Vérvörös ​hajnal (Halálosztó 2029 13.) 12 csillagozás

Christopher Sethfield: Vérvörös hajnal

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Az Angyalok Városában dúl a háború, a gerillák mind jobban megszorítják a kiborgokat, ezért a Gépisten komoly erőátcsoportosításokat végez a déli hadműveleti zónában. E közben a mexikói határ felől fegyverekkel és lőszerrel megrakott konvoj közeledik a város felé, ami nem csupán a hónapokra elegendő utánpótlást jelenti, hanem lehetőséget a következő terv megvalósításához.
Azonban a Gépisten átcsoportosításai mindezt semmissé tehetik, hiszen ha a gépek komolyabban megszorongatják a konvojt, akkor az egész Los Angeles-i Ellenállás kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet megfelelő utánpótlás híján. A Főparancsnok komoly dilemmába kerül, vajon tegyen fel egy lapra mindent, és kockáztasson, vagy húzzon elő egy ujabb ászt a ruhaujjából, merőben más megvilágításba helyezve az eseményeket? A válasz aligha lehet kétséges bárki számára.

>!
Cherubion, 2003
216 oldal · ISBN: 9639346861

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Christopher Sethfield: Vérvörös hajnal

Sethfield bátyó Terminátoros regényeit általában szeretni szoktam, de ez némileg gyengébb volt a szokottnál. Az elején volt egy kvázi bevezető akció, ami szerintem túl hosszúra sikerült, míg a befejezés pedig túlságosan összecsapottnak érződött. A jól bevált főszereplő kiléte miatt – spoiler – aggódni sem kellett, vajon túléli-e a regényt. Ráadásul megjelent egy történeti szál – spoiler –, amivel a szerző itt nem kezdett igazából semmit, és mivel több könyvet már nem írt a sorozatba, van egy olyan érzésem, hogy kiaknázatlanul maradt.

>!
Cherubion, 2003
216 oldal · ISBN: 9639346861

Népszerű idézetek

hope22>!

Snake furcsa szorítást érzett a gyomrában. Baljós előérzete volt, de nem tudta megmondani, miért. Hallott már ilyesmiről, állítólag azok éreznek hasonlót, akik hamarosan meghalnak. Soha nem adott hitelt az efféle szóbeszédnek, ám most hajlott rá, hogy elhiggye, volt azokban is némi igazság. Elfojtotta magában a negatív érzéseket, mert mindig is rühellte azokat az embereket, akik úgy indultak harcba, hogy soha nem térnek vissza. Ha fejet hajtasz a halál előtt, biztos lehetsz benne, hogy nem hagyja ki az alkalmat, és magával ragad. Fogalma sem volt arról, hol olvasta vagy hallotta ezt, de minden szavával egyetértett a kijelentésnek. Nem meghalni kell menni a csatatérre, hanem győzni. Legyen bármilyen aprócska is a győzelem.


A sorozat következő kötete

Halálosztó 2029 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Bakos Péter: Tudattestek
Ekker Éva: Vad virágok
Glaszhütter Bianka: Cor Machinia
Zsoldos Péter: Ellenpont
Bakti Viktor: Integrálva
Becca Prior: Lélekjelenlét
Mund Katalin (szerk.): Galaktika 373 XL
Lőrincz L. László: Az elátkozott hajó
Duncan Shelley: Árnyékszingularitás