All ​Your Perfects 29 csillagozás

Colleen Hoover: All Your Perfects

The #1 New York Times bestselling author of It Ends with Us—whose writing is “emotionally wrenching and utterly original” (Sarah Shepard, New York Times bestselling author of the Pretty Little Liars series)—delivers a tour de force novel about a troubled marriage and the one old forgotten promise that might be able to save it.

Quinn and Graham’s perfect love is threatened by their imperfect marriage. The memories, mistakes, and secrets that they have built up over the years are now tearing them apart. The one thing that could save them might also be the very thing that pushes their marriage beyond the point of repair.

All Your Perfects is a profound novel about a damaged couple whose potential future hinges on promises made in the past. This is a heartbreaking page-turner that asks: Can a resounding love with a perfect beginning survive a lifetime between two imperfect people?

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Simon & Schuster, New York, 2018
Felolvasta: Madeleine Maby
>!
Atria, 2018
320 oldal · ASIN: B078MC547V
>!
Atria, 2018
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781501171598

1 további kiadás


Kedvencelte 8

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

>!
pveronika
Colleen Hoover: All Your Perfects

Nem gondoltam, hogy Colleen Hoover tud szívfájdítóbb és érzelmileg kimerítőbb könyvet írni az It Ends With Us-nál, de ez a könyv még annál a történetnél is sokkal nyomasztóbb volt, és teljesen kikészített. Azt hiszem, a lehető legrosszabb időpontban talált meg ez a történet, aminek minden kétségbeesett fájdalmát most kétszer olyan erősen éreztem, mint máskor. Ennek ellenére sem tudok 5 csillagnál kevesebbet adni rá, de nem tudom, hogy azok számára, akik hasonló problémákkal küzdenek mint a szereplők, ez a könyv megnyugvást, vagy inkább mérhetetlen szomorúságot jelent-e, így mindenki számára csak gondos mérlegelést követően ajánlanám.

A történet két idősíkon játszódik. A múltban vegignézhetjük, ahogy Quinn és Graham a véletlen vagy inkább a sors által egymásra találnak. Ahogy első pillanattól kezdve, mint két puzzle darabka illenek egymás életébe, és ahogy egy mindennél erősebb szerelem bontakozik ki közöttük.

A jelenben az életük mégis fájdalommal, gyásszal, könnyekkel, kimondatlan szavakkal, és egy kettejük közötti hatalmas távolsággal teljes. A szerelem még mindig ott van, de beárnyékolja mindaz, ami az elmúlt hét évben történt, és ami nem történt meg… Lassan mindketten falat húztak maguk köré, hogy a másik elől elrejtsék a szomorúságot, ami életük minden pillanatát átjárja, és ezt a falat talán barmilyen erős is egy szerelem, még az sem képes áthatolni.

Rengeteg mondanivalója volt ennek a könyvnek, és hihetetlen az a tehetség, amivel Colleen Hoover képes volt átadni azt a milliónyi érzelmet, amit a történet magában hordozott. Minden egyes szó a lelkem legmélyéig hatolt, és míg a múlt fejezetei mosolyt csaltak az arcomra, addig a jelenben a főszereplőkkel együtt sírtam. Tényleg nem tudok rá jobb szót mondani, mint hogy érzelmileg megterhelő volt.

spoiler

spoiler

Összességében tetszett ez a könyv, és az írónő minden tiltakozásom ellenére gondoskodott róla, hogy ne tudjam letenni, de határozottan nem egy könnyed történet, így mielőtt bárki is kezébe venné a kötet, minimum egy nagy levegővételt és egy csomag zsepit ajánlok.

>!
FairyDust
Colleen Hoover: All Your Perfects

Nagyon szeretem Colleen Hoovert, kedveltem ezt a könyvét is, de nem éreztem azt az érzelmi töltetet amit már megszoktam a történeteiben.
Szedjük külön.
Tetszett a könyv szerkezete. Az egyik fejezet a múltban játszódik, a másik pedig a jelenben. A múltban megismerhetjük a két szereplőnk kezdeti turbékolását, a jelenben pedig küzdünk velük, mivel a kapcsolatuk a szakadék felé tart.
Tetszett a lezárt doboz ötlete. Házasságkötésük után mindketten írtak a jövőbeli énjüknek egy levelet. spoiler
A karakterek jóvel idősebbek, mint a korábbi Hoover élményeimben, ezt én pozitívumnak éltem meg, érdekes volt belelátni egy ilyen sok éve funkcionáló házasság színfalai mögé.

S akkor jöjjön a központi probléma, ami szerintem langyos vízzé tette a könyvet. spoiler Először szomorú voltam, de azt hittem ezen túl lesz még valami drámai elem, fokozás, akármi, de nem. Csak ültem a könyv felett, olvastam, és fejezetről fejezere vártam, hogy na majd most spoiler de nem. Valóban szörnyű dolog, ismerősök között is többen küzdenek ezzel, átérzem a problémát, nem vagyok egy érzéketlen népművészeti cserépedény, de nagyobb elvárásaim voltak a könyvvel szemben. Igazság szerint, nem érzem úgy hogy kijátszottak volna minden kiskaput. spoiler de oldjuk már meg, ne szenvedjünk feleslegesen az isten ájdon meg.

Kellemes élmény volt, igaz hidegen hagyott a fő probléma, ettől függetlenül egy érzelmes könyv, főleg annak akit érdekel ez a témakör. Mivel nem estem hasra tőle, nem tudok 4 csillagnál jobbat adni rá.

>!
Everglow P
Colleen Hoover: All Your Perfects

Hey, girl, you’re looking mighty fine, feels like I’m breathing Iodine
Your smile gets all up in my head, feel so heavy, like I’m dragging Lead
Your skin is smooth, it looks so sleek, it’s like someone dipped you in Zinc
Kissing you would never get old, marry me girl, I’ll flank you in Gold

Komolyan rímes versbe szedett egy lánykérést, amiben kémiai elemeket használt?!? – Esküszöm, ez a nő még most is tud meglepetéseket okozni. (…)

Megszokhattuk már, hogy CoHo mindig előáll valamivel, amitől leesik az állunk, és nem történt máshogy ezúttal sem. Eleinte motoszkált bennem, hogy túl vagyunk a zárószámon, és amiket eddig csinált, azoknál már nem lehet jobb – de higgyétek el, erre az AYP teljesen rácáfolt. Egy bűvész legnagyobb ereje mindig abban rejlik, hogy bár a marka üres, ő ennek ellenére képes elhitetni a világgal, hogy valójában rejteget valamit benne.

https://chroniclesofabookshelf.blogspot.com/2018/07/col…

>!
Szilvi00 P
Colleen Hoover: All Your Perfects

Komolyan mondom, ha még egy ilyen könnyfakasztó történetet át „kell” éljek, én megharagszom az írónőre! Ugyan már! Arra képtelen lennék… mindössze a fájdalom beszél belőlem. Colleen Hoover eddig sem kerülgette a forró kását és komoly témákról írt. Én úgy érezem, ez volt eddig a legfelnőttesebb (nem a felnőtt tartalomra célzok) és legerőteljesebb alkotása.
A könyv fő témája spoiler nagyon messze áll tőlem, és az az én nagy szerencsém, hogy ezt a spoilert sikerült elkerüljem. Ha tudom, talán nem siettem volna elolvasni. Nagy hiba lett volna kihagyni! Quinn és Graham története hihetetlenül megérintett és nagyon megterhelt érzelmileg. Gyorsan kiderült számomra, hogy egy sima romantikus történetnél sokkal több vár rám. Egy jól működő házasság sok odafigyelését és munkát igényel. A jó és a rossz időkben is kell tartani, de amíg egy házaspár úgy szeretni egymást, mint Quinn és Graham, addig van remény. Vagy van egy pont, amikor már ez sem elég? Együtt küzdöttem főszereplőinkkel ezért a kapcsolatukért, miközben egy csodáért imádkoztam.
Megemlíteném a könyv felépítését: a fejezetek akkor és most között váltakoztak, egyik végletből a másikba csöppentem. Az egyik percben ezerrel zakatolt szívem és mosolyogtam, a másik percben keserűség és csalódottság kerített hatalmába. Nehéz volt hirtelen váltani, és feldolgozni az érzelmeimet.
Az elhasznált papír zsebkendők számáról inkább ne is beszéljünk! Graham leveleitől sírógörcsöt kaptam a végén!

