Ha ​ez a mennyország, kérem vissza a pénzem! 52 csillagozás

Claudia Carroll: Ha ez a mennyország, kérem vissza a pénzem!

Gondolná valaki, hogy a Paradicsomban élni dögunalom? Legalábbis Charlotte-nak ez a tapasztalata, mikor végzetes autóbalesete után odakerül. Mígnem izgalmas feladatot kap: visszatérhet a földre … őrangyalként. Ám az örömbe némi üröm vegyül, mert a számára kijelölt védenc nem más, mint hűtlen szerelme, James, aki közvetve felelős az ő tragédiájáért.
Így aztán nem csoda, ha eleinte igazából nem is védelmezni, hanem inkább megleckéztetni szeretné csalfa kedvesét. Charlotte lassanként beletanul az őrangyal szerepbe, segít anyjának, nővérének és legjobb barátnőjének is, ám kis híján öngyilkosságba kergeti Jamest. De minden jó, ha a vége jó … a dolgok jóra fordulnak, és Charlotte is elnyeri jutalmát …
Hogy miképpen, azt megtudja, ha elolvassa ezt a „szellemes”, könnyed szórakozást ígérô könyvet.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
JLX, Budapest, 2011
424 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633053195 · Fordította: Vadász Gyula

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Veron P>!
Claudia Carroll: Ha ez a mennyország, kérem vissza a pénzem!

Alapvetően csak azért akadt meg rajta a szemem, mert jó hosszú címe volt, ráadásul közelebbről is megnézve pontosan 8 szavas, igen….
Már csak otthon láttam, hogy a molyok nincsenek túl nagy véleménnyel róla…
Hát, nem lett nekem sem életem legjobb könyve, de annnyival rosszabb sem volt, mint egy átlag chick lit (a fura becézések meg van egy olyan gyanúm, hogy egy rossz fordításnak köszönhetők…)
Az alapsztori: hősnőnk egy autóbaleset után visszakerül őrangyalként az exéhez, aki bár nem kéne, hallja is… Na most, itten sokan nehezményezték, hogy Charlotte gonosz, mivel kicsit stresszeli a rábízottat. Hát, tudod mit, ha visszatértem után azt látom, hogy a csalfa már össze is bútorozott a következővel, kicsit sem sajnál, ellenben az összes hülyeségét arra fogja, hogy nehéz időket él meg miattam, háát lehet, hogy bennem is felhorgadna a vágy, hogy kicsit megleckéztessem.
Legfeljebb én is gonosz vagyok, ez van.
A könyv meg sztem egy erős közepes chick lit, ennyi.

Tóth_Füle_Bernadett>!
Claudia Carroll: Ha ez a mennyország, kérem vissza a pénzem!

Nagyon meglepett, hogy ennek a könyvnek ilyen alacsonyan áll az értékelése, mert nekem ez egy kedvencem, és az elmúlt tizensok évben tizensokszor olvastam. Kétségtelen jobb címet is találhattak volna neki, mert véleményem szerint a címnek szinte semmi köze a történethet (eltekintve attól a pici utalástól, hogy van benne túlvilági szál). Könnyed, szerethető olvasmány. Nagyon nem dolgoztatja meg az agyat, de sokszor kimondottan jól esik egy ilyen könnyed életszagú történetet olvasni, melynek földi vonatkozása igazából bármelyikünkkel megtörténhetne.

Lucy_Saint>!
Claudia Carroll: Ha ez a mennyország, kérem vissza a pénzem!

Kedves aranyos könnyű kikapcsolódást nyújtó könyv.Charlotte a maga lendületesen fejlett igazságérzetével számomra nagyon szerethető karakter volt . Nagyon tetszett ahogy az expasiját egreciroztatta folyamatosan a kedvencem amikor Sir William tárgyalásánál folyamatosan rendezkedett:-) Hangosan nevettem miközben olvastam.

Marée_Noire>!
Claudia Carroll: Ha ez a mennyország, kérem vissza a pénzem!

