Kleopátra 12 csillagozás

A Nílus lánya
Colin Falconer: Kleopátra

A ​ragyogóan intelligens, makacs természetű és páratlan szépségű VII. Kleopátra még fiatal lány volt, amikor megörökölte a világ leggazdagabb birodalmát, mely Alsó-Egyiptom perzselő sivatagaitól Alexandria híres könyvtárakban és kincstárakban gazdag, napfényes földközi-tengeri metropoloszáig terjedt.
Miután idegen seregek rohanják le városait, és saját testvérei összeesküvést szőnek elveszejtésére, az udvar intrikáinak és a rómaiak árulásának kitett ifjú királynő kénytelen elmenekülni és száműzetésben élni.
Hogy véget vessen balszerencséjének, arcátlanul viszonyt kezd az egyetlen férfival, aki szavatolhatja Egyiptom biztonságát. Ő Julius Caesar, a fortélyos politikus és harcedzett hadvezér, akinek a nők jelentik a gyengéjét. Szenvedélyes szerelem szövődik közöttük, mely megbotránkoztatja Rómát, Kleopátrát pedig a császári cselszövések és háborúk izgalmas, ám halálos világába taszítja.
Amikor a büszke királynőtől visszavonhatatlanul elpártol a szerencse, titokban… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: I.P.C. Mirror I.P.C.

>!
I.P.C., Budapest, 2015
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636355463 · Fordította: Czuczor Tamás

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Habók P>!
Colin Falconer: Kleopátra

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

Hát, ez épp csak elérte a még olvasható szintet. Történelmi regény, de meglehetősen szubjektív – és akkor enyhe voltam. Kleopátra okos, ügyes, művelt, gyönyörű. És mindenki más – nem az. Caesar hiú, számító, arrogáns, Octavianus ronda bőrű, rossz fogú, ostoba (bár azért ezt a végén revideálja), Antonius züllött kocsmatöltelék, Cicero vén pletykafészek … Komolyan, mintha egy ötvenes években írt orosz ifjúsági háborús könyvet olvasnék. Csak azért fejeztem be, mert kíváncsi voltam, ez a sok semmirekellő hogy lesz végül Egyiptom meghódítója. De az írót í továbbiakban széles ívben kerülni fogom.

4 hozzászólás
Fairy_дух >!
Colin Falconer: Kleopátra

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

Igazán elvarázsolt ez a könyv. Csak bóklásztam a könyvtárban, amikor megakadt a szemem rajta, még sosem mélyedtem el igazán Kleopátra történetében, csak felületesen tudtam néhány információt róla. Tetszett, hogy az író megpróbálta egy modern közegbe helyezni, fordulatos cselekménnyel, jellemekkel, és rengeteget megtudhattunk az akkori idők szokásairól. Mivel az ókor legtöbb történését homály fedi, igazán elgondolkodtató, hogy vajon mi is történt akkoriban.
Kleopátra személyisége kicsit érdekes volt. Sokat elmélkedtem, hogy az író vajon azért ruházta fel a makacssággal a királynőt, hogy aztán ez legyen az ok, ami a vesztébe vezeti. Sok esetben csak be akarta bizonyítani, hogy ő is egyenrangú uralkodó, és a tetteit is ez a gondolat hajtotta. Lehet, hogy Egyiptom virágkora már rég lejárt, de Kleopátra döntései és a saját / gyermekei sorsának alakulása nagyon elfordította őt az ésszerű döntések meghozásától. Bár Róma, és Octavianus is előbb utóbb elindult volna Alexandriába, mégis, olyan fenséges és szomorú lett a végkifejlet.

szélcsengő>!
Colin Falconer: Kleopátra

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

Nem rossz regény ez, bár sokkal többet nem ad hozzá az ismert eseményekhez. Viszont Kleopátra itt nekem nem volt szimpatikus, és olyan gyerekesnek tűnt, hogy folyton leírja a gondolatait a karaktereknek. Az sem tetszett túlzottan, hogy olykor a fogalmazás rettentően alpári és közönséges.

dynamail>!
Colin Falconer: Kleopátra

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

Olvasható történelem.Izgalmas, leíró, de mégis vitt a történet, Kleopátra bemutatása közeli, emberi. A kapcsolatok, érzelmek pont megfelelőek voltak.


Népszerű idézetek

Fairy_дух >!

– Épp úgy néz ki, mint te – mondta.
– Épp úgy néz ki, mint egy tengeriuborka. Majd meglátjuk, hogy hasonlít-e akkor is, ha kinő a haja és a foga – válaszolta Kleopátra.

134. oldal

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

Fairy_дух >!

Kleopátra nem volt felkészülve arra a felemelő érzésre, amit akkor tapasztalt, amikor először tekintett le gyermeke arcára.
– Most teszek neked egy ígéretet, édesem. Nem fogsz úgy veszekedni a testvéreiddel, ahogyan én tettem egykor; öccseid és húgaid nem fogod riválisként elítélni. Mindent megkapsz tőlem, ami nekem nem adatott meg, és a korona, ami a fejedre kerül majd, nem keserű méregpohár lesz.

134. oldal

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

MiiwSheer>!

Ezt a világot kapod meg örökül – suttogta. – Minden palotában hemzsegnek a kígyók, melyek mérge kétszer olyan halálos, mint ezeké. Egész életedet egy ilyen kígyófészekben fogod leélni, és meg kell tanulnod, hogy éppoly tekervényes legyél, mint ezek a csúszómászók, hogy mérgedet bölcsen használd, és gondolkodás nélkül lecsapj, ha életben akarsz maradni.

10. oldal, Prológus, utolsó bekezdés

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

MiiwSheer>!

Ezek a rómaiak! Amerre csak mentek, mindenütt romokat és hamut hagytak maguk után, mintha a világ szépségei kimeríthetetlen készletekben állnának, amelyek csak arra várnak, hogy lerombolják őket, mintha a szépség is örökkön-örökké tartana.

115. oldal, 25. fejezet

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

MiiwSheer>!

– Színházat kell játszanunk az emberek előtt, Mardiánusz. Az egész világ kedveli a színjátékot. Ebben a színházban én leszek Ízisz, Caesar pedig Ámon, a kosfejű teremtő isten.

119. oldal, 25. fejezet

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya

Fairy_дух >!

Valahol távol, a sötét óceánon túl, az ellenségei még mindig terveket szőttek ellene.

248. oldal

Colin Falconer: Kleopátra A Nílus lánya


Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Essex: Kleopátra
Ghyczy-Dráveczky Zsuzsa: Asszony a fáraók trónján
Anne Rice: A múmia
Michelle Moran: Nefertiti
Michelle Moran: Az eretnek királyné
Bolesław Prus: A fáraó
Violaine Vanoyeke: A Kobra-királynő kincse
Hilary Wilson: Egyiptomi asszony
Georg Ebers: Egyiptomi királylány
Paul Doherty: A hiénák éve