Lány ​a mólón 152 csillagozás

Claire Douglas: Lány a mólón

Húsz évvel ezelőtt…
A huszonegy éves Sophie egyik éjszaka eltűnik. Semmi nyom nem marad utána, csak egy edzőcipő a roskatag régi mólón és kongó űr legjobb barátnője, Frankie szívében.

Húsz év múlva…

A tenger partra dob egy holttestet. Sophie bátyjának unszolására Frankie visszamegy a tengerparti kisvárosba. Elárasztják az emlékek, melyeket a tragikus eset óta próbál elfelejteni.
Vajon mi történt pontosan Sophie-val azon az éjszakán? És vajon tudja-e valaki, hogy korábban mit követtek el ők ketten Sophie-val ugyanazon a mólón?

Frankie hátborzongató leveleket kap, és mindenütt Sophie kísértetét véli felfedezni. A régi ismerősök ellenségesek vele szemben, mintha mindenki elhallgatna előle valamit.

Pedig valaki tudja az igazságot…

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Tericum, Budapest, 2017
314 oldal · ISBN: 9789634380078 · Fordította: Megyeri Luca
>!
Tericum, Budapest, 2017
314 oldal · ISBN: 9789634380184 · Fordította: Megyeri Luca

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Collier · Francesca Howe · Leon McNamara · Sophie Rose Collier

Helyszínek népszerűség szerint

Anglia · Oldcliffe


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 130

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Claire Douglas: Lány a mólón

Nem olvastam még a szerzőtől, így nincs viszonyítási alapom.
Az biztos, hogy ez kriminek elég gyengusz volt, viszont olvastatta magát. Kissé nyomasztó, ugyanis érezni lehet, hogy ebben a városban egyáltalán nem őszinték az emberek egymással. Senki sem az akinek látszik, senki nem mond semmit. Másrészt nekem nagyon kiszámíthatóra sikerült a vége..><
Jó ötlet az írónőtől, hogy Sophie naplójából is csipegethetünk, ugyanis nagyban hozzájárult a történet megértéséhez. Ha már a főszereplőt nem szerettem, legalább Sophiet igen. Mr. Howeról nem tudnék káromkodás és spoiler mentesen nyilatkozni, így inkább nem is teszem.

Döglött akták feelingem volt. :'D

4 hozzászólás
mate55 P>!
Claire Douglas: Lány a mólón

Van-e borzasztóbb, nyomasztóbb érzés annál, amikor hajszál választ el az igazságtól? S vajon van-e borzasztóbb, ha eközben hajszál választ el a tévedéstől is? A régi bűnök nem évülnek el, sőt, egyre nyomasztóbbá válnak. Jó és rossz, tisztátalan és tiszta, nő és férfi, gyermek és felnőtt, igaz és hamis, (el)hinni vagy kételkedni. A történet kibontása, a főszereplő hölgy folyamatos falakba ütközése annyi cselekményszálat indít el a jelenben és a változó nézőpontú flashbackek spoiler felidézése révén a múltban, hogy féltem, indokolatlanná és értelmét vesztetté válik a nyomozás eredeti célja. Végül aztán helyükre kerültek a szereplők, az egyre gyorsabbá és izgalmasabbá váló cselekmény megtalálta a maga ütemét, megmentve ezzel, a szürke hangulatú, múltat feszegető és a krimi műfajának minden tekintetben megfelelő könyvet. A történelem keveredik a szereplők múltjának titkaival, és lassan bontakoznak ki azok az események, melyek miatt………egykori barátok. Izgalmakat ezúttal a beszélgetős pillanatok adják, nem pedig az akciók, így a könyv képes volt visszahozni valamicskét az évtizedekkel ezelőtt virágzó, rejtvényfejtős krimik világából. Egy szisztéma egy előre meghatározott szabályrendszer alapján, hasonlóan ahhoz, ahogy Agatha Christie regényei is születtek. Elsőre talán csodálkozunk, de ha mögé nézünk, vagy kiismerjük a módszert, már korántsem leszünk annyira meglepődve a végén. A krimi írásához, viszont tagadhatatlanul ért az írónő, mert a gyilkos személye lassan, izgalmasan bontakozik ki, és több gyanúsítottan keresztül juthatunk el az igazi tettesig.

