A ​Próféta (Halálosztó 2029 2.) 12 csillagozás

Christopher Sethfield: A Próféta

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amikor az ember nem bízhat meg szinte senkiben, amikor minden nap új gyötrelmeket tartogat, amikor egy falat élelem fontosabb lehet a szeretetnél, amikor néha az élet kevesebb ér egy golyónál, amikor nem elég, hogy a háború borzalmaival kell szembesülnie az embereknek, hanem azzal is számolniuk, hogy az emberiség napja leáldozóban van… nehéz optimistának lenni.
Jacques Mordeaux és társai, a lassan szerveződő Ellenállás a lehetetlenséggel határos célt tűzött ki maga elé: új irányt adni az események folyásának, egy utolsó lehetőséget az emberiségnek. A gépekkel szemben harcolni azonban csupán az orosz rulett egy formája; előbb vagy utóbb eldördül a fegyver, s valaki biztosan meghal.
Amikor a városban egy meghatározó vallási vezető bukkan fel, aki kísérteties hasonlóságot mutat Jézussal, sokan találják meg magukban a bűnbocsánat utáni vágyakozást, s felismerik, milyen bűnös életet éltek az elmúlt években.
Ám semmi nem az, aminek látszik.

>!
Cherubion, Debrecen, 2000
218 oldal · ISBN: 9639110698

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Razor SMP
Christopher Sethfield: A Próféta

Az előző részben megkezdett szál nem sokat haladt, a fókusz ezúttal főként egy civil túlélő csoportról szól, akik egy Jézusra hasonlító férfi segítségével próbálnak életben maradni és megőrizni az emberiségüket. Kérdés csupán, hogy a vallás és a hit képes-e feltartóztatni a gépeket?

>!
Cherubion, Debrecen, 2000
218 oldal · ISBN: 9639110698
>!
Micsó
Christopher Sethfield: A Próféta

Érdekes módja a keresztény misztikum sejtetése, bár csöppet kevésbé akciódús, mindinkább elgondolkodtató. Ez csupán személyes vélemény, valószínű, hogy másoknak ez csak még színesebbé teszi a történetet.


A sorozat következő kötete

Halálosztó 2029 sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Csillagok szikrái
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Raana Raas: Hazatérők
Raana Raas: Ellenállók
On Sai: Lucy
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Zsoldos Péter: Távoli tűz
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea