Tsubasa ​Reservoir Chronicle 1. (angol) (Tsubasa Reservoir Chronicle 1.) 13 csillagozás

CLAMP: Tsubasa Reservoir Chronicle 1. (angol)

Sakura is the princess of Clow—and possessor of a mysterious, misunderstood power that promises to change the world. Syaoran is her childhood friend and leader of the archaeological dig that took his father’s life. They reside in an alternate reality . . . where whatever you least expect can happen—and does. When Sakura ventures to the dig site to declare her love for Syaoran, a puzzling symbol is uncovered—which triggers a remarkable quest. Now Syaoran embarks upon a desperate journey through other worlds—all in the name of saving Sakura.

>!
Del Rey, New York, 2004
208 oldal · ISBN: 9780345470577 · ASIN: 0345470575 · Illusztrálta: CLAMP

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Basa_Katalin IP>!
CLAMP: Tsubasa Reservoir Chronicle 1. (angol)

A Tsubasa sorozat (és a párja, az xxx Holic manga) jól megérdemelt jutalomjátéka a CLAMP szerzőcsoportnak. A négy hölgy méltán uralkodik hosszú évek óta a japán manga és anime-piacon; sokféle világot építettek eddig, és a Tsubasában egy történetté fűzik őket össze. A Cardcaptor Sakurából ismert Sakura és Sayoran a főszereplői a Tsubasának, akik a Mokona nevű kis fura nyúlszerű lény segítségével, két társukkal együtt utaznak világokon át. Aki ismeri a CLAMP univerzumát, ismerősként fogja köszönteni a felbukkanó szereplőket; aki pedig most kezdi az ismerkedést a CLAMPpal, az sem fog unatkozni egy percre sem.

beitghanima P>!
CLAMP: Tsubasa Reservoir Chronicle 1. (angol)

Hát ez nagyon jó kis történet! Nem is gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni nekem. Nem nagyon tudtam semmit sem a mangáról amikor nekifogtam olvasni, kivéve, hogy egy másik mangához is kötve van, de igazán érdekes ez a sok különféle világba való utazás.

Katicabogar9>!
CLAMP: Tsubasa Reservoir Chronicle 1. (angol)

Hello :)
Érdekesen indul ez a történet, bár még sok kérdés van, ami megválaszolatlan, azért elég aranyos kis manga. Nem bántam meg, hogy belekezdtem. Erről a Sakuráról még nem sokat lehet tudni, sem a Kudan erőről (ami elég érdekes és nagyon tetszetős). Mindenképpen folytatom majd és köszönöm, hogy olvashattam :)

Via I>!
CLAMP: Tsubasa Reservoir Chronicle 1. (angol)

Eléggé beszippantott. Imádom a rajzokat és a kidolgozottságot, bár a harcjelenetek néha nagyon zsúfoltak, és nem mindig tudom kivenni, hogy ki merre csap, de igazából lényegtelen is, elég, ha felfogom, hogy csihipuhi, aztán lapozzunk. :)

Kaosmagier>!
CLAMP: Tsubasa Reservoir Chronicle 1. (angol)

[A Tsubasa Reservoir Chronicles sorozatról]
Mi történik ha a manga alkotója nem tudja milyen világot szeretne alkotni? Nos, ez a manga elég jól megválaszolja ezt a kérdést a 5-10 fejezetenként változó világgal és képességekkel, ahol a történetben nagyjából csak a 5 főhős állandó…

A rajz stílus, habár végletekig leegyszerűsített, mégis gyönyörű, mélyen kidolgozott (nem tudom hogy lehet feloldani ezt a paradoxont), bár kicsit fura sok nyurga vékony karakter :D

[Az első kötetről]
A kerettörténet érdekesnek ígérkezik, bár a manga hosszából ítélve, még nagyon sokat kell olvasnom, hogy eljussak odáig, hogy a sejtéseken kívül bármi konkrétat kapjunk. Addig marad a világokban utazgatós-harcolós epizodikus manga (ami mondjuk nem feltétlenül rossz)
A karakterek érdekesnek tűnnek, ami gondolom fontos, mert a változó környezetben fontos, hogy olyan karakterek legyen akik tudják vinni a történetet.
Kedvencem első benyomásra Kurogane (egyrészt mert szamuráj/ninja ^w^, másrészt meg vicces karakternek tűnik), illetve Fai (titokzatos múltjával), de itt kivételesen a meglehetősen standardra készült főhős pár se annyira unalmas (van bennük valami plusz, ami miatt érdekesebbnek tűnnek, bár ez lehet csak a halvány sejtetések (és a véletlenül bekapott sploilerek) miatt van).


A sorozat következő kötete

Tsubasa Reservoir Chronicle sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Yasutaka Tsutsui: The Girl Who Runs Through Time 1.
Hiro Mashima: Edens Zero 2.
Hayao Miyazaki: Nausicaä of the Valley of the Wind Picture Book
Kugane Maruyama: The Caster of Destruction
Nagaru Tanigawa: The Intrigues of Haruhi Suzumiya
Reki Kawahara: Sword Art Online 1. – Aincrad
Kaiu Shirai: The Promised Neverland 5.
Midori Gotou: Psycho-Pass: Inspector Shinya Kogami 3.
Toru Oikawa – Yusuke Kishi: From the New World 7.
Hideyuki Kikuchi: Vampire Hunter D 3.