Sorsok ​tükre 20 csillagozás

Vystera Árnyai
Claire Robins: Sorsok tükre

“Sokféle ​legenda terjengett a Hiúzról és az Árnyakról. Azt mondják, a Hiúz a sivatagi városokat járja vörös csuklyás köpenyében, és gyerekeket ragad el magával. Őket aztán a titkos táborába viszi, és ott mindenféle rituálékkal és főzetekkel halálosztókat nevel belőlük, akik aztán éjszakánként Árnyakként gyilkolják a rosszakat. Ez persze csak rémtörténet volt, amivel a rossz gyerekeket riogatták. Itt azonban, a nyomornegyedben mindenki tudta, kik ők valójában. A Hiúz valóban a sivatagi városokat járta, azonban nem rabolt el egyetlen gyereket sem. Az árvák és szegények közül választotta ki azokat, akiknek elég jó képességeik voltak. Gyorsaság, ügyesség, kitartás… Elég sokan választották a Hiúzt a nyomornegyed helyett. Ő aztán kitanította őket. Igazi Árnyakat nevelt belőlük.”

Az Árnyak évszázadok óta küzdenek a nemesek kapzsisága és zsarnoksága ellen, ám ezúttal sokkal fenyegetőbb veszéllyel kerültek szembe. Ötszáz év telt el, mióta a rejtélyes eredetű varázskönyvnek nyoma… (tovább)

>!
NewLine, Budapest, 2021
382 oldal · ISBN: 9786156373083
>!
NewLine, Budapest, 2021
382 oldal · ISBN: 9786156373090
>!
NewLine, Budapest, 2021
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156373076

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

A Hiúz · Claudia Harper · Deren Cleagan · Nash Cleagan · Natasha "Nash" Cleagan · Ralph Cleagan


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 29

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

B_Kittina P>!
Claire Robins: Sorsok tükre

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Szeretném megköszönni a bizalmat @ClaireRobins írónőnek, hogy olvashattam ezt a nagyszerű történetet, valamint @BookTime nak, hogy megszervezte a hozzátartozó Bookstagram tourt! ♥

Egy nagyon jól kidolgozott, ám mégis kegyetlen világba kalauzol el minket el a könyv, amiben megannyi mágikus lénnyel találkozhatunk az emberek mellett.
Elsőre azt hittem, hogy egy Robin Hood adaptációval lesz dolgom, de ahogy haladtam az olvasással előre, rájöttem, hogy sokkal, de sokkal komplexebb a történet.

Nagyon tetszett, hogy a karakterek és a táj leírása mennyire részletes volt. off

A cselekmény ahol kell ott pörgött, de többször is „megakadt” off a leírások miatt. Ilyenkor ismerhettük meg részletesebben az események helyszínét, a történet világát…érződött, hogy ez egy felvezető rész. De ennek ellenére rengetek megtudtunk.

Sajnos a főszereplők közül nem sikerült maradéktalanul megkedvelni mindenkit, de remélem ez a folytatásban már változni fog.

Összességében egy igazi dinamikus fantasy volt, bátran ajánlom mindenkinek, aki szeret ebben a zsánerben olvasni.
Kíváncsi leszek a folytatásra. :)

>!
NewLine, Budapest, 2021
382 oldal · ISBN: 9786156373083
4 hozzászólás
Mert_olvasni_mindig_jó P>!
Claire Robins: Sorsok tükre

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Ezt a sorsot nem láttam előre!

Először is innen is szeretném megköszönni az írónőnek a recenziós példányt és a bizalmat.

Őszintén megmondom, vagyis inkább megírom, hogy egy teljesen más fajta történetre számítottam fülszöveg alapján. Tudtam a fantasy világról, ami tele kalandokkal és izgalmas fordulatokkal, de valahogy teljesen másra számítottam. Imádtam, ahogy a story egy Robin Hood legenda köré épült fel, igazságot szolgáltatnak, megvédik a gyengéket és elvesznek a gazdagoktól egyszerűen ezzel nem bírtam betelni, de egy fekete pontja volt számomra a történetnek, az pedig nem más mint maga a főszereplőnk, de ezt majd később. A cselekményszál, a csatajelenetek és a fantasy világ kidolgozottsága teljesen lenyűgözött, bár a történet kissé lassan indult be, ezt nem vettem nagyon zokon, mert addig is elfoglalt a folyamatos kitárulkozás. Az újabbnál-újabb lények felvonultatása külön megér egy pintot, az íronő nagyon odafigyelt, hogy pontosan beleiljenek a képbe és ne csak a szokásos fajokat mutatta be a történetben hanem előhozakodott olyanokkal is, akikkel eddig én sem találkoztam, ezeket nagyon imádtam! Érdekesek voltak benne ezek a faji rasszizmusok, amik megjelentek, szerintem az írónő nagyon jól elmélyítette ezt a témát és szépen beleszőtte magába a cselekménybe. Továbbá nekem említette, hogy rengeteg nagynevű író volt rá nagy hatással, többek között Tolkien, Cassandra Clare, Salvatore, sőt még J. K. Rowling is, édesanya szerint pedig még maga a horror királya is feltűnik a sorok között Stephen Kinget személyében és ezeket mind meg is tudom erősíteni.

Alapjában véve egy nagyon jól felépített fantas, ütős történettel, jól koreografált csatajelenetekkel és kiválóan felépített világgal és érdekesség még, hogy az írónő nem E/1-et vagy 2-t használt, hanem a jeleneteknél úgymond „ugrálunk” egyik szereplő gondolatából a másikba, érdekes, hogy ez egyáltalán nem zavaró, sőt, nekem kifejezetten tetszett, mivel így sokkal jobban kitárult előttük a megalkotott világ és a cselekmény maga is. Hol a főszereplők fejébe mászhattunk bele, hol pedig éppen egy mellékszereplő szemén keresztül követhettük az eseményeket.

De ha már a szereplők, akkor itt jön az a bökkenő, ami számomra nem adta meg az öt csillagot.

A véleményemet tovább olvashatod a blogomon:
https://mertolvasnimindigjo.com/sorsok-tukre/

hmelcsi>!
Claire Robins: Sorsok tükre

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Amikor az írónő megkeresett, hogy lenne-e kedvem elolvasni a könyvét nagyon kíváncsi lettem, hiszen egy jó fantasy-ra mindig vevő vagyok. A borító már alapból megvett kilóra, így kíváncsian álltam neki a történetnek.

Ezúton is köszönöm szépen a gyönyörű könyvet az írónőnek ♥

Az érződik, hogy ez egy több részes történet első kötete, mivel nagy hangsúlyt fektet a karakterek és a világ bemutatására, ami helyenként kissé visszavesz a történet dinamikájából, azonban szépen beérik és az izgalom a tetőfokára hág a végére. Nagyon gonosz húzás volt egy ilyen fontos pillanatnál lezárni a könyvet, de annál inkább várom a folytatást

A könyv eleje nagyon izgalmas volt, ahogy megismerjük Nash gyerekkorát és, hogy hogyan kerül az Árnyak közé. Azonban innentől kicsit visszalassult számomra a történet.
Nash az Árnyak között felnőve ő maga is a csapat fontos tagjává vált és kiképezték, hogy képes legyen észrevétlenül mozogni és gyilkolni…

Eleinte azt hittem, hogy az árnyak teljes mértékben a jókat fogják megtestesíteni, akik a gonosz gazdagoktól rabolnak és a nincstelen szegényeknek adnak, azonban egy ilyen kiterjedt hálózatban is felmerülhetnek problémák…

Hiúz már évszázadok óta vezeti az Árnyakat, azonban kezd óvatlan és meggondolatlan lenni egy bizonyos önfejű lány miatt… Nash folyton felfordulást okoz maga körül és önző módon mindig a saját feje után megy, ami nem csak az ő életét, de a csapattársait is veszélybe sodorja.
Nash bizonyos cselekedeteivel nem tudok egyetérteni, azonban a többi csapattag abszolút imádnivaló, főleg Oliver és Emeril a kedvcem

A könyv felétől újra felpörögtek az események és innentől csak úgy faltam a lapokat. A mágia is előtérbe kerül, sőt ez válik a cselekmény mozgatórugójává. A vége pedig abszolút folytatásért kiált…

Összességében szerintem jól helytállt ez a könyv kezdő kötetként és megalapozta a folytatást.
Érdekes és elgondolkodtató a világ, amit teremtett, ami teli van mágiával és titkokkal.

