Ikrek 113 csillagozás

Claire Douglas: Ikrek

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ikertestvére halálát követően Abi elköltözik Londonból és új életet kezd Bath-ban. Itt ismerkedik meg a gyönyörű Beatrice-szel és annak ikertestvérével, Bennel. Különös barátság alakul ki hármuk közt, azonban az idillt furcsa események zavarják meg. Féltve őrzött levelek tűnnek el, fenyegető üzenetek érkeznek, és semmi sem az, aminek látszik.
Abi egyre zavarba ejtőbbnek érzi az ikertestvérek közötti szoros kapcsolatot, és mivel szerelmes Benbe, kétségbeesetten próbál megfelelni új barátai szeszélyeinek. De vajon meddig érdemes ezért elmenni?

Ki hazudik, és ki mond igazat? Meddig és milyen áron lehet a titkokat megőrizni? És ha kiderül az igazság, vajon ki éli túl?

Most induló sorozatunk, a LÉLEKVESZTŐ KÖNYVEK első kötetének szerzője, Claire Douglas lassan adagolja a feszültséget, és egy pillanatra sem engedi, hogy az olvasó hátradőljön. Amint azt gondoljuk, hogy mindent értünk, csavar egyet a történeten, és minden a feje tetejére áll.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Tericum, 2016
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155285806 · Fordította: Megyeri Luca
>!
Tericum, 2016
312 oldal · ISBN: 9786155285974 · Fordította: Megyeri Luca

Kedvencelte 9

Most olvassa 4

Várólistára tette 92

Kívánságlistára tette 79

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

KönyvMoly_1989>!
Claire Douglas: Ikrek

Most mindenkinek ellent fogok mondani, mert nekem tetszett ez a könyv. Alig bírtam letenni, annyira érdekelt, mi lesz a vége… Nagyon jó volt a maga morbid, beteg módján.
Szeretem a pszichothriller műfaját és ebben a regényben sem csalódtam!!!
Mind Beatrice, mind Ben, mind Abi karaktere iszonyat jól lett felépítve.
Aki hozzám hasonlóan szerette a „Holtodiglant” és Kepnes „Te” című kötetét, annak ez sem fog csalódást okozni. ;)

4 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Claire Douglas: Ikrek

Mi ez az alacsony százalék? Annyira izgalmas volt, hogy pár óra alatt végig tudtam pörgetni. Egy igazi pszichothriller, ami nem ereszt, amíg meg nem tudja az olvasó, mi folyik itt valójában?

WindStorm>!
Claire Douglas: Ikrek

Ezt az èrtèkelèst nehèz megírnom, mert:
1. – elèg sokan akarják elolvasni, hiszen a fülszöveg a bőrük alá bújt.
2. – èn vagyok az első, aki szövegben fejezi ki a vèlemènyèt.
Szóval nehèz, de kinek mi…nem fèlek az ellen kritikáktól!
A borító ès a kis tartalom bevezető gyorsan felkeltette a figyelmem, addig ott motoszkált a fejemben, amíg meg nem említettem a páromnak, hogy ajándèkkènt szívesen elfogadom.
Aztán amikor elolvastam, hatalmasat csalódtam!
Nem ezt vártam a könyvtől, valami sokkal jobbat, többet. Valami maradandót.
A törtènet szimpatikusan indul, lazán, semmi bonyodalommal, csak olvasnom kellett. Utána lapról-lapra èrkeztek a csavarok, amivel abszolút semmi bajom nincs, de túl sok volt a köztük kihagyott űr. A vègèt pedig undorítónak találtam. Meg úgy összessègèben az egèsz sztorit, mert Aby nem èrdemelte meg azt, amit az emberektől kapott, nagyon nem! Ő egy törèkeny lèlek, magányosan gyászoló, igazi testvèr, szerethető, ès vicces is a maga módján. Bár mèrges voltam rá, hogy 2 találkozó után Beatrice-hez költözött… kedvelhető szereplő, annak ellenère, hogy naív ès kèső állt ki a sarkára.
Bea, hú, mennyi ideig gyűlöltem, egy bekèpzelt, uralkodó, birtokló varangynak tartottam. Szószerint. Aztán pedig levedlette saját kis törtènetèt ès szánalmassá tette a karakterèt. Undorodva sajnáltam.
Ben…húhaaaa, mennyire elegem lett belőle!! Kètszínű, játèkos, álarcot viselő kegyetlen, èrzèketlen ör dög!!!
Nia-ának örültem a legjobban. A vèdelmezèsèèrt ès a segítsègnyújtásáèrt nagyon hálás voltam. Az írónő jól tette, hogy neki nagyobb szerepet adott Aby èletèben, mint a „tesvèreknek”.
Luke ès Callum pillanatai kellettek ahhoz, hogy kerek legyen a törtènet, ès, hogy visszaterelődjön Lucy-re a szó. Mèg ha kicsit is.
Igazság szerint egy szomorúbb törtènetre vágytam, èrzèsekkel telibbre, Lucy ès Aby párosára…
Nem ilyen Holtodiglan feelingre.

