I ​Let You Go – Az igazság pillanata 48 csillagozás

Clare Mackintosh: I Let You Go – Az igazság pillanata

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy tragikus baleset. Minden olyan gyorsan történt. Senki sem láthatta előre, még ő sem. Vagy mégis?

Jenna Gray élete egyetlen pillanat alatt változott rémálommá. Utolsó reménye a továbblépésre az, ha mindent maga mögött hagy, és új életet kezd. Kétségbeesetten vágyakozva a menekülésre, Jenna egy elhagyatott kis házikóba költözik a walesi tengerparton, ám félelmei, gyásza, valamint emlékei arról a szörnyű novemberi éjszakáról, ami örökre megváltoztatta az életét, nem hagyják nyugodni.

Ray Stevens felügyelőnek kell igazságot szolgáltatnia Jennának, aki minden szülő rémálmát éli. Elszántsága az ügy megoldása érdekében átlép egy határt, amikor már nemcsak a szakmai, hanem a magánélete is összefonódik a nyomozással.
Amint Ray és csapata megpróbálja felderíteni az igazságot, Jenna lassan észreveszi a lehetőséget egy boldogabb jövőre. Ám múltja nem hagyja nyugodni, a következmények pedig elsöprőek lesznek.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Maxim, Szeged, 2016
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632617268 · Fordította: Stier Ágnes

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Ian Petersen · Jenna Gray · Kate Evans · Patrick Matthews · Ray Stevens


Most olvassa 2

Várólistára tette 74

Kívánságlistára tette 33

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
EssentialHencsi P
Clare Mackintosh: I Let You Go – Az igazság pillanata

Egészen jó könyv volt ez. Annyian írták, hogy hű, micsoda fordulat van a közepén, na, ilyenkor mindig elkezd kattogni az agyam, hogy mi lehet az. spoiler Na, hiába kattogtattam, nem jöttem rá, tényleg meglepődtem.
Egyébként két jól elkülöníthető részből áll a könyv: az elsőben két, a másodikban három szemszögből látjuk a dolgokat. Mindkettő jól el van találva, habár soha nem lesz a szívem csücske a jelen idejű E/1 elbeszélés. Lehetett volna akár négy és fél vagy öt csillag is, de a vége szerintem már egy icipicit túlzás a „nagy véletlennel” és a kétértelmű befejezéssel.
Krimikedvelők nyugodtan fogyaszthatják.

12 hozzászólás
>!
Szami81
Clare Mackintosh: I Let You Go – Az igazság pillanata

Valaki magyarázza meg ezt a befejezést, mert nem tudom értelmezni! Grr!
Amúgy nagyon tetszett, izgalmas volt és még engem is meg tudott lepni.
Csak az az epilógus….jajj

>!
Violet_Finch_PMónika
Clare Mackintosh: I Let You Go – Az igazság pillanata

Valahogy nem az én világom ez a könyv.
Lassan indult a cselekmény,már azt hittem feladom és nem folytatom,de kb a 110.oldal környékén beindult a cselekmény aztán hamar elolvastam,de akkor se mondanám magamnak. Egyszer jó volt olvasni és a vége…..hmmm

>!
tmezo P
Clare Mackintosh: I Let You Go – Az igazság pillanata

Nem nagyon nyűgözött le. Az első része kifejezetten unalmas volt, nehezemre is esett olvasni, a második része viszont egész jó volt. Hát igen, volt benne egy kis csavar, amivel zavart keltett a szerző, de nem ájultam el tőle. Sokkal inkább gondolkodóba ejtett.
Ahogy megjelent az újabb szemszög, spoiler és egyre jobban megismertem őt, elkezdtem komolyabban agyalni azon, miért történt a „baleset” a kisfiúval. Hogyan állhat össze ez az egész. Fontosak lettek a részletek, az elhangzott vádak, gyanúsítgatások. Ebben a második részben nagyon jól bemutatja az írónő spoiler a szereplőket, a viselkedésüket.
Nem tudom szó nélkül hagyni a nyomozópárost. Nem lopták be magukat a szívembe, színtelenek, esetlenek. Ray fia körüli mizéria megérne egy könyvet, érdekelne hogyan alakult ki benne a negatív viselkedés.

