Lány ​a mólón 31 csillagozás

Claire Douglas: Lány a mólón

Húsz évvel ezelőtt…
A huszonegy éves Sophie egyik éjszaka eltűnik. Semmi nyom nem marad utána, csak egy edzőcipő a roskatag régi mólón és kongó űr legjobb barátnője, Frankie szívében.

Húsz év múlva…

A tenger partra dob egy holttestet. Sophie bátyjának unszolására Frankie visszamegy a tengerparti kisvárosba. Elárasztják az emlékek, melyeket a tragikus eset óta próbál elfelejteni.
Vajon mi történt pontosan Sophie-val azon az éjszakán? És vajon tudja-e valaki, hogy korábban mit követtek el ők ketten Sophie-val ugyanazon a mólón?

Frankie hátborzongató leveleket kap, és mindenütt Sophie kísértetét véli felfedezni. A régi ismerősök ellenségesek vele szemben, mintha mindenki elhallgatna előle valamit.

Pedig valaki tudja az igazságot…

Eredeti mű: Claire Douglas: Local Girl Missing

>!
Tericum, 2017
320 oldal · ISBN: 9789634380078 · Fordította: Megyeri Luca

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 85

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Manawydan
Claire Douglas: Lány a mólón

Érdekes volt, végig adagolta a feszültséget a megfelelő fordulatszámmal. Könnyen haladtam vele, ám mégis súlyos terhet cipelő olvasmány. A vége azért meglepett, egyáltalán nem erre számítottam és ha visszafele gondolok nem is következtethető. De összességében rendben van ez a könyv.

>!
Molnár_Nikolett
Claire Douglas: Lány a mólón

Elég döcögősen indult be a sztori, spoiler De az utolsó oldalak kárpótoltak emiatt.
A végére abszolút nem számítottam, az író nagyon ügyesen kevert gyanúba mindig mást, mire kiderült a gyilkos kiléte, akire én őszintén megmondom egyáltalán nem gyanakodtam.

Nem lett kedvenc, de jó kis krimi ez. Rejtélyes, fordulatos és izgalmas.

>!
Eboli
Claire Douglas: Lány a mólón

Jó kis könyv ez, hangulatos, olvasmányos. Igaz, hogy mind a két csattanót sejtettem előre, de azt hittem, vagy az egyik, vagy a másik lesz a megoldás, és lám, mindkettő egyszerre. :)

>!
monalisa
Claire Douglas: Lány a mólón

Baromira tetszett, nem bírtam letenni. Fordulatos, izgalmas és elég elmebeteg történet. Nyári kikapcsolódásnak tökéletes volt.

>!
Praetorianus P
Claire Douglas: Lány a mólón

Bár az Ikrek is nagyon tetszett, Ms Douglas ezzel a könyvvel lopta be magát igazán a szívembe. Ez sem egy pörgős akcióregény, viszont nagyon jól felépített a sztori, a főbb karakterek kidolgozása szintén. Az, hogy ide-oda ugrálunk a két főszereplő között, kissé megnehezítette a cselekmény követését, főleg ha egy hosszabb pihenő után vetettem magam újra a lapok közé, de amúgy kedvelem a hasonló fogásokat. Csattanóból, meglepetésből pedig mindjárt kettőt is kapunk, szóval nem lehet panasz a történetre. Maximumot csak azért nem tudok rá adni, mert olvastam már jobb thrillert, de amúgy szuper volt :)

>!
Friderika_Szalay
Claire Douglas: Lány a mólón

Régen olvastam ilyen jó könyvet! Le se tudtam tenni, fordulatos a történet, és nagyon tetszik, hogy két szemszögből van megírva, így több mindent megtudunk. Egy új kedvencem lett ez a könyv!

>!
bedina
Claire Douglas: Lány a mólón

Nem rossz. Határozottan nem rossz. Akkor miért csak 3,5 csillag? Akadozott a történet. Számomra elég nehezen indult be a cselekmény, lassan haladtam az elején az olvasással, egy örökkévalóságnak tűnt az első 100-150 oldal… De az azt követő események részben kárpótoltak az erőltetett menetért. Adott egy rejtélyes haláleset, és néhány gyanúsított. Az írónő mintha fokozatosan ráérzett volna az írás lényegére, mert a könyv vége felé haladva egyre inkább válik érdekessé és izgalmassá a sztori. A történet utolsó harmada felé haladva már nagyon ügyesen csűri-csavarja a szálakat, bennem a legkisebb gyanút sem keltve a valódi gyilkosra (szerintem te is meg fogsz lepődni). Szóval csak türelmesnek kell lenni, hogy felgyorsuljanak az események. És valóban… valaki végig tudta az igazságot, és az a valaki végig ott volt a szemed előtt.


Népszerű idézetek

>!
Praetorianus P

Senkit sem ismerünk igazán. Még azokat sem, akik közel állnak hozzánk. Pedig ők bánthatnak minket a leginkább.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Aktus
Stephen King: Tortúra
Pierre Lemaitre: Téboly
Sophie Hannah: Kiszolgáltatva
Lauren Beukes: Tündöklő lányok
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Minette Walters: A kaméleon árnyéka
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje
Dennis Lehane: Vihar-sziget
Gillian Flynn: Holtodiglan