I ​See You 7 csillagozás

Clare Mackintosh: I See You

When Zoe Walker sees her photo in the classifieds section of a London newspaper, she is determined to find out why it's there. There's no explanation, no website: just a grainy image and a phone number. She takes it home to her family, who are convinced it's just someone who looks like Zoe. But the next day the advert shows a photo of a different woman, and another the day after that.

Is it a mistake? A coincidence? Or is someone keeping track of every move they make . .

>!
Sphere, London, 2016
368 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780751566048

Kedvencelte 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

polimatilda I>!
Clare Mackintosh: I See You

Mi a…

Oké, kezdjük az elején. Egy kicsit nehezen indultam ezzel a könyvvel, mert a történetet majdnem 100 oldalba tellett felvezetni, és a szálak csak azután futottak össze igazán. Onnantól kezdve viszont már jobban magával ragadott. Meglepően gyorsan haladtam vele, észre sem vettem, és már több tíz oldalt elolvastam. Miután beindult a történet, az események felpörögtek.

Nem igazán szoktam ilyen kategóriájú könyveket olvasni, mert a fantasy-ban szívesebben mozgok, de ennek a könyvnek a története megfogott, és nem is csalódtam benne. A nyomozás az első, lassú felfedezések után magába szippantott, és izgatottan vártam, mi lesz a vége ennek az egésznek.

A könyv végét akaratlanul elspoilereztem magamnak, mert véletlen kinyitottam az epilógusnál, így annyira nem lepett meg. De utána kiderült, hogy csak félig sikerült ellőnöm a poént, mert kiderült, hogy csak az egyik csavart vettem észre.

Az epilógust olvasva leesett az állam. Egyáltalán nem számítottam rá, hogy ez lesz. Az egy igazi, sokkoló csavar volt.

Összességében, ez egy izgalmas krimi, amit élvezet volt olvasni, csak túl kellett jutnom azon az első száz oldalon, hogy igazán belevethessem magam a történetbe.

Plusz, én vagyok az egyetlen aki erősen shippeli Kelly-t és Nicket?

viro>!
Clare Mackintosh: I See You

Igazán tetszett, eltekintve a végétől, szerintem szuper izgalmas thriller!

4 hozzászólás
pagangoddess>!
Clare Mackintosh: I See You

Letehetetlen! A vége pedig valahogy a Fűrész filmeket juttatta eszembe, na de nem lövöm le a poént. Ismét kitett magáért az írónő, ahogy a bemutatkozó regényével is.

Aglareth>!
Clare Mackintosh: I See You

Az első két fejezet után rögtön egy borzongató (dermesztő?) rész következett, és azt gondoltam időben belecsapunk a közepébe. Nem egészen így történt. A cselekmény lelassult, és ez talán azért sem tetszett most, mert a saját életem cselekménye is éppen stagnált. Ez nem az a kellemesen lassú folyású eset volt, amit örömmel követtem, egyszerűen csak lapos volt. Egy-egy fejezet végén sikerült felcsigáznia az izgalmamat, csak azért, hogy a következő elapassza azt, mert a másik nézőpontra kellett koncentrálnom.
Örültem azonban, hogy voltak helyzetek, amikor én is detektívnek éreztem magam. Azonban elég rossz érzésekkel töltött el az egész, lévén én is folyamatosan ingázom, és néha nekem is eszembe jut, hogy elég kiszámíthatóan. (Legalább az öltözékem nem ilyen egyhangú, haha.) A végén habár a „nagy” jelenetsorozat nem is nyerte el a tetszésem, az utolsó fejezet rendesen megrázott, és ezért elismerésem az írónőnek.


Népszerű idézetek

polimatilda I>!

How fast can you run?
When you really have to?
In heels and a work skirt, with your bag banging against your side: how fast?
When you’re late for your train and you have to get home, and you race down the platform with seconds to spare: how fast can you run?

What if it isn’t a train you’re running for, but your life?

If you’re late home from work, and there’s no one in sight. If you haven’t charged your phone and no one knows where you are. If the footsteps behind you are getting closer, and you know, because you do it every day, that you’re on your own; that between the platform and the exit you won’t see another soul.
If there’s breath on your neck, and the panic is rising, and it’s dark, and cold, and wet.
If it’s just the two of you.
Just you, and whoever’s behind you.
Whoever is chasing you.
How fast could you run then?

It doesn’t matter how fast.
Because there’s always someone who can run faster.”

78. oldal, 7. fejezet

polimatilda I>!

How many of you are being followed?
Would you even know?

246. oldal, 24. fejezet

Szelén>!

Routine is comforting to you. It's familiar, reassuring.
Routine makes you feel safe.
Routine will kill you.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls
M. J. Arlidge: Eeny Meeny
Angela Marsons: Silent Scream
J. P. Delaney: The Girl Before
Paula Hawkins: A Slow Fire Burning
Dot Hutchison: The Butterfly Garden
Paula Hawkins: The Girl on the Train
John Marrs: The One
Sabine Durrant: Remember Me This Way
Beth Flynn: Nine Minutes