graham. :) És nekem ezért volt csodálatos ez a könyv, mert Graham nekem annyira valóságos volt.
Másképp vizsgálva a könyvet, a két ellenpont, a jelen és a múlt hihetetlen ellentétben állt egymással. A Múltnál szinte a felhőkben jártunk a Jelenben meg szívszaggató fájdalmat éreztünk minden sorban. Ez az ellenpontozás nagyon érdekes volt, ugyanakkor, Coho megcsinálta úgy, hogy jól működjön, hogy ne legyen erőltetett vagy értelmetlen. A mellékszereplők is igazán érdekesek voltak. Bár nem egy kedves karakter volt, mégis bírtam Quinn anyját, mert egy olyan különös nő volt számomra, hogy külön érdemelhetne egy könyvet. Biztos, hogy az ő életútja is izgalmas lehetne.
Nagyon tetszettek a spontán dolgok a könyvben pl.: spoiler. Ava egy végtelenül aranyos karakter volt, és nagyon bírtam őt és a férjét.
Sajna nem lesz a kedvenc Coho kötetem, pont azért mert nagyon nehéz számomra ez a téma, de ennek ellenére csodálatos volt és szerettem :) Ajánlom mindenkinek! ;)

5 hozzászólás
Nettaa0316 P>!
Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed

„Tudom, hogy az életem összességében nem tökéletes, de végre kezdek értékelni benne mindent, ami az.”

Szerintem az írónő minden eddigi regényénél jobban fájt ezt a könyvet olvasni. Komolyan, minden egyes alkalommal képes tönkretenni, de ezt most nagyjából végigsírtam. Na jó, mosolyogtam is sokszor, és az nagyon jól esett. Kínzás volt párhuzamosan olvasni a múltat és a jelent, és látni, hogy mennyire eltér a valóság az elképzelésektől. A múlt valami eszméletlenül édes volt, a jelen pedig elmondhatatlanul fájdalmas, de mikor a szálak összeértek, az szokás szerint csodálatos. Graham és Quinn, az ő álmaik, a valóságuk, a házasságuk és a küzdelmük. Vérzett értük a szívem. Annyira, de annyira drukkoltam nekik! Igazi harcosok, és minden hibájuk ellenére én végül nagyon büszke voltam rájuk.

A Minden tökéletesed egy újabb szívszorító történet egy csodás szerelemről, ami megtanít értékelni azt, amink van. Persze, teljesen összetör, de ez néha egyszerűen csak kell! Repült a kedvencek közé – a könyv, a gyönyörű gondolatok és ez a páros is.

6 hozzászólás
Naiva P>!
Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed

Milyen régen nem olvastam már Colleentól, pedig mennyire imádtam őt.
Ez a története egyszerűen gyönyörű volt egy nagyon komoly témával, ami aligha nem minden nő rémálma; spoiler Párkapcsolati és gyermekvállalási témák szempontjából is érdekes volt a történet, amely egy házaspárra összpontosít, akik házasok. Ez már eleve eltér a legtöbb mai kortárs romantikus könyvtől. Nagyon sok ember számára a szeretet nem elég. A szerelem múlandó, egy átmeneti érzelem az érzelmek tengerében, az emberek óceánjában. De mi lenne, ha a szerelem elég lenne? Mi lenne, ha a házasságnak nem kellene megfelelnie a társadalom minden elvárásának azzal kapcsolatban, hogy milyennek kellene lennie a házasságnak? Fikciós, de annál életszerűbb olvasmány. Nagyon szépen megírva.