Sajnálom, hogy nem lett a kedvencem, de mèg csak tetszeni sem tetszik, pedig èn nagyon igyekeztem.

…ne figyelj rám, kezdj neki bátran, utána beszèlgethetünk…

>!
Tericum, 2016
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155285806 · Fordította: Megyeri Luca
9 hozzászólás
Bajnoczianna>!
Claire Douglas: Ikrek

Ez az a történet amelynek az eleje és a vége is kússza. Bizony van egy szál amelyen keresztül elindul a regény, érdekes mégis izgalmas. Ben rejtélyes alak akik veszélyt jelent Abi-re. A szerelem olykor bizony vak is lehet, ebben az esetben úgy tűnt hogy ez nem egy boldog kapcsolat. Mégis a végkifejlet nem az volt amire számítottam, valahogy befejezetlen maradt a számomra.

Zanit>!
Claire Douglas: Ikrek

Sokkal inkább beteges, semmint izgalmas. Abi rettenetesen idegesített végig. spoiler. Egy könyvben spoiler. Sokkal nagyobb durranásra számítottam, nem csak a végével kapcsolatban.
A borító szép színes, más pozitívumot nemigen tudnék róla írni.

sasviki95 P>!
Claire Douglas: Ikrek

Úgy érzem, ez a könyv lényegesen alulértékelt. Nem egy pszicho-thriller, nem thriller, nem horror, de egy izgalmas könyv.
Jó volt a történetvezetés, mindig volt valami – egy titok, egy szerelmi szál, egy feszült szál – ami miatt az ember mindig úgy érezte, hogy szívesen olvassa tovább a regényt. Nem voltak benne őrült fordulatok, de azt aláírom, hogy annyira nem lehet kitalálni, hogy mi az összes titok (mert hogy az van bőven) megoldása, hogy a végén már tényleg arra is gondol az olvasó, hogy a macska egy alakváltó transformers, aki mindenki agyába belepiszkál. Olvasás közben szépen lassan eljut oda az olvasó, hogy széttárja a két kezét, és azt mondja: Feladom. Majd lesz valami. :D Viszont ez ennél a könyvnél nem hogy hátrány, sőt! kifejezetten élvezhető, és érdekessé teszi a könyvet.
Az írói stílus és a fordítás szerintem remek, a szereplők egy kicsit idegesítőek, titkolóznak, de a végén mindenre fény derül, te meg összeteszed a kezedet, hogy navégre xd
Namost. Van ez a felvezetés, hogy Van egy ikerpár, és vajon tényleg az halt meg, akit mi hiszünk? Őszintén? Köze nincs ehhez a vonalhoz, csak egy 3 soros utalás van benne a könyvben, hogy lehet, hogy van egy sötét folt Abi multjában; nos, emiatt levonok egy fél csillagot. Az olvasó súlyos félrevezetése, mert nem kell olyan dolgokat is belemagyarázni ebbe a könyvbe, ami nincs is ott… ez a könyv egy teljesen más sztorit dolgoz fel, mégis önmagában nagyszerű. A közepe felé átvált olyan stílusba, amitől letehetetlenné válik. Egyébként én az egész könyv olvasása közben kifejezetten jól szórakoztam, hogy mindenféle teóriát gyàrtottam, majd egy se jött be :DDD Igazából szeretem az ilyen könyveket.
Kár, hogy az utolsó fejezettel fejbevágta az egészet. Lehet ez utalás a következő részre is, meg egy Nesze neked, olvasó, kezdj ezzel valamit. hozzáállás. Fekete pont, nem tetszett az az utolsó 2 oldal… Mivel konkrétan pofán vágott az írónő, hogy akkor a könyv megismétli önmagát, így csúnyán kialasztott. Egyébként jó könyv volt, ajánlom :)

