A ​hermelines hölgy 24 csillagozás

Claire Kenneth: A hermelines hölgy Claire Kenneth: A hermelines hölgy Claire Kenneth: A hermelines hölgy Claire Kenneth: A hermelines hölgy Claire Kenneth: A hermelines hölgy

„A hermelines hölgy”, melyről a kötet a címét nyerte, csodálatos kis novella. Judith férje, a fiatal orvos, egy eltérvedt golyó áldozata lesz. Hosszú magány után bukkan fel életében George, aki nős ember. Frappáns fordulat, különös véletlen dönti el sorsukat. Még hét másik csattanós történet olvasható a kötetben – izgalom, kaland, romantika, humor. Igazi gyöngyszemek Claire Kenneth tollából.

>!
Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2010
236 oldal · ISBN: 9789632996233
>!
Papp-Ker, Budapest, 2002
296 oldal · ISBN: 9639418358
>!
Corvin Hungarian Books, Budapest / New York, 1991
292 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637845429

4 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Roana
Claire Kenneth: A hermelines hölgy

Valami könnyű olvasmányra vágytam és őszinte leszek, pusztán a borító alapján esett a választásom erre a könyvre (holott pontosan tudom, hogy nem ítélünk borító alapján, dehát na… van, hogy bűnbe esek). Emlékeim szerint, még nem olvastam olyan kötetet, amiben több rövid történet kapott helyet, legalábbis nem hagytak mély nyomot bennem, de ezt kifejezetten élveztem. Nagyon tetszett, ahogy az írónő az USA-ba emigrált magyarok életéről írt, a viszontagságokról, szerelmekről, csalódásokról, és az akkori Magyarországról. Néhány történetet szívesebben olvastam volna tovább, érdekelt volna a szereplők további sorsa, mint pl. Dráma a kastélyban, Andrea, A hermelines hölgy. Ezek voltak a kedvenceim :) Szívesen olvasnám az írónő más műveit is.

>!
Vikiwi
Claire Kenneth: A hermelines hölgy

Sosem rajongtam túlzottan az „egy kötetben több különálló történet”-ért,így ezért sem.De vegyes érzéseket keltett bennem ez a könyv.Tetszett is,meg nem is.Különösen tetszett,hogy a Második világháborúban/után játszódik,és,hogy különböző műfajok keverednek.
A legjobban a A hermelines hölgy és a Piri,a pesti rokon tetszett.Szívesen olvastam volna tovább őket :) .

>!
Tíria_Devil I
Claire Kenneth: A hermelines hölgy

Ritkán olvasok rövid lélegzetű történeteket, és még ritkábban ilyen jókat. A tizennégy közül számomra a „Miamiban történt”, „Üvegkalitka”, „Átvészelni” és az „Andrea” tetszett. Minden a négy történetben előfordul valami magyar vonatkozás, és mégis idegen, a nyugati életszemlélet levegője lengi körül. Egy rendkívüli korszak tükörképei, amikor életek törlődtek el koholt vádak miatt, vagy ezek miatt törtek ketté. És mégis volt szerelem, remény és erő, túlélni és továbbmenni.


Népszerű idézetek

>!
Roana

Amíg becsületes ember volt, lenézték, mert nincs pénze, most, hogy tolvaj lett, kezdték megbecsülni.

180. oldal - Üvegkalitka

>!
Roana

– Örülni?… A mi életünk szótárából az öröm szót már kiradírozták.
– Nem szabad ilyen negatívan gondolkozni! Egy életünk van, egyetlenegy!…

310. oldal - Andrea

>!
Roana

De gyönyörű volt, légiesen karcsú, hogy mi valódi rajta és mi nem, azt nehezebb volt megfejteni, mint egy keresztrejtvényt.

6. oldal - A titok...

>!
Roana

Tíz évet letagadni még aránylag semmi. Egy híres pesti szépség húsz éven át mindig azt mondta az esküvőin, hogy harminchat éves.

12. oldal - A titok...


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Jennifer A. Nielsen: The Shadow Throne – Az Árnytrón
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
Cassandra Clare: Üvegváros
J. Goldenlane: Napnak fénye
Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa