Inheritance (Inheritance Cycle 4.) 21 csillagozás

Christopher Paolini: Inheritance Christopher Paolini: Inheritance Christopher Paolini: Inheritance

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Not so very long ago, Eragon – Shadeslayer, Dragon Rider – was nothing more than a poor farm boy, and his dragon, Saphira, only a blue stone in the forest. Now, the fate of an entire civilization rests on their shoulders.

Long months of training and battle have brought victories and hope, but they have also brought heartbreaking loss. And still, the real battle lies ahead: they must confront Galbatorix. When they do, they will have to be strong enough to defeat him. And if they cannot, no one can. There will be no second chances.

The Rider and his dragon have come farther than anyone dared to hope. But can they topple the evil king and restore justice to Alagaësia? And if so, at what cost?

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Corgi, London, 2013
880 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552158626
>!
Laurel Leaf, New York, 2012
1158 oldal · ISBN: 9780307976652
>!
Corgi, London, 2012
850 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780552560245

4 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Eragon

65 tag · 23 karc · Utolsó karc: 2022. április 18., 12:53 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Saphira · Eragon · Arya Dröttningu


Kedvencelte 8

Most olvassa 6

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

bernadette>!
Christopher Paolini: Inheritance

Izgalmas, fordulatokban gazdag cselekmény, varázslatos tájak és lények, saját mitológia, koherens világ – ez a könyv magában foglal mindent, amit egy jó kis fantasytől elvárhatunk. Eragon története azonban nem csak egy a sok közül. Gyönyörű nyelvezettel, különleges választékossággal megírt fantasy ez, s emiatt emelkedik ki a sorból, a legnagyobbak mellé. Az utolsó kötet méltó megkoronázása a három korábbinak, ami nem csak színében gondoskodik arról, hogy a történet örökzöld legyen.

6 hozzászólás
Izolda P>!
Christopher Paolini: Inheritance

Sooooooooooooook. 15%-nál azt kérdeztem, hogy na ja, és mikor történik már végre valami? Pl. ott volt Angela és az Urgalok fejezete, ami persze érdekes volt, de a mi a frász köze volt mindenhez? Semmi. És egy csomó ilyen rész volt már a harmadikban is, aminél egyszerűen feltettem a kérdést, hogy Na, ez vajon hogy kapcsolódik az egészhez? Sehogy. Persze, még akár érdekes betoldás is lehetett, de kiadhatta volna ezeket vhogy plusz novellaként, vagy csak egyszerűen kuka. Se a szerző, se a szerkesztő nem vette észre, hogy a szerző túlságosan is beleszeretett a hangjába… Főleg, miután eldöntötte, hogy úgysem fér bele három részbe a dolog. Az első két rész az sokkal gyorsabban is fogyott, a harmadik kicsit kevésbe, de ennél mégis jobban, ez meg úgy leült az elején, hogy ihaj… Szóval olyan érzesem volt, mintha a szerző vérszemet kapott volna, hogy megtölt még egy kötetet, ha már úgy is lesz, és akkor már az lesz a leghosszabb.

Továbbra is megértem azokat, akik Tolkien epigont kiáltanak, de fenntartom, hogy Paolini kegyetlenebb, meg sokkal több a politika, meg a fajok közötti huzavona. Sok pörgős, érdekes rész volt, de kellett volna egy igazán jó szerkesztő, aki nem fél alaposan meghúzni a könyveket.

kai>!
Christopher Paolini: Inheritance

Remek befejezés az egyik kedvenc könyvsorozatomhoz. Rajongói szíveket megmelengetően nagy oldalszámmal és meglepő fordulatokkal gondoskodik az olvasók szórakozásáról. Egyszerűen minden a helyén van benne. Úgy jó ahogy van :)) Az elejétől a végéig!

Littledragon>!
Christopher Paolini: Inheritance

Nekem ez a könyv annyira tetszett, hogy ha lehetne 6 csillagot adnék rá… Nagyon ötletesek a megoldások és nem is szokványos a vége… Imádtam!

Nandito>!
Christopher Paolini: Inheritance

Az előző könyv után nagyon kellemes csalódás. Bár ezzel is az volt az érzésem, hogy száz oldallal rövidebb lehetett volna, viszont emellett letehetetlen volt. Zseniálisan kidolgozott világ, remélem az utószóhoz híven fog még írni ide könyveket Paolini.

