Totális ​annihiláció (Halálosztó 2029 14.) 9 csillagozás

Chuck Palmer: Totális annihiláció

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Skynet rajtaüt a burbanki titkos fejlesztői bázison. McCoy őrnagy és osztaga látszólag egyszerű feladatot kap: a Hajnal bázisról el kell hozniuk egy újonnan kifejlesztett fegyver prototípusát, amely fordulópontot jelenthet a Gépisten elleni harcban.
A feladat teljesítése során egyre több furcsa és megdöbbentő felfedezést tesznek, miközben a túlélésükért is meg kell küzdeniük. Amikor a velük egy időben kiküldött csapat veszélybe kerül, McCoy megpróbál segítséget nyújtani bajtársainak, s baljós előérzet szállja meg, amikor a csapathoz csatlakozik a burbanki bázis egyetlen túlélője. Miközben a sejtése igazolódni látszik, a balszerencse is melléjük szegődik: viszály tör ki köztük, egyre-másra érik őket a balesetek. A csapat fogyatkozni kezd. Ám a legrosszabb még hátravan: az utolsó felfedezés túlszárnyalja a legnyomasztóbb elképzelésüket is, kezd kibontakozni a bázis alatt lapuló sötét titok, és apránként kiderül, nem minden véletlen, ami annak látszik, és hogy nem mindenki… (tovább)

>!
Cherubion, 2003
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639566047

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Razor SMP
Chuck Palmer: Totális annihiláció

Az eddig megszokottnál jóval hosszabb terjedelmű ez a Halálosztó regény. A történet pontos éve nem ismert, de a helyszín továbbra is a jó öreg Los Angeles. A Drótfátyolhoz hasonlóan a könyv nagy része bázisokon játszódik: először is a gerilláink felkutatják a Hajnal bázison elrejtett titkos fegyvert, majd átruccannak Burbankbe is, kideríteni mi történt az ottani bázissal és az odaküldött gerillacsapattal. A cselekmény emiatt némileg klausztrofób jellegű, jó ideig ott motoszkál a bezártság és a mi lapul a következő ajtó mögött érzése. A gépek ezúttal sem játszanak akkora szerepet – bár e tekintetben van egy érdekes csavar a kötetben –, hanem újfent az emberek egymásba vetett hite vagy épp bizalmatlansága kerül a középpontba.
Sajnos a hosszabb terjedelem végett szerintem kissé lassan csordogált a sztori, itt-ott lehet nem ártott volna húzni (vagy akár kettészedni), mert így nem mindig kötött le teljesen. Ráadásul a Halálosztó-feeling sem stimmelt: a szokásos sötét, nukleáris teles időjárás helyett kaptunk napsütést, túlságosan jól felszerelt gerillákat, akik ráadásul elég rendesen rádióznak (holott azt a gépek szerintem könnyedén kiszúrnák), na meg túl kevés Terrminátort szerintem. Arról nem is beszélve, hogy a szuperfegyver, ami végett az egész hajcihő volt, eléggé a háttérbe sikkadt a történet során…

>!
Cherubion, 2003
254 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639566047
>!
Micsó
Chuck Palmer: Totális annihiláció

Rendkívül vizualizálható történettel rendelkezik, tán még mozivászonra is érdemes lenne ajánlani, akciófilmeket megszégyenítő pörgősség kísér minden fejezetet. Egyedüli lóláb, amely kilóg, hogy a többi halálosztó könyvhöz, amit volt szerencsém eddig olvasni, az időjárás leírása. Ezen könyvben inkább a mérsékelt meleget, a több fény, és a sivatagias hatás érződik, ellentétben a többivel, melyek a tipikus nukleáris tél borongós sötét és hideg érzését festik meg. Kritikának nem minősül a véleményem, mert nem tekintettem át részletesen a kronológiáját a történetnek, lehetséges, hogy az időbeni elhelyezkedése máshova tevődik, és a többitől így tér el az időjárás felvázolása. Mindent összevetve érdemes elolvasni fanoknak, és érdeklődőknek is.


A sorozat következő kötete

Halálosztó 2029 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Raana Raas: Árulás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Elágazó utak
Andy Weir: A marsi
On Sai: Lucy
Ernest Cline: Ready Player One
Frank Herbert: A Dűne
Brian W. Aldiss: Amíg világ a világ
Samantha Shannon: A Mímes Rend