Légitámadás (Dirk Pitt 2.) 8 csillagozás

Clive Cussler: Légitámadás

Dirk Pitt kapitány kétségbeesett segélyhívásra lett figyelmes, amint az Égei-tenger szigetei fölött cirkált lassú, nehézkes mozgású repülőgépével. A Brady Légitámasztpont lángokban állt. A vadászgépekből álló légiflottát egy első világháborús duplaszárnyú repülőgép zúzta porrá!
Clive Cussler regényének főhőse, Dirt Pitt, hihetetlen kalandokat él át, mire rájön, hogy ki áll az összeesküvés hátterében. Szokatlan emberekkel kerül kapcsolatba a nyomozás során. A felderítés nem veszélytelen és sokszor a halál leselkedik hősünkre…

Eredeti megjelenés éve: 1973

>!
Lap-ics, Debrecen, 1992
276 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637767037

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Paulina_Sándorné P>!
Clive Cussler: Légitámadás

Élveztem az író stílusát, a történetet. Nem semmi lehetett, mikor feltűnt egy olyan gép az égbolton, ami jó régen eltűnt. Igazi meglepetés ereje. spoiler Imádtam Pitt stílusát, bár voltak meghökkentő részek, spoiler, de hihetetlen az amit művel, ahogy rájön dolgokra, ahogy kivágja magát a szorult helyzetekből. Bírom Al-t is, egész jól kiegészítik egymást. Voltak számomra meglepetések a könyvben – Teri személye például, von Till története.

Ayamenohana>!
Clive Cussler: Légitámadás

Tudtam én mindig, hogy a túlzottan amcsi atmoszférájú könyveket nem nekem találták ki, mert sehogy se bírok ráhangolódni a stílusukra, az életfelfogásukra. Ez peddig annyira amcsis volt, hogy már fájt. Még a körítés rendben volt, sőt, néha nagyon is líraian fejezte ki magát az író, amikor a környezetet vázolta fel. Na, de amikor felbukkant a főszereplő, és kinyitotta a száját… Jajjj! Azok a párbeszédek, meg az idióta amcsis megnyilvánulások. Nem tudtam, sírjak-e vagy nevessek.
Magam se tudom, mit vártam ettől a könyvtől, de tutira valami mást kaptam, mert nagyon-nagyon nem jött be a könyv. És bár még egy könyvem be van választva az írótól, de azt is csak a borítója miatt fogom elolvasni. Remélhetőleg, mivel kicsit később írta Cussler, az már valamivel jobb lesz; ha nem, hát… nem; többet úgyse olvastok majd tőle.

lordsithlord>!
Clive Cussler: Légitámadás

Clive Cussler számomra elég kettős szerző. Egyszer nagyon jól felépíti a történeti szálakat, tesz bele csavart, másszor viszont bosszantóan kiszámítható. Pontosan ez a kettősség teszi ugyanakkor élvezhetővé a könyveit.
A Légitámadás maga elég realisztikus, ha belegondol az ember, bármikor megtörténhetne a könyvben leírt cselekmény.
Részemről egy élmény volt minden egyes betű ebből a könyvből, csak ajánlani tudom.

9/10


A sorozat következő kötete

Dirk Pitt sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: A kokain akció
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Mario Puzo: A negyedik K
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus
Wilbur Smith: Kék horizont
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések
Wilbur Smith: Az angyalok zokognak
Patrick Lee: A futó