Örökéj (Evernight 1.) 647 csillagozás

Claudia Gray: Evernight – Örökéj

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bianca szökni akar. Bianca új diák az Evernight Akadémián, egy háborzongató, gótikus bentlakásos iskolában, ahol az osztálytársak valahogy mind túlságosan tökéletesek: okosak, elegánsak, jófomán olyanok, mint a ragadozók. Bianca tisztában van vele, hogy nem illik közéjük. Ekkor találkozik Lucassal, aki szintén kilóg a sorból, s aki szemmel láthatólag mindent megtesz azért, hogy ne legyen olyan, mint a többi evernightos. Kettejük között tagadhatatlanul van valamiféle vonzalom. Bianca minden veszélyt vállalna, hogy a fiúval lehessen, de sötét, régesrégi titkok elszakítják őket egymástól. Bianca ekkor megkérdőjelez mindent, amit eddig igaznak hitt. Claudia Gray rossz csillagzat alatt született szerelmi története, és a veszélyes szövetségeket felvonultató izgalmas események lélegzetelállító modern vámpírmese a mai olvasónak. Claudia Gray New Yorkban él és dolgozik. Az Evernight az első regénye.

Eredeti megjelenés éve: 2008

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450537 · Fordította: Bosnyák Viktória
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
316 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632450537 · Fordította: Bosnyák Viktória

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Balthazar More · Lucas Ross · Bianca Olivier · Raquel · vámpírvadász


Kedvencelte 68

Most olvassa 35

Várólistára tette 146

Kívánságlistára tette 84

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

BubbleTea>!
Claudia Gray: Evernight – Örökéj

Emlékszem, mikor ez a könyv megjelent még nagyban tombolt az Alkonyat-láz. Akkoriban el is olvastam ezt a könyvet, sőt talán még a második részt is, de arra nagyon halványan emlékszem. Visszagondolva, nekem tetszett ez a kötet. Akkoriban újak voltak számomra a vámpírok, és nagyon meglepő volt számomra, hogy a könyv közepén derül ki, hogy a főszereplő vámpír.

Újraolvasva, és hat évvel később a fordulatokon már nem lepődtem meg, és nagyon nagyon nem tetszett. A karakterek unalmasak, sőt semmi jellemük nincsen. A történések még izgalmasak is lehetnének, de rosszul vannak kivitelezve. A párbeszédek unalmasak, amik elvileg vicces megjegyzések, azok egyáltalán nem viccesek. Ráadásul a főszereplő nem azt a fiút választotta, aki nekem szimpatikusa! :D Ez fáj a legjobban.

spoiler

4 hozzászólás
ancsee P>!
Claudia Gray: Evernight – Örökéj

Már elég régen olvastam, abban az időszakomban, amikor szinte csak vámpíros könyvet olvastam (természetesen a Twilighttal indult a mánia). :) A többi könyvhöz képest gyengébbnek éreztem, de gyorsan haladtam vele, mert olvastatta magát.

3 hozzászólás
cukorborsoooooo >!
Claudia Gray: Evernight – Örökéj

Kicsit kiforratlannak éreztem. Eleve az alaphelyzetet nem értettem, el akart szökni, spoiler. Nem értettem mi lesz a történetben, mert a fülszövegben sem volt semmi eligazítás. Bemutatkozott a főszereplő csajszink, elmondta, hogy spoiler és csak a legfontosabb dolgot felejtette el megemlíteni, és így köbö a 100. oldalon így megemlítette, mintha ez abszolút nem fontos információ lenne. Ezek után beindultak az események, minden meg lett magyarázva, megértettem mindent és tudtam végre élvezni a könyvet. Félig csalódás, félig nem, de szerencsére inkább a jó maradt meg, mert abból volt több. Nagyon érdekesre sikerült a lezárás, mindenképp szeretném majd egyszer továbbolvasni a sorozatot. spoiler Raquel és Vic nagyon szerethetőek voltak, jól kiegészítették a történet és jó kis poénokat tettek bele. Viszont Lucas és Bianca kevésbé volt szimpatikus, de a végére nagyjából megkedveltem őket. spoiler Balthazar jól ki lett találva, szimpatikus maradt végig, tetszett spoiler. Nagyon akartam, hogy jó legyen és igazából nem csalódtam olyan nagyot, főleg, hogy a végére sikerült kikupálódnia a történetnek:)