Kopácsi_Krisztina IP>!
Claire Robins: Sorsok tükre

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

A könyvet egy nyereményjátékon nyertem. Fantasy könyvet még nem vettem, de mivel mindenevő vagyok könyvek terén (és filmek terén is), örömmel vágtam az olvasásába.
Nagyon tetszett, olvastatta magát, szinte beszippantott az írónő által megálmodott világ. Várom a folytatását! :-) Remélem, nem kell sokat várni rá!

aurora_lewis_turner IP>!
Claire Robins: Sorsok tükre

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

„A Sorsok tükre egy izgalmas fantasy történet, mely tele van kalanddal, izgalommal, lenyűgöző helyszínekkel és szerethető hősökkel. Sokkal jobban tetszett, mint amennyire elsőre gondoltam volna, úgyhogy nekem eddig ez a regény volt az idei (és tavalyi) év legnagyobb pozitív csalódása. Nagyon ajánlom a fantasy műfaj szerelmeseinek, akik szeretnek párhuzamos világokról, elfekről, sárkányokról olvasni. Várom a folytatást!”

Bővebb véleményemet itt olvashatjátok: https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2021/02/clai…

2 hozzászólás
Pesu>!
Claire Robins: Sorsok tükre

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Nagyon akciódús és izgalmas volt számomra ez a történet. Voltak benne új és már ismert lények is, amik még színesebbé tették a sztorit. Nekem a csata és harc jelenetek, valamint a küldetések tetszettek a legjobban benne. Kellően részletesen írta le az írónő nekünk ezeket, hogy végig tudjuk izgulni az egészet! Ami nem igazán tetszett az a szerelmi szál volt, de az is inkább csak azért, mert furcsa volt, hogy az egyik pillanatban még nincs jelen, a következőben pedig már igen. Túl hirtelen történt az egész, még ha meg is lett magyarázva, hogy nem. Szerintem mégis. Egyik pillanatban jóban vannak, semmi jele az egésznek, aztán feszélyezve érzik magukat a másik mellett.. Ez nekem igenis hirtelen és gyors! Ezt leszámítva nagyon is tetszett a könyv és örülök, hogy elolvashattam! Nagyon kíváncsi leszek hogyan fog folytatódni a történet! :))
Köszönöm a bizalmat és a lehetőséget az írónőnek, hogy olvashattam a könyvét! ♥

virginbergh I>!
Claire Robins: Sorsok tükre

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Mostanában elég gyakran olvasok magyar íróktól, többféle zsánerbe belekóstolok, és azt hiszem már első alkalommal, amikor szembejött velem facebookon a Sorsok tükre borítója, elfogott az érzés, hogy ezt a regényt is meg kell ismernem és biztosan tetszeni fog.

„ Abban a pillanatban meghalunk, ahogy Árnyakká válunk, s mint a túlvilágon, itt sem számít senki előző élete, csak amit itt és most, ebben az életben teszel. ”

Nash mellett még elég sok karaktert megismerhetünk, és általában az ő múltjukba, indíttatásukba is hol rövidebb, hol hosszabb leírásokkal enged bepillantást a regény. A fogalmazás, a helyszínek, és a fantázia lények pontos leírása számomra talán a legfontosabb volt és maradandó élménnyel szolgált a könyv olvasása közben. Szinte kirajzolódott előttem egy zöld hegyes-völgyes térkép erről a világról, nem egyszer visszalapoztam a könyv első oldalára, ahol Claire Robins valóban egy kisebb térképpel is kedveskedett az olvasóknak, hogy könnyebben el tudjuk képzelni honnan hová vezet a szereplők útja. Annyira színes, és sok apró részletből, különböző tájakból tevődik össze ez a nagy kép, hogy akaratlanul is még többet akar belőle látni az ember.
Szerettem a pörgős harcjeleneteket, minden annyira életszerű volt, és a karakterek is teljesen egy összeszokott csapatként működtek, ahol mindenkinek megvolt a saját erőssége, feladata.