>!
bokrichard
Clare Mackintosh: I Let You Go – Az igazság pillanata

Most már majdnem biztos, hogy velem van a baj, de összességében a két kategória, amiben mozgok: 1. Nehézkes kezdés… 2. Egyből durr bele az izgalmakba. Itt az első opció játszik. Ez is egy jó kis krimi lehetne, de nekem, mint mindig, most is az elején valahogy nehezen indul be a gépezet. A szemszög váltások is zavaróak az elején, de a közepétől megszokja az ember, ha mellé társul a sebességváltás. Itt is megvolt ez a pont, és onnantól ment minden, mint a karikacsapás. Nekem a vége sem volt annyira rossz, igaz a sok véletlen körülmény furcsa. Mégis nyitott marad a dolog, és ez nálam már a Viharszigetnél is bejött, így itt sem panaszkodtam.

>!
catilde
Clare Mackintosh: I Let You Go – Az igazság pillanata

Lassan indult be a történet, az eleje határozottan nem volt izgalmas.
Közepétől kezdve indult is be jobban a könyv, onnan gyorsan lehetett haladni. Az írónő határozottan meglepett a fordulattal, nagyon tetszett.
De számomra így is csak egyszer olvasható könyvek közé esett.

1 hozzászólás
>!
vollys
Clare Mackintosh: I Let You Go – Az igazság pillanata

Borzongatóan jó könyv volt. :) Hosszas megfontolás után megítélem neki az 5 csillagot, bár a lezárással nem vagyok 100%-ig megelégedve, de még így is izgalmas volt, illetve annyira lekötött, hogy alig tudtam elszakadni, mikor el kellett indulni a munkába.
A történet 2 majd a közepétől 3 szálon fut. Adott egy tragikus baleset, melyben egy anya elveszíti a gyerekét, illetve egy elhivatott rendőrpáros, aki igazságot akar szolgáltatni. A gázolás elkövetőjét nem találják meg. A nő a tragédia után egy kis településre költözik, és elzárkózik érzelmileg. A stílus az elején furcsa volt nekem, mert valahogy annyira hidegen és kívülről mutatja be a szereplőket, hogy nehéz a fejükbe látni. Több alkalommal is nagyot ugrunk az időben, ez kissé zavaró, mert a történet maga nagyon érdekes. Aztán a könyv közepén történik valami, ami egy akkora taslit ad, hogy csak csapdostam magam, hogy nem vettem észre hamarabb az összefüggéseket, no emiatt kellett a távolságtartó leírás, ezért nem láthattam bele a gondolatokba hamarabb, ettől az elejét jobban kezdtem értékelni. Innentől 3 szálon futunk tovább. Nem lövöm le a poént. Amellett, hogy nagyon jó könyv, kicsit nyomasztó is, én eléggé lehangolt lettem tőle, de ez is azt bizonyítja, hogy mesterien megírt könyv .
Arról szól, hogy hohyan éli meg a nő a tragédiát és a bűntudatot, és hogyan próbálják a rendőrök felfejteni a szálakat. Tetszett az is, hogy a rendőrök nem 2 hét alatt oldották meg az ügyet, mint más könyvekben vagy filmekben, hanem szépen összeállították a mozaikokat. Bemutatja, hogy nem minden fekete vagy fehér, hogy a tettekre sokszor olyan élethelyzetek is hatással vannak, melyeket nehezen befolyásolhatunk, illetve melyekből sokszor nehéz kiszállni.
Szívesen olvasnék még az írótól.