Jobb könyv, mint amilyennek éreztem még olvasás közben is. :)
Végig az járt a fejemben, hogy tényleg vicces, na de semmit sem úgy csinál, ahogy kéne, és ez milyen bosszantó, de közben abszolút meg is értettem, mert erősen valószínű, hogy én sem tudtam volna elvonatkoztatni. ;) Bár az bosszantott, hogy a felelősséget nem vállalja fel a tetteiért, bárhogy is van, azért elég kár másra mutogatni… Közben meg kiderül, hogy erre pont, hogy szüksége volt… :D
A vége abszolút meglepett, teljesen másra számítottam. ;)

Arabella>!
Claudia Carroll: Ha ez a mennyország, kérem vissza a pénzem!

Na nem lett ez a könyv a kedvencem :) Nem volt olyan rossz, csak a borítója és a címe miatt hoztam ki a könyvtárból. Tehát úgy értékelném, hogy egynek elment :)

Niki_>!
Claudia Carroll: Ha ez a mennyország, kérem vissza a pénzem!

Egy biztos: nem ilyen történetre számítottam.
Aranyos, de kb. az 50%-ában bealudtam rajta és valahogy nem találtam értelmét. Humorra számítottam, hát nem találtam benne. Vágytam arra, hogy lesz valami szép, megható, ütős tanulsága. Hát nem volt. Eszer olvashatós tucattörténet, amit másodszor sose vennék a kezembe és örülök, hogy könyvtárból szereztem be.

NoeLind>!
Claudia Carroll: Ha ez a mennyország, kérem vissza a pénzem!

Na jó, adok ennek a könyvnek 4 csillagot, mert annyira nem rossz, bár a James részeket néhol untam, de a Fiona részek azért szórakoztatóak voltak.


Népszerű idézetek

Rekka>!

Egy nő kicsit olyan, mint a teafilter. Sosem tudni, mennyire erős, míg forró vízbe nem teszik.

371. oldal .

evii29>!

Kétféle típusú nő létezik a kapcsolatok kezelése terén: az egyik már az első baljós jelre visszakozik, míg a másik kitart mellette, ha másért nem, hát azért, hogy lássa, mennyire göröngyös az előtte fekvő út.

(első mondat)

evii29>!

Ha meg akarsz győződni arról, hogy megvan-e benned minden ahhoz, hogy jó producer légy – mondta akkoriban James –, eredj el a bankba, vegyél fel kétszáz rongy kölcsönt, gyújtsd meg az egészet, és hagyd ott úgy, hogy még csak vissza sem nézel. Ha van hozzá merszed, jó producer leszel, Mert a kockázatot vállalni kell, szivikém.
Ehhez képest az én fogalmaim szerint kockázatvállalás az, ha megeszek egy karton joghurtot a hűtőből, aminek egy napja lejárt a szavatossága, úgyhogy nem… miután átgondoltam a dolgot, úgy döntöttem, maradok a rendes, biztonságos munkámnál.

41. oldal

Iloonka>!

– Mami kapcsold már ki azt a tévét, lehet, hogy Charlotte-ot zavarja.
– Dehogy, hisz ez a Született Feleségek…az ő kedvenc sorozata. Ha ez nem téríti eszméletre, akkor tényleg nem tudom, hogy mi.

Iloonka>!

-…és tudod mióta nem vagy ott velünk, a telefon megállás nélkül cseng. De a szó szoros értelmében megállás nélkül.
– Ez mindig is így volt, Anna. Csak te sosem voltál ott, ennyi az egész.

Iloonka>!

– Milyen szép vagy Charlotte.
[…]
– James, Charlotte-nak megrepedt a koponyája, kiugrott a válla, negyvennyolc öltéssel varrták össze, eltört az egyik szárkapocscsontja, te meg arról süketelsz milyen jól néz ki? Megnyugtathatlak ,hogy csak a világítás miatt van.
A mi családunknál ezt nevezik szellemes válasznak.

Iloonka>!

– Átkozottul rossz érzés ez az egész…
– Úgy kell neked. Azt hiszem, eddig ez a legjobb hír, amit ma hallottam.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
J. L. Armentrout: Origin
Lakatos Levente: Megrepedt álarc
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál
Kresley Cole: Az álmok sötét harcosa
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
A. O. Esther: Megbocsátás