Az ​Arany Buddha (Oregon-akták 1.) 12 csillagozás

Clive Cussler – Craig Dirgo: Az Arany Buddha

Juan Cabrillo eltökélten igyekszik visszajuttatni a hatalomba a béke követét. A cél elérése érdekében a világ két legveszélyesebb nemzetével is kész szembeszállni…

A hazánkban a Dirk Pitt-könyvek szerzőjeként ismertté vált CLIVE CUSSLER újabb sorozatának első kötetét tartja a kezében az olvasó.
A Juan Cabrillo parancsnoksága alatt hajózó OREGON csupán egy rakás ócskavas, netán egy szupertitkos szervezet teherhajónak álcázott főhadiszállása? És a legénység? Modern kori kalózok, zsoldosok ők, vagy a legmagasabb képzettséggel bíró, profi szakemberek? Tetteiket a nyereségvágy vezérli, esetleg emberbaráti szempontok?
Mindezekre a kérdésekre választ kapunk a regényben, amelyben a hajsza egy két méter magas, kétszázhetven kiló súlyú arany Buddha-szobor után folyik. Ennek titkos rekeszeiben rejlik a titok, amely biztosíthatja a dalai láma hazatérését, Tibet és Kína békéjét.

„Clive Cussler csúcsformában volt, amikor megírta.”
– Kirkus Reviews

Eredeti mű: Clive Cussler – Craig Dirgo: Golden Buddha

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
I.P.C., Budapest, 2011
422 oldal · ISBN: 9789636353889 · Fordította: Gondos László

Most olvassa 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
jehuka P
Clive Cussler – Craig Dirgo: Az Arany Buddha

Nagy rajongója vagyok Clive Cussler Dirk Pitt sorozatának, valószínűleg ezért okozott csalódást. Sem stílusában, sem humorában nem hozza azt a színvonalat, amit megszoktam tőle. Feltehetően inkább Craig Dirgo regénye ez Cussler Papa ötletei alapján… :(
Egyértelműen a Mission Impossible sorozatra hajaz (még maszkmester is van benne) – a jó ügyekért harcoló zsoldoscsapat lehetetlennek tűnő küldetést kap. Csupa akció, semmi karakterábrázolás. Azon kívül, hogy mozgalmas és felvonultatja a kor hírszerzési csúcstechnológiáját, nem tud semmi extrát nyújtani. Túl sok szereplőt mozgat, így lehetetlenség a könyv elején lévő szereplőlista nélkül nyomon követni ki kicsoda. Sajnos a stílusa is borzalmasan száraz. Sajnálom, mert az alaptörténet nem rossz, nagyon jó kis könyvet is lehetett volna írni belőle.

>!
Balázs_Erőss P
Clive Cussler – Craig Dirgo: Az Arany Buddha

Ehm! Olvastátok gyerekkorotokban valamelyik Tarzan-regényt? Na, azokban volt meg ugyanez, a gyermeki naivitás, és egyszerűség. Nem rossz az alapötlet, a történet, a szereplők, de mégsem áll össze egy egésszé. Olyan mint egy folytatásos meseregény, amiben az egyik epizód végén a főhősök 100%-ig halálos veszélybe kerülnek, majd vége az epizódnak, aztán jön az újabb epizód, és ott terem egy korábban nem létező szabadulási lehetőség, ami az egész helyzetet egy csapásra megoldja.
A mi esetünkben szerencsére nem kell a következő epizódra várni, mert ezek a váltások akár a következő bekezdésben megtörténhetnek.
Ha nem lenne benne egy-két véresebb elhalálozás, akkor akár gyerekkönyvnek is elmenne.
Nagyon nyári, nagyon egyszerű, olyan könyv amit kivihetsz a strandra, és nem fogod a hajadat tépni ha vizes lesz.

>!
Tearsong
Clive Cussler – Craig Dirgo: Az Arany Buddha

lehet hogy érdekes lett volna a tőrténet de ebben a stílusban tálalva minden rettenetesen unalmas, nem is tudott érdekelni a szereplők sorsa….abbahagytam, de egy nagon izaglmas könyvet kezdte, el olvasni utána, nem is értem miért szenvedtem ennyit Az Arany Buddhával

>!
hattori
Clive Cussler – Craig Dirgo: Az Arany Buddha

Olyannyira eseménydús, mint egy zubogó folyam, vízesésekkel tarkítva. nem bírtam néha követni…

>!
CaptainV P
Clive Cussler – Craig Dirgo: Az Arany Buddha

Az a helyzet, hogy kétszer indultam neki, és egyszerűen nem akart összejönni.
Kölcsön kaptam egyszer, elkezdtem, nem igazán érdekelt. És pont mikor kezdtem megszokni, sőt, már kis túlzással már érdekelt is, vissza kellett adnom. Aztán újra hozzám került, ám ezúttal már menthetetlen volt a helyzet.
Egyszerűen nem érdekel, hogy mi történik benne, nem érdekel, hogy ki kicsoda és mit csinál. Túl sok olyan információt közöl, ami igazából nem számít.


A sorozat következő kötete

Oregon-akták sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Andy Weir: A marsi
Karen Rose: Sikíts értem
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Lakatos Levente: Aktus
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Helena Silence: Ezüsthíd
Karen Rose: Gyilkolj értem
Ursula Poznanski: Erebos
Dan Wells: Szörnyeteg úr