Megjelenésének várható időpontja: 2020. december 1.

Álmok ​a csillagok közt I-II. 11 csillagozás

Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt I-II. Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt I-II.

KIRA NAVÁREZ MINDIG IS ÚJ ÉLETFORMÁK FELFEDEZÉSÉRŐL ÁLMODOZOTT.
DE MOST EGY RÉMÁLOMBAN ÉBREDT.

Kira Navárez xenobiológus egy kolonializálatlan bolygón végzett rutinszerű felmérés során idegen életforma nyomaira bukkan, a váratlan találkozás azonban az első pillanatok csodáiból a rémálmokba taszítja.
A sorsfordító találkozás hatására a misszió minden tagja halálos veszélybe kerül, és Kirának is menekülnie kell a túlélésért. Eközben kitör a galaktikus háború a csillagok közt, a Föld és gyarmatai a megsemmisülés szélére kerülnek, és az emberiség sorsáért folytatott elszánt küzdelem a galaxis legtávolabbi pontjaiba sodorja Kirát. Ez az utazás nemcsak őt, hanem a történelem egész menetét is átalakítja. És Kira lehet az emberiség egyetlen és legnagyobb reménye…
Az Álmok a csillagok közt a személyes emberi erő, az együttérzés és a félelem lenyűgöző könyve, egyszerre grandiózus űreposz és óda a science-fiction irodalmához.

>!
Európa, Budapest, 2020
560 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635043286 · Fordította: Bihari György
>!
Európa, Budapest, 2020
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635043439 · Fordította: Sóvágó Katalin · Megjelenés időpontja: 2020. december 1.

Kedvencelte 2

Most olvassa 7

Várólistára tette 125

Kívánságlistára tette 214

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

R_J_Hendon IP>!
Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt I-II.

Paolini nem árul zsákbamacskát, a regény ugyanis pontosan azt adja, amire a fülszöveg alapján számíthatunk: egy pörgős, akciódús, mindenféle idegen teremtménnyel, űrutazással, kolóniákon tengődő telepesekkel megspékelt kalandot. Azt az elején le kell, hogy szögezzem, az Álmok a csillagok közt egyértelműen a sci-fi könnyedebb oldalához tartozik, tehát a hangsúly a kalandon, a szerethető karaktereken és a nagyon is filmszerű jeleneteken van.

A regény nosztalgikus hangulatot ébreszt az emberben, sok-sok jelenet ismerősen hatott korábbi klasszikusokból. Már az első fejezetek felidézték bennem az Alient, a Dolog című horrort, és a több gyarmatvilágra kiterjedt embervilág lefestése is olyan érzést keltett bennem, mintha egy régi, jól ismert környékre tévednék vissza.

Teljes ajánló: https://www.rjhendon.hu/2020/10/07/ajanlo-christopher-p…

colman>!
Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt I-II.

Nincs mese, számomra életem egyik legjobb scifi regénye. Írom ezt úgy, hogy a 2. kötetre még több mint 2 hónapot kell várnom. Persze ez a könyv is megosztó lesz, mivel a hangsúly nem a science-on van, annál inkább a fiction dominál. Aki idegen világok megismerésére, vagy mélyebb mondanivalóra számít, az könnyen csalódhat. Mondjuk én nem szeretem azokat a könyveket amikhez „atomfizikusnak” kell lenni, hogy megértsek egyes kifejezéseket. Ítt egyértelműen a cselekményen van a hangsúly, akció éppen elég (ami nekem fontos). Egy intelligensebb, modernebb, monumentálisabb „csillagok háborúja”-nak mondanám, megfűszerezve egy pici „alien”-nel és egy kevés „super(wo)man”-nel. Mindenesetre egy hatalmas, csillagokon átívelő kaland. A folytatás az év legjobban várt megjelenése (nekem).

1 hozzászólás
szindilu>!
Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt I-II.

Sajnos csalódás volt számomra ez a könyv, de ez nagyobbrészt az én hibám. Rá kellett, hogy jöjjek, én csak tévéképernyőn vagy mozivásznon szeretem a sci-fit, olvasni ugyanis egy teljesen más tészta ezt a műfajt.

De ha ezt nem is veszem figyelembe, akkor még ott van az a tény, hogy egyáltalán nem találtam eredetinek a történetet. Mintha egy Star Trek – Star Gate – Alien mixet olvastam volna, sőt még a Kedvenc marslakóm c. film is eszembe jutott az idegen „öltözet” miatt XD (emlékszik arra még rajtam kívül valaki?????).

Viszont ha elvonatkoztatok ezektől, akkor egy teljesen korrekt könyv a maga nemében. Űrutazás, új világok felfedezése, kolonizáció, idegen létforma és rengeteg csatajelenet.

Ami nagy erőssége volt szerintem, az a karakterek. A főszereplő, Kira elég összetettre sikeredett, érződött a vívódása, ahogy át is adja magát az új „kapcsolatnak” Puha Pengével, de vissza is akarja kapni önmagát és a testét. Kira mellé pedig szépen lassan felzárkóztak az új csapata tagjai, megismertem röviden az ő hátterüket is, egyikük sem az a tipikus rögtön megszeretem karakter, idő kellett hozzá, hogy elnyerjék a szimpátiámat, de sikerült nekik! Abszolút kedvenc azonban egyértelműen Gregorovich, a hajó agya lett, haláli beszólásai és poénjai voltak! :D

1 hozzászólás
sk30 P>!
Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt I-II.

