Stargazer ​– Nézz az égre! (Evernight 2.) 366 csillagozás

Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!

NÉZZ ​AZ ÉGRE!
"Visszafojtott lélegzettel figyeltem, ahogy a fagy felkúszik a szoba ablakára és elhomályosítja az éjszakai égboltot odakint, kizárja a holdfényt, de valahogy mégis láttam. A fagy az ablakon minden irányban terjedni kezdett, de nem véletlenszerűen.
Egy kísérteties alakzat kezdett kirajzolódni a jégvirágokból. Egy arc.
Sötét, dühös szeme mintha engem nézett volna.
A legrészletesebb kép volt, amit valaha láttam.
Aztán szíven döfött a felismerés: a fagyember pillantása egyenesen a szemembe fúródott.
Volt idő, hogy nem hittem a kísértetekben."

Az Evernight időtlen falai között mindenkinek van rejtegetnivalója. Különösen alakul Bianca és Lucas titkos viszonya. A lány furcsa alkut köt Balthazarral, akit a múltja kísért. De minden veszni látszik, amikor az akadémiára gonosz erők támadnak. Mindennek legmélyén pedig egy borzongató rejtély lappang: Bianca születésének titka.

Ha mindenütt titkokba ütközöl…
Ha már… (tovább)

Eredeti mű: Claudia Gray: Stargazer

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
294 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632451121 · Fordította: Gazdag Tímea

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Bianca Olivier · Ranulf


Kedvencelte 49

Most olvassa 32

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ancsee
Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!

Az első résznél nem avattam kedvencet és ez a folytatásnál sem történt meg, de ha már elkezdtem a sorozatot, akkor kíváncsi voltam rá, hogy mi sül ki belőle. :)

>!
BubbleTea
Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!

Az eseményeket tekintve sokkal jobban tetszett ez a rész, mint az első. Sokkal pörgősebb volt, sokkal nagyobb volt a kíváncsiság, hogy most ez vajon miért van, és valamiért még ez a szerelmi háromszög is tetszett. :)

A karakterek ugyanúgy semmilyenek, a világ felépítése még mindig furcsa, és alapvetően az írási stílus nagyon kezdő. A párbeszédek elnagyoltak, mindent a szánkba akar rágni, sokszor ismétlődnek az információk és néha logikátlanok az események.

Mindezektől eltekintve nekem remek kikapcsolódást nyújtott a vizsgám után, nem kellett gondolkoznom, kikapcsoltam az agyamat és elmerültem egy tizenhét éves lány világában.

spoiler

>!
Coffee I
Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!

A legjobb Harry Potter és a Titkok Kamrája fanfic, amit valaha olvastam. Bár eddig nem olvastam még egyetlen fanfictiont sem.
Ja, hogy ez nem az volt? Pedig csak a neveknél jöttem rá, hogy nem HP-t olvasok. Suliban egy titokzatos valami üzeneteket hagy, félnek a diákok, rettegnek a tanárok, stb. stb…
Azért nem volt ez annyira rossz, csak lehetett volna kicsit eredetibb.

2 hozzászólás
>!
LittleStar
Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!

Ez a rész sokkal jobban tetszett, annak ellenére, hogy a sorozat második kötete, bőven hozta az előző rész szintjét, sőt, sokkal többet adott! Bianca még mindig nem nőtt fel, nem tudom mikor fog és mire jó megjátszani a hatalmas felnőttet, ez pedig kiütött a szüleinél a konfliktusoknál is. Ez az egy nagyon nem tetszett benne. A lidérc-vámpír szál valami nagyon új számomra és élvezhető!
További értékelés itt : http://dorcosolvas.blog.com/2014/10/31/claudia-gray-sta…

>!
Isabel_Rose IP
Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!

Nem volt rossz, jó tempóban olvastam, annak ellenére, hogy nagyon beteg vagyok. Nem a legjobb story néhol nekem az Alkonyatra hajaz, de azért nem a legrosszabb könyv. A főhősnő kicsit idegesített, de kezdem megszokni. Viszont a férfi szereplők szimpatikusak voltak. Abban meg reménykedem, hogy a cselekmény felpörög majd a folytatásban.

>!
diamondfox P
Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!

Megint le kell vonnom egy csillagot, ez itt főként a legvége miatt. Istenem, de rossz volt!
Na, de sorban: Raquelnél nem erre a háttérre számítottam, teljesen ledöbbentem, amikor először olvastam és így… wtf?
Aztán vicces volt, ahogy csak úgy Bianca ölébe pottyant a megoldás az emberdiákokkal kapcsolatosan :D Vic 4 president!
És egyre jobban hajlok afelé, hogy sokkal jobb lenne Balthazarral Bianca. Lucas még mindig egy arrogáns pöcs és csak idegesít mindkettő, és azt hiszik, hogy csak nekik lehet igazuk.
A legmeglepőbb moment az igazgatónő esetében történt a végén, igazi badass volt! Szóval keresem a folytatást, remélem nem lesz annyira fárasztó ennek a zárásának az alapján.

>!
abstractelf
Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!

Még ezt a részt is szerettem a sorozatból, nagyszerű volt visszatérni ebbe a világba.

