Balthazar (Evernight 5.) 97 csillagozás

Claudia Gray: Balthazar

Balthazar, a vámpír több száz éve egyedül van – szövetséges és szerelem nélkül. Ideje szembenézni a múltjával, és a szíve szavát követni végre.

Amikor beleegyezik, hogy megvédi Skye Tierney, az egykori Evernight Akadémia halandó diákja életét, még nem tudja, milyen veszélyes játékba keveredik.

Skye újonnan felfedezett természetfeletti képességei magukra vonják a gonosz, csábító vámpír, Balthazar és a családja gyilkosának figyelmét is. A nagy hatalmú vámpír most azt tervezi, hogy Skye tehetségét a saját gonosz céljai eléréséhez használja ki.

Balthazar bármit megtenne, hogy megállítsa Redgrave-et, és beteljesedjen régóta táplált bosszúvágya. Miközben Skye és Balthazar együtt szállnak szembe a gonosszal, közelebb kerülnek egymáshoz, mint valaha gondolták.

Eredeti mű: Claudia Gray: Balthazar (angol)

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
342 oldal · ISBN: 9789632456867 · Fordította: Gazdag Tímea
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
342 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456850 · Fordította: Gazdag Tímea

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Balthazar More


Kedvencelte 11

Most olvassa 8

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Claudia Gray: Balthazar

Nem volt rossz, de azt meg kell említenem, hogy az első köteteket nem olvastam, nem értettem mindent, ezt azt hiszem pótolnom kell. Nem is én lennék :D

>!
diamondfox P
Claudia Gray: Balthazar

Nagyon örülök, hogy Balthazar is kapott egy külön kötetet és kicsit tovább követhettük Őt a kis világában. A borító nekem nagyon becsapós, egyáltalán nem így képzelem el az úriembert, de mindegy, egyébként illik a sorozathoz.
Arra nem is gondoltam, hogy Skye azért bukkant fel a negyedik részben, hogy itt újra behozzuk és Ő legyen az egésznek a katalizátora. El sem hiszem, de ez az egyedül álló történet, végre távol Biancától és a nyűgjeitől egy normális lánnyal a szerepben: sokkal, de sokkal jobb volt! A fél csillag levonás azért jár csak, mert valahogy még sem éreztem annnnyira jónak. De mégis: Balthazar a kedvencemmé vált, megismerhettük a múltját, a végén kaptunk egy igencsak érdekes csavart és mégis, egy korrekt lezárással lettünk gazdagabbak. Örülök, hogy anno elkezdtem a sorozatot és nem bánom, hogy megvettem! Ajánlom annak, aki még ismerkedik a vörös pöttyösökkel és a vámpírokról szeretne mást is olvasni, mint ami a Twilightban van.

>!
abstractelf
Claudia Gray: Balthazar

Vége. Végre vége! El sem hiszem, hogy végre-végre-végre befejeztem az Evernight sorozatot! A legszomorúbb, hogy az első két részt még felettébb kedveltem, de azután mi történt?
De ez? Nyerő lenne a „Hogyan érjük el, hogy megutáld az Evernight sorozat egyetlen valamit is érő karakterét?” nevű 'játékban'.

Mi volt ez? A bejegyzéshez jelölni kezdtem a könyvben az eget rengető szörnyűségeket, s azon túl, hogy tele lett cetlikkel, a végére már annyi lett, hogy jelölni sem támadt kedvem. Mi volt ez a lezárás? Ez megoldás? ÍGY rendezzük le a főgonoszt?
És főgonosz… nagyon főgonosz, nagyon… Klaus-light (Vámpírnaplókból), aki csak mosolygott, de rengeteget, így gondolom volt ilyen titkos fegyvere. Valaki ránéz a mosolyára, s feldobja a talpát.
A története sem volt jobb – igazából nem is volt neki úgy komolyabb. Vámpír megízleli Skyie vérét – il vampiro hoz több vampirot – Balthy visszaemlékezik random – romantika bimbózik a klisék prérin – főgonosz vigyor – az előző folyamatok ismétlése – „hatalmas csavar” – „vége”.
A legszörnyűbb, hogy ez megint olyan vég, hogy az írónő tudna írni hozzá, így igazán fenyegetettnek érzem magam, s reménykedem, hogy nem teszi meg.
Kérlek, ne tedd meg!

>!
BubbleTea
Claudia Gray: Balthazar

Nekem az egész sorozatból ez volt a kedvenc részem! Alapból Balthazar a kedvenc karakterem az összes kötetben, és nagyon örültem, hogy kapott egy saját, önálló kis regényt.

Iszonyatosan kedveltem Skye-t, már az Evernight utolsó részében is, és nagyon egymáshoz valóak. Skye talpra esett, kedves, okos és nagyon bátor lány, pont ilyet tudok elképzelni Balthazar mellé. Nagyon tetszettek a kitekintések, amelyek elkalauzoltak minket Balthazar múltjába, ezáltal megismerhettük őt is, és a húgát is közelebbről. A könyv történetszála is tetszett… minden nagyon tetszett! :)

A másfél csillagos levonás viszont azért van, mert a párbeszédekkel sokszor gondom volt. Már észrevettem korábban is, hogy Claudiának nem mennek a párbeszédek írása. Ami még ennél is fájóbb pont számomra, az a regény utolsó fejezete! Annyira mérges voltam/vagyok, amiért Balthazar és Skye ezt a lezárást kapta. spoiler

>!
Rémálom
Claudia Gray: Balthazar

Azt mondják, Claudia Gray sokat javult, hát… nem tudom, én nem vettem észre. Ugyanaz, mint eddig: kidolgozatlan karakterek, hülyén nevető, de nagyon szexi főgonosz, akinek a gonoszsága kimerül a mosolyában, a szokásos játék a nemi erőszakkal és a mentális betegséggel.
Ugyanakkor ez nem más, mint egy tanmese lányoknak a szexről és az előítéletekről. Az üzenet jó, a körítés nem.

