Éntérkép 6 csillagozás

Colette Baron-Reid: Éntérkép

Reményeid, álmaid nem válnak valóra, hiába teszel meg értük mindent? Mások gondjai, problémái hegyekként tornyosulnak előtted, s nem tudsz segíteni nekik, ezért tehetetlennek érzed magad? Boldogtalan vagy? Colette Baron-Reid lenyűgöző bestsellere, az Amerikában már klasszikusnak számító Éntérkép most egy kalandos utazásra hív, amely során megszabadulhatsz a kétségeidtől, aggodalmaidtól, frusztrációidtól, és bűvös térképészként rábukkanhatsz a lényedben rejlő belső erőre, hogy te légy ura életednek!

>!
XXI. Század, Budapest, 2011
382 oldal · ISBN: 9789638926234

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3


Népszerű idézetek

Purpur>!

Uram, adj nyugalmat,
hogy elfogadjam azt, amin nem tudok változtatni,
bátorságot, hogy változtassak azon, amin tudok;
és bölcsességet, hogy különbséget tudjak tenni a kettő között.

Purpur>!

Ha mástól akarjuk megkapni, akkor soha nem fogjuk megtudni, mi a valódi szeretet.

Purpur>!

Másokkal akkor lehetsz csak empatikus, azaz együtt érző, ha elég jól ismered a saját érzelmi állapotaidat ahhoz, hogy a hasonlót másokban is észrevedd. […] Az embereket nem tudod mindig „felrázni”; olykor hiába a bölcsesség, süket fülekre találsz. Ilyenkor ne erőltesd tovább. Neked csak annyi a dolgod, hogy szeretettel kimondd az igazságot – és néha magad is meglepődsz majd, mennyien meghallják.

Purpur>!

Ha egyszerűen letérünk az ész és a logikus gondolkodás kijelölte útról, és inkább az intuíciónk és képzelőerőnk sugallta bűvös útvonalat választjuk, akkor hamarosan feltűnnek a régóta keresett válaszok az élet célját, értelmét és a reményt firtató kérdésekre.

Purpur>!

Mindig azt látod, amire számítottál, még ha nem is vagy ennek tudatában.

Purpur>!

Az érzelem maga az ima: az ősi hagyományok arra tanítanak, hogy a bennünket körülvevő világ nem több és nem is kevesebb, mint annak a tükörképe, amivé életünk során váltunk: azt mutatja, mit érzünk saját magunkhoz, embertársainkhoz és, végső soron, Istenhez fűződő viszonyunkkal kapcsolatban. A tudományos kutatások ma már ugyanezt igazolják; amit belül érzünk, az kijut a testünkön túli világba.

Purpur>!

Képzeletednek szüksége van rá, hogy időnként barangolásra induljon a múltba vagy a jövőbe. Emberként erre képessé tesz bennünket gazdag emlékezetünk és képzelőerőnk, amelyek lehetővé teszik, hogy életünket különböző perspektívákból lássuk, és hogy megszökjünk a jelen korlátai közül. A cél nem az, hogy örökké megragadjunk a jelenben, sem az, hogy állandóan elkerüljük, hanem az, hogy mindig ott legyünk az időben, ahol nem érezzük elveszettnek magunkat.

Purpur>!

A tanulság csak akkor ér valamit, ha aszerint kezdesz el élni.

Purpur>!

Akármilyen célt tűzöl is magad elé, legelőször az ehhez szükséges érzelmi hátteret kell megteremtened odabent, hogy a külvilág erre az új belső valóságra kezdjen el reagálni. És aztán várd nyitott szívvel, hogy álmod megválassza, milyen módon akar megvalósulni.

Purpur>!

A változás akkor is mindig felkavaró, ha vágytál rá, és keményen meg is dolgoztál érte. Ez azért van, mert a változás ellentmond az ember krónikus állandóság és biztonság iránti igényének, de ha otthon érzed magad önmagadban, akkor könnyebben viseled a változásokat, és nem kérdezgeted magadtól egyfolytában, vajon tényleg megérdemled-e ezt az életet, ezt a nagyszerű partnert és ezt az örömteli munkát. Hozzá fogsz szokni, hogy ez tényleg a te otthonod, érezni kezded, hogy ide tartozol, ebbe a biztonságba. Érzelmileg most már nyitott vagy; ajtód sosincs kulcsra zárva (bár egyelőre még nem akasztottad le a zsanérjairól), úgyhogy bárki bejöhet. Másokat is meghívsz az asztalodhoz, ahol némi harapnivaló társaságában új kalandok körvonalait rajzoljátok fel.


Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Tracy: Elég a dumából, csak csináld!
Ni Hua-Ching: Belső alkímia
Brian Tracy: Az önbizalom hatalma
Eckhart Tolle: A most hatalma a gyakorlatban
Deepak Chopra: A varázsló mágiája
Lise Bourbeau: Az öt sérülés mely megakadályozza, hogy önmagad légy
Clarissa Pinkola Estés: Farkasokkal futó asszonyok
Háen: Tükörszerelem
Elizabeth Lesser: A Főnix szárnyalása
Deepak Chopra: A mágus útja