Kate 14 csillagozás

Hercegnő születik
Claudia Joseph: Kate

Kate Middleton minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, melyet elvárhatunk Nagy-Britannia eljövendő királynőjétől: tökéletes kiejtés, gyönyörű haj és természetesen könnyed megjelenés, sokoldalú tehetség, neves iskolák, kifinomultság és érettség.

Claudia Joseph könyvéből megtudhatjuk, milyen utat jártak be Kate ősei, hogy aztán késői leszármazottjuk ilyen közel kerülhessen Anglia trónjához.

Kate sokadik ük-nagypapája – még Viktória királynő uralkodása alatt – bányász volt, ahogy a család összes férfitagja egészen az 1800-as évek végéig.

Alapos kutatómunka gyümölcse ez a több mint 180 évet felölelő kötet. Kate és közvetlen környezetének leírása exkluzív interjúk alapján született meg. Közelről követhetjük végig Vilmos herceg és Kate találkozásának, kapcsolatuk lassú és finom bimbózásának néhol már-már viharos történetét, hogy aztán 8 év után, 2010. november 16-án végre eljegyezzék egymást.

A kötetben eddig máshol nem látható fotók is találhatók.

>!
Athenaeum, Budapest, 2011
288 oldal · ISBN: 9789632931364 · Fordította: Bihari György, Sóvágó Katalin
>!
Athenaeum, Budapest, 2011
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632931272 · Fordította: Bihari György, Sóvágó Katalin

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 5

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Csillux>!
Claudia Joseph: Kate

Claudia Joseph: Kate Hercegnő születik

A királyi családdal kapcsolatos dolgok mindig is nagyon érdekeltek. Főleg a nőkkel kapcsolatos. Viszont ebben a könyvben sajnos Kate-el kapcsolatban már nem olvastam túl sok újdonságot. Az elején az őseivel kapcsolatos rész meg valahogy engem nem fogott meg. :(

csilla0923>!
Claudia Joseph: Kate

Claudia Joseph: Kate Hercegnő születik

Már nagyon vártam, hogy elolvashassam a könyvet. :)
Igazi Kate-Vilmos fan vagyok. :D
Nagyon tetszett a családtörténet leírása, nem volt se túl száraz se túlzottan bő. Egyébként az írónő stílusa nagyon bejött. Kicsit több képet is kereshetett volna még, akkor még többet lehetett volna nézegetni, de ez van. :)

Snowball>!
Claudia Joseph: Kate

Claudia Joseph: Kate Hercegnő születik

Ez volt a második életrajz, amit Katalin hercegnéről olvastam. De ez a könyv meg sem közelíti az előzőt. Az első 100 oldal annyira unalmas volt és vontatott, hogy simán át is lapozhattam volna, de nem tettem. Inkább számolgattam vissza az oldalakat, hogy mennyit kell még szenvedi a jó részekig. Sokat.
Többször úgy éreztem, nem is Katalinról olvasok, hanem inkább Vilmosról, vagy úgy összességében a királyi családról. Az eljegyzés vagy az esküvő pár sorral le lett tudva, pedig szerintem fele annyi kutatómunkát nem igényelt volna, mint a családfa feltérképezése, amivel az olvasók többségét untatta a szerző.

LyennSunny>!
Claudia Joseph: Kate

Claudia Joseph: Kate Hercegnő születik

Kicsit sok volt nekem a családfa és a történelmi adatok, de tetszett. Annak, aki egy kicsit is szimpatizál Kate-tel, klassz kis olvasmány.


Hasonló könyvek címkék alapján

William Shakespeare: III. Richárd
William Shakespeare: Macbeth
William Shakespeare: Ahogy tetszik
William Shakespeare: Téli rege
William Shakespeare: Hamlet
P. G. Wodehouse: Talált pénz
E. M. Forster: Szoba kilátással
Jennifer Worth: Hívják a bábát
Richard Branson: A Virgin-sztori
Gareth Roberts – Douglas Adams: Shada