A ​Kán kincse (Dirk Pitt 19.) 7 csillagozás

Clive Cussler: A Kán kincse

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Dzsingisz ​kán. Minden idők legnagyobb hódítója, kinek birodalma a Csendes óceántól a Kaszpi-tengerig terjedt. Hódításait legendák sora övezi, sírhelyét évszázadokon át hiába keresték. Egészen mostanáig. Amikor Dirk Pitt megment egy olajkutató csapatot a Bajkál-tó felszínén végigfutó óriáshullám elől, még nem sejti, hogy ez jóval több, mint egy kellemetlen természeti jelenség. De amikor a kutatókat elrabolják és Pitt kutatóhajója majdnem elsüllyedt, nyilvánvalóvá válik, hogy valami egészen más áll a háttérben. A nyomok Mongóliába vezetnek, egy rejtélyes milliomoshoz, aki ördögi szabotázsakciókkal kőolajhiányt idéz elő a világpiacon, így próbálva sarokba szorítani a kínaiakat. Célja az, hogy feltámassza ősei egykori dicső birodalmát, és ha sikerül megszereznie a kán kincsét, ehhez meg is lesz minden eszköze. A gondosan felépített forgatókönyvbe azonban hiba csúszik, és ezt a hibát Dirk Pittnek hívják. Dirk és barátja, Al Giordino fél Ázsiát beutazva kutatnak a mesés kincshez vezető… (tovább)

>!
Aquila, Budapest, 2007
336 oldal · ISBN: 9789636796686 · Fordította: Nitkovszki Stanislaw

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Al Giordino · Rudi Gunn


Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 1

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

jehuka P>!
Clive Cussler: A Kán kincse

Nem ez volt az első könyv a sorozatból, amit olvastam, úgyhogy azt kaptam, amit vártam: egy akciódús kalandregényt két már jól ismert nagydumás kurafi, Dirk Pitt és Al Giordino főszereplésével. Persze a sztori kissé hajmeresztő, mint legtöbbször, ha ez a két jómadár feltűnik a színen (most a szokásosnál is jobban: mégis mekkora a matematikai esélye annak, hogy spoiler ) de Cussler technológiai felvetései azért mindig el is gondolkodtatnak. Egy sok szempontból hasznos új találmány bizony nagyon veszélyes lehet, ha nem a megfelelő kezekbe kerül.
Kikapcsolódásnak megtette. Aki nem rajongója a sorozatnak, inkább az Inka arannyal kezdje :)

Paulina_Sándorné P>!
Clive Cussler: A Kán kincse

Izgalmasan alakult Dirk Pitt és Al Giordino kalandja. Mindig történt velük valami, semmi nem ment egyszerűen, de tetszett, ahogy megoldották a dolgokat. Humor is volt a történetben, mosolyogtam sokat. Érdekes dolgokat is olvastam Dzsingisz kánnal kapcsolatban, valamint tetszett a tenger mélyén a búvárkodás és leletmentés. Látványosan ír az író, szinte láttam magam előtt a történéseket.

lordsithlord>!
Clive Cussler: A Kán kincse

Ismét csak azt mondhatom, hogy Clive Cussler könyveit csak ajánlani tudom.
Kicsit meglepett az ugrás időben, sajnos sok rész nem jött ki magyarul, de akár a sorozat részeként nézve, akár önálló könyvként csak azt mondhatom, hogy a már jól megszokott minőséget kaptuk az írótól.


Népszerű idézetek

jehuka P>!

– (…) Apropó: ha sellőkbe botlanátok, feltétlenül szóljatok!
– Na és mihez kezdenél velük ebben a jéghideg vízben?

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Al Giordino · Rudi Gunn

Hasonló könyvek címkék alapján

Conn Iggulden: A sztyeppei farkas
Colin Falconer: A selyemút
Ewan McGregor – Charley Boorman: A hosszabb úton
Geszer kán, a tíz világtáj ura
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Rick Riordan: Neptunus fia
J. Goldenlane: Csillagok szikrái
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Pusztai Andrea: A zöld szemű kígyó
Margaret Peterson Haddix: Az utolsó kulcs