Ó. Te. Jó. Ég.
Paolini újra megcsinálta.
Oké, én 16 éves korom óta imádom az Örökség-ciklust. Nem volt kérdés, hogy elolvasom-e az új könyvét. Nem számítottam rá, hogy ennyire magával ragad.

Nos kezdem elsőnek néhány dologgal, ami nem tetszett annyira. A történet lényegében nem különbözik sokban az Eragon-sorozattól, idősebb, elméletben bölcsebb is, a főszereplő, mégis mindent elcsesz (mint kb bárki, aki ilyen helyzetbe kerülne, amúgy). Ellenségekből barátok, segítőkből ellenségek, egy ember vállán az egész, nos, itt univerzum. Meg szerintem az, hogy Kira nincs elég jól kihasználva, mármint ő tudós, nem csak egy mezei parasztfiú. Mégis… Nos, még hátra a történet fele.

A hasonlóságokon túl, azért a történet mégis eredeti, a világépítés számomra nagyon tetszetős volt. Szépen, lassan adagolta az infókat, még mindig alig tudunk valamit a világokról, csak ott lett megemlítve, ahol szükséges volt megmagyarázni (pl Hwa-jung kinézete miatt). Kira, bár elég sokszor esik az önsajnálatba, mégis megy és küzd. Nem hagyja, hogy a körülmények játszadozzanak vele (és emiatt el is csesz sok mindent). Ő is csak ember. Eragon-nal szemben, ő sokkal aktívabb az első pillanattól kezdve, ezért sokkal nagyobb a hiba lehetőség is, de tudod, mit? Kira megy és próbálja helyre hozni. Ismeretlen helyzetben van, sokszor tényleg nincs jó vagy rossz döntés, csak rossz és rosszabb.
Ez nem tudom, hogy negatív-e vagy sem, de nem volt egy perc sem szinte, amikor nem történt valami, csak kapkodtam a fejem.
spoiler

Nekem ez egyértelműen újraolvasós könyv lesz.

gabor1982>!
Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt I-II.

Nagyon ki voltam már éhezve egy jó kis űroperára (ahol tényleg az űrben vagyunk) és pont ekkor jelent meg Paolini regénye. Az Eragon könyveket nem olvastam, így nem tudtam, mire számítsak. Pont bejön az ízlésemnek. :) Maga a világ is, a kidologozottsága, a karakterek, az akció sűrűsége és minősége. Mintha egy hosszabb sci-fi sorozat lenne, könyvben. A Csillagkapu akciódússága mondjuk a Csillagközi romboló érdekes karaktereivel ötvözve.
Volt néhány furcsaság benne, ami nekem alapvetően nem szokott tetszeni – enyhébb horrorisztikus elemek –, de Paolini érdeme, hogy ezeket is meg tudta úgy valósítani, hogy ne zavarjanak, sőt még tetszettek is. Pl. Itari.
És csak két hónap múlva folytatás. De juhú, lesz folytatás! Űropera rulez.

Nandito>!
Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt I-II.

Nagyon kíváncsi voltam egy fantasy író milyen sci-fit tud alkotni és azt kell mondjam nem csalódtam. Főleg az Eragon utolsó része (amit nagyon nem szerettem) után kellemes meglepetés volt ez a könyv.
Nagyon emlékeztetett a világ és a történet Peter F. Hamilton Pandóra csillaga című űroperájára (amit imádtam), mégis eredeti tudott maradni.
Tűkön ülve várom a könyv második felét.

kogerdori>!
Christopher Paolini: Álmok a csillagok közt I-II.

Imádtam az Eragon-sorozatot, és egyúttal megszerettem a fantasy műfaját. Főleg emiatt voltam kíváncsi a szerző új könyvére, amelyben ő is új vizekre evezett. Nem vagyok egy keményvonalas sci-fi olvasó, de meg kell mondjam, engem abszolút megnyert a könyv. Aki jártas a műfajban, fedezhet fel elemeket más művekből, de szerintem ez nem rontja az olvasásélményt. A karakterekkel, a világépítéssel meg voltam elégedve, a történet pedig folyamatosan fenntartotta az érdeklődésemet. Jó volt az akciódús és a „lassúbb” részek aránya. Kíváncsian várom a következő részt, illetve a filmes megvalósítást (remélem, jobb lesz, mint az Eragoné). Kezdő sci-fi olvasóknak bátran ajánlom!


Hasonló könyvek címkék alapján

Alan Dean Foster: A nyolcadik utas a halál
Stephani Perry: Az őrjöngő halál
Stephani Perry: Háború
James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Nathan Archer: Betondzsungel
Orson Scott Card: Végjáték
Orson Scott Card: Ender árnyéka
Orson Scott Card: Ender száműzetésben
Robert A. Heinlein: Csillagközi invázió
Philip José Farmer: A végzet álarca