A ​szent kő (Oregon-akták 2.) 9 csillagozás

Clive Cussler – Craig Dirgo: A szent kő

Ötvenezer évvel ezelőtt, egy kisbolygó felrobbanását követően egy meteor lép be a Föld légkörébe, és zuhan le a mai Északi-sarkvidék hó borította vidékén. Sok ezer évvel később a szent kőként tisztelt gömb halálos veszélyt hoz megtalálóira, akik egy barlangban emelnek oltárt az istenek ajándékának vélt, különös tárgynak. Nem sokáig örülhet felfedezésének a régész sem, aki rábukkan a barlangra; de az a bérgyilkos is a hómezőkön leli halálát, akit a gömb elrablására bérel fel befolyásos megbízója, aki tömegpusztító fegyver kifejlesztésére készül. A CIA, az iszlám fundamentalisták és a tudósok egyaránt felfigyelnek az elképzelhetetlenül értékes gömbre, mely valójában egy minden eddigi földi katasztrófánál nagyobb pusztításra képes fegyver – ha rossz kezekbe kerül.
A szupertitkos, teherhajónak álcázott, de csúcstechnológiával felszerelt hajó, az Oregon és csapata újabb bevetésre indul.

Eredeti megjelenés éve: 2005

>!
I.P.C., Budapest, 2011
408 oldal · ISBN: 9789636354183 · Fordította: Gondos László
>!
I.P.C., Budapest

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Roszka >!
Clive Cussler – Craig Dirgo: A szent kő

Az ilyen könyvekre mondhatjuk azt, hogy a kevesebb néha több. Annyi minden történik benne, annyi szálon fut a történet, olyan sok mindent tett bele az író, hogy csak kapkodtam a fejem. Igaz, így nagyon gyorsan peregnek a dolgok, de rengeteg szereplő, sok helyszín, még több történés. Valahogy pont ettől van az az érzésem, hogy a kevesebb is nagyon jó sztori lett volna.

dpart>!
Clive Cussler – Craig Dirgo: A szent kő

Szeretem Cussler könyveit. És ezt a könyvét is érdeklődve vettem a kezembe. A kezdő sztori is izgalmasnak ígérkezett, de be kell valljam a végén azt éreztem, hogy túl vagyok rajta.
A történet izgalmas, az egész világot behálózó üldözés. De egy kicsit elaprózott, talán egy kicsit csapongóvá is válik, és így még nehezebben követhető a cselekmény.
Cusslert azért továbbra is szeretem.

ditke3>!
Clive Cussler – Craig Dirgo: A szent kő

És jó lett a vége! Vagyis nem a szövevényes történettel voltak gondjaim, hanem az első kb. 100 oldallal. Kibogozhatatlan szálak, temérdek helyszín, borzalmasan sok személy, és lehetőleg minden név H betűvel kezdődjön. Mintha az elején kiöntötték volna ezt mind egy dézsából. Aztán beindult a gépezet, tisztult a kép, nagyon izgalmassá vált, pörögtek az események. A vége természetesen kiszámítható, semmi meglepi.


Népszerű idézetek

ditke3>!

…jobb, ha azt próbáljuk elkerülni, amiről biztosan tudjuk, hogy bekövetkezik, és nem azt, ami esetleg megtörténhet!

13. oldal


A sorozat következő kötete

Oregon-akták sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Clancy: A kokain akció
Robert Ludlum: A Negyedik Birodalom
Robert Ludlum: Holcroft szövetség
Mario Puzo: A negyedik K
Robert Ludlum: Holcroft küldetése I-II.
Christopher Golden: Uncharted: A negyedik labirintus
Wilbur Smith: Kék horizont
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Jelenések
Wilbur Smith: Az angyalok zokognak
Patrick Lee: A futó