Páros ​randi tesóknak 11 csillagozás

Claire LaZebnik: Páros randi tesóknak

Chloe élete majdnem tökéletes: rajonganak érte az iskolában, jól tanul, és persze irigylik is, amiért az ellenállhatatlan James-szel jár. Már csak azt szeretné, ha különleges személyiségű húga, az autista Ivy is párra találna. Arra azonban nem számít, hogy ez a párkeresés felboríthatja az életét. Mert mi történik, ha Ivynek egy olyan autista fiú tetszik, akiknek az öccsét Chloe is ismeri?
Ő David, az örök renitens, a lázadó, tele elfojtott érzelmekkel, szóval mindenben más, mint James – éppen ezért izgalmas, érdekes, lehengerlő. Vajon azok találnak társra, akik társat keresnek? Mit tegyen egy lány, ha váratlanul felszínesnek és unalmasnak kezdi látni a barátját? A testvérpár találkozásai idővel páros randivá változnak, és az érzelmeknek többé nem lehet parancsolni.

Eredeti mű: Claire LaZebnik: Things I Should Have Known

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: LOL-könyvek

>!
Móra, Budapest, 2018
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634860563

Most olvassa 3

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
kiruu P
Claire LaZebnik: Páros randi tesóknak

Nagyon tetszett, de a katarzis elmaradt. És a borító nagyon megtévesztő. Egyáltalán nem két boldogan egymást átkaroló párról szól a történet. LOL-os és ifjúsági, de az autizmussal foglalkozik, ami nagyon fontos, és érthetően teszi ezt. David csatlakozott a tini énem toplistásaihoz. Jó karakterek, akiket lehet kedvelni, de utálni is, aranyos, de komoly történet, és egy kis romantika, bár nem olyan, mint amire a cím utal. Ja és van benne egy érdekes fordulat, amivel annyira nem tudom mit kezdeni, de nem rossz.

>!
Börtöntöltelék P
Claire LaZebnik: Páros randi tesóknak

Na jó.
Ez a LOL könyv pofára ejtett.
Megmondta, hogy „PÁROS RANDI TESÓKNAK” én ebből arra következtettem, hogy… hogy randiznak. Hogy összejönnek. Meg a másik, az a borító. Szép, de a kávét se tudom, hogy jön ide, az az édes 2 páros a kocsival meg nyílegyenesen a sztori alakulásával ellentétes. De úgy nagyon.
Na mindegy, ha puszta tartalmat nézek, akkor… oooké. :D Az autizmus, ami miatt nagyon vartam a könyvet, benne volt és örülök. De a romantikus kapcsolat az autista szereplőkkel (vagy az autizmussal élő szereplőkkel, pontosítva) az már neccesebb volt. Meg úgy… „neeee” érzés. :D
Összességében nem volt egy átlagos LOL könyv. Majdnem idegbajt kaptam rajta, de nem az „összejövünk vagy sem” szindrómán, hanem azon ami kiderült, arrgh. De már jól vagyok, a végére megbékéltem. :D

3 hozzászólás
>!
vollys
Claire LaZebnik: Páros randi tesóknak

Talán nem olyan mint a megszokott LOL könyvek, de ettől még nekem ugyanúgy tetszett. Én a LOL könyvekben valahol a tini koromat keresem, nosztalgiázom picit. Ilyen értelemben ez a könyv kicsit kirítt ebből a környezetből. Tinikről szólt ugyan, de nem hagyományos értelemben. Két testvérpárról szól, akiknek az idősebb testvérei autisták, így mondhatjuk, hogy a fiatalabb testvér rendelkezik a komolyabb tapasztalattal társadalmi és szociális tekintetben. Barátságról, útkeresésről és felelősségről szól. nekem tetszett. :)

>!
CsiPe_z
Claire LaZebnik: Páros randi tesóknak

Nagyon szeretem a LOL-könyvek nagy részét, de ezt most nem igazán tudtam hova tenni. Nem rossz, csak nagyon nagyon furcsa az egész. Illetve a cím is csalódás érzetet kelt szerintem, és a borító az nem igazán illik a teljes sztorihoz – ez a két dolog a könyv kb. felére ráhúzható, így olyan mintha csak eddig jutott volna a cím, és a borító.
A története elég lassú, sok randival. Nem unalmas csak kicsit elnyújtott az eleje, a vége meg túl hamar lezárt, talán kicsit hiányos is. Nem szeretném ellőni a könyv végét senkinek se, szóval csak annyit írnék róla, hogy ez így kicsit sok volt szerintem…
Azért én LOL kedvelőknek ajánlanám a könyvet, mert egy olvasást megér talán.:)


Népszerű idézetek

>!
CsiPe_z

Van még ilyen rossz szakács a világon? Most komolyan: hogy képes valaki még a pizzamelegítést is elrontani?

106. oldal

>!
CsiPe_z

– Nem léteznek olyan lányok, mint én. Egyedi vagyok. Ezt jobb, ha észben tartod.

262. oldal

>!
CsiPe_z

– Komolyan, amint Ivy vagy Ethan tesz valami kicsit is szokatlant, az emberek úgy viselkednek, mintha bármely percben sorozatgyilkossá válhatnának, és mindenkit lemészárolnának a közelben. Hol marad az emberség?

124. oldal

>!
CsiPe_z

A gondolkodásukban van helye a normálisnak és a nyilvánvalóan abnormálisnak is, de nem tudják hova tenni azt, ha valaki csak egy kicsit más. Ettől zavarba jönnek. És az emberek, amikor zavarban vannak, nagyon bunkók tudnak lenni.

125. oldal

>!
CsiPe_z

Néha mindenki csupa jó szándék, az ember mégis legszívesebben kinyírná őket.

130. oldal

>!
CsiPe_z

– Ismerem az illemszabályokat. Csak nem mindig van kedvem betartani őket.

200. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Benina: Rekviem a szivárványodért
Siobhan Dowd: A londoni óriáskerék rejtélye
Matthew Dicks: Egy képzeletbeli barát naplója
Francisco X. Stork: Marcelo és az igazi világ
Ava Dellaira: Kedves halottak!
Jamie McGuire: Viharos szerelem
Tijan: Fallen Crest High
Stephanie Garber: Caraval
Mary-Kate Olsen – Ashley Olsen: Vágyak és álmok
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény