A ​világ teremtése 19 csillagozás

Claude-Catherine Ragache: A világ teremtése Claude-Catherine Ragache: A világ teremtése

Az istenek harca a káosz ellen, az első földdarab megjelenése az ősóceánban, a világegyetem fejlődése, a Hold, a Nap, az emberek és az állatok születése, a vízözön… Megannyi mesés magyarázat, mely meglepő változatossággal meséli el a világ teremtését. Szibéria jeges magánytól a fullasztó afrikai őserdőkig, Tibet magaslataitól a csendes-óceáni korallszigetekig az ember keresi a választ: ki, mikor és főként hogyan teremtette a világot.

Az emberiség képzeletét időtlen idők óta különös istenek, boldog vagy boldogtalan lovagok, fantasztikus teremtmények népesítik be. A MÍTOSZOK ÉS LEGENDÁK című sorozat új életre kelti történelmünk varázserejű hőseit, furcsa, torz állatait és titokzatos istenségeit.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Mítoszok és legendák

>!
Lilliput, 1996
48 oldal · ISBN: 9637839631 · Fordította: Németh György, Thimar Márta · Illusztrálta: Marcel Laverdet
>!
Gulliver, 1991
48 oldal · ISBN: 9637447113 · Fordította: Németh György, Thimar Márta · Illusztrálta: Marcel Laverdet

Kedvencelte 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Beatrix_Farkas
Claude-Catherine Ragache: A világ teremtése

Gyerekkorom kedvence volt. Azért most, így felnőttként olvasva, némely mítosznak se füle, se farka. :) Bele a közepébe, logikátlan, előzmény nélküli történések. „Kedvenc” volt az afrikai magházas sztori, behaltam. :)

>!
Izolda +SP
Claude-Catherine Ragache: A világ teremtése

Jó és tömör, már kicsit töménynek is mondanám. És érdekes, vannak benne olyan mítoszok, amik nem a szokásos tájakról származnak.
Az illusztrációkkal kapcsolatban kicsit ellentétes érzéseim vannak: egyrészt gyönyörűek a színek, másrészt a Grooton nagyon nevettem, meg rögtön az elején a szőke, hiányosan takart nyolcvanas évekbeli pinupgirlt idéző istennőn is pöttyet elképedtem.

1 hozzászólás
>!
Wish P
Claude-Catherine Ragache: A világ teremtése

Én már nem voltam gyerek, amikor megjelent ez a könyv, de így utólag nem bánom és nem nyomtam a fiam kezébe sem, hogy hú de jó, olvassa el..
nMIért? Mert a teremtésmítoszok nekem nagyon elnagyolnak tűntek, nem szépen felépített, kidolgozott, elmesélt történetek voltak, csak kivonatolt mítoszok. Ezekhez a szép illusztrációkhoz sokkal szebben megírt történeteket vártam volna. A legtöbb mítosznak se eleje, se vége nem volt igazán.
Jó lett volna az is, ha valamilyen rendszer szerint felépül, hogy mely népek történetei követik egymást és a végén az zavart a legjobban hogy a Bibiai teremtés benne sem volt. Nem azért mert vallásos vagyok és ebben a kultúrkörben, úgyis előbb utóbb szembe jön a történet a gyerekekkel, ha teljesen kimarad a Biblia, nem baj, legyen ez egy más kultúrkörök teremtésmítoszairól szóló könyv. De Noé bárkája meg benne volt. Ennyit a következetességről.

>!
danlin
Claude-Catherine Ragache: A világ teremtése

Jó és tömör összeállítás, és rengeteg újdonságot nyújtott még nekem is, hisz pl. Mikronézia teremtésmítoszaiba nem vagyok otthon. Az illusztráció is nagyon tetszett, mert megragadták a legfontosabb elemeket a történetekben. Tökéletes könyv 5-8-oknak, akiket érdekel a téma.
Egyedül egy rövid bevezetést hiányoltam.

>!
imma A+P
Claude-Catherine Ragache: A világ teremtése

a sorozatból a kedvencem, talán annyi baj lehet vele – mint a sorozat többi tagjával is – hogy gyerekeknek túl felnőttes, felnőtteknek pedig túl gyerekes tartalmilag… de ez engem sosem zavart. mindig elbűvölt a benne lévő képek és 'mesék' egyvelege.

>!
pelikanbence
Claude-Catherine Ragache: A világ teremtése

1996-ban kaptam még ! A világ teremtéséről szól. IMÁDOM EZT A REGÉNYT/REGÉNYGYŰJTEMÉNYT !!!! :))))

>!
jancsibohi +SP
Claude-Catherine Ragache: A világ teremtése

miközben olvastam rájöttem, hogy semmit sem tudok arról, hogy a különböző kultúrák szerint hogyan keletkezett a világ. viszont arra is rájöttem, hogy ebből a könyvből nem is fogok sokat megtudni.
gyerekeknek íródott és nagyon szép rajzok vannak benne, de maguk a történetek nekem kissé zanzásak.
vannak benne tudományos magyarázatok is, de azok is túl rövidnek tűntek.
arra talán jó lehet, hogy felkeltse egy gyerek érdeklődését a téma iránt.

>!
Zizzer
Claude-Catherine Ragache: A világ teremtése

Rengeteget lapozgattam gyerekkoromban, a képek egyszerűen lenyűgöztek, és ha hallom a mítosz szót, azonnal ezek a képek jutnak az eszembe.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jékely Endre (szerk.): Hogyan győzte le a jaguárt a teknős?
Signe Seiler: Indiánok
David Murdoch: Észak-amerikai indiánok
Alberto Vojtěch Frič: A hosszú vadász visszatér
Richard Platt: Kalandos indiánok
Walt Disney – Pocahontas
Walt Disney – Kicsi Hiawatha
Geronimo Stilton: Az eltűnt tó nyomában
Walt Disney – Hiawatha és az Óriás Sas
Karl May: Az Ezüst-tó kincse