Bővebben itt olvashatjátok a gondolataim: https://harompercben.blog.hu/2021/08/22/claire_robins_s…

LottiBlack>!
Claire Robins: Sorsok tükre

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Egy nyereményjátékon nyertem Claire Robins első könyvét és majd’ kiugrottam a bőrömből az örömtől. Oda és vissza vagyok a fantasykért és ez a könyv tele volt mindenfélével, amit én imádok.
Sajnos sokáig várakozott az éjjeliszekrényemen, de amint kézbe vettem, és elolvastam 20 oldalt, nem tudtam letenni és közöltem a testvéremmel, hogy ez az idei eddigi legjobb olvasmányom, valamint az összes eddigi könyvek közül is a top ötben szaladgál. Egész nap az iskolában, az órákon, a szünetekben, a buszon, otthon a kanapén, aztán édesapámnál a kanapén és vaksötétben a telefonom halovány fénye alatt is megszállottan bújtam a sorokat.
Annyira magába szippantott a történet, a jobbnál jobb események, amikkel bővelkedett a könyv, a kiforrott karakterek, hogy egyszerűen képtelen voltam letenni.
Minden vágyam, hogy legyen második része és, hogy minél hamarabb olvashassam, mert én nekem kevés ennyi a történetből.
Tűkön ülve várom a folytatást és igyekszem nem állandóan a könyvre gondolni, csinálni a tennivalóimat, amikből akad bőven.

E_K_Mindaleth>!
Claire Robins: Sorsok tükre

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Az elejét a storynak úgy tudnám leírni, hogy mindig történik valami, de mondjuk úgy, hogy egy picirit amolyan „csipp-csupp” dolgok. Jók, valamennyire izgalmasak és érdekesek is, de kissé úgy találom, hogy lassan indul be igazán a story, a könyv kb feléig inkább csak ismerkedhetünk a világával, a karaktereivel, a szándékaikkal, stb… De mindebbe vannak csempészve történések is, szóval nem hosszas leíró részekre gondoljatok, mert amúgy szépen váltakoznak benne az események a „magyarázások”-kal! E tekintetben (is) elég „tarka” a könyv szövege.

Többek között, ami igazán tetszett:
Ez egy több szereplőjű történet, és kb mindegyikőjüktől kapunk érzéseket, gondolatokat. Ugyanis nem 1, vagy 2 szemszögből láthatjuk a dolgokat, hanem minden jelenetnél azok között „ugrálunk”, akikéből épp érdekesebb a szitu. Ezt így nehéz elmagyarázni, mert amúgy kb fel sem tűnik a váltás, hogy egy sorral feljebb még Nash gondolatait hallgatva néztem a dolgokat, lejjebb meg már… Liamét, mondjuk. De könnyen ráhangolódtam, azaz vettem a váltást, csak valahogy konkrétan nem fogalmazódik meg az emberben.
Nekem ez nagyon bejött, adott egyfajta dinamikát az egésznek.

Aztááán, nagyon tetszettek a nevek, és nem tudom, hogy pl a helységek-városok nevét mennyire kútfőből találta ki az írónőnk, vagy valahonnan vette-e, de ilyenek vannak, hogy:
Illindria, Revena, Vystera, Clarendris, Elaith, Leahrynne, stb (kapunk amúgy egy térképet is a könyvbe! ) – és ezek milyen klasszak mááár…!?
Szerintem ha lesz még kutyám/lovam/macskám, tutira nevezek el párat ezekről… gyönyörűek!

…Ahogy a látványvilág is. Relative sok a táj és személyleírás, de egyáltalán nem megterhelően hosszúak! Épp csak a lényeg van kiragadva mindegyikből, és az összkép, ahogy pl egy résznél 2 karakter a háztetőkön ugrálva versenyezik (gyerekként), számomra eszméletlen jó volt. És Claire a karaktereket is nem csak megrajzolni tudja csodásan, hanem épp úgy le is tudja írni, hogy miként képzeljük el őket. Nekem pl Nash (Natasha) tetszett a legjobban (nem véletlenül mindenáron az ő bőrébe akartam bújni, ha csak 1 fotózás erejéig is… )

Amúgy a kedvenc szereplőm mégis Emeril volt. ‍♀️ Mindig jó érzéseket keltett bennem, mikor róla olvastam… talán az ő karakterének a storyban ez is a lényege. Bölcs, határozott, de mégis kedves és nyugodt. Persze a megjelenése-külseje se semmi, a képességei meg pláne nem. De engem mégis a belső tulajdonságai, a kisugárzása fogott meg igazán.

Amúgy… Emeril „csapatunk” bárdjaként is funkcionál, és írónőnk versekként osztja meg velünk az ő dalait. (Príma ötlet! ) Egész pontosan kettőt. Szerintem szép látvány egy regény történetébe valamiképp belefűzni-megírni egy-egy verset is. Ennek a könyvnek pedig kifejezetten jól áll.