>!
ari159
Clare Mackintosh: I Let You Go – Az igazság pillanata

Tőlem megkapja az 5 csillagot, mégpedig azért, mert ez a könyv nagyon beszívatott. Olyan csavar volt az 1. rész végén, hogy ihaj…
Konkrétan vissza kellett, lapoznom a könyvben, és megnézni, hogy most akkor mi van? Az összes kis apró részletet.
Koppant az állam rendesen.
Több szálon fut a cselekmény, ami izgalmassá tette a történetet. A második részben néha kicsit ugráltunk az időben,de nem volt zavaró számomra, lényegében minden nyitott kérdésre választ kaptunk.
Mondjuk nekem még lenne egy kérdésem. Tehát innen csak az olvassa ezt a részt tovább aki olvasta a könyvet: spoiler
Az írónőtől ez az első könyv amit olvastam,de nekem megtetszett a stílusa. Nagyon jól felépítette ezt a sztorit szerintem. Ha lesz új könyv, nagy a valószínűsége hogy elfogom olvasni.
Annak aki érzékeny a családon belüli erőszakra, az ne olvassa el/vagy óvatosan olvassa el a könyvet.

1 hozzászólás
>!
Katie_Sue P
Clare Mackintosh: I Let You Go – Az igazság pillanata

Érdekesen keveredtek a szavak, a helyzetek és a szálak ebben a könyvben, hogy aztán eljöhessen az a pillanat, amikor megváltozik a „gyerek fekvése”
Nem rágtam le a körmöm idegességemben, viszont jó párszor fejbe kólintottam volna Jennát spoiler
Több szemszög, minden résztvevő gondolatát, véleményét, érezését megismerjük, ettől kerekebb lesz a kép, de mégis, kicsit kurta lett ez a befejezés. Kérdések maradtak nyitva – amik viszont annyira nem izgatnak, hogy megvesszek vagy valami erős érzelmet hozzon ki belőlem.
Na és persze Bristol meg Swansea…ismét mi :)) engem mondjuk egyik se nyűgözött le, de ízlések és pofonok….muhaha

>!
Esztii_
Clare Mackintosh: I Let You Go – Az igazság pillanata

Gondoltam a könyv hátulja alapján ez a jó izgalmas könyv lesz, hamar ki fogom olvasni. Hát csalódnom kellett. A történet eleje hihhhhetetlen lassan indult be, vagy 3 hónapig tartott elolvasom az első részét. Anya már előttem olvasta, és mondta hogy ha túl leszek az első részén, a második már gyorsan megy. Nem hittem neki. Szenvedve olvastam az első részét, unva minden percét. Aztán elértem a második részhez. Anyának igaza lett spoiler. A maradék 200 oldal nagyon hamar megvolt, az már tényleg az a történet volt amire vártam! Megvolt benne a fordulat, voltak indulatok és rengeteg elgondolkodtató dolog
Maga a történet tetszett -legközelebb már gyorsabban fog menni az első rész olvasasa – bár én picit többet vártam volna tőle


Népszerű idézetek

>!
EssentialHencsi P

A szél nedves hajat fúj a nő arcába, aki a homlokát ráncolja az esőben.

(első mondat)

>!
EssentialHencsi P

– Nem tehetek róla – vigyorog. – Ott leginkább szakácskönyvek vannak, amiket anyutól kaptam az évek során, bár akad néhány krimi is. Bármit elolvasok, aminek tűrhető a cselekménye.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Patrick Matthews
>!
Katie_Sue P

Aki tudja csinálja, aki nem tudja, tanítja.

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ian Petersen
>!
EssentialHencsi P

A kifejezéstől felfordul a gyomrom, és bezárom az internetet.

117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jenna Gray
>!
Katie_Sue P

Ugye tudod, hogy a csinos lányok is lehetnek gyilkosok?

164. oldal

Kapcsolódó szócikkek: gyilkos · Kate Evans
>!
Katie_Sue P

Ha az ember elmegy valahonnan, könnyû azt képzelni, hogy az élet ugyanúgy folyik tovább, mint elôtte, bár igazából semmi sem marad sokáig ugyanolyan.

89. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jenna Gray

Hasonló könyvek címkék alapján

Ania Ahlborn: Vértestvérek
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Darcey Bell: Egy kis szívesség
Kathryn Croft: A lány akit elvesztettél
Paula Hawkins: A víz mélyén
Rachel Abbott: Idegen gyerek
M. J. Arlidge: Ecc, pecc
Karin Slaughter: Kegyetlen kötelékek
Camilla Läckberg: Jéghercegnő
Claire Douglas: Lány a mólón