Amikor ​életemben először 316 csillagozás

Claire Loup: Amikor életemben először

Az érettségit követő nyár eseményei alkalmat szolgáltatnak Julie-nek arra, hogy számba vegye az elmúlt néhány év meghatározó élményeit, azokat, amikor életében először tett valamit, vagy esett át valamin. Ezen nevezetes és emlékezetes első alkalmak között egyaránt van kellemes és kellemetlen, felemelő és lehangoló, kacagtató és siralmas. Claire Loup, a fiatal francia írónő első regényében jelenlegi és hajdani tinik egyaránt magukra ismerhetnek a főhősnő hol csípős iróniával, hol fergeteges humorral elénk tárt csetlés-botlásaiban, amelyek a nővé válás óhatatlan velejárói mindannyiunk életében.

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451954 · Fordította: Burján Monika
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
240 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632452340 · Fordította: Burján Monika

Kedvencelte 22

Most olvassa 9

Várólistára tette 136

Kívánságlistára tette 92

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

WindStorm>!
Claire Loup: Amikor életemben először

Arra gondoltam, pont erre valók a barátok: hogy kimondjanak olyan dolgokat, amiket nem mond ki magának az ember…

Régen olvastam már, de még mindig nagyon szeretem ezt a könyvet. Könnyed stílusú, limonádé egyik hétvégéhez, igazi kis csajos.
Sokat nevettem olvasás közben, remek humorral van ellátva az írónő. Minden egyes előszörnél mosolyogtam, kíváncsi voltam mi sül ki belőle, és végül a sorok között magamra ismertem. Tényleg ilyenek vagyunk egy-egy alkalomkor? Ezekszerint igen.

Bátran merem ajánlani a könyvet, egyszeri olvasmánynak kitűnő!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
236 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451954 · Fordította: Burján Monika
Trudiz >!
Claire Loup: Amikor életemben először

Biztos voltál már úgy, hogy a történetbe, az egész cselekménysorba belesüppedsz (jó értelemben), kitölt, átölel, mintha Te írnád, szinte a saját gondolataid. Így voltam ezzel a könyvvel, s jó érzés volt. :)
Épp érettségi után, -visszaemlékezések révén- a közelmúltba néz az írónő, majd a jelenbe, mindezt cseppet sem zavaróan. Mint egy párhuzamot állítva a kamaszkori és a jelenlegi önmaga között osztja meg a legkülönfélébb „tiniként meg kell élni élményeket”. A humora elkápráztatott. Az Afrodité Szépségszalonos résznél könnyeztem a nevetéstől. Burján Monikának pedig 6 csillag jár a frenetikus fordításért. :)

Annie_Cresta>!
Claire Loup: Amikor életemben először

Imádtam! Jó kikapcsolódásnak, szórakoztató, egyszerű történet. Jól szórakoztam rajta, néhányszor fel is nevettem! Nem egy világmegváltó könyv, de könnyed olvasmány, nagyon jól kikapcsol!:)
Bírtam Juliet, minden hülyesége ellenére szimpatikus volt. A többi szereplő viszont nem igazán fogott meg. Közönbösek voltak. Azért néhol elég hihetetlen volt a történet, mármint kétlem, hogy történne hasonló egy fiatal lánnyal, de nem is ez a lényeg. Ráadásul nekem kicsit furcsa volt, hogy Julie 18 éves, de már ennyi fiúval volt. Lehet én gondolom csak így, de amikor olyanokat mondd, hogy például két hétig jó lesz egy pasi, addig elüti vele az időt, elég fura volt. Azért nagyon szerettem az egészet, és ha majd egyszer unatkozni fogok, talán újraolvasom.:)

_Enii_ P>!
Claire Loup: Amikor életemben először

Vicces,szórakoztató,múltidéző könyvecske.Örülök,hogy most akadt a kezembe.
Eszméletlen jó témákat hoz,bár néhány helyzet picit hihetetlen volt(akadt benne" a hatás kedvéért tegyük még bele ezt is"). Ezek ellenére kellemes,nosztalgikus hangulatú,és nagyon szókimondó történet amit életemben először olvastam,de biztos,hogy nem utoljára. ;)