Filmek terén, néhol talán a látványvilág, és a fegyverek+ruházat végett számomra hajaz egy picit az
– „Assassin's Creed”-hez. De felötlött bennem a
– „Vaják” (The Witcher) és egy csipetnyi
– „Gyűrűk ura” is.

De… igazán hasonlót még nem olvastam, és filmekben se mondanám, hogy lenne már ilyen. Vannak benne pontok, amiben emlékeztet erre-arra, de mégis teljesen más, mint az eddigiek!

Pár kedvenc jelenetet ragadnék ki, igyekezve spoilermentesnek maradni.
– Amikor a 2 főbb karakterünk gyakorlatilag „lebukik” egymás előtt, hogy mit éreznek egymás iránt. Ez állatira jól ki lett találva-megírva, nagyon ötletes, és minden klisétől mentes!
– Ahogy Nash az arcán levő sebhelyet szerezte….
– Ahogy fény derült Nash származására.
– Mikor a kicsi Nashre rátalált Albert.
– Tetszett Hiúz története is, hogy honnan is kapta a nevét…
– Amikor 12 év után Nash újra találkozott Leoval, és egy jó KIS akciójelent részese lehettem (bár így írva úgy hangzik, de nem, nem erotikus… )

……éééés nagyon nehéz visszafognom magamat, de többet nem árulok el (pedig vannak még jobbak is ).

A világ színesebbé tételében „közreműködik” pár igencsak különleges, és számomra teljesen új (gyanítom, hogy egészen egyediek, azaz más történetben nem fordultak még elő) lények. Méghozzá a DRIOGOK. Ezeket én nemes egyszerűséggel „felturbózott kutyaszerű lények”-nek tudnám mondani, amiknek ráadásul több hibridjét is létrehozták. Mert bizony, nem természetes módon jött létre az ő fajuk…
Remélem még fogunk kapni róluk több infót, esetleg szentelhetne rájuk az írónő egy komolyabb történetszálat, „szerepet” is egyszer egy jövendőbeli regényében, mert egyenlőre csak „leküzdendő akadályként” vannak jelen, pedig már ők is utalnak Claire fantáziadús mivoltjára, és látok potenciált az általa „megalkotott” lényekben.

Úgyhogy aki részben egy „Gyűrűk Ura” koppintásra számít, az csalódni fog (pozitívan!), hiába vannak itt is elfek meg törpök meg félszerzetek (amúgy ezek sem teljesen olyanok, mint a gyűrűk urában…).

És… ha ESETLEG valaki egy egyszerű mesére számítana pl mert a borító rajzolva van, meg fantasy meg blablabla, – hát igencsak meg lesz lepve, mert bár eléggé kifinomult módon megírt, de véres jelenetek is vannak, plusz pl megerőszakolnak egy nőt a nyílt utcán (amúgy a galamblelkűek se féljenek ettől a részlettől, mert közel sem a legdurvábbra van megírva…).

Bár engem eléggé elkápráztatott a könyv világa, a történet, és a különleges lények… egy kisebb negatívum említéséért vissza kell kanyarodnom a karakterekhez. Méghozzá azokhoz, akik a rosszfiúkat alakították.
Ugyanis nagyrészüket (mert többen is vannak ám) nem éreztem kellőképp kidolgozottnak. Kicsit valahogy összemosódtak. A külsejük persze eltérőek, de pl a beszédmodoruk-stílusuk nem lett volna rossz, ha nem hasonlít ennyire. Mert ha nem tudnám, hogy ott „y” beszél, csak magát a mondandót olvasnám, simán hihetném, hogy azt „x” mondja. Mert nagyon hasonló stílusban szólalnak meg, SZÁMOMRA legalábbis hasonlónak sejlettek. Ezt olyan esetekben, mikor közeli barátokról, vagy rokonokról van szó még relative megengedhetnék maguknak, mert a való életben is szokott hasonlítani a beszédstílusunk, hanglejtésünk (oké, az utóbbit könyvek terén nehéz "szemlélteni") a közeli barátokéra, testvérekére. Hisz' a sok együtt töltött idő alatt formáljuk egymást, csiszolódunk egymáshoz, át-át veszünk egymástól szavakat, stb…
De itt, ebben a történetben, a "többnyire"(nem véletlen az idézőjel) közös céljukon kívül semmi kapocs nem volt e karakterek között.
Csak azért említem meg, hogy ha valaki több szereplős regényt ír, erre sem árt, ha odafigyel. Itt igazán ez a dolog nem szembetűnő, én is csak úgy vettem észre, hogy a könyv végéhez érve TUDATOSAN átgondoltam az olvasottakat, mind a cselekményeket, mind pedig egy részét a karaktereknek… így ötlött fel bennem a „gonoszok” kapcsán, hogy bizony, ők eléggé hasonlóra sikerültek (kivéve a borítón megjelenített csuklyás tagot. Ő egy egyedibb gonoszt alakít a többiekehez képest.) De így is vannak olyan jól megírva, hogy megállják a helyüket! Úgyhogy egyik olvasó sem hiszem, hogy elégedetlenkedne majd emiatt.

Amit viszont még pozitívumként megemlíthetek:
Az az, hogy egyik karakter sincs kímélve. Nem az van, (mint a legtöbb könyvben/filmben), hogy egy nagyobb, durvább, nehezebb küzdelemből-harcból kb minden szereplő sérülésmentesen kerül ki, hanem ponthogy kis híján elvéreznek… nem mind, de nem is egy. Sőt, volt aki meg is halt. Úgyhogy igen, ez nem dajkamese.

Aztán a befejezés…
Hát gyeeeeerekeeeeeek! Nagggyon jó!
Hogy várom-e a következő részt!?
De még mennyire!!!

Köszönöm Clair! Büszke vagyok rád!


Népszerű idézetek

B_Kittina P>!

Későre jár, sötét az éj,
A hold már magasan áll,
Város szélén ragyog kastély
Indulhat a fényűző bál
Előkelő népek sora
Kígyózik a kapuk felé,
Bájolognak ide-oda
Ajkukból jő méreg, szennylé
Mosolyuk egy álarc csupán
Vigyázz, vigyázz!
Ne csak nézz, hanem láss!
Gaztetted utolér
Kardunkon csillog vér,
Menekülj a nép haragja elől!
Nyílik a bál, zárul a hurok
Táncolnak, mulatnak, övék az éj
Csuklyánk, álarcunk sötét burok,
Vadászni rájuk maga a kéj.
S míg pörögnek, vigadnak,
Észre sem veszik
A csapdánkba szaladnak,
Vérük hideg márványra hullik
Nem marad büntetlen zsarnok létük
Vigyázz, vigyázz!
Ne csak nézz, hanem láss!
Gaztetted utolér
Kardunkon csillog vér,
Menekülj a nép haragja elől!
Ez a mi egyetlen, igaz létünk
Harcolunk az elnyomott népért
Régóta már az igazságért küzdünk
És soha nem is lesz ez másként
Vigyázz, vigyázz!
Ne csak nézz, hanem láss!
Gaztetted utolér
Kardunkon csillog vér,
Menekülj a nép haragja elől!

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

B_Kittina P>!

Néha a legkézenfekvőbb megoldás a legostobább is egyben.

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Moncsi22>!

Az éjszakai őrszem már jelentette érkezésüket a Hiúznak, így amint beléptek a kapun, már szóltak is nekik, hogy a vezér várja őket, menjenek egyenesen hozzá. Nash gyomra összeszorult egy pillanatra, de bólintott, s két társával máris elindultak a Hiúz szobája felé. Kopogniuk sem kellett, mert a férfi az ajtaja előtt várta őket.

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Kapcsolódó szócikkek: A Hiúz
Moncsi22>!

Ahogy végignézett a többieken, boldogság töltötte el, ő is a része akart lenni a történetüknek, úgy érezte, hazaérkezett. Mintha ez mind csak rá várt volna. Ezt mintha ők is megérezték volna, mert most mind egyszerre bátorítóan mosolyogtak rá. Máris a testvérüknek tekintették, érződött rajtuk, hogy ők már befogadták maguk közé.

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Kapcsolódó szócikkek: Nash Cleagan
Moncsi22>!

Megtesz minden tőle telhetőt, amit csak lehet, nem akarta, hogy Ralph-nak igaza legyen. Hitt benne, hogy Natasha valahol még él.

