Kárhozat 88 csillagozás

Clive Barker: Kárhozat

Clive Barkernek, a World Fantasy-díj kitüntetettjének eddig csak a Korbács című regénye jelent meg magyarul. A nálunk is jól ismert Stephen King ezt írta róla: „Már látom a horror jövőjét… úgy hívják: Clive Barker.” Ahol minden megtörténhet – és minden meg is történik…

Eredeti mű: Clive Barker: The Damnation Game

Eredeti megjelenés éve: 1985

>!
Hibiszkusz, Budapest, 1991
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637529020 · Fordította: Pálos Anna, Turczi István

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

>!
Ross P
Clive Barker: Kárhozat

Egész jó, egész jó…
Olvastatja magát, ugyanakkor az elején jobban lelkesedtem érte. A végére talán kissé elfáradt, maradtak kidolgozatlanabb szálak, és a megoldás is lehetett volna… hát nem is tudom… Epicebb? Grandiózusabb? Mindenesetre nekem jobban tetszett volna, ha több a rettegés, mint az undorítóság. Engem legalábbis az oszladozó hullák kevésbé tudtak meghatni.

>!
Balázs_Erőss 
Clive Barker: Kárhozat

Középiskolás voltam, amikor először olvastam. Most, talán harmadik alkalommal futottunk össze, és bizony-bizony, megkopott az élmény. Igazándiból nem para ez a könyv, sokkal inkább undorító. Alapvetően nem ijesztő, még csak nem is izgalmas (talán Breer szabadulása mégis), inkább arra gyúrt rá, hogy visszkívánkozzon a kaja. Pont az marad elhanyagolva, ami igazán működtetné a sztorit. Erős idegzet nem, erős gyomor viszont kell hozzá. Csak rajongóknak!

>!
Mary_J
Clive Barker: Kárhozat

Az elején számomra nehézkesen indult de aztán magába szippantott a történet. Alig vártam hogy kihámozhassam Mamoulian történetét és hogy kit vél érdemesnek az író a végső kárhozattól megmentendőnek.
Horrornak horror volt a javából, nem csalódtam a könyvben sem az íróban.

>!
Alumni
Clive Barker: Kárhozat

Ez a kedvenc Barker-regényem.
A Hellraiserben némiképp csalódtam a filmek után. Az öröklét tolvaja túl mesés, az Abaratot 100 oldalig se bírtam ugyanezért. Az éjszaka gyermekeit még nem olvastam, a Korbács és a Tudás könyvei szuperek, de ha egy mód van rá, több horrorra vágyom annál, amennyi azokban van.
A Kárhozat azonban telitalálat. Kőkemény horror, eredeti, sablonmentes, definitív klasszikus.

>!
Bloody_Bunny
Clive Barker: Kárhozat

Nem is tudom mit írjak erről a könyvről. Igazán érdekes volt. Tudtam, hogy Clive Barkertől morbid történetet fogok kapni. Ez az volt. Néhány dologgal nem igazán tudtam mit kezdeni. de maga a történet igazán érdekes volt. a végén rájöttem, hogy örülök annak, hogy ennek a történetnek nincs igazi happy end-je. Nem volt rá szüksége. Így volt teljes az író által értelmezett világ, tele borzalommal, csalódással.

>!
Deak_Ferenc
Clive Barker: Kárhozat

Jó kis könyv,ez volt nekem az első Barkerem:),és nagyon tetszett.Már lassan 20 éve volt ha minden igaz:))))))))))

1 hozzászólás
>!
amorfrock29
Clive Barker: Kárhozat

Hm… Izgalmas. Viszont nem tetszett annyira,mint a Korbács…attól függetlenül persze tetszett és letehetetlennek tartottam – hamar túl is lettem rajt' :) Csak ajánlani tudom! ;)

>!
fellenbeck
Clive Barker: Kárhozat

Akartam szeretni, de nem sikerült. Nem nagyon szoktam félbehagyni könyveket, de ezt most muszáj. Egyszer talán visszatérek hozzá, de ez sem biztos. Unalmas. Egyáltalán nem bizsergeti az agyamat, hogy mi lesz a vége.

u.i.: Ezt tovább bírtam, mint a Korbács-ot. Azt 1-2 oldal után félreraktam:)

>!
Mucimag
Clive Barker: Kárhozat

Háááát……többet vártam. Meg se közelíti Stephen Kinget, de nem adom fel.
Hátha a Korbács vagy az Abarat bejön :)


Népszerű idézetek

>!
Beja

A levegő megtelt elektromossággal azon a napon, amikor a tolvaj átvágott a városon, abban a biztos tudatban, hogy a hetekig tartó reménytelen keresés után, ma végre ráakad a kártyajátékosra.

(első mondat)

>!
Heni01

Szín, forma, alak. Mind-mind az ész játékai, hogy eltűnhessen ez az elviselhetetlen zéró. Miért is ne? Ha az ember túl sokáig bámul a mélységbe, megbolondulhat.
Biztos nem bolondultál meg? – kérdezte a szoba, a gondolatot ízlelgetve.
Még a legsötétebb pillanatokban is mindig volt valami, amit várt: egy levél, a hajnal, a szabadulás. Valami, aminek értelme van.
De itt az értelem halott volt. Még a halál is halott volt, mert itt semmi sem szívesen látott vendég, ami érzelmeket szabadít fel. Csak a semmi: most és mindörökké a semmi.

>!
Equimanthorn

Két nappal később visszatért, hogy ismét végignézze az előadást, vagy legalábbis néhány szót váltson a színésszel. De az újrázásra már nem kerülhetett sor. A színész Goethe iránti lelkesedését nácibarát propagandaként értelmezték. A tolvaj egy telefonpóznán himbálózva akadt rá, olyan volt, akár egy rothadt gyümölcs. Meztelen. Húsából madarak lakmároztak, szemét kivájták: megcsonkított testén lőtt sebek tátongtak. A látvány helyrebillentette a tolvaj lelki békéjét. Annak igazolását látta benne, hogy azokat a zavaros érzelmeket, amelyeket a színész ébresztett benne, a Gonosz sugallta.

>!
morella

A szerencse olyanoknak fontos, akik nem tudják a dolgokat irányítani.


Hasonló könyvek címkék alapján

Darren Shan: Áldozat
Jonathan Stroud: A sikító lépcső esete
Bram Stoker: Drakula, a vámpír
Bram Stoker: Drakula
Bram Stoker – Tania Zamorsky: Drakula
Robert Louis Stevenson: Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete
Mary Shelley: Frankenstein
Bram Stoker: Drakula – A világhíres vámpír hátborzongató története
Mary Shelley – Percy Bysshe Shelley: Frankenstein / Válogatott versek
Malorie Blackman: Rémálom a vonaton