Értékelések 11

Zoe27>!
Christopher Paolini: A villa, a boszorkány és a sárkány

Számomra az Eragon mellé állítva eszméletlen nagy csalódás volt….
Volt egy olyan gondolatom, mintha a szerző mögött minimum egy karddal állnának, hogy írjon.
Néha ugyan nekilódult, de valahogy semmiből sem lett semmi….

4 hozzászólás
Hirdetés
Eragon>!
Christopher Paolini: A villa, a boszorkány és a sárkány

Alapból nem volt rosz….,csak semmi fontos nemtörtént benne. Kicsit úgy éreztem, hogy eröltetett. már nem volt miről írni, mivel lezáródott a sztory, Eragonnak elég unalmas élete van tekintve hogy nem történik vele semmi fontos. Angela része olyan zavaros volt, hogy szinte nem értettem belőle semmit (valszeg direkt írta ílyenre :) ) Az urgal történet meg nem nagyon kötött le, főleg azért, mert gonosz benne a sárkány.

EszterCs>!
Christopher Paolini: A villa, a boszorkány és a sárkány

Hatalmas rajongója voltam annak idején az Örökség regényciklusnak, és jól esett visszatérni abba a világba. Az első és a harmadik novella nagyon tetszett, a középső egy kicsit gyengébbre sikerült (az okot lásd lentebb).

A könyv kiadása ennek ellenére nem más, mint gátlástalan profithajhászat. A 314 oldalas kötetben az utolsó novella a 243. oldalon ér véget. Ezután a szokásos utószó jön, majd kiejtésmagyarázat, szótár, végül az Eragon első három fejezete!!! Mindezt úgy, hogy a betűméret, a sorköz és a margók is direkt nagyobbra vannak szedve, hogy többnek tűnjön a szöveg. Ja, és a középső novellát nem is Christopher írta, hanem a húga, Angela, akinek a neve nem került fel szerzőként a borítóra. Összességében tehát normál paraméterekkel számítva kb. 150 oldalnyi novelláért fizettem ki 4000 forintot. Nagyon kicsinyes és aljas húzás volt ez a szerző és a kiadó részéről is, óriásit csalódtam bennük.

Nympha17>!
Christopher Paolini: A villa, a boszorkány és a sárkány

https://konyvvandor.blogspot.com/2020/05/christopher-pa…
"Amit biztosan el tudok mondani erről a könyvről, hogy határozottan nem ajánlom, hogy az eredeti sorozat előtt olvassa bárki is. Annyira az utolsó kötet befejezése után játszódik, hogy ha az ember nem ismeri az előzményeket, semmit sem fog érteni és élvezni belőle.
Emellett az egyik legnagyobb hibája a könyvnek szerintem, hogy túl soká érkezett. Bizony a főbb szereplőkön és eseményeken kívül nem sokra emlékeztem, úgy kellett utána néznem a szavak jelentésének és egyes személyeknek, hogy kik voltak ők és mit csináltak korábban, amiért Eragon most a jelenben így vagy úgy viszonyul hozzájuk. Ezzel pedig a saját olvasási élményemen rontottam. Az örökség ciklus teljes újraolvasására lett volna szükségem ahhoz, hogy élvezni tudjam ezt a folytatást.
Ami pedig a kiadást illeti… Nem kicsit hűltem el, hogy a 288 oldalas könyvből, mindössze 243 oldal az értékes tartalom, a többi szómagyarázat, Christopher és a nővére utószava, majd! az utolsó 20 oldal az Eragon kötet, vagyis legelső könyv első 20 oldala. Ha ennyire kevésnek tartották a tartalmat, hogy plusz 20 oldalt kellett hozzácsapni beleolvasónak, akkor érdemesebb lett volna e-könyvben gondolkodni és nem pénzt ölni a papírformátumú kiadásba, amit a tartalom-ár arányt figyelembe véve drágában találok.
Ennek ellenére, ha jön folytatás, már pedig a sorozat cím miatt bízom benne, hogy jön, akkor kíváncsian várom, hisz szívesen térek vissza Alagaësiába."

2 hozzászólás