LittleStar>!
Claudia Gray: Evernight – Örökéj

Nem most olvastam először a könyvet, még amikor először megjelent szerencsém volt olvasni! NEkem nagyon tetszett, tudom sokan lehúzták, hogy nem jó, de a maga módján mégis az! Élvezhető, nem mondom, hogy egetrengető olvasmány, de kikapcsol, szórakoztat és mellette kalandokkal teli!
A kastély leírása borzalmasan tetszett, a vízköpő nagyon kedvenc lett, pedig semmit nem csinál, csak van, de mégis hangulatosság teszi az egészet! :)
Bianca karaktere nem a kifejezett hisztis tizenéves, vannak húzásai, de mind megbocsátható, ép érvekkel alátámasztható, hogy miért úgy ahogy. Lucas karaktere számomra még kicsit rideg és idegesítő, de remélem a továbbiakban lesz időm rá meg lehetőségem is, hogy megkedveljem! :)

4 hozzászólás
sandy>!
Claudia Gray: Evernight – Örökéj

Legszívesebben a falba vertem volna a fejem:DD Az a „csavar”, amikor kiderül, hogy Blanca vámpír, ezidáig nem állt össze a kép benne, hát az valami szörnyű. Gyors észjárás és felfogóképesség jellemzi a főszereplőnőt az biztos:D Elégvolt egyszer végigszenvedni rajta magam:DD

Démonika>!
Claudia Gray: Evernight – Örökéj

A vámpírnaplók még valahogy kibírtam acél idegekkel mert a sorozatot szeretem, de megfogadtam hogy többet nem kínzom magam, semmilyen ,unalmas történetekkel. És szeretném megtartani a magamnak tett ígéretem…

2 hozzászólás
abstractelf>!
Claudia Gray: Evernight – Örökéj

Annyira imádtam akkoriban, kétszer is sikerült olvasnom. Nagyon bejött az egész vámpírsulis történetszál, és a tiltott szerelem. Természetesen Balthazar-t sem hagyhatom ki a listából, aki automatikusan a kedvenc karakterem maradt a róla szóló kötetig.

Habók P>!
Claudia Gray: Evernight – Örökéj

Vannak jó vámpíros könyvek. Meg vannak rosszak. Meg vannak semmilyenek. Nos ez is semmilyen. Egyszer el lehetett olvasni, főleg az elejét, ami olyan volt, mint a legtöbb bentlakásos iskolában élő fiatalokról szóló regény. Aztán, amikor a lényegre kellett volna térni, akkor már olyan sem. De legalább már tudom, hogy ez nem az én sorozatom.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

tataijucc>!

Szerelmes vagy. Ettől gyakorlatilag unalmas vagy mindenkinek, aki nem az. Tudod, az épelméjűeknek.

tataijucc>!

Muris, hogy amikor azt mondják valakire, hogy „félénk”, legtöbbször mosolyognak. Mintha cuki dolog lenne, valami vicces kis szokás, amit az ember idővel kinő, mint a foghíjas mosolyt, amikor kinőnek a maradandó fogai. Ha tudnák, milyen érzés valóban félénknek lenni, nem csupán az első pillanatokban bizonytalankodni, nem mosolyognának. Ha tudnák, milyen érzés, amikor az embernek összerándul a gyomra, izzad a tenyere, vagy képtelen egyetlen értelmes mondatot is kinyögni! Ebben nincs semmi cuki.

Kapcsolódó szócikkek: Bianca Olivier
tataijucc>!

Soha senki nem hiszi, hogy történhet valami rossz, amíg meg nem történik.

104. oldal

Zozii>!

– Tudod, vannak lányok, akik az intellektuális típusra buknak – nevetett.
– Mekkora mákod van, hogy nem tartozom közéjük!

Kapcsolódó szócikkek: Bianca Olivier · Lucas Ross
Ancsúr P>!

– Szeretem, ha a szörnyek kisebbek nálam.

23. oldal

Réka_Körtvélyi>!

Mi értelme a végtelen életnek, ha hiányzik belőle a szeretet?

199. oldal

tataijucc>!

Az igazságról kiderült, hogy jobban fáj, mint a hazugság.

Eryka93>!

-Te élsz, Bianca. Még mindig nem tudod értékelni, amit ez jelent. Jobb, mint vámpírnak lenni, jobb, mint bármi más a világon. Halványan emlékszem még, hogy milyen volt élni, és ha képes lennék rá akár csak egy napra is, az a világon bármit megérne. Még az örök halált is. Az összes évszázad, amit megismertem, és az összes csoda, amit láttam, nem ér annyit, mint az élet.

204. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Balthazar More
Ancsúr P>!

A tudás mindig is bennem volt, arra várva, hogy egy szikrától tüzet fogjon, és életre keljen.

137. oldal


A sorozat következő kötete

Evernight sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Meg Cabot: Suzie és a szerelmes kísértet
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Kiera Cass: A szirén
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Nalini Singh: Angyalvér
Jeaniene Frost: A sírcsapda
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Lapról lapra
Dan Wells: Fragments – Töredékek