Üvegszív (Hearts 1.) 231 csillagozás

Claire Contreras: Üvegszív

Még hányszor fogja összetörni a szívem? Még hányszor kell újra megragasztanom?
A bátyám legjobb barátja. Együtt nőttünk fel.

Fiatal lányként ő tanította meg, milyen, ha megérintenek és úgy istenigazából megcsókolnak. Később azt is ő mutatta meg, mennyire fáj, ha elveszítünk valakit, aki közel áll hozzánk. Csak arra nem készített fel, hogyan birkózzak meg a kínnal, miután összetörte a szívem.
És most újra eljött értem, úgy néz rám, mintha fel akarna falni. Szinte minden ellenünk szól, és csak egy dolog mellettünk. A szerelem.

Felkavar. Elringat. Megtanít harcolni az érzésért, amiért érdemes.

Eredeti mű: Claire Contreras: Kaleidoscope Hearts

>!
WOW, Budapest, 2015
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158027038 · Fordította: Bótyik Bettina Zora

Enciklopédia 29

Szereplők népszerűség szerint

Oliver Hart · Estelle Reuben · Victor Reuben · Mia Bennett · Micah · Sophie · Thomas Reuben


Kedvencelte 42

Most olvassa 5

Várólistára tette 126

Kívánságlistára tette 229

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Gorkie P
Claire Contreras: Üvegszív

Úgy érzem, a WOW kiadó neve garancia számomra arra, hogy szeretni fogom az adott könyvet.
Csodaszép történet volt ez is. Bár kevésbé tépte meg a lelkem, mint az eddig olvasott WOW kötetek, ugyanúgy elvarázsolt, mint a többi.

Bővebben:
http://olvasokorut.blogspot.nl/2016/12/ugy-erzem-wow-ki…

4 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Claire Contreras: Üvegszív

Először nem akartam megadni az öt csillagot, mert időnként felbosszantott egy-két szereplő, de összességében megérdemli. Azt gondolná az ember, hogy ezek a történetek már nem tudnak újat mondani, mert a legjobb barátom húgával nem kezdek téma már lerágott csont. Oliver ennél azért összetettebb személyiség és az írónő is csavarintott egy kicsit a sztorin. Maga a fiú egy nagyon aranyos és szexis srác, Elle érzései teljesen érthetőek. És az is , hogy képtelen haragudni rá. Az élvezeti értékhez meg sokat tett az írásmód. Nagyon szépen vannak megfogalmazva a gondolatok, még a szerelmes jelenetek sem vulgárisak vagy durvák. A fordító is rendesen odatette magát, mert teljesen átjönnek az érzések. Nálam idáig a WOW kiadó még nem fogott mellé sem a könyvválasztással, sem a fordítóival.
Romantika kedvelőinek abszolút ajánlom mert spoiler.
(A múltban játszódó egy-két jelenete ellenére sem főiskolás sztori, a szereplői mind felnőttek.)

11 hozzászólás
>!
Csakegyolvasólány
Claire Contreras: Üvegszív

Először nem akartam elolvasni a könyvet, mert féltem tőle. Aztán elég sokat dicsérték, néha rossz véleményt is olvastam róla, végül mikor elkezdtem egy barátnőm mondta, hogy neki tetszett. Így én is neki lendültem. És, hogy őszinte legyek, igaza volt. Ez a könyv egyszerűen fantasztikus. Minden benne van, aminek ott kell lennie. Egyes részek kissé felkavartak érzelmileg, de néha meg is mosolyogtattak. Főleg Oliver, Vic és Jensen hármasa, akik nélkül nem is lett volna igazi a könyv. Ahogy a főszereplő lány Elle nélkül sem.
És hogy mit is jelent igazán az Üvegszív? Nos, erre én is olvasás közben jöttem rá. Ahogy arra is, hányszor lehet összetörni egy érző lány szívét.

6 hozzászólás
>!
_Eriii
Claire Contreras: Üvegszív

Jajjjj, ez nekem nagyon nagyon bejövős volt! Annyira mindent elsöprő szerelemről olvastam, hogy csak pihegtem két lap közt. Habár nem volt felhőtlen ez a szerelem, mert sok minden beárnyékolta, de szikrázott, pezsgett. Annyira hitelesen adja át az írónő, hogy közbe néztem nem kapnak-e lángra a lapok a kezeim közt. Szerettem, mert könnyen olvastatja magát, ami nagyon fontos. A másik, hogy nagyon szerethetők a karakterek. Egytől egyik mind a szívemhez nőttek. Egy egy jelenet, főleg a múltban játszódó, annyira megmosolyogtatott. Olyan boldogan olvastam! Nagyon sok mély gondolat is volt a könyvbe, amit kimondottan imádtam. Szóval ez egy igazán jó történet. Eleinte le akartam vonni fel csillagot, mert Estelle és Olivér kiakasztott. Agyon tudtam volna csapni mindkettőt, talán Olivért sokkal durvábban. Nagyon zabos voltam. Aztán a könyv befejezésével, úgy gondoltam, hogy szerintem meg érdemli az öt csillagot. Annyira imádtam a múltban játszódó részeket, pedig nem igazán szeretem a férfi szemszöget, de Olivér teljesen elvarázsolt. Estelle is nagyon jó karakter. Imádtam az ősszétártást a banda közt. A vége meg ahhh Olivér, Imádlak………

1 hozzászólás
>!
Tünde_JLT IP
Claire Contreras: Üvegszív

Az emberek felnőnek. Megváltoznak, továbblépnek, te meg ott találod magad egyedül, és azt kívánod, bár idejében észbe kaptál volna, hogy velük együtt tedd meg az utat.

Oliver Hart, meg kell ragadni a pillanatot! Eszméletlen sok idő eltelt, mire felfogtad. De így is imádlak! ;) ♥♥♥

7 hozzászólás
>!
Orsi999
Claire Contreras: Üvegszív

Nem ez volt az első könyvem a WOW kiadótól, de az biztos, hogy nem az utolsó.
A fülszöveg szinte mindent elmond. Felvázolja az alaptörténetet és, hogy milyen érzéseket fog kiváltani belőlünk ez a könyv.
Az tény, hogy kiszámítható a történet, de még így is lekötött és izgultam, hogy mi fog történni. Imádtam Oliver és Estella párosát. Nagyon aranyosak együtt és végig szurkoltam nekik, hogy a végére tényleg mindent meg tudjanak beszélni.
Az kifejezetten tetszett, hogy Oliver szemszögéből ismerhettük meg a múltat, aminek köszönhetően jobban megérthettük, hogy Estella miért nem bízott benne.
Számomra Victor, azaz Ellie testvérének a viselkedése zavart. Oké részben megértem, hogy miért tiltotta meg a barátainak, hogy kikezdjenek a húgával, de a végén azért túlzásba vitte a védelmezést.

>!
Sippancs P
Claire Contreras: Üvegszív

Nincs is annál jobb érzés az örömködős, táncraperdülős, világölelős könyvletétel mellett (lásd előző értékelésem), mint mikor nagy sóhajjal, néhány elmorzsolt könnycseppel és azzal a tudattal csukod be a könyvet, hogy ez a történet – minden betűjével, minden sorával, minden leütött karakterével – neked íródott.
Csodaszép, érzelmekkel teli, szívhez szóló regényt tarthattam a kezemben, amely nemcsak a karakterek és a cselekmény miatt nyújtott maradandó élményt, hanem a gyönyörű írásmód miatt is.
Csak ajánlani tudom!

