The ​Demon King (Seven Realms 1.) 13 csillagozás

Cinda Williams Chima: The Demon King Cinda Williams Chima: The Demon King

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

When ​16-year-old Han Alister and his Clan friend Dancer encounter three underage wizards setting fire to the sacred mountain of Hanalea, he has no idea that this event will precipitate a cascade of disasters that will threaten everything he cares about.

Han takes an amulet from one of the wizards, Micah Bayar, to prevent him from using it against them. Only later does he learn that it has an evil history—it once belonged to the Demon King, the wizard who nearly destroyed the world a millennium ago. And the Bayars will stop at nothing to get it back

Han’s life is complicated enough. He’s the former streetlord of the Raggers—a street gang in the city of Fellsmarch. His street name, Cuffs, comes from the mysterious silver bracelets he’s worn all his life—cuffs that are impossible to take off.

Now Han’s working odd jobs, helping to support his family, and doing his best to leave his old life behind. Events conspire against him, however. When members of a rival… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Harper Voyager, London, 2010
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007321988
>!
Hyperion, 2010
506 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781423121367
>!
524 oldal · ASIN: B002PEP4NC

1 további kiadás


Kedvencelte 2

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

lafayette P>!
Cinda Williams Chima: The Demon King

Ezen a könyvön nagyon érződik, hogy egy bevezető kötet egy hosszabb sorozathoz. A cselekmény nagyon lassan indul be. Kicsit morcos lettem, amikor már a 80-100. oldalon jártam és még mindig nagyjából semmi nem történt, ráadásul az írónő kicsit túl sok információt osztott meg a világról ebben az első 100 oldalban, beletelt egy kis időbe, amíg kibogoztam ki kicsoda, ki melyik országból való és milyen kapcsolat fűzi őket egymáshoz, illetve nekem nagyon hiányzott egy térkép (ráadásul tudom, hogy a többi részben már van, nem értem miért pont ebből kellett kispórolni :D).
Na, de miután átlendültem ezen a holtponton, kibogoztam ki kicsoda, már nagyon gyorsan haladtam a könyvvel, olvastatta magát. A történetet két szereplő szemszögéből ismerjük meg, az egyikük Han, a Raggers utcai banda volt főnöke, aki egy nagyon szerethető karakter, aranyból van a szíve, humoros és valahogy mindig utoléri a baj, őt nagyon hamar a szívembe zártam. A másik főszereplő, princess heir Raisa már nehezebb ügy.. benne megvan a tenni akarás, okos, de mégsem veszi észre azt, ami az orra előtt van, iszonyú naiv, nem gondol bele a tettei következményeibe, leginkább csak panaszkodik, hogy milyen rossz neki, hogy be van zárva, sokszor úgy éreztem, hogy úgy fogja fel az adott szituációt, mintha valami játék lenne. Kicsit olyan érzésem volt vele kapcsolatban, mint Cleonál a Falling Kingdomsban. Na, de innen lehet szépen fejlődni, mert a lehetőség ott van benne. :) A mellékszereplőket is nagyon lehet kedvelni, nagyon tetszett pl. Raisa és az apja kapcsolata, illetve a bromance Han és Dancer között.
Az utolsó 100 oldalban aztán rendesen felpörögnek az események, a főszereplőink kapnak hideget-meleget bőven, na jó inkább csak hideget. :D
Összességében szerintem egy jó kezdés, a Falling Kingdomshoz hasonlóan itt is rengeteg kiaknázatlan lehetőség van még, biztosan el fogom olvasni a folytatást is. :)

abstractelf>!
Cinda Williams Chima: The Demon King

A Goodreadsen sokszor szembetalálkoztam Cinda Williams Chimával, ráadásul csupa jót hallottam róla, így kissé magas elvárásokkal kezdtem bele a The Demon Kingbe.
Eleinte szimplán tetszett, éreztem, hogy jó lesz ez, de még nem vagyunk ott. És milyen igazam lett. Rengeteg érzés kavarog bennem most olvasás után, és fellobbant bennem a vágy, hogy kielemezzem valakivel a könyvet, átadhassam ezt a sok-sok impulzust és érzést, ami ért olvasás közben. Olyan rég éreztem már ezt YA fantasyvel kapcsolatban, és emiatt tartom leginkább különlegesnek ezt a regényt. Ráadásul ismét felélesztette bennem a YA fantasy iránti szerelmemet, ami az utóbbi időben kissé lappangott.

Azért azt ki kell jelenteni, hogy a The Demon King első fele csak egy felvezetés, kissé lassan indul be a fő cselekményszál. Ez azonban egyáltalán nem volt gond, hiszen ezt az időt az írónő arra használta, hogy lefektesse világának alapjait, bemutassa a politikai viszonyokat, illetve megismertessen a szereplőkkel. Csak annyit mondhatok, hogy mesterien lett kidolgozva, és imádom minden egyes aspektusát! Persze vannak bennem még kérdések, de tekintve, hogy ez egy négy részes sorozat, biztos, hogy kapok rá választ.

