Lány ​a mólón 57 csillagozás

Claire Douglas: Lány a mólón

Húsz évvel ezelőtt…
A huszonegy éves Sophie egyik éjszaka eltűnik. Semmi nyom nem marad utána, csak egy edzőcipő a roskatag régi mólón és kongó űr legjobb barátnője, Frankie szívében.

Húsz év múlva…

A tenger partra dob egy holttestet. Sophie bátyjának unszolására Frankie visszamegy a tengerparti kisvárosba. Elárasztják az emlékek, melyeket a tragikus eset óta próbál elfelejteni.
Vajon mi történt pontosan Sophie-val azon az éjszakán? És vajon tudja-e valaki, hogy korábban mit követtek el ők ketten Sophie-val ugyanazon a mólón?

Frankie hátborzongató leveleket kap, és mindenütt Sophie kísértetét véli felfedezni. A régi ismerősök ellenségesek vele szemben, mintha mindenki elhallgatna előle valamit.

Pedig valaki tudja az igazságot…

Eredeti mű: Claire Douglas: Local Girl Missing

>!
Tericum, Budapest, 2017
314 oldal · ISBN: 9789634380184 · Fordította: Megyeri Luca
>!
Tericum, Budapest, 2017
314 oldal · ISBN: 9789634380078 · Fordította: Megyeri Luca

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 103

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
mate55
Claire Douglas: Lány a mólón

Van-e borzasztóbb, nyomasztóbb érzés annál, amikor hajszál választ el az igazságtól? S vajon van-e borzasztóbb, ha eközben hajszál választ el a tévedéstől is? A régi bűnök nem évülnek el, sőt, egyre nyomasztóbbá válnak. Jó és rossz, tisztátalan és tiszta, nő és férfi, gyermek és felnőtt, igaz és hamis, (el)hinni vagy kételkedni. A történet kibontása, a főszereplő hölgy folyamatos falakba ütközése annyi cselekményszálat indít el a jelenben és a változó nézőpontú flashbackek spoiler felidézése révén a múltban, hogy féltem, indokolatlanná és értelmét vesztetté válik a nyomozás eredeti célja. Végül aztán helyükre kerültek a szereplők, az egyre gyorsabbá és izgalmasabbá váló cselekmény megtalálta a maga ütemét, megmentve ezzel, a szürke hangulatú, múltat feszegető és a krimi műfajának minden tekintetben megfelelő könyvet. A történelem keveredik a szereplők múltjának titkaival, és lassan bontakoznak ki azok az események, melyek miatt………egykori barátok. Izgalmakat ezúttal a beszélgetős pillanatok adják, nem pedig az akciók, így a könyv képes volt visszahozni valamicskét az évtizedekkel ezelőtt virágzó, rejtvényfejtős krimik világából. Egy szisztéma egy előre meghatározott szabályrendszer alapján, hasonlóan ahhoz, ahogy Agatha Christie regényei is születtek. Elsőre talán csodálkozunk, de ha mögé nézünk, vagy kiismerjük a módszert, már korántsem leszünk annyira meglepődve a végén. A krimi írásához, viszont tagadhatatlanul ért az írónő, mert a gyilkos személye lassan, izgalmasan bontakozik ki, és több gyanúsítottan keresztül juthatunk el az igazi tettesig.

>!
Lénaanyukája P
Claire Douglas: Lány a mólón

Nem olvastam az írónő nagy sikerű „Ikrek” című könyvét, úgyhogy nem tudom, hogy ez jobb vagy rosszabb annál. Vagy az is csak középszerű, mint ez, amit hamar elolvastam ugyan, de holnapután már gondolkodnom kell azon, vajon miről is szólt.
Mondjuk egész szépen kibontakozott a történet, a mivagyunkazöribariktól jó messzire eljutottunk a végére. Azt, hogy ki a gyilkos, a fele után, a háromnegyede előtt lehetett tudni spoiler, illetve én rájöttem, mert az egész könyv elég kiszámítható volt. A vége meg nyálaskás lett ezzel a mindenki elnyeri méltó büntetését és jutalmát lezárással.
Na jó, most már kezdem unni, hogy azok a könyvek, amiknek a címében szerepel a lány szó, nagyrészt unalmas, ötlettelen ponyvák. De bizakodom. Vagy hogy valaki elkezdi a fiús könyveket is írni.

