Állataim ​és egyéb családfajták 20 csillagozás

Clare Balding: Állataim és egyéb családfajták

Clare Balding családja nagyobb, mint legtöbbünké. Nem csak öccse, anyja és bajnoknevelő apja voltak a tagjai, hanem versenylovak, kancák, csikók, pónik, és egy falka boxer és vadászkutya is. Ebben a feledhetetlen visszaemlékezésben, Clare elmondja, hogyan tanították meg őt az állatok mindarra, amit az életről, a szeretetről, örömről és szomorúságról tud.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633993217 · Fordította: Lénárd Henrik, Tóth Noémi Kinga

Most olvassa 2

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

pasztornenagyeva>!
Clare Balding: Állataim és egyéb családfajták

Megmondom az igazat, ettől a könyvtől jobbat vártam. A bortón egy cuki családot látni, állatokkal, és azt gondolná az ember, hogy a történet is cuki. Hát nem. A gyerekek sosem érzik azt a fajta szeretetet, hogy a szülők közel állnának hozzájuk.Bizonyára a sok munkájuk miatt nem jut elég idejük a saját gyerekükre.

Emília5>!
Clare Balding: Állataim és egyéb családfajták

Be kell vallanom, sokkal többet vártam tőle. Imádom az állatokat, főként a kutyákat, de a lovakat is szeretem, az állattörténeteket nagyon szívesen olvasom, mégis, ezt kissé száraznak, unalmasnak éreztem, nehezen haladtam vele, nem tudott magával ragadni. Életrajzi történet, ami nem lenne baj, de mégsem fogott meg. Van benne egy kis humor is, meg életigazságok, de nekem nem volt elég szórakoztató és gördülékeny. A borítója tetszett, talán a Gerald Durell hangulatot vártam, de nem jött meg. Megélni biztos jó volt ezeket a sztorikat, de nem sikerült szerintem jól átadni.

rita_kalydine P>!
Clare Balding: Állataim és egyéb családfajták

Zseniális könyv, imádtam! Humoros, olykor szomorkás, és elgondolkodtató :)

Knekató>!
Clare Balding: Állataim és egyéb családfajták

Nem tetszett, túl sok volt benne a ló, és kevés a történet. Inkább unalmasnak mondanám, de lehet, hogy ennek az az oka, hogy nem igazán van sok közöm a lovakhoz, a lóversenyzéshez meg még kevesebb, és ez a könyv 90%-ban arról szólt.

2 hozzászólás
Csirik_Adrienn>!
Clare Balding: Állataim és egyéb családfajták

Nagyon kedves életrajzi regény. Ünnepi szeretetpéldányként került hozzám. Azt gondolom magamtól sosem vettem volna meg.
Kedves kis történet egy lányról, aki imádja a lovakat és kutyákat. A gyerekkoráról szóló részeknél voltak kifejezetten szórakoztató és vicces történetek. Ahogy egyre idősebb lett, úgy vált egyre érdekesebbé az élete.

Shil>!
Clare Balding: Állataim és egyéb családfajták

Nehezen indultam vele. Valahogy nem tudott magával ragadni, de aztán belejöttem és elkezdtem élvezni, ahogy egyre inkább kezd felnőni, egyre érdekesebb lesz a történet, kicsit beleszőve az iskolai éveket. Elsősorban a lovakra, lóversenyzésre koncentrál a történet, helyenként valóban kissé túlsággal a részletekbe menően. Meglátjuk mi sül ki belőle. A képek alapján egyre érdekesebb lesz.
Érdekes volt összességében, de valahogy nem vált letehetetlenné. Lehet rossz pillanatban kapott el.