A történet maga, ami leginkább a második részben válik jelentőssé, részben kiszámítható, részben azonban elég fordulatos! A legfőbb csavarokat könnyen ki lehet találni, pláne, mivel a szereplők tudatalattija általában nem hajlandó felismerni bizonyos félreérthetetlen jeleket. Viszont az írónő tehetségét dicséri, hogy hiába sejtettem, mi fog történni, annyira izgultam! Akadt olyan alkalom, amikor le kellett raknom a könyvet, mert nem éreztem képesnek magam arra, hogy elolvassam ("az elkerülhetetlen ütközést várva" jelenség), de olyan is, hogy annyira izgultam, hogy az egyik barátomnak azt ismételgettem több percen keresztül, hogy „én ezt nem bírom. Annyira jó, de én ezt nem bírom”. Úgyhogy ez többet mond minden szónál.

Mind a fő, mind a mellékszereplőket imádtam! Az írónő mindenkire fordított figyelmet, és eleven szereplőként jelentek meg előttem. Fantasztikus élmény volt megismerni őket, a gyengeségeiket és az erősségeiket, a vágyaikat, mindent! Nagyon sok kedvenc szereplőt sikerült avatnom, bár a két legnagyobb kedvencem Han és Dancer. Annyira jó a dinamikájuk, és mindketten hatalmas terhet cipelnek, így még inkább szimpatizáltam velük.

Mindent összevetve egy igazán izgalmas, különleges, minőségi és kiválóan kidolgozott YA fantasyhez volt szerencsém, amely megérdemli az összes hypet, amit kap. Számomra hatalmas szerelem lett, és hamarosan folytatom is – az a függővég kívánja a folytatást.

Lorelei>!
Cinda Williams Chima: The Demon King

„Cinda Williams Chima neve csupán mostanában vált egyre ismertebbé szerény kis országunkban, ám külföldön sem felkapott a The Seven Realms című könyvsorozata. Az első rész elolvasása után ezen nem is csodálkozom. Viszont utánanéztem értékeléseknek a folytatásokat illetően, ahol mindenki bizonygatja, hogy a második részben olyan szinten beindulnak az események, hogy kétség sem férhet a sorozat nagyszerűségéhez."

„Magával az alaptörténettel nem lenne gond, ez egy nagyon jó felállás és rengeteg lehetőséget tartogat magában. A problémám leginkább azzal volt, hogy túlontúl részletesre és vontatottra sikerült a megvalósítása. Gyakorlatilag az utolsó 100 oldalon, azon belül is talán az utolsó 20 oldalon bontakoznak ki igazán fordulatos és akciódús események. Na de mi a helyzet mindazzal, ami előtte történt? Igazából az sem lenne rossz, de kellően szükséges sem, mármint ilyen részletesen. Rengeteg intrikával, bállal, drámával, kiszámítható fordulatokkal és még annál is kiszámíthatóbb árulásokkal és manipulációkkal teletűzdelt sorokkal találkozhatunk. Ezek okozták számomra az igazi meglepődést és bizonyos szinten csalódást is."

„Összességében, ha eltekintünk attól, hogy az egész könyv egy prológus prológusának prológusaként hat, akkor nem volt rossz. Sőt, olvasva, hogy a folytatásokban emelkedik a színvonal, mindenképpen érdemel egy esélyt. Pláne a hatalmas fordulat miatt a végén!"

Teljes értékelés: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2017/02/cinda…


Népszerű idézetek

lafayette P>!

Don’t ask for the truth, boy, unless you’re ready to hear it.

lafayette P>!

Jemson, Han thought. So the topic would be history.
“History,” Mari muttered, as if she’d overheard his thoughts. “Why do we need to know what happened before we were even born?”
“So hopefully we get smarter and don’t make the same mistakes again,” Han said, grinning at Jemson.

abstractelf>!

When pressed, Han had trouble even describing what she looked like. He guessed she was in a category all on her own, like a woodland nymph. She was whatever you needed her to be to find the best in yourself.

Chapter 3

lafayette P>!

The queen of the Fells is both the most powerful and the least free person in the entire queendom. She is a slave to duty once she comes of age.


A sorozat következő kötete

Seven Realms sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Susan Ee: World After
Jennifer L. Armentrout: The Burning Shadow
Sarah Fine: Sanctum (angol)
Colleen Houck: Tiger's Quest
Jus Accardo: Touch
Cassandra Clare: City of Heavenly Fire
Kelley Armstrong: The Summoning
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Livia Blackburne: Daughter of Dusk