4 hozzászólás
>!
smetalin
Claire Douglas: Lány a mólón

Mivel már tűkön ülve várjátok, vajon e Lány milyen is volt, így gyorsan értékelem a könyvet:
Kezdjük a címmel, elég lett volna annyi: Móló és akkor ez a lányos dolog nem tántorít el sok embert az olvasástól, hisz annyira nem volt ez rossz, szerintem. Tényleg nem, de most komolyan! Jó persze a cselekmény meg az írásmód néha kicsit darabos volt, de tekintsünk el ettől, mert ha a mögöttes tartalmat nézzük, akkor ez egy jó kis történet. Akit zavar az E/1 írásmód az ne olvassa, mert ez végig így van írva, váltott szemszögből és 20 év csúszással, és a főszereplő csajszi is idegesítő. Azt tudhatjuk meg a 320 oldalból, hogy mi is történt 20 éve, hogyan is halt meg Sophie és miért, és hát persze hogy a Mólón történt mindez!

12 hozzászólás
>!
Kókuszka
Claire Douglas: Lány a mólón

Mint krimi elég gyenge volt. Nem tetszett sem a stílus, sem a történet, sem a karakterek. Ami nálam kiverte a biztosítékot: spoiler

1 hozzászólás
>!
Zanit
Claire Douglas: Lány a mólón

A befejezés elég érdekesre sikerült, nem erre számítottam.
Egyelőre nem is igazán tudom hova tenni a szereplőket és a történteket, valószínű, hogy még egyszer el kell olvasnom, hogy tisztább képet kapjak. Egy biztos, spoiler
A borító egyenesen gyönyörű lett!

>!
Manawydan
Claire Douglas: Lány a mólón

Érdekes volt, végig adagolta a feszültséget a megfelelő fordulatszámmal. Könnyen haladtam vele, ám mégis súlyos terhet cipelő olvasmány. A vége azért meglepett, egyáltalán nem erre számítottam és ha visszafele gondolok nem is következtethető. De összességében rendben van ez a könyv.

>!
minett
Claire Douglas: Lány a mólón

Unalmas és középszerű,nem kötött le,már az sem érdekelt,hogy ki lesz a gyilkos,csak érjek már a végére.
Több logikai bukfenc és értelmetlen történés is volt benne pl a Luke szál,amire azt mondtam,hogy na ne már.

>!
Molnár_Nikolett
Claire Douglas: Lány a mólón

Elég döcögősen indult be a sztori, spoiler De az utolsó oldalak kárpótoltak emiatt.
A végére abszolút nem számítottam, az író nagyon ügyesen kevert gyanúba mindig mást, mire kiderült a gyilkos kiléte, akire én őszintén megmondom egyáltalán nem gyanakodtam.

Nem lett kedvenc, de jó kis krimi ez. Rejtélyes, fordulatos és izgalmas.

>!
Thaliavilaga
Claire Douglas: Lány a mólón

Én ezt imádtam! Igazán borongós hangulatú, kicsit hátborzongató thriller. Bár valahol a lelkem mélyén végig éreztem a végkifejletet, azért volt döbbenet így is. Fordulatos és pörgős volt, gyorsan lehetett vele haladni. Az Ikreket még nem olvastam, de ez után el fogom olvasni azt is. Egyetlen dolog zavart, ami általában zavarni szokott ezekben a 20 évvel később történetekben: hogy amikor történt a bűntény, akkor hogy nem nyomoztak ki tökre evidens dolgokat? Ilyen kérdőjelek azért itt is voltak bőven, ettől eltekintve jó kis krimi volt, öt csillag!

>!
hugi78
Claire Douglas: Lány a mólón

Kellett már egy kis krimi.
A könyv a feléig nem szippantott be, na de utána??? :O
A szerző hatalmasat tekert a történeten, nagyon tetszett a vége.


Népszerű idézetek

>!
mate55 

Nekem csak az számít, hogy könyvek vegyenek körül.

44. oldal

>!
mate55 

MA, ebéd után, ezen a borús délutánon tudtam meg, hogy már nem élsz.

(első mondat)

>!
Praetorianus P

Senkit sem ismerünk igazán. Még azokat sem, akik közel állnak hozzánk. Pedig ők bánthatnak minket a leginkább.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Aktus
Stephen King: Tortúra
Pierre Lemaitre: Téboly
Sophie Hannah: Kiszolgáltatva
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Minette Walters: A kaméleon árnyéka
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Dennis Lehane: Vihar-sziget
Gillian Flynn: Holtodiglan