koan12>!
Claire Douglas: Ikrek

Meglepett, hogy milyen alacsony értékelést kapott ez a könyv. Nekem kifejezetten tetszett. Kíváncsi voltam, hogy hol a csavar, mi fog ebből kialakulni. Talán ez a kíváncsiság volt az, ami végig fenntartotta az érdeklődésemet. És akkor jött a könyv végén a legutolsó csavar! Ez már egy kicsit sok, talán nem is kellett volna. A karaktereket szépen kidolgozta az írónő, bár zavaró és hihetetlen, hogy szinte mindenki mindenkinek a tükörképe, a másolata.

>!
Tericum, 2016
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155285806 · Fordította: Megyeri Luca
Mary_J P>!
Claire Douglas: Ikrek

Egy nagyon jól megírt thrillert foghattam a kezembe. Igaz aki a pörgős akció jelentekben bővelkedő könyvet keresni az tényleg nem jó helyen jár.
Az író stílusa nekem tetszik, a könyv olvastatja magát, igaz a szereplőket nem sikerült feltétlenül megkedvelnem, Abi kicsit idegesítő volt nekem, Ben ijesztően tökéletesnek volt feltüntetve, egyedül Bea volt akit kicsit jobban meg tudtam kedvelni, de körülötte is rengetek kérdőjel volt egészen a végéig, de ez nem vont le az élvezeti értékéből.
A történet is nagyon jól fel van építve szerintem, már az elején nagyon felkeltette a kíváncsiságom, folyamatosan csepegtek apró információkat, de soha nem túl sokat, mindig volt valami újabb kis titok amire alig vártam, hogy fény derüljön. Hiába lehetett elég sok mindent kikövetkeztetni út közben mégis hagyott elég meglepetést a végére.

homre>!
Claire Douglas: Ikrek

Ez valami borzalom. Az ez évi olvasásim közül ez eddig a legrosszabb. A történet lassan halad. A szerelmi szál is siralmas, majd mikor kiderül a titok – persze lehetett sejteni, de azért az ember remélte, hogy csak nem, de hát aztán mégis csak de –, no onnantól meg aztán semmit se tudtam szeretni rajta, és sajnos főhősünkhöz se nő hozzá az ember szíve. Márpedig nálam ez fontos. Fontos, hogy valamilyen szempontból fel tudjak nézni a főhősre. A legpozitívabb szereplő nálam egy mellékszereplő, Abi barátnője, és nálam már ez elmond mindent.

brigus_27 P>!
Claire Douglas: Ikrek

Nagyon brutál könyv volt az biztos.
A történet lassan indult és homályos volt. Aztán, ahogy haladtunk megvilágosodott minden.
Be kell vallanom nagyon szeretem ezeket a stílusú könyveket, de nagyon beteg volt. A szereplők nagyon jól kidolgozottak voltak(még a mellékszereplők is),de közben olyan volt, mintha egy sárgaház zártosztályáról jöttek volna. Amikor nagyon sokáig olvastam, akkor beszippantott a könyv és vele ez a beteges hangulat is. Ez a környezetemnek lehet nem tett jót :D
Az utolsó körülbelül 100 oldal elképesztően jól sikerült . Végre a titkokra fény derült és izgalmakban sem volt hiány.
spoiler
Egy újabb klassz pszicho thrillert olvashattam. :)


Népszerű idézetek

MKDóra>!

Kinyitom a szemem, és megtörlöm az arcom a ruhám ujjával. Luke elővesz egy papír zsebkendőt a zsebéből.
– Tiszta, esküszöm. – mondja, mire könnyek között is elnevetem magam.


Hasonló könyvek címkék alapján

S. K. Tremayne: Fagyos ikrek
Alice Feeney: Időnként hazudok
Jane Corry: Vértestvérek
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
Audrey Niffenegger: A Highgate temető ikrei
Paula Hawkins: A víz mélyén
Graham Hurley: Rejtély a kősziklánál
Amy Lloyd: The Innocent Wife – Az ártatlanság börtönében
Penelope Bush: Én magam, Milly
Diane Setterfield: A tizenharmadik történet