3 hozzászólás
>!
alexa19900726
Claudia Gray: Balthazar

Ez valahogy már nagyon nem az én stílusom nagyon nem az én korosztályom! Pedig az elején még reménykedtem, amennyire féltem tőle és halogattam a könyvet az elején annyira nem tűnt gáznak de aztán valahogy mégis….túl sok volt…túl semmilyen….túl …..túl nem ÉN! Pedig az elején nagyon szerettem a sorozatot, talán ezt olvastam először, épp ezért megtartom őket meg hát majd hugomnak / gyerekeknek jól jöhet még…hisz tiniként emlékszem azért igencsak szerettem :) Azért most azt hiszem inkább olvasok valami szívemhez közelebbit :)

2 hozzászólás
>!
Reen
Claudia Gray: Balthazar

Hát az alap sorozatnál mindenképp jobb volt, gondolom ez sokban köszönhető Bianca hiányának.
Skye sokkal kedvelhetőbb karakter volt mint ő, Balthazar-t meg eddig is bírtam.
Ami egy kicsit fura volt benne az Redgrave , most ha már ő a főgonosz akkor nehogymár majd szép szóval akarja rávenni a lányt az együttműködésre..
Köszönöm @Alexa19900726-nak, hogy kölcsönadta, magamtól biztos nem vettem volna meg, annyira azért nem érdekelt a történet de ha már neki megvan és végigszenvedtem a sorozat eddigi részeit is (főleg az utolsó kettőt, az első még annyira nem borzalmas szerintem) akkor már elolvastam de csak is Balthazar miatt. meg mert Bianca nem volt benne csak pár oldalnyira, az is épp elég volt belőle.

>!
szymba23
Claudia Gray: Balthazar

Az öt rész közül ez volt a legjobb. Balthazart mindig is szerettem és nagyon érdekelt mi lesz a sorsa és nagyon örülök hogy ő is megtalálta a párját. :) Skye szimpatikusabb volt minden szempontból mint eddig Bianca, a két lány teljesen különböző. :) Nagyon jó volt a könyv. :)

>!
Sajtkukac94 
Claudia Gray: Balthazar

Az egész sorozatból az első részen kívül ez volt még viszonylag élvezhető, bár a végét kicsit összecsapottnak éreztem.
Skye egy igazi belevaló csaj, de kicsit hiányoltam, hogy nincs több jobban kidolgozott szereplő.
Összességében az egész sorozat olyan egyszerolvasós volt.

>!
Szabó_Zsófi_Sophie_Taylor I
Claudia Gray: Balthazar

Szerettem ezt a könyvet ahogy a sorozat töbi részét is. Örülök, hogy végre Balthazrra fektette a hangsúlyt az írónő. Az ő múltjára mindig is kicsváncsi voltam de egészen eddig homályba veszett. Tetszett, hogy elhagytuk az E/1-es írásmódot és E/3-ban folytattuk, mert így mindegyik szereplő gondolatait, érzéseit olvashattuk. Tetszettek a közjátékok benne„ mivel pillanthattunk Bathazar múltjába. Úgy érzem még nincs ezzen vége és inkább kezdet mint vége valaminek. Remélem még fogok találkozni velük :)


Népszerű idézetek

>!
Alessana

– (…) Mert ha valaki meghal még nem veszítjük el. Csak akkor, ha elfelejtjük a szeretetet, amelyet éreztünk egymás iránt.

336. oldal Harmincadik Fejezet

>!
szbarby

-More tanár úr? Ahogy azokkal a fickókkal verekedett? Olyan szupergyors volt meg minden? A kocsiban gondolkodtam, hogy… maga nindzsa?
Britnee

>!
Szantii P

Hogy az ember megpróbál eltávolodni attól, akit elveszített, de ez lehetetlen. Muszáj kapaszkodnunk belé, abba, hogy mennyire szerettük. Mert ha valaki meghal, még nem veszítjük el. Csak akkor, ha elfelejtjük a szeretet, amelyet éreztünk egymás iránt.

336. oldal

>!
Szabó_Zsófi_Sophie_Taylor I

Csókja méreg volt, és Balthazar ezért csak erősebben csókolta, hátha egy nap ez a méreg vet véget élettelen életének, és végül valóban megszűnik létezni. Minden egyes alkalommal, amikor Constantia ágyba vitte őt, érezte, amint emberi lelke újabb darabkája omlik porrá

71. oldal

>!
Szabó_Zsófi_Sophie_Taylor I

Egy pillanatig elnézte a nő gyönyörű arcát, és arra gondolt, el kellene búcsúznia – mintha valaha is végleg elválhatna tőle, ami képtelenségnek tűnt. A nő méreg volt, de az ő ereiben keringő méreg. Örökké része lesz vámpírlétének.

74. oldal

>!
FanniM

– Köszönöm hogy megmentettél
– Ezért vagyok itt – Balthazar tréfának szánta a választ, de jól esett ezt komolyan gondolnia. Mindenesetre ez jobb indok volt a létezésére mint a többi.


Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Vérvonalak
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Rachel Vincent: Halott lelkek
Shannon Messenger: Vihar szeli ketté
Meg Cabot: Elhagyatva
Melissa Marr: Veszélyes álmok
Victoria Schwab: Az Archívum
Chloe Neill: Ha eljön a péntek
Rachel Caine: Az üvegház
Karen Chance: Holdvadász