2016 tavasza – nyara, még iskolaidőben (4,5 csillag)
Amikor ezt a könyvet kiválasztottam, nem tudtam, mire számítsak. Nem olvastam bele. Előtte. Ám utánna annyira kíváncsi voltam, hogy muszáj volt. És tűkön ülve vártam, mikor jut el hozzám a mű.
Amikor pedig megérkezett, el is kezdtem olvasni. Érdekes történet, az egyszer biztos.
Szerintem Thibault néha egy picit furán viselkedett. De akárhogy is, összességében még mindig, ahányszor ránézek a könyvre, boldog vagyok, hogy megszereztem!
És nem mehetek el amellett sem, hogy milyen gyönyörű ennek az olvasmánynak a magyar verziója. Talán nem is igazán adja át a kép. Élőben, azt hiszem, még szebb. Volt már, hogy mérgelődtem – és gondolom, ezzel nem vagyok egyedül –, minek kellett megváltoztatni a borítóját egy-egy alkotásnak, azonban itt erről szó sem lehet. Köszönöm a borító tervezőjének, Magocsa-Horváth Évának, hogy megmutatta, igenis lehet erre ellenpéldát mutatni!
2017. december 24., 13:50 → 2017. december 26., 13:20 (4,5 csillag)
Még mindig tartom azt, amit fentebb írtam. Csak úgy faltam a lapokat, annak ellenére hogy egy-két dologra valamellyest emlékeztem! Nem teljesen tökéletes – például nekem Thibault még mindig nagyon furcsa ezzel a viselkedéssel, ezért is értem meg, ha valakinek nem tetszik ez a könyv! –, de én szeretem, s ezáltal előbb-utóbb megint újra fogom olvasni!