Rajtaütés (Halálosztó 2029 3.) 10 csillagozás

Christopher Sethfield: Rajtaütés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​lassan szerveződő francia Ellenállás megbizonyosodott arról, hogy Párizs déli részén egy kiborg fegyvergyár található. Megsemmisítése nem csupán komoly fegyvertény lenne az emberek számára, hanem egyszersmind lehetőséget nyújtana a kiborgok ellen is hatékonyan használható fegyverek megszerzésére. S ami nem elhanyagolható: ott minden bizonnyal egyszer s mindenkorra eldönthetnék, valóban gépekkel állnak szemben, vagy emberek irányítják a háttérből a kiborgokat. Ám egy kiborgot megsemmisíteni önmagában sem kis feladat, nemhogy egy egész gyárat, melyet alighanem gépemberek tucatjai őriznek.
Az Ellenállás megpróbál újabb tagokat toborozni maguk közé, hogy ezzel is növelje a rajtaütés esélyét. Bár vajon mennyit számít, hogy egy vagy tíz százalék az esély a sikere? Egykori titkosszolgálati ügynökök – az Ítélet Napját megelőzően ideológiai okokból kifolyólag ellenségek – fognak össze azért, hogy sikerre vigyék az emberiség első igazi, szervezett akcióját a gépek ellen. A kérdés… (tovább)

>!
Cherubion, Debrecen, 2000
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639110809

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
WildDuck
Christopher Sethfield: Rajtaütés

Igazán lehetne ennek is egy folytatása. Most nem tudom hogy főszereplőkkel mi lett a gáztámadást követően. :(

>!
Razor SMP
Christopher Sethfield: Rajtaütés

A történet jól bemutatja egy kezdődő ellenállás szervezkedését, első nagy akcióját, a vége pedig keserű, igazán „Terminátoros”. Csak ajánlani tudom.

>!
Cherubion, Debrecen, 2000
224 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639110809
>!
Micsó
Christopher Sethfield: Rajtaütés

A három részes történet nagyon reálisan ábrázolja a T-Univerzum tipikus, mondhatni nyomasztó világát. Közhely, de valóban nem lehet letenni. A párhuzamosan vezetett szálak folyamatosan vonzzák az olvasót, amint az egyik fejezet véget ér, azonnal filmszerű váltás következik be egy másik helyszínen, más szereplőkkel, ezért nem lehet beleunni az egyes fejezetek „unalmasabb” pillanataiba, és mindezt megfejeli a kíváncsiság, hogy a következő fejezetben, vajon mi történik az előző csapattal. A befejezés meghökkentő, és abban a helyzetben hagyja az olvasót, hogy tovább gondolja a történteket a végleg összefűződő történetszálak után. Csak ajánlani tudom a téma minden érdeklődőjének.


Népszerű idézetek

>!
Razor SMP

Nem szabad állandó sebességgel menekülnöd, kiszámíthatatlan időközökben meg kell állnod, kitérned, irányt változtatnod, felgyorsítanod… – Elhúzta a száját, tekintete egy pillanatra a távolba révedt, és halványan elmosolyodott. – Azt is mondhatnám, hagyd, hogy az Erő vezessen… de ebből aligha értenél bármit is.

18. Alfortville

>!
hope22

Nem tudom, hol és mikor rontottuk el, de gondolkozó gépeket hoztunk létre, amik nagyon is komolyan veszik magukat. Pillanatnyilag éppen azzal vannak elfoglalva, hogy az emberiség globálisan kiérdemelje a néhai jelzőt.

4. fejezet


A sorozat következő kötete

Halálosztó 2029 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Csillagok szikrái
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Hazatérők
Raana Raas: Ellenállók
On Sai: Lucy
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Zsoldos Péter: Távoli tűz
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea