Kingsbane (The Empirium Trilogy 2.) 4 csillagozás

Claire Legrand: Kingsbane Claire Legrand: Kingsbane

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rielle is now the anointed Sun Queen, tasked with proving to the people she is unequivocally loyal to the crown. She is also on a secret mission to close the gate to angels for good and make sure Corien doesn't return to his full strength. But as Rielle's power grows, so does the people's distrust--they call her Kingsbane. And as Corien's hold over Rielle grows stronger and those she loves turn away from her, she must decide which side to hold onto.
In the future, Eliana has accepted that she is the daughter of Rielle, the Blood Queen. Together with those loyal to her she must figure out how to bring down the empire. But her friend Navi's illness, an affliction brought about by the angels, is distracting. Eliana may not have been able to save her mother, but she is determined to save Navi. But as she journeys to find a cure, she discovers truths about the past and the angels that will lead her down a dark and devastating path…perhaps to the Blood Queen herself.

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
620 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781728206967
>!
608 oldal · ASIN: B07HJQ85MB
>!
594 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781492656654

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Corien · Rielle Dardenne · Audric Courverie · Eliana Ferracora · Garver Randell · Simon Randell


Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Claire Legrand: Kingsbane

Ez az izgalmas ifjúsági fantasy ott folytatódik, ahol a Furyborn véget ért. Jó volt, mert a lassú indíttatás után a lendület eléggé gyors ütemre váltott. Volt benne romantika, de azt nem vitték túlzásba. Így volt jó. Tele volt kalanddal és nem volt egy unalmas oldala sem ennek a könyvnek.
A történet továbbra is két főszálon fut. Rielle és Eliana, a két királynő, akiket csupán 1000 év választ el ebben a varázslatosan felépített világban és ügyesen megalkotott rendszerben. 600 oldalas könyv, de higgyétek el, hogy kevésnek bizonyul. Főleg a vége miatt. Ezek után lesz miért várni a Lightbringert.
off

2 hozzászólás
vgabi >!
Claire Legrand: Kingsbane

Azt hiszem, most már kijelenthetjük, hogy ezzel a sorozattal nem sikerült egy hullámhosszra kerülnöm. 2018-ban kínkeservesen elolvastam az első kötetet (másodjára idén ugyan már kicsit jobban csúszott, de lehet csak azért, mert tudtam, mire vállalkozom), aztán most ugyanolyan lassan végigvonszoltam magam a Kingsbane-en is (az utóbbi napokban már úgy voltam, hogy csak a napi 10% elolvasása legyen meg, így sikerült legyűrni). Egy normális ember a helyzetemben (= nem igazán köti le a könyv) már az első részt sem fejezte volna be. Nem szeretném egyedül a sorozatra fogni, valószínűleg tényleg az van, hogy nem vagyunk kompatibilisek.

Közel 600 oldal ez a könyv, és bár mindig valaminek épp a közepében vannak a szereplők, nem érzem úgy, hogy rengeteg minden történt volna, ami miatt indokolt lenne a hossza. Konkrétan az utolsó pár fejezet volt az, ami kifejezetten lekötött.
Bár az is igaz, hogy elég sok helyen olvastam, hogy mennyire hűha a vége – nálam ez elmaradt. Tényleg még az volt a legérdekesebb szakasz, de nem fogok álmatlanul forgolódni este, hogy vajon mi lesz.

Azt kicsit soknak éreztem, hogy mindkét főszereplő több emberrel is kavar.
Rielle-nek ott van Audric, Corien, van némi homályos, burkolt utalás arra, hogy spoiler is lehetne valami, plusz Rielle nem bánná, ha bevonhatná spoiler Audric mellett.
Elianának ott volt korábban Harkan, most összemelegedett spoiler, és volt egy teljesen indokolatlan jelenete spoiler.
Oké, legyenek bik a szereplőink, nincs is ebben probléma, de valahogy ez erőltetett volt nekem, hogy úgy keverünk egy-egy szálat mindkettejüknek, hogy nyilvánvaló, hogy úgyis csak mellékvágány.
Plusz volt az a rész, ahol spoiler lefeküdtek egymással, erre rögtön utána Rielle-nek is olyan fejezete volt… Az úgy nagyon jól le volt osztva rögtön egymás után.

A világgal és a történelmével sem vagyok teljesen elégedett. Maga a kialakított világ elég sablon – biztos vagyok benne, hogy mindenki találkozott ilyennel, aki olvasott egy-két fantasyt, és nincs eltúlozva a háttere a birodalmaknak. Az angyalos szálról ugyan kiderült némi plusz infó, ami valljuk be, kellett már, de még mindig úgy érzem, hogy elég hiányos és szegényes. Az angyalok közül alig ismerünk meg valakit.

Akinek a szála pedig kicsit felbosszantott, az Rielle. Tett pár olyan dolgot az eddigi két kötetben, ami miatt szerintem igenis elvárható, hogy lesz, akinek nem fog tetszeni és megkérdőjelezi emiatt – még akkor is, ha arra fogjuk, hogy kicsúszott a kezéből az irányítás (előző kötet vége) vagy az empirium szólt hozzá (Obex). A végén viszont, amikor spoiler

Az mindenesetre már érdekel, hogy fog lezárulni a történet, na meg ha két kötetet végigolvastam, a harmadikat is megpróbálom – kivéve, ha mire megjelenik, elmegy a kedvem tőle. (Volt már ilyen.)

rumpelstiltskin>!
Claire Legrand: Kingsbane

annyira vártam már, hogy végre olvassam, mert a furyborn szerintem egy nagyon ígéretes kezdés volt, láttam potenciált a történetben és a karakterekben is, de hát… nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
-594 oldal ez a monstrum, és körülbelül egy jelenet van, aminél ki tudnám jelenteni, hogy nem akartam elaludni olvasás közben.
nagyon nem indokolt ez a majdnem 600 oldalas hossz, de hát fantasy, annak hosszúnak kell lennie akkor is, ha sem a világfelépítés, sem a történet, sem a karakterek nem igénylik.
-van bedobálva egy csomó random fantasy név generátoros karakter és helyszínek, amiken csak pislogok, hogy mi történik, mivel egy agysejtem van, és az is két nap alatt próbált 60 érettségi tételt memorizálni olvasás mellett, és nem is érdekelt annyira, hogy figyeljek.
-ezek a karakterek olyan szinten egybeolvadnak számomra, nem nagyon van, akit ki tudnék emelni. Elianát és Simont szerettem az elsőben, de itt ők sem nagyon érdekeltek, a kapcsolatuk is hidegen hagyott sajnos.
-Rielle szála most jobban érdekelt, tetszett, ahogy egyre inkább a negatívabb irányba tolódott, meg vicces volt, hogy állandóan thirsty. mondjuk az életben nem fogom megérteni a rajongását Corienért, de hát na.
-alapból nagyon örülök, hogy két biszexuális főszereplő van, de gyakorlatilag úgy éreztem, azért került bele a jelenet Jessamynnal (is that how you spell it in fantasy land?), hogy kielégítse azokat, akik panaszkodtak az első részben a bi rep miatt…
-bele kellett tenni egy olyan csavart, ami az egyik pet peevem, és valószínűleg elviszi a történetet egy olyan irányba, amilyet nem szeretnék.
-meg hát vissza kellett hozni egy újabb érdektelen karaktert, akinek semmi értelme igazából.
-viszont fontolgatom, hogy a harmadik részt is elolvasom, mert annyira mi a jó halál történt vége volt, egész kíváncsi lettem, mi folyik itt tulajdonképpen.


Népszerű idézetek

Naiva P>!

We are more than what's been done to us. We are more then our anger.

Naiva P>!

It’s unfair that you should have to bear so much.” “Me? Or women?

Naiva P>!

Like the sun and the moon. Like day and night. I am the shore and you are the sea, my darling. The wild, wild sea – ever-changing and mighty. I need your passion, and you need something steady to come home to. An anchor, warm and sunlit.

Naiva P>!

I’ve looked at you so many times that I see you when I close my eyes. I can’t shake you.

Naiva P>!

He was the steady voice in her mind that spoke to her when she didn't feel steady at all.

Naiva P>!

I don’t love you,” she whispered, the lie bitter on her tongue. “I refuse to love you.” “I know,” he said and held her to him, stroking her hair. “I don’t love you either.

>!

“You’re not her, Eliana.” Shadows cloaked the long lines of Simon’s body, shrouding all but his eyes in darkness. “You’re not your mother.”
“No, but I’m her daughter. Or so you say. What makes you think I’ll be any different from her?”
“Because I knew her. And I know you.”
Eliana scoffed. “You hardly know me.”
“I know enough,” came his low reply. “No one can decide what you become except you. Not me, and not your parents. You have a choice ahead of you, just as she did, and I have faith that you will make it wisely.”

Kapcsolódó szócikkek: Eliana Ferracora · Simon Randell
vgabi >!

“Many of you will want to find me. You will want to see my face for yourself. But you will never find me. I am nowhere and everywhere. I fight for you in the shadows, and in the shadows I will remain, and if you ever did stumble upon me, I would tear your heart from your chest and your tongue from your throat, and the secrets of my face and name would die with you. Do not seek me. Hear me. Follow me. Trust me.”
—The Word of the Prophet


A sorozat következő kötete

The Empirium Trilogy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rainbow Rowell: Carry On
Laini Taylor: Days of Blood and Starlight
Cassandra Clare: Clockwork Angel
P. C. Cast – Kristin Cast: Burned
Lauren Kate: Fallen in Love
Leigh Bardugo: Crooked Kingdom
Rick Riordan: The Hammer of Thor
Sara Raasch: These Divided Shores
V. E. Schwab: A Conjuring of Light
Melissa Grey: The Shadow Hour