Nyugatvég ​krónikái (Nyugatvég) 18 csillagozás

Colin J. Fayard: Nyugatvég krónikái

Az ​Ember Átka – a bírvágy – állandó háborúskodásba taszította Nyugatvéget. Birodalmak hullanak porba, dinasztiák szűnnek meg utód nélkül, az ősi Népek – a nemes moldák és az ügyes kezű freyek – megkeseredve hagyták el a kontinenst, ráadásul a mágiának is nyoma veszett. Az ember magára maradt, a múlt csupán a mesékben élt…
Egy ifjú – majdnem gyermek még – aki az ábrándjait kergeti, és egy meglett harcos, kit istenei nehéz feladattal bíztak meg összefog, hogy barátságot tanuljon egymástól egy ellenséges világban, és hogy elpusztítsa a saját hatalmától megrészegült, gonosz Yrjí en-Unelrikét, Nyugatvég utolsó varázstudóját. Az ifjú Suleran elindul az úton, mely az ábrándok és a mesék honából a valóságba vezet.
Miközben Suleran az álmait kergeti, hazáját végveszély fenyegeti. Yrjí népe világhódító terveket sző, s a harcias varunok előtt sorra hódolnak be az embernépek országai. Suleran válaszút elé kerül: harcoljon legjobb tudása szerint, vagy próbálja meg feléleszteni a… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

Cherubion, 1997
456 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637841970 · Illusztrálta: Szendrei Tibor

Noro >!
Colin J. Fayard: Nyugatvég krónikái

Érdekes történelmi áthallások díszítik ezt a három részes regényt*. Egy középkori lovagkirályságot veszély fenyeget, ezért a főhős elindul, hogy megtalálja az őshazában maradt nomádokat, népének távoli rokonait. Kár, hogy a szerző nem merte felvállalni, hogy alternatív magyar történelmet ír, a sablonfantasy elemek ugyanis nem sikerültek valami ötletesre.

* Ekkoriban az volt a Cherubion kiadónál a szokás, hogy a hosszabb regényeiket a „trilógia egy kötetben” felírással reklámozták.

Allanon>!
Colin J. Fayard: Nyugatvég krónikái

Sajnos nem sok maradt meg a történetből az emlékezetemben. Sem karakterek, sem események sem szép tájleírás( bár szerintem az nem is volt sok benne). Ami megmaradt, az viszont nem volt rossz. Egy jó közepes fantasy.

Andru P>!
Colin J. Fayard: Nyugatvég krónikái

Nekem kissé szövevényes, nyúlós volt, nagyon lassan haladtam emiatt.
A történet nem volt bonyolult, de valahogy úgy voltak a szálak szőve, hogy szerteágazónak tűnt.
A szereplők nem voltak rosszak, de nem az én ízlésem szerint voktak megírva. Valahogy mindenki olyan egyértelmű volt.
Nem szerettem ezt a könyvet, ami vagy nekem köszönhető vagy az írásmódnak. Valahogy úgy éreztem, mintha montázs lenne. Innen-onnan összeollózott dolgok, amik színesek, passzolna is egymáshoz, de azért érezhetően nem egy kép.

vilmos>!

Ami neked önérzet, az neki becsület. Mindkettőt könnyű megsérteni, bocsánatot nyerni szavainkra annál nehezebb!

vilmos>!

Megérthetjük-e egyáltalán a másikat, vagy csak ráérezhetünk valódi lényére?

vilmos>!

Ne vessz el a részletekben, ha kíváncsi vagy az egészre; ne keresd léted határait, ha a magad erőit kutatod… belül van az, nem szélen; szívtájékon, nem a határokra szorulva.

vilmos>!

… ha nem a csillagokat bámulták, akkor beszélgettek. Bármiről, ami csak az eszükbe jutott. Nem volt jelentősége – mégis fontosabbnak tűnt bárminél a világon. Barátok között ilyen időtöltés a beszélgetés.

vilmos>!

A bűnös elbújhat bárki elől, el az istenek szeme elől is, de nem rejtezhet el úgy, hogy saját maga ne szembesüljön tettével.