Leonardo 4 csillagozás

Művészet és tudomány
Claudio Pescio (szerk.): Leonardo

Ki ​volt valójában Leonardo da Vinci? Milyen képzésben részesült, milyen ízlés és gondolatok irányították? Hogyan élt a minden idők legnagyobb géniuszának tartott ember? A kíváncsiság egész életét jellemezte; éveken keresztül gyötrő lázként hajtva minden vele kapcsolatba kerülő dolog megismerése, megértése felé, ösztökélve a szüntelen kutatás, tanulmányozás, kísérletezés munkájában. Csillagászat és építészet, anatómia és hidraulika, madarak repülése és harci szerkezetek, valamint – természetesen – a Leonardo számára nem csupán számos mestermű megalkotását jelentő festészet. Az ifjúkori Angyali üdvözlettől a Hermelines nőig, az Utolsó vacsorától Mona Lisáig Leonardo számára a képírás egyben a régi és új technikák megalkuvás nélküli tanulmányozását, valamint az éles megfigyelés és rajzolás lankadatlan gyakorlatát jelentette. Kötetünk választott témája a reneszánsz szimbolikus alakjának ez a különleges, egyedi szintézise a művészet, a tudomány és a technika… (tovább)

>!
Allprint, Budapest, 2005
144 oldal · ISBN: 9639575259 · Fordította: Takács Zoltán

Kedvencelte 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Aurore
Claudio Pescio (szerk.): Leonardo

Claudio Pescio (szerk.): Leonardo Művészet és tudomány

A képanyag szép, de kb. ugyanaz, mint minden Leonardo könyvben – mert mi más is lenne? A lapok struktúrája – bal oldalon 3-5 kép plusz belül egy oszlopnyi szöveg, jobb oldalon 1 nagy kép – egy idő után nagyon az idegeimre hágott. Méginkább, hogy a szövegoszlop nem sokszor volt köszönőviszonyban a képek tartalmával. Ezt a könyvet csak azoknak ajánlom, akik szívesen nézegetnek képeket, ugyanakkor nem akarják a szöveget elolvasni. Akkor viszont jobb lenne egy olyan album, amelyben minden egyes kép tisztességes méretű.

>!
Allprint, Budapest, 2005
144 oldal · ISBN: 9639575259 · Fordította: Takács Zoltán
>!
Izolda +SP
Claudio Pescio (szerk.): Leonardo

Claudio Pescio (szerk.): Leonardo Művészet és tudomány

Nagyon szeretem böngészni, a vázlatok sok eldugott érdekességet tartalmaznak. (Például, hogy a spermium Leonardo szerint egy vékony kis csövön az agyból érkezik a gerincen keresztül.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Luca Novelli: Leonardo és a toll, amely megrajzolta a jövőt
Giorgio Vasari: A renaissance nagy művészei
Benvenuto Cellini: Benvenuto Cellini élete
Frantisek Jilek: Leonardo
Madarász Imre: Két máglya
Rafael Sabatini: Borgia Caesar élete
Umberto Eco: Loana királynő titokzatos tüze
Passuth Krisztina: De Chirico
Alessandro Alciato – Andrea Pirlo: Andrea Pirlo