Japán ​minták 9 csillagozás

Kreatív színező felnőtteknek
Claire Cater: Japán minták

Japán hagyományai és természethez fűződő ünnepei ihlették e könyv gyönyörű mintáit, amelyek biztosan felébresztik a te belső kreatív énedet is.

Sárkányok és kimonók mintái, finom kidolgozású virágok és bonyolult rajzolatú legyezők váltakoznak a több mint 100 egyedi és részletgazdag dizájn során.

Hagyományos és modern japán ábrázolások izgalmas keverékét találhatod ebben a színezőben.

Számtalan órán át lazíthatsz és lelhetsz megnyugvásra a színezés segítségével!

Eredeti cím: Japanese Patterns

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Magnólia, Budapest, 2015
128 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155522697 · Illusztrálta: Angela Porter, Angelea Van Dam, Hannah Davies, Julia Buckley, Rosalind Monks, Sally Moret, Textile Candy

Most olvassa 4

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

mrsp>!
Claire Cater: Japán minták

Claire Cater: Japán minták Kreatív színező felnőtteknek

Igazából a felnőtt színezőkről általában már mindent elmondtam a Johanna Bashford műveiről szóló értékelésemben. És akkor miben tér el a Japán minták ezektől?

Nos, valamivel nagyobb teret ad a kreativitásnak, illetve a színek variálásának, mert nem csak a jól ismert levél- és virágmotívumokat tartalmazza. Nagyon érdekes, izgalmas, optikai csalódásnak is beillő minták is vannak benne, nekem nagyon tetszik.

Blue_Bonnie18>!
Claire Cater: Japán minták

Claire Cater: Japán minták Kreatív színező felnőtteknek

Hogy ebből miért nem írtak ki idézeteket! :D
Egyébként nagyon tetszik, bár időnként egy-két részlet kimaradt vagy felismerhetetlen, így kicsit megnehezíti a színezést. De ha végeztél, az minden pénzt és „szenvedést” megér! :)

BakosJuci MP>!
Claire Cater: Japán minták

Claire Cater: Japán minták Kreatív színező felnőtteknek

A minták szépek, japánosak, elég pontosak, jól színezhetőek. A papír vastagsága ceruzához pont megfelelő (nem húzza meg, nem üt át, kellemesen vastag és puha), de mindenképp kell egy papírlap a színezett oldal alá, hogy a nyomtatott minta ne fogjon àt következő oldalra (ez szerintem teljesen normális viselkedés, és a kiszínezett oldalok közé is raknék alapból is)
Fél pont levonás azért a csalódásért, hogy nem lehet rendesen kinyitni, és mire befejeztem egy képet (pedig nem is törtem meg a gerincet, vigyáztam rá), szóval mire elkészült egy oldal, az adott lap már önálló útra is szándékozik indulni a könyvből. :(

Hanon13>!
Claire Cater: Japán minták

Claire Cater: Japán minták Kreatív színező felnőtteknek

A legtöbb minta csodaszép, és meglepő módon sok mindent bír. Az elején óvatos voltam, van pár oldal ami csak és kizárólag ceruzával lett megcsinálva, majd úgy döntöttem hogy bátrabb leszek. Leírom a tapasztalatim, hogy egy kis segítség legyen azoknak akik meg szeretnék venni kifejezetten ezt a kifestőt:

-Egyértelműen a ceruza a legjobb megoldás, a hátránya hogy halványabbak a színek
-Filctollak közül a Stabilo és az ICO szuperül működnek, csak ha nagyon sokáig satírozunk akkor látszik meg a túloldalt is
-Ezzel szemben az ecsetirónok nem a legjobbak (nem egyenletesen színez és emiatt ha nem figyelünk simán átüt a túloldalra…)
-Zsírkréták közül nagyon sok márkát kipróbáltam, amik darabosan színeznek nem a legjobbak (bár imádom őket színheverés miatt…), mert a túloldalán lévő mintát később csináljuk meg, akkor színezés közben áttapad a másik lapra.
-Vízfestékeket is egészen jól bírja, persze hullámos lesz a lap, de ha nem vizezzük agyon akkor a másik oldalon semmi sem látszódik (a ráncokat pedig ki lehet vasalni :) )
-Akril festék is kisebb helyeken simán alkalmazható (én pl. akkor használtam, ha fehér színnel el akartam takarni valamit)
-Még kipróbáltam pár tollat, illetve olaj alapú tollakat, mindegyik szuperül használható :)

Csupán két negatívumot említenék, amit felfedeztem, az egyik hogy tekintettel a sok festésre, lapozgatásra egy idő után egyes lapok kilazulnak, de ez szerintem természetes, ezek csak ragasztott lapok, nem fűzöttek. A másik hogy vank pár minta ami…mintha nem lenne befejezve tökéletesen. 1-2 apró részen hiányos (pl. egy Kínai sárkányt ábrázoló rajznál), én mondjuk megoldottam és kijavítottam, de valakit lehet nagyon zavarna.


Hasonló könyvek címkék alapján

Johanna Basford: Bűvös erdő
Claire Belton: Pusheen
Fejős Éva: Utazz velem!
A nyugalom kertje
Relax kifestő – Békesség
Varázslatos nyár
Ka Ho Leung: Színes Álmok – Atlantisz
Relax kifestő
Zen-Meditáció
Johanna Basford: Titkos kert