Lány ​a mólón 47 csillagozás

Claire Douglas: Lány a mólón

Húsz évvel ezelőtt…
A huszonegy éves Sophie egyik éjszaka eltűnik. Semmi nyom nem marad utána, csak egy edzőcipő a roskatag régi mólón és kongó űr legjobb barátnője, Frankie szívében.

Húsz év múlva…

A tenger partra dob egy holttestet. Sophie bátyjának unszolására Frankie visszamegy a tengerparti kisvárosba. Elárasztják az emlékek, melyeket a tragikus eset óta próbál elfelejteni.
Vajon mi történt pontosan Sophie-val azon az éjszakán? És vajon tudja-e valaki, hogy korábban mit követtek el ők ketten Sophie-val ugyanazon a mólón?

Frankie hátborzongató leveleket kap, és mindenütt Sophie kísértetét véli felfedezni. A régi ismerősök ellenségesek vele szemben, mintha mindenki elhallgatna előle valamit.

Pedig valaki tudja az igazságot…

Eredeti mű: Claire Douglas: Local Girl Missing

>!
Tericum, 2017
320 oldal · ISBN: 9789634380078 · Fordította: Megyeri Luca

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 97

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
smetalin
Claire Douglas: Lány a mólón

Mivel már tűkön ülve várjátok, vajon e Lány milyen is volt, így gyorsan értékelem a könyvet:
Kezdjük a címmel, elég lett volna annyi: Móló és akkor ez a lányos dolog nem tántorít el sok embert az olvasástól, hisz annyira nem volt ez rossz, szerintem. Tényleg nem, de most komolyan! Jó persze a cselekmény meg az írásmód néha kicsit darabos volt, de tekintsünk el ettől, mert ha a mögöttes tartalmat nézzük, akkor ez egy jó kis történet. Akit zavar az E/1 írásmód az ne olvassa, mert ez végig így van írva, váltott szemszögből és 20 év csúszással, és a főszereplő csajszi is idegesítő. Azt tudhatjuk meg a 320 oldalból, hogy mi is történt 20 éve, hogyan is halt meg Sophie és miért, és hát persze hogy a Mólón történt mindez!

12 hozzászólás
>!
Kókuszka
Claire Douglas: Lány a mólón

Mint krimi elég gyenge volt. Nem tetszett sem a stílus, sem a történet, sem a karakterek. Ami nálam kiverte a biztosítékot: spoiler

1 hozzászólás
>!
Manawydan
Claire Douglas: Lány a mólón

Érdekes volt, végig adagolta a feszültséget a megfelelő fordulatszámmal. Könnyen haladtam vele, ám mégis súlyos terhet cipelő olvasmány. A vége azért meglepett, egyáltalán nem erre számítottam és ha visszafele gondolok nem is következtethető. De összességében rendben van ez a könyv.

>!
minett
Claire Douglas: Lány a mólón

Unalmas és középszerű,nem kötött le,már az sem érdekelt,hogy ki lesz a gyilkos,csak érjek már a végére.
Több logikai bukfenc és értelmetlen történés is volt benne pl a Luke szál,amire azt mondtam,hogy na ne már.

>!
Molnár_Nikolett
Claire Douglas: Lány a mólón

Elég döcögősen indult be a sztori, spoiler De az utolsó oldalak kárpótoltak emiatt.
A végére abszolút nem számítottam, az író nagyon ügyesen kevert gyanúba mindig mást, mire kiderült a gyilkos kiléte, akire én őszintén megmondom egyáltalán nem gyanakodtam.

Nem lett kedvenc, de jó kis krimi ez. Rejtélyes, fordulatos és izgalmas.

>!
Eboli
Claire Douglas: Lány a mólón

Jó kis könyv ez, hangulatos, olvasmányos. Igaz, hogy mind a két csattanót sejtettem előre, de azt hittem, vagy az egyik, vagy a másik lesz a megoldás, és lám, mindkettő egyszerre. :)

>!
monalisa
Claire Douglas: Lány a mólón

Baromira tetszett, nem bírtam letenni. Fordulatos, izgalmas és elég elmebeteg történet. Nyári kikapcsolódásnak tökéletes volt.

>!
Praetorianus P
Claire Douglas: Lány a mólón

Bár az Ikrek is nagyon tetszett, Ms Douglas ezzel a könyvvel lopta be magát igazán a szívembe. Ez sem egy pörgős akcióregény, viszont nagyon jól felépített a sztori, a főbb karakterek kidolgozása szintén. Az, hogy ide-oda ugrálunk a két főszereplő között, kissé megnehezítette a cselekmény követését, főleg ha egy hosszabb pihenő után vetettem magam újra a lapok közé, de amúgy kedvelem a hasonló fogásokat. Csattanóból, meglepetésből pedig mindjárt kettőt is kapunk, szóval nem lehet panasz a történetre. Maximumot csak azért nem tudok rá adni, mert olvastam már jobb thrillert, de amúgy szuper volt :)

>!
Zsufie
Claire Douglas: Lány a mólón

Elöljáróban: 1) Na így kell megírni egy jó krimit, ezzel egy új kedvencet avattam az idén! 2) Claire Douglas igenis tud valamit, már az Ikrek is nagyon tetszett. Várom a következő könyvét!
Véleményem: A történet elég egyszerűen indult, de nagyon szépen kifejlődött minden irányba. A cselekmény szál 2 idővonalban ment, a jelenben Frankie szemszögéből láttuk a dolgokat, a múltat pedig Sophie mesélte el napló bejegyzésekként. (Sokkal jobb volt így, mint P.H. A víz mélyén millió szemszöges regénye…) Adott volt két rejtély, melyekre fény derül – nem láttam előre a végkifejletet, de utólag visszagondolva a találó volt és rendesen fel volt építve az egész. Vannak benne nehéz témák, de megállja a helyét mint pszicho-thriller.

>!
KrénuszZsófi
Claire Douglas: Lány a mólón

Nem tudok mást mondani rá, mint: jó könyv, szuper történet. Az író második regénye, ami teljesen felülmúlta az ikrek című művét! A lány a mólón-nak úgy indultam neki, hogy na megint van egy lány aki éppen ezt vagy azt csinál, újabban sok könyv jelenik meg ezzel a címmel! Hatalmasat csalódtam benne, és persze kellemesen! A történet a múlt és a jelen között játszódik, szépen összekapcsolva a történetet! A feszültség állandó, és bármennyire is próbálsz rájönni mi lesz a vége, ezt tényleg csak a végén tudod meg. Adott egy lány akinek a barátnője évekkel ezelőtt meghalt és most visszamegy a városba, hogy végre kiderítse mi történt vele, hogyan halt meg? Öngyilkos lett, vagy gyilkosság áldozata? Ebben segítségére van a barátnő testvére is, akibe a történet során kezd szerelmes lenni, de vajon jó emberbe lett szerelmes? Végigkísérhetjük a főszereplő őrlődését a legjobb barátnője hiánya miatt, és hogy végre kiderítse az igazságot! Egy igazán fordulatos, izgalmas könyv, aminek a végén egy hatalmas csattanó van!


Népszerű idézetek

>!
Praetorianus P

Senkit sem ismerünk igazán. Még azokat sem, akik közel állnak hozzánk. Pedig ők bánthatnak minket a leginkább.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Aktus
Stephen King: Tortúra
Pierre Lemaitre: Téboly
Sophie Hannah: Kiszolgáltatva
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Minette Walters: A kaméleon árnyéka
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Dennis Lehane: Vihar-sziget
Gillian Flynn: Holtodiglan