A ​pokol feneke (Isaac Bell nyomozó esetei 2.) 1 csillagozás

Clive Cussler – Justin Scott: A pokol feneke

Clive ​Cussler évtizedek óta szórakoztatja az olvasókat eseménydús és vakmerő fordulatokban bővelkedő regényekkel. A Dark Pitt-könyvek és az Oregon-akták szerzője a közelmúltban történelmi krimisorozattal jelentkezett, melynek főszereplője a Sherlock Holmes-t idéző, ravasz és kitartásáról híres Isaac Bell detektív.
1907. A pénzügyi pánik és a sztrájkok évében sorozatos támadások érik a Southern Pacific Vasúttársaság vonalát és a Cascade-hegységben közlekedő expresszeit: vonatok siklanak ki, tüzek, robbanások pusztítanak. A reménytelen helyzetben lévő társaság felfogadja a híres Van Dorn Nyomozóirodát, amely a legjobb ügynökére, Isaac Bellre bízza, hogy kiderítse, ki áll a szörnyűségek hátterében.
Bell hamar rájön, hogy a Támadó néven ismert férfi szegény csavargókkal végezteti el a piszkos munkát, azután meggyilkolja őket. A Támadó végigsöpör a hatalmas Nyugaton: hol New York kikötőjében csap le egy gigászi robbantó akcióval, hol a Cascade-átjárónál épülő híd… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Partvonal, Budapest, 2016
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155283949 · Fordította: Lakatos Anna

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Norbert_Domonics>!
Clive Cussler – Justin Scott: A pokol feneke

Frissen-gyorsan, és megpróbálom rövidre fogni az értékelést, bár lehetne róla bőven írni véleményt, rosszat ugyanúgy, mint jót.
Inkább a könyv egészét nézve írom le a véleményemet, mert ha részekre szedném, akkor nagyon hosszadalmas és nem biztos, hogy kellemes lenne.
Maga a történet hihetetlenül kidolgozott, rengeteg háttértörténettel, rengeteg információval a környezetről és a szereplőkről egyaránt. Néha még sok is az információ, amit egy-egy mellékszereplőről megtudunk. Voltak benne felesleges részek, de végigolvasva érthető is, meg nem is, hogy kiről mit, és miért írt.
A lényeg, hogy ezek a kissé unalmas háttérsztorik és leírások annyira megalapozzák a későbbi történéseket, hogy szinte már-már minden mellékszereplő előlép majdnem a főszereplő mellé, de mégsem.
Valahogy sikerül elérnie azt, hogy Isaac Bell maradjon az egyedüli főszereplő. Annyira részletesek a leírások, hogy majdnem minden karakter saját könyvet érdemelne.
Így kettős érzés alakult ki az olvasás közben. Nem igazán lehetett tudni, hogy kiről is szól a történet, mert mindenkit ismerünk részletesen.
A lényeg, hogy kicsit unalmas leírások, és hihetetlenül izgalmas, eseménydús jelenetek váltják egymást, aminek az eredménye, egy nagyon hangulatos, a kor érzéseit tükröző regény.
A mű vége egyáltalán nem az, amire számítottam, de nem spoilerezek. Annyit, hogy lehetett volna valamivel kreatívabb is.
Ennyit a rövis és tömör véleményemről. A csillagozás mutatja, hogy megéri végigolvasni az alapként szolgáló leírásokat, mert ami utána van, az valami elképesztő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Hexed – Megátkozva
Justin Cronin: A szabadulás
Matthew J. Kirby: A New York-i felkelés
Frei Tamás: A bankár
Steve Berry: A Lincoln-mítosz
Jeffrey Archer: Megmondjuk az elnöknek?
D. J. Molles: Tisztogatás
Tim Willocks: Lázadás a Zöld-folyóban
Dean R. Koontz: Rejtekhely
Robin Cook: Invázió