3 hozzászólás
>!
deen
Claire Contreras: Üvegszív

Egy könyv, ami elvarázsol, egy történet, ami megérint. Egy olyan szerelem története, mely soha nem volt elég jól időzítve, hogy valósággá váljon, mégis a szereplők kapnak egy utolsó esélyt a sorstól, hogy mégis ezt a szerelmet válasszák. A történet szereplői Estelle és Oliver, avagy Csibe és Paszuly története a gyerekkorig nyúlik vissza, a barátságból egy csapásra lesz mindent elsöprő szerelem, csak éppen ez egy tiltólistás kapcsolat. Mert ugye ne kezd a barátod húgával, mert ő tabu. Ennek ellenére mindig is feszegették a határokat, míg felnőnek, és életük fordulóponthoz érkezik. Estelle elveszíti vőlegényét és megpróbál talpra állni, amikor pedig kész nyitni a világ fele, pont Oliverbe botlik bele és az eltemetett érzelmek tornádóként csapnak le a két szereplőre. Nagyon tetszett a történet vezetése, teljesen átérezhető volt mindkét fél félelme, szenvedése, reménye, a karakterek összetettek voltak és valóságosak. Nagyon tetszett, hogy a múltat Oliver mesélte el, úgy ahogy volt, nem szépítve tetteit, de teljesen átadva magát az olvasónak. Szerettem minden sorát, teljesen elmerültem az olvasásban és igazán maradandó élményt nyújtott.

5 hozzászólás
>!
Naiva P
Claire Contreras: Üvegszív

Nagyon tetszett az írói stílus. Ez esetben a fordító is dicséretet érdemel. A történet is tele volt szép gondolatokkal, mellőzve a közhelyeket, vagy a túlírtságot. Egyedül azt sajnálom, hogy Elle és Oliver szerelmét nem éreztem olyan elsöprő erejűnek még csak szikráját sem éreztem és a történet eseményei tele voltak ellentmondásokkal. Szerettem volna szeretni ezt a könyvet, de ahogy haladtam a történettel előre, az úgy lett egyre frusztrálóbb, unalmasabb, laposabb. Arra számítottam, hogy valami sokkal komolyabb az, ami gátat szabott a kapcsolatuknak. Ez a „majdnem testvérek vagyunk” csak duma. De bejött az, amire először gondoltam. spoiler Estelle buta volt, mint a föld, és nagyon éretlen a korához képest. spoiler A könyv végére csak még jobban elbizonytalanodtam kettőjükkel kapcsolatban.

5 hozzászólás
>!
ZitussKa
Claire Contreras: Üvegszív

A szerelem gyönyörű, pusztító erejű, motiváló ès kísérteties. A szerelem minden.

Ez hűű!!♥ Annyira tudtam hogy belefogok szeretni ebbe a könyvbe, úgy ahogy van.
Nem is tudom mit emeljek ki, először is szerettem a szereplőket, azt hogy hatalmas volt az összetartás a barátok között, akik általános iskolás koruktól kezdve, testvérként tekintettek egymásra. :) Aztán ahogy az egész felépült, visszaemlékezés a múltba, amit Oliver szemszögében olvashattam, így jobban megismerhettem őt is és a történéseket. Az összes többi fejezetet viszont Estelle mesélte.
Szerettem a könyv mélyebb gondolatait, ahogy bemutatja hogy a szívnek nem lehet parancsolni, és többféleképpen képes szeretni, két különböző embert, mert a szerelemnek is több fajtája van. Van az amelyik nem mindig múlik el, talán csak elfedi egy másik.. Ami egyszerre rombol és épít, úgy érzed szárnyalsz. És van amelyik csak boldoggá tesz, biztonságot nyújt, megnyugtat. Ezt a könyv annyira gyönyörűen leírja és megfogalmazza. Oliver és Estelle szerelme perzselő, mindent elsöprő kategóriába sorolható, de kapcsolatuk valójában sosem teljesedhetett ki ugyanis merő félelemből, és bizonytalanságból nem vállalták fel a szerelmüket a múltban, és még önmaguknak sem igazán ismerték be hogy ez létezik. Így elváltak útjaik, és a történet az egymásra találásukról szól. Szép lassan építik fel a bizalmukat, bocsátanak meg egymásnak, és élik meg a közös pillanatokat, nem sietnek el semmit. Oliver annyira aranyos, és az utolsó egynéhány oldal mindent visz♥ Nálam hatalmas kedvenc. Alapvetően egy nagyon szórakoztató romantikus történet, aminek különleges mondanivalója van:)

A világon minden gyönyörűség selejtes.


Népszerű idézetek

>!
WOW_Kiadó KU

– Összetört szívek – jegyzi meg fogcsikorgatva. – Találó.
– Nem összetört, hanem üvegszívek – javítom ki.
– Mi a különbség? Összetört üvegdarabokból csinálod őket.
Előrébb lépek, elég közel ahhoz, hogy az arcomon érezzem meleg leheletét, és amikor hátradöntöm a fejem, hogy mérgesen ránézzek, erősen ökölbe szorítom a kezemet az oldalam mellett.
– A különbség az, hogy ugyan összetört, de én a darabjait felhasználva újjáépítem. A különbség az, hogy a szívnek jár egy második esély. Igen, lehet, hogy megint összetörik, de mivel egyszer már darabjaira hullott, a zuhanás másodjára talán már nem lesz olyan fájdalmas.

Kapcsolódó szócikkek: Estelle Reuben · Oliver Hart
>!
SzAngelika

– Maradhatok?
Összeráncolom a homlokomat.
– Mi a baj a te ágyaddal?
– Te nem vagy benne.

153. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Estelle Reuben · Oliver Hart
>!
efenera

A világon minden gyönyörűség egy kicsit selejtes.

309. oldal, 33. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Estelle Reuben
>!
WOW_Kiadó KU

Az első fiú, akibe beleszerettem, folyton királyokról és királynőkről, háborúról és békéről szóló történetekkel etetett. Meg persze azzal, hogy őszintén reméli, egy napon a páncélos lovagja lehet valakinek. Én pedig vele együtt éltem át a késő esti kalandokat, miközben figyeltem, ahogy élénken csapkod a kezével mesélés közben, és imádtam, ahogy zöld szeme megcsillant, amikor nevettem a viccein.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Estelle Reuben
>!
Vivi_

Amikor minden szétesik, szaladj haza az anyádhoz.

Kapcsolódó szócikkek: Estelle Reuben
1 hozzászólás
>!
_Enii_ P

Minden másodperc számít. Élj a pillanatnak! Ez az élet. Ez az, ami igazán számít.

Kapcsolódó szócikkek: Estelle Reuben
>!
Vivi_

Az emberek felnőnek. Megváltoznak, továbblépnek, te meg ott találod magad egyedül, és azt kívánod, bár idejében észbe kaptál volna, hogy velük együtt tedd meg az utat.

Kapcsolódó szócikkek: Oliver Hart
>!
WOW_Kiadó KU

Ez a kézjegyem. A legtöbb művésznek van egy ismertetőjele. Warhol maszatolós festési technikát használt jól ismert Campbell konzervjeinek elkészítéséhez, és a Marilyn Monroe-képhez. Romero Britto annyira egyedi színeket és formákat használ, hogy bármelyik szobrára vagy festményére ránézel, azonnal felismered a keze nyomát. Még ha valami mást, valami újat akartak is készíteni, mindig van egy jel, ami elárulja, hogy az ő munkájuk. Az én különleges ismertetőjelem a szív. Festem… szobrot készítek belőle… de ez itt az egyik üvegszívem. Ez az én művészi kézjegyem.

Kapcsolódó szócikkek: Estelle Reuben
>!
sedina22

Próbálgathatod te egy adott irányba terelni az életedet, ahogy csak akarod, végül, úgyis a szél irányítja a vitorlásodat.

60. oldal, 9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Estelle Reuben
>!
sedina22

Régen olyan lány voltam, aki mindenben meglátta a jót, de aztán az élet kupán vágott, és arra kényszerített, hogy realista legyek

45. oldal, 6. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: élet · Estelle Reuben

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: A pillangók ébredése
Katja Millay: The Sea of Tranquility – Nyugalom tengere
K. D. Niki: A sors hullámain
B. N. Toler: Lélekvesztők
Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Brittainy C. Cherry: Csendfolyó
Anne L. Green: Elvarratlan szálak