Nócica>!
Clare Balding: Állataim és egyéb családfajták

Ezzel a könyvel elkövettem egy súlyos hibát: borító alapján választottam. Habár nem olyan történet fogadott amilyet vártam, kifejezetten tetszett. 5*-ot is érdemelne a történet….. ha nem lenne az eleje. :( Az első pár fejezet végtelenül hosszan tárgyalja az írónő családfáját és szüleinek történetét amibe bele is kavarodik az olvasó. Hasonlóan részletesen leírást kapunk az angol lóversenyzés kulisszatitkairól, ezért csak olyan vágjon bele az olvasásba akit ez kifejezetten érdekel. Ami különösen tetszett, a fejezetek, ahogyan mindegyik egy-egy állatról van elnevezve és a köré épül a történet. Az elejét leszámítva kiválóan és őszintén meséli a történeteket, némi bölcsességet, humort belecsempészve. :)

kratas P>!
Clare Balding: Állataim és egyéb családfajták

Kedves (vagy kevésbé kedves) állattörténetekre számítottam. Nem azt kaptam. Aki otthon van a lóversenyzés világában (főleg az angliai események esetében) – élvezni fogja ezt a könyvet. Akit az előbbi téma annyira nem köt le, annak is érdekes lehet arról olvasni, hogy a felsőbb körökben milyen értékrenddel rendelkeznek az úgynevezett 'szülők' és mennyire nem foglalkoznak gyermekeikkel. Legalábbis ebben a könyvben, remélhetőleg máshol ez máshogy van.

Ditke22>!
Clare Balding: Állataim és egyéb családfajták

Picit kapkodó, az időben ugráló – állatokhoz kötött, ugyanakkor önmagát többször ismétlő történet.Nem tudott igazán lekötni, ezért is tartott az olvasása sokáig. Sem az emberek közti viszonyokról nem tudtunk meg túl sokat, de még az állatokkal kapcsolatos dolgokról is az angol érzelemmentes stílusban ír (lehet, aki kedveli az angol humort, sokkal jobban élvezte), így nem is szórakoztatott túlságosan. Ugyanakkor egy dokumentumregényhez, sportregényhez pedig nem volt elég részletes. Igazából nem tudtam eldönteni, minek szánta az írónő.


Népszerű idézetek

Könyvmolyképző KU>!

A boxerek igazán sok örömöt tudnak szerezni gazdájuknak. Mindig játékosak, szenvedélyesen hűségesek, örökké szeretetteljesek, és teljes részvételt követelnek a család életében. Anyám azt mondta, ha úgy növünk fel, hogy elhisszük, hogy a boxerek gyönyörűek, akkor a világ is rendkívüli hellyé válik. És igaza volt.

Könyvmolyképző KU>!

Barneyt hosszú sétákra vittem a domb aljára, egészen a Far Hedge-ig elmentünk. Amikor keresztüljöttünk a Starting Gate mezőn, felugrált a karomhoz, és körbe-körberohangált körülöttem, nyolcas formában, ahogy apám nevezte. Néhány kutyafajta sokkal érzékenyebb az ember hangulatára. Kíváncsi voltam, vajon érzik-e az ember szomorúságát – Barney mindenesetre úgy tűnt, tudta, hogy szükségem van rá. Amikor hazaértem az iskolából, ő rohant elém, hogy üdvözöljön; esténként pedig odabújtam hozzá a fekhelyén, és tévét néztem vagy olvastam vele.

lara7127>!

A nyílt előítélettel felveheted a harcot, visszakiabálhatsz annak, aki megbánt téged, a sajnálat azonban teljesen elszívja az ember erejét.

152. oldal

lara7127>!

A sajnálat azt üzeni számodra, hogy sosem lesztek egyenrangúak.

153. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

John Grogan: Marley & Mi
John Grogan: Marley meg én
Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajták
James Herriot: A repülő állatorvos
Brunella Gasperini: Egy nő és egyéb állatfajták
Sheila Hocken: Emma meg én
Abigail Ergal: Veled vagy nélkülem
Regöly-Mérei Andrea: Nevem Dolly
John Dolan: John és George
Tamási Áron: Ábel a rengetegben