Porcsinrózsa>!
Colleen Hoover: All Your Perfects – Minden tökéletesed

Egy könyv, tele fájdalommal, veszteséggel és szenvedéssel. Bizonyára sok gyermektelen házaspárnak ad erőt, ha elolvassa. De ez „csak” regény. (bocsánat) Persze, létezik a valóságban, hogy emberek együtt maradnak gyermek nélkül is. Ám azt gondolom, ez a ritkább eset. A legtöbbünket természetes vágy hajt a gyermekvállalás felé, és a gyermek hiánya gyakori válóok.. Sokan felvállalják az új kapcsolatot, még ha boldogtalanabb is, a gyermekért cserébe. Hogy megéri – e, ezt mindenki egyénileg döntheti el.
Ez a regény gyönyörű, olvasmányos, elgondolkodtató, még akkor is, ha a valóságban az utca emberének érzelemvilága nem ennyire letisztult és erős, mint e történet főszereplőié.
A házasságmegújító ládikóra azt hiszem, valamennyiünknek szüksége lenne egy bizonyos „házassághosszon” túl. Gyermekes és gyermektelen párok számára egyaránt tanulságos történet, nagyon ajánlom. Mindig van mit tanulnunk az emberi kapcsolatokról. A sajátunkról is, másokéról is. Ha ezeket igyekszünk megérteni, empatikusan elfogadni, bizonyára kevésbé hajlunk majd az ítélkezésre, és elfogadóbbak, szeretettel telibbek leszünk, bármilyen nemű párkapcsolattal szemben.
Nagyon szeretném, hogy így legyen ! Magam, és mások vonatkozásában egyaránt.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Könyvmolyocska1 >!

– Ha csak a hibáidra világítasz rá, akkor elhalványul minden tökéletesed.

15. oldal

kellyolvas P>!

Megígérem, hogy jobban foglak szeretni a viharban, mint a tökéletes napokon.
Megígérem, hogy jobban foglak szeretni, amikor fáj neked valami, mint akkor, amikor boldog vagy.
Megígérem, hogy jobban foglak szeretni, amikor szegények vagyunk, mint amikor dúskálunk a javakban.
Megígérem, hogy jobban foglak szeretni, amikor sírsz, mint amikor nevetsz.
Megígérem, hogy jobban foglak szeretni, amikor beteg vagy, mint amikor egészséges.
Megígérem, hogy jobban foglak szeretni, amikor utálsz, mint amikor szeretsz.
És megígérem… esküszöm… hogy jobban foglak szeretni, amikor elolvasod ezt a levelet, mint akkor, amikor megírtam.
Alig várom, hogy veled éljem le az életemet. Alig várom, hogy rávilágítsak mindenre, ami tökély benned.
Szeretlek.

2 hozzászólás
kittenn>!

– A mi házasságunk nem tökéletes. Nincs olyan házasság, ami tökéletes lenne. Volt olyan, amikor ő adta fel a kapcsolatunkat. Még többször előfordult, hogy én adtam fel. A hosszú házasságunk titka, hogy soha nem adtuk fel egyszerre.

197. oldal, 22. fejezet

4 hozzászólás
Nettaa0316 P>!

– Fogsz sírni ma este. Az ágyban. Akkor fáj a legjobban. Amikor egyedül vagy.

17. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Graham Wells
Könyvmolyocska1 >!

Tudom, hogy az életem összességében nem tökéletes, de végre kezdek értékelni benne mindent, ami az.

287. oldal

2 hozzászólás
Nettaa0316 P>!

Az embernek nem mindig van hatalma afölött, hogy kivé formálják őt a körülmények.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Quinn Dianne Whitley
Nettaa0316 P>!

Furcsa, hogy mennyire tud hiányozni valaki, aki még mindig itt van.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Quinn Dianne Whitley
books_withtulips>!

Nem számít, mennyire szeretünk valakit-a szeretetre való képesség mit sem ér, ha meghaladja a megbocsátás képességét.

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Quinn Dianne Whitley · szeretet
Nettaa0316 P>!

Biztos azért nem vettem észre, mert a szomorúság olyan, mint egy pókháló. Csak akkor látja meg az ember, amikor beleakad, utána pedig erővel kell kiszabadulnia belőle.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Quinn Dianne Whitley
Könyvmolyocska1 >!

Vannak, akik azt hiszik, hogy a tökéletes napokra kell összpontosítani egy házasságban. Úgy szeretik egymást, ahogy csak bírják, amikor minden rendben. De ha valaki teljes hőfokkal ég a jobb időkben, és reméli, hogy rosszabb napok soha nem jönnek, talán nem marad elég erőforrása és energiája, hogy átvészelje azokat az 5-ös erősségű pillanatokat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: Csak szex
Emma Chase: A királynő férjet keres
Abby Jimenez: Barátnak tartalak
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
J. A. Redmerski: A soha határa
Karina Halle: A féktelen trónörökös
Helen Hoang: Amit a szív diktál
Heather Webber: Éjfélkor a Fekete Rigó kávézóban
Katherine Center: Egy lépésre a boldogságtól
Christine d'Abo: 30 fülledt nap