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Kapcsolódó szócikkek: Claudia Harper · Ralph Cleagan
Mert_olvasni_mindig_jó P>!

jár, sötét az éj,
A hold már magasan áll,
Város szélén ragyog kastély
Indulhat a fényűző bál
Előkelő népek sora
Kígyózik a kapuk felé,
Bájolognak ide-oda
Ajkukból jő méreg, szennylé
Mosolyuk egy álarc csupán
Vigyázz, vigyázz!
Ne csak nézz, hanem láss!
Gaztetted utolér
Kardunkon csillog vér,
Menekülj a nép haragja elől!
Nyílik a bál, zárul a hurok
Táncolnak, mulatnak, övék az éj
Csuklyánk, álarcunk sötét burok,
Vadászni rájuk maga a kéj.
S míg pörögnek, vigadnak,
Észre sem veszik
A csapdánkba szaladnak,
Vérük hideg márványra hullik
Nem marad büntetlen zsarnok létük
Vigyázz, vigyázz!
Ne csak nézz, hanem láss!
Gaztetted utolér
Kardunkon csillog vér,
Menekülj a nép haragja elől!
Ez a mi egyetlen, igaz létünk
Harcolunk az elnyomott népért
Régóta már az igazságért küzdünk
És soha nem is lesz ez másként
Vigyázz, vigyázz!
Ne csak nézz, hanem láss!
Gaztetted utolér
Kardunkon csillog vér,
Menekülj a nép haragja elől!

76-77

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Moncsi22>!

A csuklyás férfi fel-alá kezdett el járkálni a szobában, köpenye széles ívben
kanyargott mögötte.
– Néhány hétig el kell hagynom a várost. Ha üzenni szeretnél, tudod,
hogy teheted meg, de kizárólag akkor keress, ha halaszthatatlanul fontos dologról
van szó.
A gróf bólintott.
– Amint visszajöttem, gondoskodom arról a lányról, hogy ne zavarhasson
többé. Addig tégy úgy, mintha semmi sem változott volna. És jegyezd meg…
mindenről tudok, ami a városban történik.

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

ClaireRobins I>!

– Tudd, hol a helyed. Apám sosem fog téged elfogadni, és úgy szeretni, mint engem. Te sosem leszel családtag, és jobb, ha ebbe beletörődsz – vigyorgott rá fölényesen, majd apja után indult.
Nash szeme égett, s összeszorult a torka. Megszokta már, hogy megalázzák, mégis minden egyes alkalommal szétvetette a harag, mikor ilyesmit kellett átélnie.

14. oldal, 1. fejezet

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Kapcsolódó szócikkek: Deren Cleagan · Nash Cleagan
ClaireRobins I>!

Kétségbe esve nyújtózott a túl magasan lévő perem felé, s amikor belátta, hogy nem fogja elérni, összeszorított szemmel várta a becsapódást. Ami végül mégsem jött el. Meglepődve nyitotta ki a szemét, hogy nem lett semmi baja, majd ráeszmélt, hogy a karjánál fogva tartja valaki. Felnézett, s egy fekete ruhaujjat követve egy elf arcát pillantotta meg. Sötétvörös csuklyája alól az arcába lógott vállig érő szőke haja. Azonnal rájött, hogy ki az, s elakadt a lélegzete. A Hiúz volt az.

20. oldal, 1. fejezet

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Kapcsolódó szócikkek: A Hiúz · Nash Cleagan
ClaireRobins I>!

– Biztosan ezt akarod? – kérdezte végül a Hiúz, mikor megállt, s egyenesen a lány szemeibe nézett, mintha a lelkéből akarná kiolvasni a választ minden kérdésére és kétségére.
– Igen! – jelentette ki Nash, tekintetében csak úgy lobogott a tűz – Ezt akarom, mióta az eszemet tudom, bármit képes lennék feladni érte.
– Legyen hát.

49. oldal, 3. fejezet

Claire Robins: Sorsok tükre Vystera Árnyai

Kapcsolódó szócikkek: A Hiúz · Nash Cleagan

Hasonló könyvek címkék alapján

Buótyik Dorina: Az egyiptomi királynő rejtélye
Robert Locksmith: A holdsarló fénye
Oliver Moor: Holdárnyékban
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Reneszánsz
Szép Zsolt: Kárpát Walzer
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom – Bűnös birodalom
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Robin LaFevers: Sötét diadal
Justin Cronin: A szabadulás
Ronnie W. A.: A róka vére