>!
gabiica P
Colleen Hoover: All Your Perfects

Ismét egy csodálatos Colleen Hoover regényt vehettem a kezembe. Ez újra egy nagyon más stílusú könyv volt, sokban eltér az előző írásaitól. Felnőtt, nagyon jól összerakott, komoly problémát feszegető regény ez.
Nem tudtam, hogy mire számítsak, direkt nem olvastam előre értékeléseket, sem véleményeket, de csodás élménnyel gazdagotam.
Quinn és Graham története akár mindennapinak is nevezhető, hiszen hány és hány pár küzd hasonló problémával. Számomra kifejezetten pozitív élményként hatott, hogy a történet úgy lett megírva, hogy nem csak Quinn szenved, hanem Graham is.
CoHo most egy igazán komoly és megrendítő történetet alkotott. Én úgy érzem, minden nő számára csapás, ha spoiler, főleg egy olyan nő számára, akinek ez a legnagyobb vágya. Szomorúság öntött el, akárhányszor Quinn megpróbáltatásairól olvastam. Sejthető volt, hogy pszichésen is megviseli a helyzet, én teljesen valószerűnek látom, hogy egy idő után egy nő minden gondolatát ez köti le, tervezetten éli az életét, és elfelejti élvezni, ami van.

Nagyon tetszett a történet felépítése. Az, hogy a fejezetek felváltva haladtak előre a múltban és a jelenben, számomra sokkal érdekesebbé tették a történetet. Egyszerre voltam kíváncsi, hogy mi történt akkor, és mi történik most. Ez talán ellensúlyozta bennem a szomorúság érzését, amit a jelen fejezeteinek olvasásakor éreztem, kicsit felüdítettek. Bár lényegében ez egy érzelmi hullámvasút volt, számomra mégis imponált ez a felépítés.

Fontos dologra hívja fel a figyelmet: egyetlen házasság sem tökéletes, de tudni kell kezelni a problémákat és kitartani egymás mellett, bármit is hoz az élet – ha igazán szereti egymást a két fél. Én örömmel konstatáltam, hogy Quinn és Graham szerették egymást eléggé ahhoz, hogy ne eldobják, hanem megjavítsák. Nagyon tetszett a doboz ötlete. Talán nekem is szükségem lesz erre a dobozra, jó gondolat, amely segíthet felébreszteni a kihúnyó érzelmeket, emlékeztet arra, hogyan is indultak a dolgok.

Ez nem egy vidám könyv. Ne olyankor vedd a kezedbe, amikor csupa boldogságról szeretnél olvasni, vagy valami olyat akarsz, ami felvidít, vagy megnevettet. Ettől nem azt fogod kapni. De nem baj. Ettől függetlenül ez a könyv egy érzelmi csoda. Szomorú, mély, komoly, igazán felnőtt.

>!
Beatrice8 
Colleen Hoover: All Your Perfects

„“If you only shine light on your flaws, all your perfects will dim.””
Szerintem a Slammedről órákig írtam az értékelésem és nem azért, mert nagyon hosszú lenne. Az volt az első CoHo könyvem, ez a sokadik és megint itt vagyok egy nehéz, több órás értékelési folyamat elején.

Ha nem lenne a Scribd azt hiszem jó sokáig esetleg soha nem olvastam volna el. Féltem tőle. A megjelenéstől kezdve ott lebegett a fejem felett, hogy elolvassam-e. Olvastam, néztem róla spoileres értékeléseket, hátha előre tudva a dolgokat kevésbé fogok félni nekikezdeni, de nem jött be, csak még jobban elment tőle a kedvem, de igazából sosem került le az „Olvassam vagy ne?” listámról. Tegyük hozzá, hogy jogosan féltem! De jött az igyenesen Scribd hónap és elolvastam a végét előre. Az lebegett a szemem előtt végig. És míg így is határozottan depresszív volt, fúúú! Először a now és a then is, bár nyilván az előbbi jobban. Aztán a then tök boldog és romantikus lett. A jövő ismeretében viszont még abban is voltak olyan részek, amik fájtak.

A nagy szenvedés közepette többször megfordult a fejemben, hogy miért is olvasom én ezt? Ja, mert Colleen Hoover. Pedig ennek a ritmusa más volt, mint a könyveié szokott lenni. Ő inkább az a lesből támadó. Látsz egy-egy nehézséget, kisebb tragédiákat, de örülsz, hogy milyen szépen boldogulnak velük. Aztán bumm a könyv 3/4-nél érzelmileg a falhoz vág. Na, ez a könyv nem ilyen. Akkor lenne ilyen, ha az első fele then lenne a második fele now. Az még nagyobb kegyetlenség lenne ennél. A felénél kezdtem volna fellélegezni, hátha javulni fognak a dolgok, de a spoilerenek hála tudtam, hogy még korai lenne várni a megváltást. Aztán minden elérte a mélypontját végre és onnan már csak feljebb volt. Szerencsére Colleen nem lepett meg semmilyen elspoilerezetlen bonyodalommal, így még időben elkezdhette a könyv a helyrehozást. És milyen jól ment neki! Egyszerűen nem tudok nem szeretni egy CoHo könyvet. Ugyan nem lett kedvenc, de megérte a szenvedést. Végül jobb lett, mint gondoltam. Határozottan depresszív könyv, mint ahogy figyelmeztettek, de nem sírtam rajta és így utólag, amikor a szenvedést már nem látom, megérte elolvasni! Nagyon jó volt :) Nem vidám, de wow! Ezt is csak CoHo csinálhatja velem.

Colleen Hoover egyszerűen zseni. A romantikus contemporary műfaj koronázatlan királynője.

„What did I miss while you were sleeping?”
Annyira aranyos és szívszaggató! Most nézzétek, hát nem: „Until then, I will continue to love you more and more with every struggle we face than I loved you when all was perfect.” Olyan amitől egyszerre akarsz sírni a boldogságtól és a szomorúságtól. Borzasztóan fájt a szívem Grahamért és Quinnért. Semelyikőjüket nem hibáztatom. Nem azt mondom, hogy Quinnel mindenben egyetértettem, nem. Voltak olyan dolgok, amiknél csak néztem, hogy most komolyan? Ezzel is baja van? De értettem miért, nagyon a gödör alján volt lelkileg. Tehát sajnáltam azok miatt, a dolgok miatt, amit az élet mért rá és sajnáltam saját maga miatt is.
Aztán ott volt Graham. A. Tökéletes. Férfi. De teljesen komolyan. És mégis… Amikor először elspoilereztem magamnak azt hiszem haragudtam rá, de a könyvet elolvasva nem tudtam. Hibázott? Persze! De nem haragudtam meg érte. Ő is csak egy ember. A szívem szakadt meg mindkettejükért.

A végével viszont elégedett vagyok.
A dobozt imádom, zseniális ötlet!

Nyilván nem így történt, de olyan, mintha Colleen Hoover így állította volna össze a regény alapötletét. „Vegyünk egy tökéletes férfit. Megvan. Adjunk mellé egy nőt, akivel tökéletes párt alkotnak. Szuper, ez is kész. És akkor most tegyük tönkre a házasságukat egy dolog miatt, amíg egymásra se bírnak nézni. Hát, ez nagyszerűen sikerült!” Természetesen nem így történt, az írónő egész egyszerűen az életről írt. Ha mindazt a nehézséget, amin keresztülmentek a szereplők nem tette volna bele, akkor olyan nyálas és valóságtól elrugaszkodott könyv lett volna, hogy mindenki elkönyveli limonádékönyvnek és a következő könyv elolvasása után már azt sem tudná senki, hogy mi is történt benne. Összetöri a szívünk, de aztán legalább összeragsztja és egy maradandó élményt nyújt.
Nem kommunikálnak benne. Ez tény. Az is, hogy ezért nagyon ideges tudok lenni a könyvekben, de ez most nem olyan volt. Most szomorú voltam miatta. Nem tudom kijelenteni, hogy én ebben a helyzetben máshogy cselekedtem volna. Ez is elég szomorú és őszintén egy kicsit aggaszt, rájöttem, hogy túlságosan kerülöm a konfrontációt.

Rengeteg bölcsesség található ebben a könyvben. Rosszul hangzik, mert nem találtam a bölcsességnél jobb szót, de ha elolvassátok megértitek mire gondolok.

A téma sajnos nem áll messze tőlem ezért egy picit talán érzékenyebben érintett, de ezért jó, hogy még most olvastam el és nem évek múlva. Talán, ha arra kerül a sor tényleg, akkor könnyebb lesz valamivel. Ezért is jók a könyvek, anélkül adnak tapasztalatot, hogy te magad átmennél ilyen dolgokon.

A borító színvilága tetszik. Minden más rajta nem rossz, de nem is jó.

A stílus továbbra is nagyszerű. Még mindig nem fér a fejembe, hogy az írónő, hogyan írhat ennyire különbözően az instagrammos bejegyzéseitől. Ha nem egyezne a nevük és nem posztolna a könyveiről is azt mondanám két teljesen különböző ember. Pedig a könyveinek eléggé konstans, fantasztikusan jó stílusa van. A humor, a komoly gondolatok csomagolása, a jó és a rossz dolgok egyensúlyozása, ahogy leír bármit is! Annyira jól át tudja adni az érzelmeket! Imádom!
"A lot of people can’t pinpoint the exact moment they fall in love with another person.
I can.
It just happened."

Attól tartok ezt meg kell majd vennem, amikor megint lesz valami akció, mert szerintem ez újraolvasós lett. A crossover novellát a Finding Cinderellával mindenképpen elolvasom minél hamarabb.

Összességében depresszív, nagyon romantikus, aranyos, szívszaggató és tanulságos. Nem tudok mit tenni, imádtam! Szenvedtem miatta, de most hogy annak vége nem tudom nem imádni! Egyedül annyit tehetek és ez is soknak érződik, hogy levonok fél csillagot minden fájdalomért, amin a szereplők átmentek és amit nekem okozott a könyv. Nem egy könnyű olvasmány, de mindenképpen megéri. És újra kihangsúlyozom, ilyet csak Colleen Hoovertől tűrök el, senki mástól! Másnál már a második now után félbehagytam volna a könyvet. Annyi, de annyi dícséretet és mondatot érdemelne még ez a könyv, de már így se fogja ezt senki végigolvasni, szóval rövidre zárom, már csak egy utolsó szó.
AJÁNLOM!

>!
Flora_The_Sweaterist P
Colleen Hoover: All Your Perfects

Ha jól emlékszem, Tolsztoj volt az, aki kijelentette, hogy az igazi történet nem az esküvőig tart, hanem utána veszi kezdetét. Engem többek között mindig is ezért irritáltak a túlidealizált romantikus történetek: minden súrlódás és egyet nem értés ellenére ezekben a párok valahogy mindig eljutnak a happy endig, ami nem mást jelent, mint a boldog egymásra találást és az esküvőt. Hogy utána milyen problémákkal kell a szereplőnek megküzdeniük, az már az olvasó képzeletére van bízva. Az ilyen lezárás, ha rövid ideig ki is elégítheti a boldogság iránti vágyunkat, nem nyújt igazi megnyugvást, hiszen logikátlan, és gyakran nélkülöz mindenféle lelki mélységet.

Colleen Hoover lehet, hogy a romantikus irodalom koronázatlan királynője, de ezzel a könyvével, úgy gondolom, még magasabb szférákba lépett. Ez a regény nem két szenvedő szerelmes tánclépéseinek a végtelenített sorozata, hanem egy valódi tragédia története. Egy olyan tragédiáé, amely nem egy természeti katasztrófa vagy emberi kegyetlenség képében ölt formát, hanem egyfajta fájdalmas belső izzás, a lélek fel-felsíró hegedűszója az őt megsemmisítő szenvedés szorítása alatt.

Quinn és Graham egy ajtó előtt találkoznak; egy olyan ajtó előtt, ami mögött az előző jegyese és az utóbbi párja éppen nagyon el vannak foglalva egymás bibliai értelemben vett megismerésével. Egy ilyen találkozás talán nem a lehető legjobb alap egy párkapcsolathoz, és talán az olvasóban is feléledhetne szkeptikus énje, ha Quinn és Graham nem lennének olyan mérhetetlenül aranyosak együtt. Vannak párok, akik olyanok, mint az őszi szél által egymás mellé sodort levelek: egymás mellé kerültek, de nincs köztük valós kapcsolat. Az All Your Perfects két főszereplője azonban egy szerethető párost alkot. Az egymásra találásuk története nagyon is romantikus, sőt, azt sem lehet elhallgatni, hogy idealizált, és talán nyomokban még kliséket is tartalmazhat. Viszont mind a ketten teljes értékű, árnyalt szereplők, akiknek van személyisége és háttere: van múltjuk és van jövőjük.

“If God doesn’t give babies to people who aren’t ready for them, He’s got a lot of explaining to do. Because some of the mothers He chose to be fertile are very questionable.”

A regény mélységét azonban nem a flashbackeken keresztül bemutatott megismerkedés és a házassághoz vezető út jelentei adják, hanem azok, amelyek a jelenben játszódnak. Amikor Quinn és Graham már nem egymásért rajongó lelkes fiatalok, hanem egymás mellett élő elkeseredett emberek. Nem az egymás iránt érzett szeretetük múlt el, csupán megszűnt közöttük a kommunikáció – amiről túl fájdalmas lett volna beszélni, arról inkább hallgattak, mígnem mindkettőjüket teljesen elnyelte a hallgatás ingoványa. Colleen pedig ezúttal sem egy könnyű témát választott: a pár problémáinak egyik fő forrása ugyanis Quinn terméketlensége; és ez teszi a művet rendkívül nehéz olvasmánnyá azok számára, akik maguk is hasonlókon mentek keresztül. Különösen intenzívvé teszi az elbeszélést, hogy a narrátor maga Quinn, és így közvetlenül betekintést nyerhetünk a gondolataiba és az érzéseibe; és bár én nem vagyok az E/1. elbeszélés nagy rajongója, ennek a regénynek az esetében kétségkívül ez volt a legmeglelőbb választás. Így lehet a legjobban érzékeltetni, hogy válik az intimitás a fájdalom fokozójává, és hogy vezet ez szép lassan két egymást szerető ember elhidegüléséhez.

“If you only shine light on your flaws, all your perfects will dim.”

Miután szót ejtettünk a regény érzelmi mélypontját képező szálról, érdemes megemlíteni a műnek azt az aspektusát is, ami feloldozást nyújt a fájdalom alól. Nem az ide-oda illanó csalfa vak reményről beszélek, hanem valami sokkal mélyebbről eredő dologról, amit nevezhetünk hitnek, optimizmusnak, túlélési ösztönnek – akármilyen névvel is illetjük, ez az, amit a könyv becsukása után is magunkkal vihetünk. Én személy szerint a saját bőrömön tapasztalom, hogy az élet nem csak móka és kacagás, meg fenékig tejfel, de mégis, az ember bármilyen nehéz helyzetben találhat valamit, ami kisebb-nagyobb szinten boldoggá teszi. Nem arról van szó, hogy mindig optimistának kell lenni, hanem arról, hogy bizonyos dolgok önhibánkon kívül megváltoztathatatlanok, és ahelyett, hogy szélmalomharcot vívva ezek miatt keseregnénk, megpróbálhatunk azokra a dolgokra koncentrálni, amik megelégedéssel töltenek el.

“I can spend my life focusing on the perfect version of the life I’ll never have or I can spend my time enjoying the life I do have.”

Talán feltűnt, hogy nem kizárólag csak pozitívumokat említettem az értékelésemben, a könyv mégis 5/5 pontot kapott: úgy gondolom, hogy Colleen Hoover ezzel a regényével az emberi érzések és fájdalom bemutatása terén óriásit alkotott. Lehet, hogy nem egy dosztojevszkiji cselekmény és leírásmód az, ami keretbe foglalja a mű üzenetét, de ennek ellenére az írónő képes volt arra, hogy elérjen a lelkemig, és bár az én hosszútávú terveim között az idős macskás hölgy ideálja szerepel, Quinn és Graham fájdalmába az egész valóm beleremegett.