EssentialHencsi P>!
Claire Douglas: Lány a mólón

Nem olvastam az írónő nagy sikerű „Ikrek” című könyvét, úgyhogy nem tudom, hogy ez jobb vagy rosszabb annál. Vagy az is csak középszerű, mint ez, amit hamar elolvastam ugyan, de holnapután már gondolkodnom kell azon, vajon miről is szólt.
Mondjuk egész szépen kibontakozott a történet, a mivagyunkazöribariktól jó messzire eljutottunk a végére. Azt, hogy ki a gyilkos, a fele után, a háromnegyede előtt lehetett tudni spoiler, illetve én rájöttem, mert az egész könyv elég kiszámítható volt. A vége meg nyálaskás lett ezzel a mindenki elnyeri méltó büntetését és jutalmát lezárással.
Na jó, most már kezdem unni, hogy azok a könyvek, amiknek a címében szerepel a lány szó, nagyrészt unalmas, ötlettelen ponyvák. De bizakodom. Vagy hogy valaki elkezdi a fiús könyveket is írni.

4 hozzászólás
smetalin>!
Claire Douglas: Lány a mólón

Mivel már tűkön ülve várjátok, vajon e Lány milyen is volt, így gyorsan értékelem a könyvet:
Kezdjük a címmel, elég lett volna annyi: Móló és akkor ez a lányos dolog nem tántorít el sok embert az olvasástól, hisz annyira nem volt ez rossz, szerintem. Tényleg nem, de most komolyan! Jó persze a cselekmény meg az írásmód néha kicsit darabos volt, de tekintsünk el ettől, mert ha a mögöttes tartalmat nézzük, akkor ez egy jó kis történet. Akit zavar az E/1 írásmód az ne olvassa, mert ez végig így van írva, váltott szemszögből és 20 év csúszással, és a főszereplő csajszi is idegesítő. Azt tudhatjuk meg a 320 oldalból, hogy mi is történt 20 éve, hogyan is halt meg Sophie és miért, és hát persze hogy a Mólón történt mindez!

12 hozzászólás
Kókuszka >!
Claire Douglas: Lány a mólón

Mint krimi elég gyenge volt. Nem tetszett sem a stílus, sem a történet, sem a karakterek. Ami nálam kiverte a biztosítékot: spoiler

1 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Claire Douglas: Lány a mólón

Szeretem Claire Douglas stílusát!
Míg a legtöbben nem szerették a kiadó gondozásában megjelent előző könyvét, nekem nagy favoritom lett az is.
A Lány a mólón ugyan elmaradt az Ikrek egyedisége mögött, de a történet rendkívül olvastatta magát, és kíváncsi voltam, hogy végül is ki lesz a gyilkos, és mi is történt valójában?! A teljes végkifejletre azonban most sem sikerült rájönnöm, ami plusz egy csillagot ért az értékelésemben.
Érdekes volt a múlt és jelen váltakozása, és be is vitt az erdőbe… Sophie és Frankie is érdekes, egyedi karakterek, és az utolsó fejezetekig nem vagy biztos benne, hogy melyikük hazudhat… Vagy egy harmadik ember a hunyó?
Érdemes elolvasni, inkább pszichológiai krimi, mint véres, nyomozós thriller.

Judit_Sike P>!
Claire Douglas: Lány a mólón

1. Teljesen megértem, hogy A lány a vonaton, mindenki úgy akar eladni könyvet, hogy „a lány így, a lány úgy, a lány amúgy, de nem úgy, hanem amúgy”.
2. Egyáltalán nem értem, hogy miért akar bárki is így könyvet eladni. Fölösleges, mert még a jó könyveket is abba a kategóriába soroljuk, hogy ez biztos csak rossz lehet, és már eleve félve vesszük le a polcról, hogy jaj, ne, már megint egy „Lány valahol”. És ha véletlenül némelyik jól sikerül, akkor nagyon örülünk, de ha nem, akkor pedig jön az „én megmondtam! tudtam, hogy borzalmas lesz!”

Hát ez borzalom volt.
Nincs is mit értékelnem.
Felgyújtanám az összes A LÁNY könyvet, mindet.
Az egész könyv nonszensz. 20 év után nyilván kinyomoz mindent, mert most már érdekli, hogy mi lett a csajjal, az elmúlt 20 évben meg le se sz*rta, már bocsánat. Hirtelen mindenkinek megered a nyelve, mindenki beszél, mindenki tud mindent.
Az egyedüli értékelhető az a könyv vége. Bár nem mondom, hogy nem gondoltam rá, de eléggé meglepett, hogy így lett lezárva. Viszont addig amíg eljutottam… a sok siránkozás, picsogás, és unszimpatikus karakter… Mindegy.