Molymacska P>!
Claire Loup: Amikor életemben először

Szintén nyaralás alatt olvasott kötet, és ez tényleg olyan, amit elvárnak egy nyaralás alatt: lightos, romantikus, cuki, ami az életről szól.
Kiderült, hogy én imádom a párhuzamos szerkesztésű könyveket. Ezt eddig nem tudtam, de ennél a könyvnél is előjött és egész érdekes formában. Itt a jelen egy bevezető volt a múlt egy nagyobb történetéhez, miközben a jelen történései is kezdtek egybeállni,és kiadni egy bónusz (romantikus) sztorit. A jelen sokszor nem hatott meg, főleg mert a csajszival nem tudtam azonosulni spoiler
A múlt részei, amikor azt meséli el, mit csinált először viszont ennél sokkal érdekesebb. (Nekem különleges az is, hogy itt is kialakul egy történet, akkor is, ha kis darabokból, de a végén egy kerek egész múltat kapunk)
Ellenben ezek a visszaemlékezések olyan… nőcisek. Olyan dolgok vannak leírva (általában) amit MINDEN nő átél egyszer, és a könyv igazi varázsa egyszerre rejlik a butus kis első élményekben, és az olvasó visszaemlékezésére, az ő kis butus helyzeteire.
A könyv nem tökéletes, de az élet sem. Nekem élmény volt olvasni, és visszaemlékezni az én elsőimre. Minden lánynak egyszer el kell olvasnia ezt a könyvet. Lehetőleg akkor, amikor már egy-két elsőn már túl vagy :D

SzakácsAnna>!
Claire Loup: Amikor életemben először

Azt kaptam, amit vártam, hiszen pont valami ilyesmire számítottam, mikor először a kezembe vettem egy könyvesboltban és átlapoztam a tartalmat. Bár a legtöbb dologban nekem még nem volt részem azok közül, amit Julie csinált, viszont azért akadt bőven olyan is, amiben igen, és jó érzés volt olvasni róla, hogy bizony, az első alkalmakkor ezek szerint nem csak én bénáztam. Ráadásul az írónő könnyed, néhol humoros stílusa pluszban hozzájárult az olvasásélményéhez és ahhoz, hogy ennyire élvezzem ezt a könyvet. Megérte elolvasni, mert ahhoz képest, hogy nem volt benne semmi igazán izgalmas, „csak” egy kamasz lány életének első alkalmai, nekem tetszett. Nagyon is.

Lettka>!
Claire Loup: Amikor életemben először

Véletlenül bukkantam rá erre a könyvre a könyvtárban, és az ajánló elolvasása után rögtön elnyerte a tetszésemet. Pontosan azt kaptam, amire számítottam. Sőt… valamelyeset többet is. Mindenkinek van az életében számos olyan dolog, amelyhez az első „átélés” után vagy kellemes, vagy esetleg hihetetlenül cikis emlék fűzi. De mégis mind hozzánk tartozik, és nem szabadulhatunk tőle. Nagyon tetszett, hogy betekintést nyerhettem egy fiatal lány életébe. Furcsa volt olvasgatni, mit hogyan élt meg; és jó érzés volt sok esetben nosztalgiázni, én miképp reagáltam az adott szituációkra, eseményekre, helyzetekre először. Vagy, ha esetleg nem mindennel tudtam azonosulni – mert hát számos olyan dolog is volt, ami az én életemből kimaradt –, akkor abban az esetben jó érzés volt eljátszani a gondolattal, miként cselekednék az adott szituban. Szóval… lehet, hogy ez viccesen hangzik, de ha egyetlen szóval kellene jellemeznem ezt a történetet, akkor az egyetlen, ami eszembe jutna az a játékos lenne. És nekem ez most nagyon tetszett. Tetszett az is, hogy két idősíkon haladtunk. Szerettem a karakterek többségét is. Ami még egy óriási plusz volt számomra, hogy egyszerűen nem tudtam letenni. Nagyon megszerettem :)

Dombi_Petra>!
Claire Loup: Amikor életemben először

Elég sokáig halogattam ezt a könyvet, nem is tudom miért?! Hogy elolvastam, megtudtam..
Voltak benne jó részek amiken már én is átestem, és persze – ez több volt – amin nem. Amiket abból átéltem, amit Jules átélt, hát kb. semmi sem hasonlított. Valaogy az első gyantázásom, mensesem, bulim meg úgy egyáltalán semmit nem reagáltam úgy túl, mint a lány.
Azok amiken még nem estem túl, valahogy nem így, sőt valamit egyáltalán nem is tervezek. Most komolyan attól lesz valaki nagylány, hogy graffitizik és lecsukján? Ugyan……
Ebben a könyvben ez a két szálon futó – jelen és múlt – történetszál sem jött át, nem tetszett. Egyszeri olvasmánynak elment, de többet nem szeretném olvasni..

1 hozzászólás
Fleur_Rouge_Cerise>!
Claire Loup: Amikor életemben először

Könnyed kis olvasmány volt, olyan nagyon semmiről nem szólt és ettől volt élvezhető.
Azt viszont én kicsit durvának találtam, hogy egy 18 éves lány már ennyi férfival volt. Vagy túl prűd lennék?

25 hozzászólás

Népszerű idézetek

madárka>!

Arra gondoltam, pont erre valók a barátok: hogy kimondjanak olyan dolgokat, amiket nem mond ki magának az ember…

177. oldal

Destinee>!

– Én csak egy egyszerű Julie vagyok, aki most tette le az érettségit, és aki filozófia szakra fog járni, jóllehet egyetlen filozófust sem ismer igazán.
– Nekem pont megfelel.
– Csak egy egyszerű Julie, aki a szüleivel lakik, és morog, ha neki kell megteríteni az asztalt.
– Ez is megfelel.
– És hisztérikus vagyok…
– Mint minden lány.
– … és szeszélyes…
– Igényes.
– … és iszonyú rendetlen…
– Művészlélek.
– Gyakran szorongó…
– Érzékeny.
– Nem éppen hűséges…
– Szabadelvű.
– És nyáladzom, amikor alszom.
– Hmmmmm… szexi.
Felkacagtam, és kihúztam a lábamat a homokból. Gabriel így folytatta:
– Azt hiszem, jól kijönnénk egymással… Valami mást nem titkolsz előttem? Soha nem követtél el rablótámadást, és nem ültél börtönben? Megfontolt lánynak tűnsz.
– Csak vigyázz… – mondtam titokzatos arccal. – Engem már tartóztattak le rendőrök!
Elismerően füttyentett.
– Na ne! Talán részegem bicikliztél? Hahaha!
– Nem. Azért tartóztattak le, mert tárolóhelyen álló vonatokra graffitiztem. Még tizenhárom sem voltam.
Na erre leesett az álla.

80-81. oldal

1 hozzászólás
Connie>!

Ez jelentette a felnőtté válást: rájönni arra, hogy egy darabka elfuserált valóság messze felülmúlhatja a csöpögős és naivan idealizált fantáziákat.

Krimedika>!

Mindig beleesem ugyanabba a csapdába: betérek egy könyvesboltba, hogy megvegyek egy könyvet, és öt-hat kötettel a hónom alatt jövök ki, amik egyáltalán nem voltak betervezve.

Atiz91>!

Merthogy vigyázat, a gondolat félénk, érzékeny jószág ám, előbb csak az orra hegyét dugja ki, aztán egy kicsit megmutatja a buksiját, óvatosan, apró léptekkel merészkedik elő a csöndben és semminek sem szabad megzavarnia, mert akkor riadtan elbújik az agy valamely zugába, és mindent megtesz, hogy egy időre elfelejtődjék.

11. oldal

iamqki>!

Lola még mindig nem hívott fel. Attól tartok, nem tudta megemészteni, hogy rothadt gyümölcsnek tituláltam a barátját. Istenem, hogy milyen érzékenyek az emberek…

175. oldal

Zitussh>!

Tizenhárom éves voltam, amikor szörnyű dolog történt velem: egyik éjszaka a hasamat tapogatva gubbasztottam az ágyamon, úgy fájt, hogy képtelen voltam lehunyni a szemem. Felkeltem, hogy felébresszem anyát, azzal, hogy vakbélgyulladásom van. Álmosan dünnyögve emlékeztetett rá, hogy két évvel ezelőtt már kivették a vakbelemet, de kénytelen voltam megosztani vele kétségeimet az orvosok szakértelmét illetően, kijelentve, hogy bizonyára nem szándékosan, de valószínűleg benn hagytak egy ki darabot.

178. oldal

Chris_A>!

Amint megláttam, azt mondtam magamnak: „Julie lányom, mit számít, hogy mennyi az IQ-ja, még ha gyengeelméjű is, gyerünk, vesd be magad!” Manu a mobilján hívta Lolát, így ő elindult vissza a házba, jelentőségteljesen rám kacsintva. Gabriel elmosolyodott, és én úgy döntöttem, szerelmes leszek belé.

58. oldal

Connie>!

Órákat töltöttem a tükör előtt, undorral szemlélve az ajkam feletti kis pihét, pontosabban, ahogy akkoriban neveztem, jól fejlett pizzasütőlegény bajuszomat.

Doresz>!

Mindenki elhagyott, a testem a saját feje után ment: a gondolataim elbujdostak, a kezem begazolt, a hólyagom pedig áradásszerű iramban kezdett megtelni… Ez az! Végre újra felbukkant a fejemben egy gondolat. Egyetlen gondolat. Egy kizárólagos és gyötrő gondolat: pisilni kell.

12. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leila Sales: This Song Will Save Your Life – Éld az életed!
Marni Bates: Menő-riadó Kambodzsában
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: Bábel
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane