A ​Kreml ügynöke 18 csillagozás

Colin Forbes: A Kreml ügynöke

Gorbacsov hatalomra jutása után a világpolitikai feszültség enyhült, ám a szembenálló titkosszolgálatok fokozták tevékenységüket, hogy a másik oldal politikai terveiről, várható lépéseiről minél többet megtudjanak.
Az ügynökök között vannak olyanok is, akik mindkét oldalnak dolgoznak, s nehéz kideríteni, két arcuk közül melyik az igazi.
Az angol kémszervezet, a SIS csak annyit tud, vezető munkatársai között is van egy ellenséges ügynök, akinek fedőneve Balkán. Tweed, a SIS európai tevékenységének vezetője kétségbeesetten nyomozni kezd amikor kiderül, hogy Balkán az ő négy részlegvezetőjének egyike.
A szovjet s a velük szövetséges NDK-s titkosügynökök azonnal hírét veszik a dolognak, és nyomban jelentik: az angolok keresik Balkánt.
A messzi Moszkvából azonnal jön a parancs: Balkánt mindenképpen meg kell védeni. Megölni mindenkit, aki veszélyes lehet rá.
És ekkor kezdetét veszi a láthatatlan háború…

Eredeti cím: The Janus Man

Eredeti megjelenés éve: 1987

>!
Victoria, Budapest, 1990
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630276194 · Fordította: Vándor Judit

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Garbitsch >!
Colin Forbes: A Kreml ügynöke

Az első 23 oldal alatt 5 elírás. Sajnos ebben a könyv később sem javul, hemzseg az elgépelésektől. A sztori ellenben érdekes, fordulatos. Kár, hogy az igénytelen kiadás annyit ront rajta…

Andru>!
Colin Forbes: A Kreml ügynöke

Maga a történet nem volt rossz, de az, hogy mini jelenetekre fel volt szabdalva! Na az erősen rongálta az olvashatóságot. Túl rövidek voltak, alig pár oldalasak és olyan érzésem volt tőle, mintha állandóan elkapnák a képet. Zaklatottá tette az egészet. Ha ezek hosszabbak lettek volna, sokkal élvezhetőbb lenne.
A másik, hogy a hangulat nekem nem jött át. Semmilyen. Valahogy mintha ezek a hangulatfestő jelzők kimaradtak vagy sekélyesek, semmitmondóak voltak? Nem is tudom. De olyan közönyös maradt.
Amúgy érdekes volt, jó sztori lehetett volna belőle.

Zoltán_Csépai>!
Colin Forbes: A Kreml ügynöke

Nagyon tetszett, hogy a végéig nem derült ki az áruló kiléte. Miután végeztem, visszaolvastam részeket árulkodó jelekért

Anna_Sera>!
Colin Forbes: A Kreml ügynöke

Ez nagyon jó volt,nem elég,hogy mindenféle kémkedések vannak oda-vissza,és valami csoda folytán úgy meg írva,hogy az ember ne zavarodjon bele,hanem még sorozatgyilkos is tevékenykedik,egyik szereplő meg átmegy az ellenséges területre,nagyon izgultam,hogy túléli-e,főleg ,hogy ő volt a kedvenc karakterem.Szóval több szál is van,de mégis követhető volt,ezt szerettem legjobban a regényben,sose kellett gondolkodni ki kivel van,és a végén minden szál abszolút logikusan összefut.A könyv végéig lövésem se volt,hogy ki lehet az áruló,mindenki annyira gyanús volt.


Népszerű idézetek

Garbitsch >!

Mindig akkor egyél, aludj és pisilj, amikor erre lehetőséged van. Az első kettő várhat.

276. oldal (Victoria, 1990)


Hasonló könyvek címkék alapján

John le Carré: Kettős szerepben
Falus György – József Gábor: A Katamarán akció
Olen Steinhauer: A Turista
Joachim Peiper: Farkashajsza
Gayle Lynds: Mozaik
Victor Ostrovsky: Júda oroszlánja
W. E. B. Griffin – IV. William E. Butterworth: Kettősügynökök
Tom Clancy – Mark Greaney: Veszélyzóna
Rapcsányi László (szerk.): Hongkongi kémháború és más kémtörténetek
Len Deighton: Temetés Berlinben