A ​hermelines hölgy 38 csillagozás

Claire Kenneth: A hermelines hölgy Claire Kenneth: A hermelines hölgy Claire Kenneth: A hermelines hölgy Claire Kenneth: A hermelines hölgy Claire Kenneth: A hermelines hölgy

„A hermelines hölgy”, melyről a kötet a címét nyerte, csodálatos kis novella. Judith férje, a fiatal orvos, egy eltérvedt golyó áldozata lesz. Hosszú magány után bukkan fel életében George, aki nős ember. Frappáns fordulat, különös véletlen dönti el sorsukat. Még hét másik csattanós történet olvasható a kötetben – izgalom, kaland, romantika, humor. Igazi gyöngyszemek Claire Kenneth tollából.

>!
Fapadoskonyv.hu, Budapest, 2010
236 oldal · ISBN: 9789632996233
>!
Papp-Ker, Budapest, 2002
296 oldal · ISBN: 9639418358
>!
Corvin Hungarian Books, Budapest / New York, 1991
292 oldal · puhatáblás · ISBN: 9637845429

5 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

altagi P>!
Claire Kenneth: A hermelines hölgy

Claire Kenneth le sem tagadhatta volna ezeket a novellákat, annyira nagyon jellemzők a szereplői és a történeteinek a csattanói, fordulatai. Talán pont ez az egy könyv esetében még érdekesség, többinél már sablonosság miatt nem is túl népszerű az írónő többi könyve. :(
Sajnos vegyes élmény volt, mert annak ellenére, hogy kikapcsolódásra tökéletesen megfelelő az összes történet, sajnos volt benne 2-3 olyan, ami túlzottan és hosszasan hatásvadászra sikeredett, ott már egyszerűen nem tudtam együtt érezni a szereplőkkel, mert annyira éreztem, hogy ki van belőlem kényszerítve az empátia.

GergelyBerni P>!
Claire Kenneth: A hermelines hölgy

Ebben a kötetben is elég vegyesek a történetek.
A stílusa nagyon retro, poros, érezni rajta azt, hogy a kiadás óta nagyon sok idö eltelt. Ennek ellenére talátam benne olyan novellákat, amik szorakoztatóak voltak. Söt, kettö (A titok és a Dráma a kastélyban) kifejezetten jó volt. Ezt a kettöt simán el tudnám képzelni, mint regény. Kár, hogy az írónö nem bontotta ki öket jobban, még szívesen olvastam volna.
Az Amerikában játszódó történetekben a szereplök sekélyesek, felszínesek. (Vajon tényleg ilyenek voltak anno a magyar kivándorlók?)
Amiröl a szerzö nem tehet, az a sok nyomdai hiba. És ez a borító… :(

KNW I>!
Claire Kenneth: A hermelines hölgy

Elkapkodott, közepes vagy jó ötletek rosszul megírva. Mintha írói jegyzeteket olvastam volna, olyan mélységben kidolgozva, hogy épp az idő engedte, amennyi idő volt a busz érkezéséig.
Rather give it a miss.

kmintkonyv>!
Claire Kenneth: A hermelines hölgy

Szórakoztató kisregények és novellák, amelyeknek mindig van a végén csattanó. Valamint ebben is volt önéletrajzi ihletésű, megható írás, amit megkönnyeztem. Az írónő nem okozott csalódást, azt hozta, amit vártam tőle. Könnyed, gyorsan olvasható limonádé. Nekem nagyon tetszik, ahogy az 56-os magyarok új életet kezdtek az USA-ban, szívesen éltem volna akkor.

Zita_Csunderlik>!
Claire Kenneth: A hermelines hölgy

Kifejezetten kedvelem az írónőt, ebben a kötetében sem csalódtam. Egy másodperc alatt visszarepít egy másik korba, amikor még nem éltem, de sokat hallottam róla idősebb rokonok beszámolóiból. Az tetszik a legjobban, hogy minden történetben vannak csattanó, amikre nem számít az ember. Ráadásként nálam abszolút többször olvasós szinte minden történet, valahogy a hangulatuk megfog.