Aki sírós, vegyen egy bálányi zsebkendőt – aki nem sírós, az készüljön fel rá hogy ez a könyv kegyetlenül földhöz vágja majd. Colleen Hoover rajongóknak pedig újabb kötelező olvasmány.

https://florathesweaterist.wordpress.com/2018/08/29/kon…

>!
Lish 
Colleen Hoover: All Your Perfects

„It’s strange how I can miss a person who is still here.”

Ritkán olvasok new adult könyveket, de Colleen Hoover a kivétel, az ő írásait szeretem. Ebben a könyvben ismét egy nehéz és komoly témához nyúlt, és egy olyan történetet rakott az olvasók elé, amiért ismét jár a kalapemelés. Bár a könyvben hamar kiderül, mi is az a téma, amit feldolgoz, én most nem írom le, de annyit azért igen, hogy ez bizony egy szívfájdító és sokszor szomorú történet. Keserédes végig, ahogyan ennek a házasságnak a kezdeti és későbbi fázisait mutatja be.
Magyarul még nem jelent meg, de nagyon remélem, hogy jönni fog a magyar olvasókhoz is a könyv, nagyon sok szép gondolat van benne.

>!
Atria, 2018
320 oldal · ASIN: B078MC547V
>!
Vivuska
Colleen Hoover: All Your Perfects

Nem egyszerű úgy értékelést írni a könyvről, hogy ne áruljam el az okát annak, hogy miért hever romokban a főszereplők házassága. Ez egy olyan probléma, ami sajnos sok házaspár életét megnehezíti, ami miatt sokan szenvednek. Úgy gondolom, ez a történet érett felnőtteknek szól, nem valószínű, hogy egy fiatal lány/fiú át tudná érezni, hogy min ment keresztül Quinn és Graham. De persze vannak kivételek. ;)
A könyv nagy hatással volt rám. (Bár most kivételesen nem bőgtem :D ).

Bővebben:
http://vivien-olvasokuckoja.blogspot.com/2018/11/all-yo…

>!
konyvmolyblog
Colleen Hoover: All Your Perfects

Ahogy minden CoHo könyv után, most is nehéz összeszedni a gondoltaimat, de azért megpróbálkozom vele.
Még mindig tartom magam ahhoz, hogy CoHo könyveit kötelezővé kellene tenni. Egyszerűen képes úgy megragadni olyan témákat, amik bármikor bárkit utolérhetnek, hogy azután az ember átértékeli az életét, tetteit, döntéseit. Legalábbis rám ilyen hatással van minden egyes kötete, napok, hetek telnek el, mire egy kicsit is elereszt a történet és nem azon agyalok mit tennék a karakterek helyében.
Amit nagyon díjazok az írónő szinte összes könyvében az a múlt és jelen, vagy a karakterek nézőpontjának párhuzamos ábrázolása. Ebben a könyvben az előbbi fordult elő, gyönyörűen látszik a különbség múlt és jelen spoiler. Külön megemlíteném az egyedi motívumokat is, amiket az írónő a könyveibe csempész, mert iszonyatosan aranyosak és pluszt adnak a történetnek, ami nem igazán fordul elő másnál. spoiler
Gyönyörű történet, ami bemutatja mi következik azután a bizonyos „happy end” után. Nem tudtam mire vállalkoztam, mikor kézbe vettem a könyvet, mert koránt sem számítottam ekkora érzelmi hullámvasútra. Hol örültem Quinn és Graham boldogságának, hol velük együtt törtek a felszínre az érzelmeim. Igen, eljutottam a pontig, hogy sikerült egy könyvnek megsiratnia, ezt már magában győzelemnek könyveltem el.
Nőként teljesen átéreztem Quinn tépelődését, mert lássuk be, sokan álmodozunk erről és érzelmileg is nagyon megterhelő, amin neki és Graham-nek is át kellett mennie spoiler.
Az epilógust olvasva kissé keserédes érzés kapott el, de örültem neki, hogy Quinnek és Graham-nek sikerült némileg már amennyire egy ilyenen lehet átsiklani az utóbbi évek szenvedésein és csalódásain, de végül mégis boldog jövőt kaptak, még, ha nem is úgy, ahogyan azt az elején elképzelték. spoiler


