The ​Islanders 0 csillagozás

Christopher Priest: The Islanders

A ​tale of murder, artistic rivalry and literary trickery; a chinese puzzle of a novel where nothing is quite what it seems; a narrator whose agenda is artful and subtle; a narrative that pulls you in and plays an elegant game with you. The Dream Archipelago is a vast network of islands. The names of the islands are different depending on who you talk to, their very locations seem to twist and shift. Some islands have been sculpted into vast musical instruments, others are home to lethal creatures, others the playground for high society. Hot winds blow across the archipelago and a war fought between two distant continents is played out across its waters. The Islanders serves both as an untrustworthy but enticing guide to the islands, an intriguing, multi-layered tale of a murder and the suspect legacy of its appealing but definitely untrustworthy narrator. It shows Christopher Priest at the height of his powers and illustrates why he has remained one of the country's most prized… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Gollancz, London, 2011
352 oldal

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
fbdbh I
Christopher Priest: The Islanders

"Regény, novelláskötet, fantáziajáték, ezeknek tökéletes fúziója? Mindegy is, ha az olvasó átkerül egy megfoghatatlan realitású kitalált világba, amely kísértetiesen hasonlít a miénkhez, mégis teljesen más. Ha kell, lehet elemezni, jegyzetelni hozzá, diagramokat vezetni, elmerülni ebben a furcsa világban, de ha valakinek túl magas ez a kirakósdi, még mindig olvashatja csak a (különben kiváló) „novellákat”, átugorva a földrajzi fejezeteket és az összekötéshez szükséges gondolkodást. Mindkét oldalról teljesen jó vétel. (Caveat! A korrektség jegyében hozzá kell tennem: még így sem biztos, hogy az olvasók többsége élvezné a szöveget. Priest nagyon távolságtartó író tud lenni, így a karakterközpontúságot kedvelő olvasók valószínűleg nem nagyon tudják beleélni magukat.)

S van itt még valami, ami nyugtalanít, de azért hangot adok neki: szerintem a teljes szöveg valahogyan kétértelmű. Mint a víz: egyszerre tükröződik és átlátszó. Állandóságában változékony. Olvasom a mondatokat, a teljesen egyenes stílust, és mégis, talán a szóhasználat, talán a szövegritmus miatt… valami más is történik, mint amit olvasok. Ritka, hogy egy szövegnél ilyesmit érzek, de ez valami hátborzongató élmény."

http://sfmag.hu/2015/01/20/christopher-priest-the-islanders-2/


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Jane Austen: Pride and Prejudice
Daphne du Maurier: Rebecca
Terry Pratchett: Night Watch
Richard Adams: Watership Down
Angela Carter: The Magic Toyshop
Nick Hornby: High Fidelity
Philippa Gregory: The Other Boleyn Girl
Tony Parsons: The Family Way
Robert Galbraith: The Cuckoo's Calling