Roana>!
Claire Kenneth: A hermelines hölgy

Valami könnyű olvasmányra vágytam és őszinte leszek, pusztán a borító alapján esett a választásom erre a könyvre (holott pontosan tudom, hogy nem ítélünk borító alapján, dehát na… van, hogy bűnbe esek). Emlékeim szerint, még nem olvastam olyan kötetet, amiben több rövid történet kapott helyet, legalábbis nem hagytak mély nyomot bennem, de ezt kifejezetten élveztem. Nagyon tetszett, ahogy az írónő az USA-ba emigrált magyarok életéről írt, a viszontagságokról, szerelmekről, csalódásokról, és az akkori Magyarországról. Néhány történetet szívesebben olvastam volna tovább, érdekelt volna a szereplők további sorsa, mint pl. Dráma a kastélyban, Andrea, A hermelines hölgy. Ezek voltak a kedvenceim :) Szívesen olvasnám az írónő más műveit is.

Tíria_Devil I>!
Claire Kenneth: A hermelines hölgy

Ritkán olvasok rövid lélegzetű történeteket, és még ritkábban ilyen jókat. A tizennégy közül számomra a „Miamiban történt”, „Üvegkalitka”, „Átvészelni” és az „Andrea” tetszett. Minden a négy történetben előfordul valami magyar vonatkozás, és mégis idegen, a nyugati életszemlélet levegője lengi körül. Egy rendkívüli korszak tükörképei, amikor életek törlődtek el koholt vádak miatt, vagy ezek miatt törtek ketté. És mégis volt szerelem, remény és erő, túlélni és továbbmenni.

Vikiwi>!
Claire Kenneth: A hermelines hölgy

Sosem rajongtam túlzottan az „egy kötetben több különálló történet”-ért,így ezért sem.De vegyes érzéseket keltett bennem ez a könyv.Tetszett is,meg nem is.Különösen tetszett,hogy a Második világháborúban/után játszódik,és,hogy különböző műfajok keverednek.
A legjobban a A hermelines hölgy és a Piri,a pesti rokon tetszett.Szívesen olvastam volna tovább őket :) .

Ewelyn>!
Claire Kenneth: A hermelines hölgy

Hát.. Számomra kicsit elmaradt az eddig olvasott műveitől.
Kicsit unalmas volt számomra, így viszonylag sokáig is tartott mire végigolvastam,
Alapvetően a történetek nem voltak rosszak, de mégis valahogy – nekem – egyformának hatottak.


Népszerű idézetek

GergelyBerni P>!

Ebben a családban, ha véletlenül szóba hozták Pirit, siettek leszögezni, hogy csak távoli rokon. És persze inkább a távolságot tartják vele, mint a rokonságot.

245. oldal -Piri, a pesti rokon

Roana>!

– Örülni?… A mi életünk szótárából az öröm szót már kiradírozták.
– Nem szabad ilyen negatívan gondolkozni! Egy életünk van, egyetlenegy!…

310. oldal - Andrea

Roana>!

De gyönyörű volt, légiesen karcsú, hogy mi valódi rajta és mi nem, azt nehezebb volt megfejteni, mint egy keresztrejtvényt.

6. oldal - A titok...

Roana>!

Amíg becsületes ember volt, lenézték, mert nincs pénze, most, hogy tolvaj lett, kezdték megbecsülni.

180. oldal - Üvegkalitka

Roana>!

Tíz évet letagadni még aránylag semmi. Egy híres pesti szépség húsz éven át mindig azt mondta az esküvőin, hogy harminchat éves.

12. oldal - A titok...

Zita_Csunderlik>!

Megtöröltem a bepárásodott ablakot, hogy jobban lássam, hol is vagyunk?

SOPRON

Ez állt a vasúti épületen. Sopronban voltunk.
Visszamentünk Magyarországra. Vissza a vasfüggöny mögé.
Mereven néztem ki a kupé ablakán, szinte hipnotizáltan néztem a betűket : Sopron…
Olyan döbbent rémületet éreztem, mint még soha. Mikor ránk lőttek a határon, az semmiség volt ehhez képest.

240. oldal, Különös Karácsony (Magyar Világ Kiadó, 1990)


Hasonló könyvek címkék alapján

Budai Lotti: A hercegnő haragja
Budai Lotti: Az idegen
Aurora Lewis Turner: Ashley / Bolygókeringő 1–2.
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Gárdonyi Géza: Ida regénye / Szerelmi történetek
Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője / Két választás Magyarországon
Mo Xiang Tong Xiu: A démoni kultiváció nagymestere 5.
Szini Gyula: A fehér fakír
Fábián Janka: Az utolsó boszorkány történetei 1.
Zilahy Lajos: Halálos tavasz