Fakó ​hullámok (Nyugatvég) 6 csillagozás

Colin J. Fayard: Fakó hullámok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A cetvadász Kadaq életét megnyomorította a Törvény. Szíve szerint elpusztítaná önmagát, ám sorsa felett a noldák Képálmodója és egy menekülő herceg nyer hatalmat, akik saját céljaikra fordítják Kadaq emésztő haragját. Nincs menekvés…Kadaq fenékig üríti az élet keserű kupáját. „A tyrk nép, mielőtt Nyugatvég békés partvidékére tört volna, a tenger szívében cirkáló hajóvárosokban élt, több nemzedéken át. Elsüllyeszthetetlen városaik dacoltak a viharral és minden tengeri szörnyűséggel, fenyegesse őket a mélyből vagy a magasból, a messzeségből… vagy szívük mélyéről. Kegyetlen népnek ismerjük a tyrkeket. Félelmet nem ismerő kalózokként, majd véres hódítóként mutatkoztak be nekünk. Ám aki megismeri a Tyrkaddar törvénykönyvét, az még a véres hódítások árnyékában is megdöbben mindazon a rideg irgalmatlanságon, mellyel a tengeri nép önmaga életét szorította törvényei közé.”

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Osiris Könyvek Cherubion

>!
Cherubion, 2006
214 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639566500

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Noro >!
Colin J. Fayard: Fakó hullámok

A Nyugatvég Krónikái címmel megjelent könyvhöz sok köze nincs, hiába a diszkrét logószerűség, amely erre célozna (alighanem generációkkal korábban, és egy fél világgal odébb játszódik). Annál több valami antológiában megjelent novellához, de ennek ismerete nélkül is érthető volt.
A történet nyomokban vérfürdőt és egyéb undormányokat tartalmaz. Inkább a hangulata határozza meg, mint a cselekménye. Helyszíne bizarr, egy beteges szabályok szerint élő, fanatikus nép szigete. Szereplői legalább annyira küzdenek önmagukkal, mint a világgal, de ebből inkább csak impressziókat kapunk. Nekem csak újraolvasva jött át, de így sem lesz kedvenc belőle.


Hasonló könyvek címkék alapján

M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Gaura Ágnes: Attila koporsója
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. Goldenlane: Pokoli balhé
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Gabriella Eld: Remények Jordan számára
Bánki Éva: Elsodort idő
Helena Silence: Ezüsthíd