Ildiko_Lengyak>!
Christopher Paolini: Inheritance

Egészen az Inheritance utolsó ötödéig 4,5 csillagot akartam adni a könyvre, de a lezárás olyan szokatlan volt a hasonló típusú könyvekéhez képest, hogy az addigi gondolataimat sutba dobva mégis megadtam rá az ötöst.

Paolini abbahagyhatta volna az írást 200 oldallal korábban, a „klimax” után közvetlenül, de nem tette, és szerintem jól (nem) tette. Helyette elénk csapta az adott szituáció összes következményét másik, vagy 10 féle befejezési lehetőséggel.

Aki végigolvasta mind a négy könyvet, annak javaslom, hogy hallgassa meg az író és a kiadója által készített interjúsorozatot – szerintem ezek nyújthatnak néhány olyan szórakoztató részletet (Sapphira mint Paolini macskája??? :) ), amik egyrészt segítenek megérteni néhány homályos karaktert, másrészt valamelyest kielégítik azt az igényünket, hogy megbeszéljük valakivel a könyvet, ha erre egyébként nem nyílna lehetőségünk. Nem tudom, ezzel csak én vagyok-e így vagy más is, de (főleg amikor egy hosszabb történet végére érek) én magam nagyon nehezen engedem el azokat a karaktereket, akikkel hónapokat „együtt töltöttem”. Az interjú ebben is segítségemre volt.

Köszönöm, Paolini, hogy eltölthettem ezt a néhány hónapot Eragonékkal! Nagy jól éreztem magam velük.


Népszerű idézetek

Szelén>!

'Arya.' He looked down the silvery river and then back at Arya, and he gripped the hilt of Brisingr. He was so full of emotion, he trembled. He did not want to leave, but he knew he must. 'Stay with me-'
Her gaze darted up. 'I cannot.'
'…stay with me until the first curve in the river.'
She hesitated, then nodded.

Kapcsolódó szócikkek: Arya Dröttningu · Eragon
Lex>!

He thought for a moment longer, then asked, “And why did Garzhvog call you Uluthrek?”
“It is the title the Urgals gave me long, long ago, when I traveled among them.”
“What does it mean?”
“Mooneater.”
“Mooneater? What a strange name. How did you come by it?”
“I ate the moon, of course. How else?”

Mooneater

áfonyamuffin>!

'Besides, this isn't man's work.'
He snorted with derision. 'By whose decree? A man's work, or a woman's, is whatever needs to be done.'

50. oldal

Uluthrek>!

-When I first met you in Teirm, I had a strange feeling that you ought to have the book Domia abd Wyrda. It took me time to arrange it, but it was I who was responsible for Jeod giving the book to you. – Then the werecat lifted his other paw and, after a cursory examination, began to lick it.
– Have you gotten any other strange feelings in the past few months? – asked Eragon.
– Only the urge to eat a small red mushroom, but is passed quickly enough.

Uluthrek>!

Why does everything have to be so hard? – he wondered.
Becouse – said Saphira – everyone wants to eat, but no one wants to be eaten.

Kapcsolódó szócikkek: Saphira
Lex>!

Eragon regripped Brisingr. Then I guess we have no choice but to go forward.
When have we ever had any choice but to go forward? asked Saphira.

The Vault of Souls

Kapcsolódó szócikkek: Saphira
Uluthrek>!

Good company and staying busy are often the best cure for a sickness of the soul.

Uluthrek>!

Change itself is neither good nor bad, but knowledge is always useful

harbetti>!

The way of the warrior is the way of knowing. If that knowledge requires you to use anger, then use anger, but you cannot wrest forth knowledge by losing your temper. Pain and frustration will be your only reward if you try.
Instead, you must strive to be calm, even if a hundred ravening enemies are snapping at your heels. Empty your mind and allow it to become like a tranquil pool that reflects everything around it and yet remains untouched by its surroundings. Understanding will come to you in that emptiness, when you are free of irrational fears about victory and defeat, life and death.

p.235


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash
Holly Black: The Wicked King
Soman Chainani: A World Without Princes
Victoria Aveyard: Realm Breaker
Shelby Mahurin: Serpent & Dove
Susan Dennard: Truthwitch
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Naomi Novik: Uprooted
Rena Barron: Kingdom of Souls
Catherine Doyle – Katherine Webber: Twin Crowns