1 hozzászólás
Zanit>!
Claire Douglas: Lány a mólón

A befejezés elég érdekesre sikerült, nem erre számítottam.
Egyelőre nem is igazán tudom hova tenni a szereplőket és a történteket, valószínű, hogy még egyszer el kell olvasnom, hogy tisztább képet kapjak. Egy biztos, spoiler
A borító egyenesen gyönyörű lett!

BoneB P>!
Claire Douglas: Lány a mólón

Nekem kicsit fura volt, nem tudnám megmondani, hogy miért, talán az elvárásaim miatt. A történet fut a maga tempójában, visszamelékezések és naplóbejegyzésekből tudjuk meg, hogy nagyjából mi történt azon a bizonyos estén. Én simán beleestem abba a csapdába, hogy spoiler az írónő részéről. De végig azt éreztem, hogy valami nem stimmel, nem áll össze a kép, valami sántit a történetben. Aztán persze a végén minden kiderül.
A szereplők közül egyébként nem igazán kedveltem meg senkit, Frankie egyenesen az agyamra ment, egyáltalán nem volt szimpatikus.

Felixa P>!
Claire Douglas: Lány a mólón

A legjobb húzása a könyvnek, hogy egészen a végéig még csak nem is sejtettem a gyilkos kilétét. Arra is rácsodálkoztam… Maga a hangulata eléggé nyomasztó. Számomra ezt még az is fokozta, hogy két időben játszódik egyszerre, ami természetesen a végén összeér. Továbbá a karakterek végig egy álarc mögé rejtőzve játsszák a szerepüket, senki sem az, mint amit valójában mutat. Ez az, ami folyamatosan fokozza a feszültséget, ami nem várt fordulatokhoz és csattanókhoz vezet.


Népszerű idézetek

mate55 P>!

Nekem csak az számít, hogy könyvek vegyenek körül.

44. oldal

mate55 P>!

MA, ebéd után, ezen a borús délutánon tudtam meg, hogy már nem élsz.

(első mondat)

Praetorianus P>!

Senkit sem ismerünk igazán. Még azokat sem, akik közel állnak hozzánk. Pedig ők bánthatnak minket a leginkább.

Judit_Sike P>!

Te viszont folyton bújtad a könyveket. Kicsit idegesített is, amikor egymásnál aludtunk, és te pletykálás helyett inkább olvasni szerettél volna.

Kapcsolódó szócikkek: könyv
MKDóri>!

Te mindig is kedves voltál és lojális, jobban bíztál az emberekben, mint én.
Hittél bennük, mert azt hitted, hozzád hasonlóak.

Judit_Sike P>!

Mindig is óva intett az összeköltözésektől, mondván, ha az ember megosztja egy férfival a lakását és az életét, azután már nehéz megszabadulni tőle, mivel erős kötődés alakul ki közöttünk, anyagilag és érzelmileg egyaránt, mint egy erős csomó két cérnaszál között.

Judit_Sike P>!

Leon csendes és komoly srác. Sokat olvas. Persze nem Playboyt, mint Daniel, hanem klasszikusokat is, mint például A nagy Gatsby vagy a Meggyőző érvek. Eszméletlen, hogy Jane Austent is olvas, de sosem henceg vele, nem úgy, mint néhány évfolyamtársam. Leon születetten intelligens. Ő is lakótelepen nőtt fel, de nem itt, hanem Breanben. Úgy tetszik, hogy csupa ellentmondás! Informatikát tanul, de közben verseket ír, Jane Austent olvas, és sokat kocsmázik.

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Collier · Jane Austen · olvasás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ruth Ware: A nő a tízes kabinból
Kathryn Croft: A lány akit elvesztettél
Riley Sager: Három lány
Alex Michaelides: Néma tanú
Allen Eskens: Temetni jöttünk…
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Thomas Harris: A vörös sárkány
Rachel Abbott: Idegen gyerek
Ania Ahlborn: Vértestvérek
Guillaume Musso: Az éjszaka és a lányka