3 hozzászólás
>!
Jeyne_Poole
Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!

Nos ez kissé jobban tetszett mint az első. Jobb volt a cselekményszál.

>!
clyme 
Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!

Sokkal megszerkesztettebbnek éreztem, mint az első részt ezáltal jobban is tetszett. A történetet még mindig kicsit felszínesnek érzem, bár már kezd kikristályosodni az az irány, amely felé halad. A szereplők egyéniségébe még mindig nem igazán lehet elmerülni, számomra elég árnyaltak. Emellett nem feltétlen tartom pozitívnak az újabb és újabb váratlan és „cselesen fordulatos”-nak tartott eseményeket. Szegény lány hány féle lény lesz még a sorozat végéig?:D Mindenesetre kíváncsian várom a folytatást.


Népszerű idézetek

>!
zsofy0312

Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz! Soha ne légy senkivel, akit nem szeretsz igazán!

>!
zsofy0312

Mindenki magányos – mondta Ranulf mosolyogva. – Nem szabad elfelejtenünk, hogy egyszerre csak egy napot élhetünk. Nem aggódhatsz a múlt vagy a jövő miatt. A boldogság a mostanban van.

Kapcsolódó szócikkek: Ranulf
>!
zsofy0312

Talán hülyeség azért szeretni valamit, mert mindenki más is szereti, de ennél is nagyobb hülyeség, ha azért nem szereted, mert mások szeretik.

>!
mazsa

Visszatekintve, elkerülhetetlen volt az elválásunk. De még mindig hiszem, valahol mélyen, legbelül, hogy bennünket egymásnak teremtettek.

Első fejezet

1 hozzászólás
>!
gumicukor

– Szerinted ez választás kérdése? -Balthazar halkan beszélt, de a hangjában olyan nyerseséget hallottam, mint addig soha. A hideg futkosott tőle a hátamon. – Próbáld csak ki, milyen, ha vadásznak rád az éjszakában. Futhatsz, ahogy csak bírsz, de aztán rájössz, hogy gyorsabbak nálad. Aztán egy istállóban találod magad, a földön a szüleid hevernek, holtan, te meg a kezednél fogva lógsz a gerendán, miközben egy csapat éhes vámpír marakodik azon, hogy ki legyen a következő. Megtudnád, van-e választásod.
Lucas rábámult. Sosem fordult meg a fejében ilyesmi, de nekem sem.
Balthazar még halkabban folytatta.
– Nézd végig, ahogy meghal a kishúgod, aztán mondd, hogy nem azzal töltenéd az örökkévalóság hátralévő részét, hogy megmentsd őt. Ha mindezt kipróbáltad, Lucas, akkor majd beszélgethetünk a választásról. Addig pedig csak mondd el, amit tudni akarok, és fogd be a szád!

165. oldal

>!
zsofy0312

A szerelem rosszra csábít. Gyakran csak ideiglenes, mindazonáltal a szerelem a legelképesztőbb dolgokra képes rávenni egyébként ésszerűen viselkedő élőlényeket.

>!
Réka_Körtvélyi

Ijedtemben hátraugrottam, de csak a saját tükörképem jött szembe.
Hát ez gáz. A saját tükörképedtől kaptál frászt.
Nem az én arcom volt.
De annak kellett lennie.

13. oldal

>!
gumicukor

Emlékeztetsz… Arra emlékeztetsz, milyen volt élni. Milyen volt élvezni a napfényt, és nem csupán elviselni. Milyen volt lélegezni, és felfrissülni, felébredni, nem csak tátogni, ami csak egy rossz szokás. Arra emlékeztetsz, hogy milyen volt felsóhajtva megkönnyebbülni. És a sírás! Amikor sírtam, elmúlt a szomorúság, most meg csak gyülemlik bennem, és csak kavarog, kavarog, amíg azt sem tudom, ki vagyok!

200-201. oldal

>!
Szantii

– Azt akarom kérdezni, hogy hiszel-e a szellemekben?
    Arra készültem, hogy kinevet. Ki hibáztathatta volna ezért? Azt hittem, kérdésekkel kezd majd bombázni, hogy miért kérdezek ilyet. Azt hittem, bármilyen reakcióra készen állok. Hát rosszul hittem.

>!
Namida

– Tudod, mióta Balthazarral állandóan egymás nyakán lógtok, Raquel meg folyton alkot valamit, nem beszélve Ranulfról, aki megint az északi regéit tanulmányozza, én valami egészen mást csinálok. Valami őrült dolgot. Valami egészen furcsát. Úgy nevezik: beszélgetés. Ennek a fantasztikus történésnek a folyamán néha akár két vagy három másik emberi lényről is megtudhatok dolgokat. A tudósok már tervezik, hogy vizsgálni kezdik a módszeremet.

175. oldal


A sorozat következő kötete

Evernight sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tonya Hurley: Vágyakozás
Richelle Mead: A halál csókja
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Kami Garcia: Unmarked – Jelöletlen
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
Cassandra Clare: Árnyak ura
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom
Kelly Creagh: Nevermore – Soha már