Népszerű idézetek

>!
Everglow P

When you look at the earth’s existence as a whole, we’re nothing. We haven’t
even been here long enough to earn bragging rights. Yet humans believe we’re the center of the universe. We focus on the stupidest, most mundane issues. We stress about things that mean absolutely nothing to the universe, when we should be nothing but grateful that evolution even gave our species a chance to have problems. Because one of these days…humans won’t exist. History will repeat itself and earth will move on to a different species altogether. Me and you…we’re just two people out of an entire race that, in retrospect, is still way less impressive at sustainability than a dinosaur. We just haven’t reached our expiration date yet.

2 hozzászólás
>!
csucsorka P

The first time I dreamt Graham was cheating on me, I woke up in the middle of the night drenched in sweat. I was gasping for air because in my dream, I was crying so hard I couldn’t breathe. Graham woke up and immediately put his arms around me. He asked me what was wrong and I was so mad at him. I remember pushing him away because the anger from my dream was still there, as if he’d actually cheated on me. When I told him what happened, he laughed and just held me and kissed me until I was no longer angry. Then he made love to me.
The next day he sent me flowers. The card said, “I’m sorry for what I did to you in your nightmare. Please forgive me tonight when you dream.”

1 hozzászólás
>!
zsebibaba007

“If you only shine light on your flaws, all your perfects will dim.”

>!
Flora_The_Sweaterist P

If God doesn't give babies to people who aren't ready for them, He's got a lot of explaining to do. Because some of the mothers He chose to be fertile are very questionable.

43. oldal

>!
Everglow P

Hey, girl, you’re looking mighty fine
Feels like I’m breathing Iodine
Your smile gets all up in my head
Feel so heavy, like I’m dragging Lead
Your skin is smooth, it looks so sleek
It’s like someone dipped you in Zinc
Kissing you would never get old
Marry me girl, I’ll flank you in Gold

>!
zsebibaba007

“The worst thing we could do right now is show emotion, Quinn. Don’t get angry. Don’t cry.”

>!
zsebibaba007

“Most people are products of their environment, Quinn. I come from a good home. I grew up with two great, stable parents. It’s expected that I would grow up and be relatively normal.” He spins me around and puts his hands on my shoulders. He dips his head and looks at me with so much sincerity in his eyes. “Being here . . . meeting your mother and seeing where you came from and who you somehow turned out to be . . . it’s inspiring, Quinn. I don’t know how you did it, you selfless, amazing, incredible woman.”

>!
zsebibaba007

Back when I was in college, I was assigned to do an article on a couple who had been married for sixty years. They were both in their eighties. When I showed up to the interview, I was shocked at how in tune they were with each other. I assumed, after living with someone for sixty years, you’d be sick of them. But they looked at each other like they still somehow respected and admired each other, even after all they’d been through.
I asked them a number of questions during the interview, but the question I ended the interview with left such an impact on me. I asked, “What’s the secret to such a perfect marriage?”
The old man leaned forward and looked at me very seriously.“Our marriage hasn’t been perfect. No marriage is perfect. There were times when she gave up on us. There were even more times when I gave up on us. The secret to our longevity is that we never gave up at the same time.”

>!
Everglow P

You drive an hour here and you end up in New York. You drive an hour in Europe and you end up in a country that speaks a whole different language.


Hasonló könyvek címkék alapján

Simone Elkeles: How to Ruin My Teenage Life
Cora Reilly: Bound by Hatred
Jeaniene Frost: Destined for an Early Grave
Jennifer Probst: The Marriage Trap
Jennifer E. Smith: The Statistical Probability of Love at First Sight
Jenny Han: We'll Always Have Summer
Jamie McGuire: A Beautiful Wedding
Emma Chase: Royally Yours
Meghan March: Dirty Pleasures
Abbi Glines: Just for Now