Nyugatvég ​krónikái (Nyugatvég) 13 csillagozás

Colin J. Fayard: Nyugatvég krónikái

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az ​Ember Átka – a bírvágy – állandó háborúskodásba taszította Nyugatvéget. Birodalmak hullanak porba, dinasztiák szűnnek meg utód nélkül, az ősi Népek – a nemes moldák és az ügyes kezű freyek – megkeseredve hagyták el a kontinenst, ráadásul a mágiának is nyoma veszett. Az ember magára maradt, a múlt csupán a mesékben élt… Egy ifjú – majdnem gyermek még – aki az ábrándjait kergeti, és egy meglett harcos, kit istenei nehéz feladattal bíztak meg összefog, hogy barátságot tanuljon egymástól egy ellenséges világban, és hogy elpusztítsa a saját hatalmától megrészegült, gonosz Yrjí en-Unelrikét, Nyugatvég utolsó varázstudóját. Az ifjú Suleran elindul az úton, mely az ábrándok és a mesék honából a valóságba vezet.
Miközben Suleran az álmait kergeti, hazáját végveszély fenyegeti. Yrjí népe világhódító terveket sző, s a harcias varunok előtt sorra hódolnak be az embernépek országai. Suleran válaszút elé kerül: harcoljon legjobb tudása szerint, vagy próbálja meg feléleszteni a… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, 1997
456 oldal · ISBN: 9789637841972

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Noro >!
Colin J. Fayard: Nyugatvég krónikái

Érdekes történelmi áthallások díszítik ezt a három részes regényt*. Egy középkori lovagkirályságot veszély fenyeget, ezért a főhős elindul, hogy megtalálja az őshazában maradt nomádokat, népének távoli rokonait. Kár, hogy a szerző nem merte felvállalni, hogy alternatív magyar történelmet ír, a sablonfantasy elemek ugyanis nem sikerültek valami ötletesre.

* Ekkoriban az volt a Cherubion kiadónál a szokás, hogy a hosszabb regényeiket a „trilógia egy kötetben” felírással reklámozták.

Allanon>!
Colin J. Fayard: Nyugatvég krónikái

Sajnos nem sok maradt meg a történetből az emlékezetemben. Sem karakterek, sem események sem szép tájleírás( bár szerintem az nem is volt sok benne). Ami megmaradt, az viszont nem volt rossz. Egy jó közepes fantasy.


Népszerű idézetek

vilmos>!

Ami neked önérzet, az neki becsület. Mindkettőt könnyű megsérteni, bocsánatot nyerni szavainkra annál nehezebb!

vilmos>!

Megérthetjük-e egyáltalán a másikat, vagy csak ráérezhetünk valódi lényére?

vilmos>!

Ne vessz el a részletekben, ha kíváncsi vagy az egészre; ne keresd léted határait, ha a magad erőit kutatod… belül van az, nem szélen; szívtájékon, nem a határokra szorulva.

vilmos>!

… ha nem a csillagokat bámulták, akkor beszélgettek. Bármiről, ami csak az eszükbe jutott. Nem volt jelentősége – mégis fontosabbnak tűnt bárminél a világon. Barátok között ilyen időtöltés a beszélgetés.

vilmos>!

A bűnös elbújhat bárki elől, el az istenek szeme elől is, de nem rejtezhet el úgy, hogy saját maga ne szembesüljön tettével.


Hasonló könyvek címkék alapján

M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Krencz Nóra: A hófehér másvilág
Raoul Renier: A kívülálló
Eliza Beth: Isteni sakkjátszma
Moskát Anita: Horgonyhely
Eric Van Dien: Godorai őrjárat
George R. R. Martin: Kardok vihara
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
Robert Jackson Bennett: Csodák városa