Everville ​1-2. (A tudás könyvei 3.) 11 csillagozás

Clive Barker: Everville 1-2. Clive Barker: Everville 1-2.

Köszöntünk Everville-ben!

A hegytetőn, magasan a békés kisváros felett ajtó nyílik egy másik világra, egycsapásra megváltoztatva ezzel a völgyben lakók életét…
Tesla Bombeck jól tudja, milyen borzalmak ólálkodnak az ajtó túlsó oldalán. Ha sikerül megismernie Everville múltbéli titkait, talán képes lesz meggátolni, hogy a rettenet átjusson az általunk ismert világba…
És Harry D’Amour, aki egész Amerikát bejárja a rejtőzködő gonosz nyomában, Everville napfényes utcáin készül megvívni utolsó, mindent eldöntő harcát a gonosszal…

A World Fantasy-díjas Clive Barker ezúttal sem okoz csalódást rajongóinak: a horrort és a fantasyt vegyítve olyan mesét sző, mely egyszerre készteti borzongásra és álmélkodásra az olvasót.

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Szukits, Budapest, 2014
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973096 · Fordította: Babits Péter
>!
Szukits, Budapest, 2014
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634973102 · Fordította: Babits Péter

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 26


Kiemelt értékelések

Rendbonto>!
Clive Barker: Everville 1-2.

Ahogy az első két része, úgy ez sem volt egyszerű könyv. Nem vártam tőle túl sokat, és nem is kaptam túl sokat. Akadtak benne jó részek, amik az előző részekkel összekötötték a sztorit, de ha összességében nézem az egészet, akkor nyugodtan elmondhatom, hogy egyáltalán nem ragadott magával. Eolvastam, túl vagyok rajta. Ennyi.

betufuggo>!
Clive Barker: Everville 1-2.

Mindenekelőtt egy kis megjegyzés. ha Clive Barker írásai még az 1990-es években egy olyan stabil kiadóhoz kerültek volna,mint Stephen King írásai az „Európa kiadó”-hoz,akkor ma már minden fontosabb kötete olvasható lenne magyar nyelven is.Sajnos ez nem így történt: a „Korbács” 1990-es, és a „Kárhozat” 1991-es kiadása után hosszú hallgatás következett, míg a „Szukits könyvkiadó "megjelentette a "Pokolkeltő”-t 1997,ben,majd „Az éjszaka gyermekei”-t 1998-ban, melyet „A hírvivő- A Tudás Első Könyve”, majd a „Végső Felvonás- A Tudás Második Könyve” kiadása követett 1999-ben illetve 2000-ben, hogy végül megjelenjen „Az öröklét tolvaja” 2001-ben …….aztán leszámítva a „Metropolis Media ” gondozásában megjelent „Abarat”-regényeket, és a „Lazi könyvkiadó” által kiadott első két „Vér Könyvei”-t,csend jöjjön,egészen 2014-ig,amikor végre megjelent az „Everville- A Tudás Harmadik Könyve”,és az "Everville- A Tudás Negyedik Könyve "is.
Most is két kötetben adtak ki egy regényt,gondolom ennek terjedelmi,és anyagi okai voltak,de ez azzal járt,hogy az első kötet végén,és a második kötet elején rosszul számozták a fejezeteket.De térjünk rá a történetre !
Valamikor a XIX. század közepén,egészen pontosan 1848-ban egy sokat szenvedett telepescsapat tart Nyugat felé az Oregon -ösvényen,az akkori idők leghíresebb telepesútvonalán, szemük előtt egy csodálatos város megalapításának ígéretével Véres,és furcsa események történnek, végül megalapítják a várost,mely az „Everville” nevet kapja.Mintegy 150 évvel később a város a szokásos nyár végi fesztiválra készül, amikor egy férfi különös dokumentumra bukkan, és ezzel egyidőben régi ismerősünk,Tesla Bombeck is a városba érkezik, és szinte rögtön a különös események középpontjába kerül.
Sajnos ez a könyv sokkal komorabb hangvételű,mint az előző rész volt,és Clive Barker nem kíméli az előző részből visszatérő szereplőket sem: igazi tragédiák történnek velük.Véleményem szerint az író ugyanazt a hibát követte el,amit a Wachowskiak a „Mátrix” című film folytatásaiban: olyan gonosz szereplőket hívtak vissza a sztoriba,akik az első részben már jól megérdemelt halált haltak.
Sok minden kiderül a „Metakozmosz”-ről,tehát arról a világról,ahol a Quiddity található, és az új szereplők is érdekesek,és izgalmasak, sőt, Harrry D'Amour is visszatér,és sokkal nagyobb szerepet kap,de a könyv mégis kicsit csalódás volt a számomra- jobbat vártam.
Viszont abból a szempontból mégis érdekes könyv, hogy az író gyakorlatilag itt írta meg az „Abarat”-sorozat gondolati előzményét.
Röviden összefoglalva: ha valakinek tetszettek az előző részek, és nem zavarják az időnkénti homoerotikus jelenetek sem,olvassa el a könyvet,legfeljebb kicsit csalódott lesz,de ha valakinek ,már az is sok volt,az inkább olvasson mást, hiszen nem vagyunk egyformák.


Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Coraline
Anne Rice: Lestat, a vámpír
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
Joe Hill: NOS4A2
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Sepsi László: Pinky
Victor LaValle: Bölcsőrablók
Brenna Yovanoff: Az elcserélt
Justin Cronin: A szabadulás