Lost ​Stars 4 csillagozás

Claudia Gray: Lost Stars

The reign of the Galactic Empire has reached the Outer Rim planet of Jelucan, where aristocratic Thane Kyrell and rural villager Ciena Ree bond over their love of flying. Enrolling at the Imperial Academy together to become fighter pilots for the glorious Empire is nothing less than a dream come true for the both of them. But Thane sours on the dream when he sees firsthand the horrific tactics the Empire uses to maintain its ironclad rule.

Bitter and disillusioned, Thane joins the fledgling Rebellion—putting Ciena in an unbearable position to choose between her loyalty to the Empire and her love for the man she's known since childhood.

Now on opposite sides of the war, will these friends turned foes find a way to be together, or will duty tear them—and the galaxy—apart?

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
560 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781484724989 · Illusztrálta: Phil Noto

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Megitsune>!
Claudia Gray: Lost Stars

A könyv elmegy némi hangulatkeltőnek, az új filmhez, de ahogy a többi Star Wars ponyvában, ebben se keressünk magvas irodalmiságot, a történet meg elmegy, olvastam már rosszabbat is.
Én csak nagy rajongóknak ajánlom ezt a könyvet, amúgy szinte semmilyen lényeges dologgal nem vezeti fel a filmet – azon kívül, amit a borítón is látunk –, szóval tipikusan csak reklámszöveg, felhasználva az új film nevét a nagyobb bevételhez.

aorcsik>!
Claudia Gray: Lost Stars

Az eredeti trilógia eseményei egy teljesen más szemszögből, nagyon nagy élmény volt :)

Xinti>!
Claudia Gray: Lost Stars

A könyv első 100 oldala egy kissé túl YA volt számomra, de ahogy a főszereplők felnőttek, pláne, amikor a történet elérte az eredeti trilógia történetvezetését, onnantól kezdve nagyon élveztem a regényt. Annak ellenére, hogy a fő történéseket már előre tudtam, nagyon izgalmas kis sztorit hozott össze az írónő, a végén külön örültem a Jakku-i csatának, ami egy kis átvezetés az új filmhez. Izgalmas volt, pörgős, a romantikus szál pedig nem túl nyálas. Tök jó volt az eredeti trilógia történéseit más szemszögből követni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Garth Nix: A Confusion of Princes
Dan Wells: Ruins
Melissa Landers: Invaded
Marie Lu: Champion
Lauren Oliver: Pandemonium
Amy Kathleen Ryan: Spark
Beth Revis: Across the Universe
Alexandra Bracken: The Darkest Legacy
Shannon Hale: Dangerous
Ann Aguirre: Perdition