Kleopátra 11 csillagozás

A Nílus lánya
Colin Falconer: Kleopátra

A ​ragyogóan intelligens, makacs természetű és páratlan szépségű VII. Kleopátra még fiatal lány volt, amikor megörökölte a világ leggazdagabb birodalmát, mely Alsó-Egyiptom perzselő sivatagaitól Alexandria híres könyvtárakban és kincstárakban gazdag, napfényes földközi-tengeri metropoloszáig terjedt.
Miután idegen seregek rohanják le városait, és saját testvérei összeesküvést szőnek elveszejtésére, az udvar intrikáinak és a rómaiak árulásának kitett ifjú királynő kénytelen elmenekülni és száműzetésben élni.
Hogy véget vessen balszerencséjének, arcátlanul viszonyt kezd az egyetlen férfival, aki szavatolhatja Egyiptom biztonságát. Ő Julius Caesar, a fortélyos politikus és harcedzett hadvezér, akinek a nők jelentik a gyengéjét. Szenvedélyes szerelem szövődik közöttük, mely megbotránkoztatja Rómát, Kleopátrát pedig a császári cselszövések és háborúk izgalmas, ám halálos világába taszítja.
Amikor a büszke királynőtől visszavonhatatlanul elpártol a szerencse, titokban… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror

>!
I.P.C., Budapest, 2015
496 oldal · ISBN: 9789636355463

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Habók P
Colin Falconer: Kleopátra

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

Hát, ez épp csak elérte a még olvasható szintet. Történelmi regény, de meglehetősen szubjektív – és akkor enyhe voltam. Kleopátra okos, ügyes, művelt, gyönyörű. És mindenki más – nem az. Caesar hiú, számító, arrogáns, Octavianus ronda bőrű, rossz fogú, ostoba (bár azért ezt a végén revideálja), Antonius züllött kocsmatöltelék, Cicero vén pletykafészek … Komolyan, mintha egy ötvenes években írt orosz ifjúsági háborús könyvet olvasnék. Csak azért fejeztem be, mert kíváncsi voltam, ez a sok semmirekellő hogy lesz végül Egyiptom meghódítója. De az írót í továbbiakban széles ívben kerülni fogom.

4 hozzászólás
>!
szélcsengő
Colin Falconer: Kleopátra

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

Nem rossz regény ez, bár sokkal többet nem ad hozzá az ismert eseményekhez. Viszont Kleopátra itt nekem nem volt szimpatikus, és olyan gyerekesnek tűnt, hogy folyton leírja a gondolatait a karaktereknek. Az sem tetszett túlzottan, hogy olykor a fogalmazás rettentően alpári és közönséges.

>!
dynamail
Colin Falconer: Kleopátra

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

Olvasható történelem.Izgalmas, leíró, de mégis vitt a történet, Kleopátra bemutatása közeli, emberi. A kapcsolatok, érzelmek pont megfelelőek voltak.


Népszerű idézetek

>!
Muky

Ezt a világot kapod meg örökül – suttogta. – Minden palotában hemzsegnek a kígyók, melyek mérge kétszer olyan halálos, mint ezeké. Egész életedet egy ilyen kígyófészekben fogod leélni, és meg kell tanulnod, hogy éppoly tekervényes legyél, mint ezek a csúszómászók, hogy mérgedet bölcsen használd, és gondolkodás nélkül lecsapj, ha életben akarsz maradni.

10. oldal, Prológus, utolsó bekezdés

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

>!
Muky

Ezek a rómaiak! Amerre csak mentek, mindenütt romokat és hamut hagytak maguk után, mintha a világ szépségei kimeríthetetlen készletekben állnának, amelyek csak arra várnak, hogy lerombolják őket, mintha a szépség is örökkön-örökké tartana.

115. oldal, 25. fejezet

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

>!
Muky

– Színházat kell játszanunk az emberek előtt, Mardiánusz. Az egész világ kedveli a színjátékot. Ebben a színházban én leszek Ízisz, Caesar pedig Ámon, a kosfejű teremtő isten.

119. oldal, 25. fejezet

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Essex: Kleopátra
Ghyczy-Dráveczky Zsuzsa: Asszony a fáraók trónján
Anne Rice: A múmia
Michelle Moran: Nefertiti
Michelle Moran: Az eretnek királyné
Bolesław Prus: A fáraó
Violaine Vanoyeke: A Kobra-királynő kincse
Hilary Wilson: Egyiptomi asszony
Georg Ebers: Egyiptomi királylány
Paul Doherty: A hiénák éve